دیدگاه کارشناسان در مورد روند طلا
آخرین نظرسنجی هفتگی کیتکو نشان میدهد که کارشناسان صنعت بهطور قاطع نسبت به روند صعودی طلا در هفته آینده خوشبین هستند، در حالی که معاملهگران خرد، با وجود رشد قابل توجه قیمت طلا، رویکردی محتاطانهتر در پیش گرفتهاند.
ریچ چکان، رئیس و مدیر ارشد عملیات شرکت Asset Strategies International، اظهار داشت:
طلا بالاتر خواهد رفت. با حمله اسرائیل به ایران و افزایش تنشها در سطح جهانی، تردیدی وجود ندارد که طلا در هفته آینده چه مسیری را طی خواهد کرد.
دارین نیوسام، تحلیلگر ارشد بازار در وبسایت Barchart.com نیز گفت:
به سمت بالا. در آمریکا یک جنگ داخلی در حال شکلگیری است، در خاورمیانه موشکها در حال پروازند، باقی جهان در حال فروش دلار آمریکاست. انتظار میرود کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) نرخ بهره را بدون تغییر حفظ کند، اگر اصلاً جلسهای برگزار شود. یا حتی اگر هفته آیندهای وجود داشته باشد. تانکهایی که آخر هفته در خیابان پنسیلوانیا رژه رفتند، ممکن است همهچیز را تغییر دهند.
دنیل پاویلونیس، کارگزار ارشد کالا در شرکت RJO Futures، با بررسی عملکرد نفت و طلا در دورههای پیشین تنش در خاورمیانه، سعی داشت مسیر آتی این دو دارایی را تحلیل کند. او گفت:
به نظر من میتوانیم از نفت بهعنوان یک شاخص برای درک آنچه شب گذشته در بازار طلا رخ داد استفاده کنیم. هر دو دارایی نقش پوشش تورمی دارند و با نرخ بازدهی مرتبطاند. نکته اینجاست که نفت درست همزمان با اوجگیری طلا، تا ۷۷ دلار جهش کرد و سپس مشابه طلا به شدت عقب نشست. قیمت نفت تا ۷۷.۶۲ دلار بالا رفت و بعد تا ۷۰ دلار ریزش کرد. این اتفاق تقریباً همزمان با واکنش تلافیجویانه ایران رخ داد، و سپس نوعی بلاتکلیفی شکل گرفت: ‘خب، حالا که اتفاق خاصی نیفتاد، از اینجا به بعد چه خواهد شد؟
او افزود:
واقعاً جای تعجب دارد که قیمت طلا هنوز نتوانسته از سقف ماه آوریل عبور کند.
پاویلونیس در ادامه اظهار داشت که در صورت تشدید تنشها، طلا میتواند به روند صعودی خود ادامه دهد.
اما اگر نشانههایی از کاهش تنش دیده شود، برای مثال ایران پای میز مذاکره بیاید یا دستکم نوعی از گفتوگو آغاز شود. در آن صورت ممکن است طلا صرفاً در سطوح بالا تثبیت شود یا کمی نوسان محدود رو به بالا را تجربه کند. چیزی شبیه روند چند ماه اخیر. هنوز نتوانستهایم از سقف قبلی عبور کنیم، و به نظر من برای این اتفاق به تشدید بیشتر بحران نیاز است.
او همچنین تأکید کرد که در هفتههای اخیر، مهمترین محرک برای افزایش قیمت طلا، تحولات ژئوپلیتیک بوده است، اما این رشدها عمدتاً کوتاهمدت بودهاند. پاویلونیس گفت:
تقریباً همین سناریو را در آوریل سال گذشته هم مشاهده کردیم؛ طلا و نفت جهش کردند، اما سپس قیمتها عقب نشستند. با این حال، تعرفهها و نااطمینانیهای مربوط به تجارت با چین همچنان پابرجا بودند. تورم نیز کاهش شدیدی داشت. ما از بسیاری از موانع عبور کردیم. بسیاری از عوامل محرک طلا پس از اوجگیری آوریل کاهش یافتند. و حالا این، صرفاً یک عامل ژئوپلیتیکی دیگر برای فشار رو به بالا بر طلا محسوب میشود.
