خانه > کالج کدام بروکر > انواع دستورات بازار فارکس؛ اوردر گذاری (Order) در فارکس به چه صورت است؟

انواع دستورات بازار فارکس؛ اوردر گذاری (Order) در فارکس به چه صورت است؟

امتیاز:5

سفارش بازار فارکس یکی از ابتدایی‌ترین و اولین مواردی است که معامله‌گران با آن مواجه می‌شوند. اگر می‌خواهید وارد بازار فارکس شوید، باید با انواع سفارش بازار آشنا شوید تا بدانید از کدام یک در چه مواقعی استفاده نمایید. در ادامه به طور کامل اردر در بازار فارکس و انواع آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع دستورات بازار فارکس

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

سفارش در بازار فارکس چیست؟

سفارش در بازار فارکس که با نام اردر (Order) یا دستور نیز شناخته می‌شود، دستورالعملی برای اجرای معامله است.

سفارش در بازار فارکس چیست؟
سفارش در بازار فارکس که با نام اردر (Order) یا دستور نیز شناخته می‌شود، دستورالعملی برای اجرای معامله است.

از سفارش برای اطلاع دادن به کارگزاری یا ارائه‌دهنده معاملات خود استفاده می‌کنید که چه زمانی می‌خواهید موقعیت‌ها (پوزیشن) را باز یا ببندید. انواع اردر در بازار فارکس وجود دارد که یادگیری نحوه کار همه آن‌ها بخش مهمی از بازار است.

برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس می‌توانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.

فهرست مطالب

انواع اردر در بازار فارکس

انواع سفارش در بازار فارکس وجود دارد که در شرایط مختلف برای شما مفید هستند. در ادامه انواع اصلی دستور در بازار فارکس را با ذکر مثال بررسی خواهیم کرد:

  1. سفارش بازار (Market Order)؛
  2. پندینگ اردر (Pending Order)؛
  3. بای لیمیت (Buy Limit Order)؛
  4. سل لیمیت (Sell Limit Order)؛
  5. بای استاپ (Buy Stop Order)؛
  6. سل استاپ (Sell Stop Order)؛
  7. استاپ لیمیت یا دستور محدودیت ورود (Stop Limit Order).

در ادامه انواع اوردر گذاری را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد:

سفارش بازار (Market Order)

رایج ترین نوع سفارش، دستورات بازار یا Market Order است که به عنوان سفارش فوری نیز شناخته می‌شود. همانطور که از نام آن پیداست، در این نوع سفارش پوزیشن خرید یا فروش که توسط معامله‌گر قرار داده می‌شود، فوراً با قیمت فعلی بازار و به صورت بلادرنگ اجرا می‌شود. بسته به کارگزاری انتخابی، سفارش ثبت شده به طور خودکار بهترین قیمت موجود در بازار را برای اجرای سفارش جستجو می‌کند.

سفارش بازار به ویژه برای معامله‌گرانی که می‌خواهند با قیمت مظنه معامله کنند مفید است. البته آن‌ها باید به نوسانات بازار فارکس توجه داشته باشند که می‌تواند منجر به تغییرات سریع قیمت شود. از این رو، مواردی وجود خواهد داشت که مارکت اردر با قیمتی کمی متفاوت از آنچه فکر می‌کردند، اجرا می‌شود.

پندینگ اردر (Pending Order)

پندینگ اردر به صورت معلق می‌مانند و تنها در صورتی اجرا می‌شود که قیمت به سطح مورد نظر معامله‌گر برسد، در حالی که اگر قیمت به چنین سطحی نرسد، سفارش تکمیل‌نشده باقی می‌ماند. برخلاف سفارش بازار، که در آن معامله درست از همان لحظه خرید یا فروش معامله‌گران فعال است و معامله‌گران یک سنت بیشتر برای سفارش پرداخت نمی‌کنند، اما در سفارش پندینگ این امکان وجود دارد که آن را با قیمتی کمتر از سطح از پیش تعریف‌شده اجرا کنید.

پندینگ اردر (Pending Order)
چندین نوع سفارش گذاری در فارکس وجود دارد که در تصویر می‌بینید.

سفارشات پندینگ معمولاً توسط معامله‌گرانی استفاده می‌شود که هدفشان دقیق‌ترین ورود ممکن است. این سفارشات همچنین نیازی به توجه دائمی در بازارهای مالی ندارند زیرا این موقعیت تنها در صورتی باز می‌شود که قیمت سفارش به همان حد از پیش تعیین‌شده برسد. Pending Order به چهار دسته زیر تقسیم می‌شود:

بای لیمیت (Buy Limit Order)

برای خرید با قیمتی کمتر از قیمت فعلی بازار، از دستور خرید محدود یا بای لیمیت استفاده کنید. این سفارش فقط در صورتی تکمیل می‌شود که قیمت به قیمت سفارش شما کاهش یابد. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید AUD/USD را با قیمت ۱.۰۲۲۰ بخرید و در حال حاضر با قیمت ۱.۰۲۸۰ معامله می‌شود، باید یک سفارش خرید Limit در ۱.۰۲۲۰ قرار دهید. اگر بازار به آن قیمت برسد، سفارش شما اجرا شده و آن جفت ارز را خریداری می‌کنید.

سل لیمیت (Sell Limit Order)

برای فروش به قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار، از دستور Sell Limit استفاده کنید. دستور فروش محدود تنها در صورتی تکمیل می‌شود که قیمت به قیمت سفارش شما افزایش یابد.

به عنوان مثال، شما می‌خواهید EUR/CAD را با قیمت ۱.۴۵۸۳ بفروشید و در حال حاضر با قیمت ۱.۴۵۲۵ معامله می‌شود، باید یک سفارش محدودیت فروش به ۱.۴۵۸۳ بدهید.اگر بازار به قیمتی برسد که سفارش شما اجرا شود، آن جفت ارز را خواهید فروخت.

بای استاپ (Buy Stop Order)

دستور توقف خرید یا بای استاپ اردر برای خرید جفت ارز با قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار استفاده می‌شود. این سفارش فقط در صورتی اجرا می شود که قیمت به قیمت سفارشی شما افزایش یابد. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید AUD/USD را با قیمت ۱.۰۶۲۱ بخرید و در حال حاضر قیمت آن ۱.۰۵۲۲ است، باید یک سفارش خرید توقف را در ۱.۰۶۲۱ ثبت کنید. اگر بازار به آن قیمت برسد، سفارش شما اجرا می شود و آن جفت ارز را خریداری خواهید کرد. برای مطالعه بیشتر به مقاله تفاوت بای استاپ و بای لیمیت به مراجعه کنید.

سل استاپ (Sell Stop Order)

از این دستور که با نام دستور توقف فروش هم خوانده می‌شود، برای فروش ارز با قیمتی کمتر از قیمت فعلی بازار استفاده کنید. این سفارش فقط در صورتی اجرا می‌شود که قیمت به سطح سفارش شما کاهش یابد. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید EUR/USD را با قیمت ۱.۰۲۲۵ بفروشید و در حال حاضر با قیمت ۱.۰۳ معامله می‌شود، باید یک سفارش Sell Stop در قیمت ۱.۰۲۲۵ قرار دهید. اگر بازار به آن قیمت برسد، سفارش شما اجرا شده و آن جفت ارز را خواهید فروخت.

استاپ لیمیت یا دستور محدودیت ورود (Stop Limit Order)

همچنین یک سفارش Stop Limit برای خرید یا فروش وجود دارد که برخی از کارگزاران فارکس این نوع سفارش را ارائه نمی‌دهند. یک سفارش استاپ لیمیت با هر قیمتی بالاتر از قیمت سفارش توقف خرید، یا کمتر از قیمت سفارش توقف فروش، تکمیل می‌شود. اگر این نوع سفارش را انتخاب کنید، باید دو قیمت را وارد کنید.

فرض کنید می‌خواهید EURUSD را با قیمت ۱.۱۵۵۰ خریداری کنید، اما در حال حاضر با قیمت ۱.۱۵ معامله می‌شود. اگر توقف خرید خود را روی ۱.۱۵۵۰ قرار داده‌اید، اما می‌خواهید فقط بین ۱.۱۵۵۰ و ۱.۱۵۶۰ خرید کنید، باید توقف خرید را در ۱.۱۵۵۰ و قسمت Limit معامله را در ۱.۱۵۶۰ قرار دهید. به این ترتیب، اگر شکاف قیمت به ۱.۱۵۵۰ برسد، شما قیمتی را خواهید پرداخت که از قبل تعیین کرده‌اید. به عنوان مثال، زمانی که می‌خواهید در ۱.۱۵۵۰ وارد بازار شوید، ۱.۱۶ را پرداخت نخواهید کرد.

برای محدودیت فروش نیز، قیمت سفارشی را که می‌خواهید در معامله فعال شود (بخش توقف فروش) تنظیم کرده، سپس یک Limit زیر آن نیز تعیین کنید. به عنوان مثال، توقف فروش ۱.۲۵۶۸ با محدودیت در ۱.۲۵۶۰. این به این معنی است که شما در آن محدوده ۸ پیپ فروش خواهید داشت، نه زیر ۱.۲۵۶۰.

بنابراین در این انواع ارد بازار فارکس، شما تفاوت بین قیمت‌های Stop و Limit سفارش را تعیین می‌کنید. در حالت ایده‌آل، شما می‌خواهید وارد معامله‌ای شوید که مطابق قیمت ورودی شما است، پس سفارش استاپ لیمیت کمک می‌کند تا این اتفاق بیفتد. اگر شکاف قیمت از طریق توقف شما و فراتر از حد شما باشد، وارد معامله نخواهید شد و سفارش شما به عنوان یک سفارش Limit در Limit pri باز می‌ماند.

رایج‌ترین نوع سفارش، دستورات بازار یا Market Order است که به عنوان سفارش فوری نیز شناخته می‌شود. همانطور که از نام آن پیداست، در این نوع سفارش پوزیشن خرید یا فروش که توسط معامله‌گر قرار داده می‌شود، فوراً با قیمت فعلی بازار و به صورت بلادرنگ اجرا می‌شود.

دستور استاپ لاس یا توقف ضرر (Stop Loss Order)

استاپ لاس یا دستور توقف ضرر سفارشی برای محدود کردن ضرر سرمایه گذار در یک پوزیشن است. سفارش حد ضرر باعث می‌شود، معامله‌گر قیمتی را تعیین کند که اگر پوزیشن به آن حد رسید، معامله بسته شود. در واقع اگر میزان ضرر به همان میزانی رسید که معامله‌گر در استاپ لاس خود تعیین کرده بود، معامله به صورت اتوماتیک متوقف می‌شود.

دستور استاپ لاس یا توقف ضرر (Stop Loss Order)
استاپ لاس یا دستور توقف ضرر سفارشی برای محدود کردن ضرر سرمایه گذار در یک پوزیشن است.

اگرچه اکثر سرمایه‌گذاران یک سفارش توقف ضرر را برای پوزیشن‌های لانگ مناسب می‌دانند، اما این سفارش می‌تواند از یک موقعیت کوتاه نیز محافظت کند. بنابراین اگر نمی‌خواهید تمام روز جلوی مانیتور خود بنشینید و نگران از دست دادن تمام پول خود باشید، حد ضرر برای شما بسیار مفید است.

دستور توقف ضرر تا زمانی که موقعیت منحل شود یا دستور توقف ضرر را لغو نکنید، به قوت خود باقی می‌ماند.

دستور حد سود یا تیک پرافیت (Take Profit Order)

سفارش حد سود یا تیک پرافیت یکی از انواع سفارش بازار فارکس می‌باشد که سطح قیمت در آن از پیش تعیین شده است. که در آن، معامله‌گر موقعیتی را برای بسته شدن خودکار معامله مشخص می‌کند که در آن زمان معامله سودآور است. در واقع هنگامی که قیمت دارایی به سطح سود رسید، سفارش اجرا می‌شود.

معامله‌گران با استفاده از سفارش‌های سودآور می‌توانند ریسک را مدیریت کرده و از سود خود در برابر معکوس‌های احتمالی بازار یا نوسانات نامطلوب قیمت محافظت کنند و کنترل بهتری بر استراتژی معاملاتی خود فراهم کنند.

دستور تریلینگ استاپ یا حد ضرر متغیر (Trailing Stop)

مانند توقف ضرر کلاسیک، توقف ضرر پایانی، سفارشی است که هدف آن بستن معامله در صورت برگشت بازار است. این یک ابزار ضروری برای مدیریت ریسک است، مانند استاپ لاس. اما، تفاوت بین این دو چیست؟

تریلینگ استاپ با نام‌های دیگری مانند حد ضرر متحرک یا حد ضرر شناور نیز شناخته می‌شود. در این نوع سفارش، زمانی که بازار در جهت مورد نظر ما حرکت می‌کند و میزان سود مدام در حال افزایش است، باید حد ضرر را که از قیمت فعلی فاصله زیادی گرفته است را نزدیک‌تر بیاوریم. حد ضرر متحرک کمک می‌کند تا سود خود را افزایش دهیم و از ضررهای احتمالی جلوگیری نماییم.

بنابراین تریلینگ استاپ یک توقف ضرر پویا است و با پیشرفت موقعیت ما در بازار به‌روز می‌شود. اما چگونه؟ اگر قیمت دارایی افزایش یابد، ضرر پایانی به طور خودکار جهت دارایی را دنبال می‌کند و برعکس، در صورت تغییر روند قیمت، موقعیت بسته می‌شود و در نتیجه درصد سود تضمین می‌شود. هدف اصلی این دستور محافظت از سود و جلوگیری از صفر شدن در صورت چرخش بازار است.

این ابزار زمانی بسیار مفید است که ما نمی‌توانیم از موقعیت‌های خود آگاه باشیم، زیرا به طور خودکار کار می‌کند. البته فقط با پلتفرم باز ما که باید فعال باشد!

آنچه در مقاله انواع دستورات بازار فارکس خواندیم:

در این مقاله با مفهوم دستور در بازار فارکس و انواع سفارشات در فارکس آشنا شدیم. در واقع در فارکس دو دسته سفارش کلی یا دستور (Order) وجود دارد که شامل سفارشات بازار و سفارشات پندینگ است که هر کدام دسته‌بندی مختلفی دارند. همچنین در فارکس با سفارشات جزیی تری مانند سفارش استاپ لاس یا حد سود مواجه هستیم که تمامی این موارد را در متن بالا به صورت کامل برای شما توضیح دادیم.

سوالات متداول
انواع سفارش در فارکس چیست؟
سفارشات بازار و سفارشات پندینگ دو عدد از مهم‌ترین انواع سفارشات فارکس هستند و سایر سفارش‌ها به نوعی زیرشاخه این دو محسوب می‌شوند.
پندینگ اردر چه کاربردی دارد؟
سفارشات پندینگ معمولاً توسط معامله‌گرانی استفاده می‌شود که هدفشان دقیق‌ترین ورود ممکن به بازار است.
مزایای تریلینگ استاپ چیست؟
در این دستور اگر قیمت دارایی افزایش یابد، ضرر پایانی به طور خودکار جهت دارایی را دنبال می‌کند و برعکس، در صورت تغییر روند قیمت، موقعیت بسته می‌شود و در نتیجه درصد سود تضمین می‌شود.

فاطمه بیان
از سال 95 ویراستاری انجام می‌دهم و از سال 97 به طور حرفه‌ای وارد نویسندگی و تولید محتوای متنی و تصویری شدم. عمده فعالیت من در زمینه فناوری‌های دیجیتال بود و در حال حاضر 1 سال هست که به تیم کدام بروکر پیوستم. سمت من در کدام بروکر سردبیر مقالات و نویسنده حوزه فارکس و کریپتو هست.

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران