خانه > کالج کدام بروکر > خرید و فروش جفت ارزها در فارکس؛ آموزش معامله جفت ارزها

خرید و فروش جفت ارزها در فارکس؛ آموزش معامله جفت ارزها

خرید و فروش جفت ارزها در فارکس، یکی از پررونق‌ترین معاملات این بازار محسوب می‌شود. برای آن‌ها که به‌دلایل مختلف با مبادله تومان به دلار با ارز فیزیکی (کاغذی) آشنایی مناسبی دارید، خرید و فروش جفت ارز کاری ناشناخته و چندان مشکل نیست، بلکه فقط شکل معامله به‌صورت مجازی تغییر می‌کند.

خرید و فروش جفت ارز در فارکس

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

نحوه معامله جفت ارزها

وقتی شما تومان می‌دهید و دلار می‌گیرید، یعنی تومان را فروخته و دلار را خریده‌اید. زمانی که عکس این معامله را انجام می‌دهید، یعنی دلار را می‌فروشید و تومان می‌خرید. در بازار فارکس هم دقیقا همین معامله را با تبادل یک ارز به ارز دیگر انجام می‌دهید. در واقع فلسفه‌ی این که می‌گویند معامله‌ی «جفت ارز»، دقیقا همین بده بستان ارزها است. پس در فارکس نیز ارز یک کشور مثلا دلار را می‌فروشید و یورو می‌خرید. اگر نیاز دارید راجب جفت ارزها اطلاعات بیشتری کسب کنید توصیه میکنیم مقاله جفت ارز چیست؟ را مطالعه کنید.

آموزش معامله جفت ارزها

آموزش معامله جفت ارزها برای کسانی که با چنین معاملاتی آشنایی ندارند شاید اندکی گنگ و ناشناخته به حساب آید. بسیاری از مردم که برای سیاحت، درمان، تحصیل یا انجام کارهای دیگر به یک کشور خارجی سفر کرده‌اند، به خوبی می‌دانند که باید در فروشگاه‌ها، هتل‌ها، وسایل نقلیه، رستوران‌ها و دیگر مراکز تجاری یا خدماتی کشور مقصد، ارز رایج آن کشور را بپردازند. برای این منظور باید پول رایج کشور خود را در صرافی به پول کشور مقصد تغییر دهند، صرافی برای انجام این مبادله کارمزد می‌گیرد. بنابراین، تمام ارزها در صرافی‌ها دو قیمت دارند: یکی قیمت خرید و دیگری قیمت فروش.

در بازار فارکس نیز خرید و فروش یک جفت ارز دقیقا به همین شکل صورت می‌گیرد. ارز اول را که می‌خواهید بخرید، ارز پایه می‌گویند و ارز دوم را که می‌خواهید بفروشید، ارز مظنه یا متقابل می‌گویند. به عنوان مثال وقتی قصد معامله دلار آمریکا به ین ژاپن با نماد USDJPY را دارید، روی جدول قیمت‌های متاتریدر شما دو قیمت Ask (قیمت خرید که شما Buy می‌زنید) و قیمت Bid (قیمت فروش که شما Sell می‌زنید) وجود دارد.

به عنوان مثال، در تصویر زیر قیمت ‌Bid و Ask را دقت کنید.

آموزش معامله جفت ارزها
همان طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، در پنجره‌ی Market Wach متاتریدر، یک سری اطلاعات مفید و ضروری درج شده است.

در این بخش ۴ ستون عمودی را می‌توانید ببینید. در ستون اول از سمت چپ، نام نماد معاملاتی، در ستون دوم قیمت Bid یا فروش (برای Sell زدن)، در ستون سوم قیمت Ask یا خرید (برای Buy زدن) و در ستون چهارم مقدار اسپرد (به عنوان کارمزد بروکر که از تفریق دو قیمت Bid و Ask به دست می‌آید)، دیده می‌شود.

در تصویر فوق، قیمت USDJPY (قیمت دلار به ین ژاپن) درج شده است. طبق داده‌های موجود، ارزش یک دلار آمریکا، برای فروش (اگر Sell بزنید) ۱۴۵.۱۵۵ ین ژاپن و برای خرید (اگر Buy بزنید)، ۱۴۵.۱۷۳ ین ژاپن برای شما محاسبه می‌گردد.

