آخرین تحلیل شاخص دلار در فارکس
شاخص دلار یا Dollar Index که نماد آن معمولاً به صورت USDX یا DXY در فارکس نشان داده میشود، تعیینکننده ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای مهم جهان از جمله ین ژاپن، پوند انگلستان، دلار کانادا، فرانک سوئیس و … است. معمولاً معاملهگران یا به صورت مستقیم روی این شاخص معامله میکنند یا از تحلیل آن برای معاملات نمادهایی که یک طرف آنها USD است استفاده میکنند. ما در ادامه قصد داریم تا به صورت کامل نماد شاخص دلار را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آمورش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
همانطور که گفتیم این شاخص ارزش دلار را در مقابل ارزهای مهمی که بیشترین تاثیر را بر روی اقتصاد آمریکا دارند نشان میدهد. این 6 ارز از شش ارز موجود در USDX اغلب به عنوان مهمترین شرکای تجاری آمریکا یاد میشود. این شاخص در حال حاضر با فاکتورگیری در نرخ تبدیل شش ارز خارجی محاسبه میشود که شامل یورو (EUR)، ین ژاپن (JPY)، دلار کانادا (CAD)، پوند انگلیس (GBP)، کرون سوئد (SEK) و سوئیس و فرانک (CHF) است. یورو که بزرگترین جزء شاخص است 57.6 درصد از سبد را تشکیل میدهد. وزن بقیه ارزهای موجود در شاخص عبارتاند از ین (13.6%)، پوند (11.9%)، کانادا (9.1%)، کرون (4.2%) و CHF (3.6%).
USDX شاخصی برای اندازهگیری ارزش دلار در برابر چند ارز مهم و مختلف جهان است که در سال 1973 پس از انحلال توافقنامه برتون وودز توسط فدرال رزرو ایالاتمتحده تاسیس شده است و اکنون توسط ICE Data Indices، یکی از شرکتهای تابعه تبادل بین قارهای (ICE) نگهداری میشود. از آنجا که ارزشگذاری بیش از حد دلار این نگرانی را برای رئیسجمهور آمریکا “نیکسون” به وجود آورد که نتوانند نرخ ارز را به راحتی کنترل کنند، برابری دلار با طلا را لغو کرد و در نهایت تمامی کشورها در سال 1973 تصمیم گرفتند که نرخ ارز را شناور کنند. برای اینکه ارزش دلار به طور کلی به عنوان یک شاخص اقتصادی برای فعالان بازار و فدرال رزرو مشخص شود، شاخص دلار نیز ایجاد شد.
در طول روند ارزش شاخص دلار این شاخص در سال 1984 به بالاترین حد خود یعنی 165 رسید و در سال 2007 به پایینترین حد خود یعنی 70 رسید، اما به طور کلی محدوده اصلی این شاخص بین 90 تا 110 در نوسان است که یک نوسان منطقی تلقی میشود.
شاخص دلار به عنوان یک راهنما برای نشان دادن وضعیت ارز دلار در برابر اقتصاد جهانی است. یعنی برخلاف نمادهایی که یک طرفشان دلار است و ممکن است ارزش دلار را فقط در برابر یک نماد نشان دهد، اما شاخص دلار که یک سبد 6 تایی از ارزهای مهم جهان را در برمیگیرد، هر حرکتی در آن معنای خاصی دارد. برای مثال اگر شاخص دلار صعودی باشد، نشاندهنده رشد قابل توجه ارزش پول ملی آمریکا در جهان است و اگر شاخص دلار نزولی باشد یعنی ارزش پول آمریکا در سطح جهانی در حال کاهش است.
معمولاً سرمایهگذاران از این شاخص برای محافظت از حرکات عمومی جفت ارزها یا سفتهبازیها استفاده میکنند. از آنجا که ممکن است سفتهبازان روی یک نماد معاملاتی فشار سنگینی بیاورند، اگر همیشه بخشی از دارایی شما در شاخص دلار باشد، میتواند به طور کلی میانگین بهتری از سرمایهگذاری را در مقابل نوسانات قوی به شما بدهد.
USDX قدرت نسبی دلار (USD) را در برابر سبدی از ارزهای خارجی نشان میدهد. وزنها از سال 1973 ثابت شدهاند و بعداً در سال 2002 که یورو جایگزین بسیاری از ارزهای اروپایی شد، تعدیل شد.
محاسبه شاخص صرفاً میانگین موزون نرخ مبادله دلار آمریکا در برابر این ارزها است که با یک عامل شاخص (که 1435/50 ~) نرمال شده است:
USDX = 50.14348112 × EURUSD^-0.576 × USDJPY^0.136 × GBPUSD^-0.119 × USDCAD^0.091 × USDSEK^0.042 × USDCHF^0.036
DXY شاخصی است که ارزش کلی دلار آمریکا در برابر سبدی از 6 ارز مهم جهانی از جمله یورو (EUR)، ین ژاپن (JPY)، دلار کانادا (CAD)، پوند انگلیس (GBP)، کرون سوئد (SEK) و سوئیس و فرانک (CHF) را نشان میدهد، که خود بیانگر وضعیت ارزش پول ملی آمریکا است.
اگر بخواهید در متاتریدر 4 شاخص دلار را معامله کنید و یا حداقل آن را مشاهده کنید، باید به بخش Symbol در متاتریدر بروید، سپس در بخش جستجو کلمه DXY را سرچ کنید تا شاخص دلار را پیدا کرده و با کلیک روی آن، این شاخص را به نمادهای معاملاتی خود اضافه نمایید.
ممکن است در برخی از بروکرها این شاخص با نام USDX عرضه شود. برای آموزش متاتریدر، مقاله صفر تا صد متاتریدر را مطالعه کنید.
همانطور که در این مقاله خواندیم، USDX یا DXY در متاتریدر به عنوان شاخص دلار وجود دارد. شاخص دلار یک شاخص معاملاتی است که ارزش پول ملی آمریکا را در برای 6 ارز مختلف میسنجد. البته هر کدام از این ارزها وزن خاص خود را در این سنجش دارند. DXY به شما نشان میدهد که وضعیت ارزش پول ملی آمریکا در برابر اقتصاد جهانی چگونه است. این شاخص کمک میکند تا شما دیدگاهی از وضعیت ارزش USD در برابر کل بازار داشته باشید. وقتی شاخص دلار صعودی باشد نشان دهنده بالا رفتن ارز دلار در جهان و وقتی شاخص نزولی باشد نشان دهنده کاهش ارز دلار در جهان است.