پاویلونیس در ادامه گفت:
فکر میکنم اگر این روند شروع به ضعیف شدن کند، ممکن است شاهد تشکیل یک الگوی سقف دوقلو در نمودار طلا باشیم. هنوز به آن نقطه نرسیدهایم، اما قیمت در محدوده سایه کندل ۲۲ آوریل قرار دارد. برای اینکه بتوانیم طلا را به بالای محدوده ۳٬۵۰۹ یا ۳٬۵۱۰ دلار برسانیم، بهنظر من نیاز به تشدید بیشتر ناآرامیها در خاورمیانه داریم. اگر چنین تشدیدی رخ دهد، احتمال ادامه رشد وجود دارد، اما در غیر این صورت، شاید تنها سقف قبلی شکسته شود و پس از آن قیمتها اصلاح شوند. بهطور کلی، نمیدانم چه عاملی میتواند قیمت را بهطور معنادار بالاتر ببرد.
او توصیه کرد:
در چنین شرایطی، اگر فرصت شناسایی سود در محدوده ۳٬۵۰۹ دلار را از دست دادهاید، احتمالاً بهتر است حالا به فکر برداشت بخشی از سود باشید. در بازار رمزارزها هم مشابه این اتفاق را میبینیم، مثل زمانی که فصل آلتکوینها آغاز میشود؛ جایی که طلا به سقف خود میرسد و بعد بازارهای دیگر شروع به حرکت میکنند، مثل نقره، پلاتین و پالادیوم. فکر میکنم احتمال دارد چنین روندی را در بازار فلزات گرانبها ببینیم.
او افزود:
اگر به جایگاه فعلی طلا نگاه کنیم و آن را با جایگاهی که نقره باید در آن باشد مقایسه کنیم، قیمت نقره باید حدود ۵۰ دلار در هر اونس باشد. با یک اونس طلا میتوان مقدار زیادی نقره خرید. بهنظر میرسد که معاملهگران به این نسبت توجه دارند و با بررسی رفتار تاریخی نقره، در حال شناسایی یک فرصت سرمایهگذاری هستند.
نتایج نظرسنجی هفتگی
در نظرسنجی این هفته کیتکو نیوز، ۱۴ تحلیلگر حرفهای شرکت کردند. پس از انتشار دادههای تورمی نسبتاً مطلوب و همچنین تحولات تنشآفرین در خاورمیانه، وال استریت بار دیگر موضع صعودی خود را نسبت به طلا تقویت کرد. از میان کارشناسان، ۱۰ نفر معادل ۷۱٪، انتظار افزایش قیمت طلا در هفته پیشرو را داشتند، در حالی که تنها یک نفر (۷٪) پیشبینی کاهش قیمت را مطرح کرد. سه تحلیلگر باقیمانده (۲۱٪) نیز انتظار داشتند طلا در هفته آینده در محدودهای ثابت نوسان کند.
در سوی دیگر، ۲۵۳ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکو شرکت کردند و برخلاف معمول، معاملهگران خُرد دیدگاهی محتاطانهتر نسبت به کارشناسان داشتند. از میان آنها، ۱۴۶ نفر (۵۸٪) انتظار رشد قیمت طلا در هفته آینده را داشتند، در حالی که ۵۴ نفر (۲۱٪) پیشبینی کاهش قیمت را مطرح کردند. ۵۳ نفر باقیمانده نیز معادل ۲۱٪، عقیده داشتند که قیمت طلا در روزهای آتی بدون نوسان شدید و بهصورت تثبیتشده باقی خواهد ماند.