بنابراین می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که بازار فارکس برای خرید و فروش جفت ارزها، در واقع یک صرافی مجازی بسیار بزرگ و گسترده است که از نظر مبادله‌ی جفت ارزها با یک صرافی کوچک فیزیکی در شهر شما هیچ تفاوتی ندارد.

برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس می‌توانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.

بازار فارکس برای خرید و فروش جفت ارزها، در واقع یک صرافی مجازی بسیار بزرگ و گسترده است که از نظر مبادله‌ی جفت ارزها با یک صرافی کوچک فیزیکی در شهر شما هیچ تفاوتی ندارد.

معامله جفت ارزهای اصلی

معامله‌ی جفت ارزهای اصلی چگونه است؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید ببینیم به کدام جفت‌ارزها یا چه نوع جفت ارزی، جفت ارز اصلی می گویند.

جفت ارز های اصلی
جفت ارز های اصلی در واقع جفت ارزهایی هستند که ارز دلار آمریکا در آن ها وجود دارد.

جفت ارزهای اصلی که با نام جفت‌ارزهای مِی‌جِر (Major) نیز ناخوانده میده می‌شوند، شامل ۷ جفت ارز هستند که دلار آمریکا را در یک طرف دارند. یعنی یکی از این دو ارز، حتما یک مورد ارز دلار است و ارز دیگر نیز یکی از هفت ارزی است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

نام جفت ارزنماد یا کلمه اختصارینام مستعار در فارکس
یورو – دلار آمریکاEUR/USDFiber
دلار آمریکا – ین ژاپنUSD/JPYGopher
پوند انگلیس- دلار آمریکاGBP/USDCable
دلار آمریکا – فرانک سوئیسUSD/CHFSwissy
دلار آمریکا – دلار کاناداUSD/CADLonnie
دلار استرالیا – دلار آمریکاAUD/USDAussie
دلار نیوزلند – دلار آمریکاNZD/USDKiwi

این جفت ارزها به دلیل این که متعلق به کشورهایی هستند که بزرگترین اقتصادهای جهان را دارند، جفت ارزهای عمده یا مِی‌جِر نامیده می‌شوند. این جفت ارزها حجم معاملات بیشتری نسبت به سایر جفت ارزها دارند و درصد بالایی از معامله‌گران این جفت‌ارزها را مبادله می‌کنند.

معامله جفت ارزهای فرعی

در دنیا بیش از ۲۰۰ کشور با ارزهای اختصاصی برای مردم خود، وجود دارد درحالی که تنها ۸ ارز در گروه جفت‌ارزهای اصلی قرار می‌گیرند، پس سایر جفت ارزها چه نام دارند و چگونه مبادله می‌شوند؟

در بازارهای مالی و فارکس، دیگر جفت ارزها در دو گروه «جفت‌ارزهای فرعی» و «جفت‌ارزهای عجیب» قرار می‌گیرند. جفت ارزهای فرعی که با نام جفت ارزهای مینور یا کراس هم شناخته می‌شوند، جفت ارزهایی هستند که هیچکدام از دو ارز پایه یا مظنه (ارز اول یا دوم) دلار آمریکا نیست. به عنوان مثال: جفت ارزهایی مانند EUR/CHF (یورو به فرانک سوئیس)، EUR/GBP (یورو به پوند انگلیس)، CAD/JPY (دلار کانادا به ین ژاپن) و غیره، جزو جفت ارزهای مینور محسوب می‌شوند.

جفت ارزهای کراس، پس از جفت‌ارزهای اصلی بیشترین حجم معامله در بازار فارکس را دارند. در این میان، جفت‌ارزهایی که یک طرف مبادله را یکی از سه ارز  EUR، JPY، و GBP تشکیل می‌دهند، نسبت به دیگر جفت‌ارزها معاملات بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند.

معاملات مارجین

اگر عضو بازار فارکس هستید و ترید انجام می‌دهید، حتما عبارت یا واژه ی «مارجین» برای شما کلمه‌ای کاملا آشنا است اما «مارجین» واقعا چیست و چه سودی برای تریدرها دارد؟ چرا بروکرها مارجین در اختیار معامله‌گران خود قرار می‌دهند؟ معاملات مارجین بهتر است یا بدون مارجین؟

برای  تشریح کامل این موضوع اجازه دهید کمی به عقب برگردیم. لابد شما هم قبل از ورود به بازار فارکس، برای انتخاب یک بروکر مناسب، حداقل در گوگل سرچ زده و به مقاله‌هایی درباره‌ی معرفی بروکرهای مختلف راهنمایی شده‌اید. در فهرست شرح خدمات بروکر، یکی از مواردی که بسیار برجسته مشاهده کرده‌اید، میزان لوریج یا اهرم بالاتر بوده است. برخی از بروکرها به شما لوریج ۱۰۰ را پیشنهاد داده‌اند و برخی با افتخار فراوان این میزان را تا ۳۰۰۰ واحد نیز اعلام کرده‌اند. اما لوریج یا مارجین چیست، برای یک تریدر چه اهمیتی دارد و معاملات مارجین چگونه انجام می‌شود؟

معاملات مارجین
مارجین تریدینگ یا لوریج یا اهرم میزان سود و زیان شما نیز را کاهش یا افزایش می‌دهد.

وقتی شما در حساب خود ۱۰۰۰ دلار سرمایه دارید، بروکر هم به شما حداقل ۱۰۰ برابر آن یعنی ۱۰۰ هزار دلار وام می‌دهد و درواقع شما با سرمایه‌ی یکصد هزار دلاری که در اختیار دارید، می‌توانید تا حجم یک لات ترید انجام دهید. آن یک هزار دلار شما نیز که در حساب متاتریدر یا دیگر پلتفرم معاملاتی شما قابل مشاهده است، در واقع ودیعه‌ی شما نزد بروکر یا مارجین محسوب می‌شود.

اگر این مارجین یا لوریج یا اهرم (به هر اسمی که شما آن را می‌شناسید) نباشد، شما در اصل، با یک صدم حجم فعلی که پوزیشن باز کرده‌اید، می‌توانید ترید انجام دهید. درنتیجه میزان سود و زیان شما نیز به یک صدم حجم فعلی کاهش می‌یابد.

نکته‌ی مهم ماجرا اینجاست که اگر میزان وام بروکر یا همان لوریج درکار نباشد، شما دیگر با ده دلار نمی‌توانید در فارکس معامله کنید بلکه کم‌ترین سرمایه‌ی شما باید یک صد برابر یعنی ۱۰۰۰ دلار باشد. در چنین وضعیتی، تعداد بسیار زیادی از کاربران فارکس که با سرمایه‌های اندک و کمتر از ۱۰۰۰ دلار وارد این بازار می شوند، قادر به معامله در بازار فارکس نخواهند بود. ضمن این که هم‌اکنون که شما با مثلا حجم یک لات، اگر ۱۰۰ دلار سود کنید، بدون استفاده از مارجین بروکر، میزان سود شما تنها یک دلار می‌شود! در این صورت خواهید گفت سود یک دلاری ارزش چنین ریسکی با آن همه دلهره و اضطراب و مقدار زمانی که صرف این کار می‌کنید، ندارد!

بنابراین به این گونه معاملات که تریدرها با استفاده از وام بروکر ترید انجام می‌دهند، معاملات مارجین می‌گویند. استفاده از معاملات مارجین و استفاده از لوریج مناسب برای تمام تریدرهایی که در این بازار به سود رسیده‌اند مفید است و می‌تواند با سرمایه‌های نسبتا معمولی سودهای مناسبی بگیرند، هرچند این شمشیر دو لبه می‌تواند  برای تریدرهای تازه‌کار، برعکس عمل کند.

آنچه در مقاله خرید و فروش جفت ارزها در فارکس خواندیم:

در این مقاله با نحوه معاملات بازار فارکس به‌خصوص جفت ارزها آشنا شدیم و اطلاعات کلی راجع به انواع معاملات آن به دست آوردیم. در بازار فارکس خرید و فروش یک جفت ارز دقیقا شبیه کار یک صرافی است با این تفاوت که ارزها به جای کاغذی، مجازی هستند. در این بازار ارز اول را که می‌خواهید بخرید، ارز پایه می‌گویند و ارز دوم را که می‌خواهید بفروشید، ارز مظنه یا متقابل می‌گویند.

تبلیغات

مهران دهقان
من مهران دهقان متولد ۲۲ خرداد ۱۳۷۹، دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، از اسفند ۱۳۹۸ فعالیت مطبوعاتی‌ام را در زمینه‌ی فناوری با تکفارس شروع و سپس در زومیت و دیگر وب‌سایت‌ها ازجمله: بازی رایانه،اعوجاج، چیکاو، زومیلو، کاروتک، جی تک و چند سایت فروشگاهی ادامه دادم.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران