خانه > کالج کدام بروکر > انواع جفت ارز در فارکس کدام‌اند؟

انواع جفت ارز در فارکس کدام‌اند؟

امتیاز:4.8

جفت ارزها در بازار فارکس از پرطرفدارترین نمادهای معاملاتی هستند که هم تریدرهای حرفه‌ای و هم تریدرهای تازه‌کار، معاملات بسیاری را روی این نوع دارایی‌ها انجام می‌دهند. اگر با تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال در حد مناسبی آشنایی داشته باشید و با صبر و حوصله، حرکات قیمتی و نوسان‌های یک یا دو جفت ارز را دنبال کنید و رفتار آن‌ها را بشناسید، موفق خواهید شد تا از این بازار سودهای بسیار خوبی را به دست آورید.

انواع جفت ارز در فارکس کدامند

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

فارکس یا FX یک بازار ارز غیرمتمرکز و بسیار گسترده است که در آن بیش از یک‌صد جفت ارز و بسیاری از نمادها و دارایی‌های دیگر معامله می‌شوند. هر واحد پول معمولاً به‌صورت اختصاری و شامل سه حرف است و برای کمک به معامله‌گران برای شناسایی راحت آن‌ها، دو حرف اول نام کشور را نشان می‌دهند و سومی نام ارز است. به عنوان مثال، USD مخفف دلار ایالات متحده است، GBP پوند بریتانیا است، و غیره.

انواع جفت ارز در فارکس
در بازار فارکس سه نوع جفت ارز وجود دارد.

هنگامی که برای اولین بار در مورد معاملات فارکس شروع به یادگیری می‌کنید، خواهید دید که ارزها به صورت جفت معامله می‌شوند: EURUSD، AUDCHF، NZDJPY، و غیره. با سفارش در فارکس، ارز اول (پایه) را می‌خرید و ارز دوم را می‌فروشید. به‌عنوان مثال، اگر جفت EURUSD را برای خرید انتخاب کنید، یورو را خریداری کرده و دلار را می‌فروشید.

برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس می‌توانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.

جفت ارز در بازار فارکس چیست؟

جفت ارز نرخ مبادله بین دو ارز مختلف است. در معاملات فارکس، همه ارزها به صورت جفتی معامله می شوند، زیرا وقتی یک ارز را خریداری می‌کنید، درواقع، به طور همزمان ارز دیگری را می فروشید. هر جفت ارز از یک ارز پایه و یک ارز مظنه تشکیل شده است. ارز پایه اولین ارز در جفت است، در حالی که دومین ارز آن، ارز مظنه یا ارز متقابل نامیده می‌شود.

به‌عنوان مثال، در جفت ارز EUR/USD، EUR ارز پایه و USD ارز مظنه است. با اعمال این روی نرخ مبادله ۱.۱۰۰۰، به این معنی است که برای خرید ۱.۰۰ یورو، ارز پایه، به ۱.۱۰ دلار، ارز مظنه، نیاز دارید. جفت ارزهای اصلی رایج ترین جفت ارزهای مورد معامله هستند و شامل دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس، دلار کانادا و دلار استرالیا می‌شود.

این جفت ارزها معمولا دارای نقدینگی بالا، اسپردهای محدود و نوسانات متوسط هستند. از سوی دیگر، جفت ارزهای فرعی و جفت ارزهای عجیب و غریب یا اگزوتیک، نقدینگی کمتر، اسپرد بیشتر و نوسان بالاتری دارند. عوامل متعددی بر نرخ مبادله بین ارزها تأثیر می‌گذارند، از جمله شاخص‌های اقتصادی، سیاست‌های بانک مرکزی، رویدادهای ژئوپلیتیکی و احساسات بازار. آشنایی با این عوامل می‌تواند به شما در درک بهتر روند قیمت کمک کند، اما برخی از معامله‌گران ترجیح می‌دهند به‌سادگی بر خواندن نمودار تمرکز کنند تا تصمیمات معاملاتی آگاهانه بگیرند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله جفت ارز چیست؟ را مطالعه کنید.

جفت ارزهای فارکس

در بازار فارکس همه‌چیز نسبی است، یورو به خودی خود نه قوی است و نه ضعیف. همین امر در مورد دلار آمریکا نیز صادق است. تنها زمانی که دو ارز را با هم مقایسه می‌کنید، می‌توانید تعیین کنید که هر ارز در مقایسه با واحد پول دیگر چقدر قوی یا ضعیف است. به‌عنوان مثال، یورو می‌تواند در مقایسه با دلار آمریکا قوی‌تر شود اما، در مقایسه با پوند انگلیس در همان زمان ضعیف‌تر شود.

جفت ارز چیست
در بازار فارکس همه‌چیز نسبی است.

 

ارزها همیشه به‌صورت جفت معامله می‌شوند. شما هرگز به‌سادگی یورو را نمی‌خرید یا دلار آمریکا را نمی‌فروشید. شما آن‌ها را به‌عنوان یک جفت معامله می‌کنید. اگر معتقدید یورو در مقایسه با دلار آمریکا در حال افزایش است، همزمان یورو می‌خرید و دلار آمریکا را می‌فروشید. اگر فکر می‌کنید که دلار آمریکا در مقایسه با یورو در حال افزایش است، همزمان دلار آمریکا می‌خرید و یورو را می‌فروشید. شما همیشه ارز قوی‌تر را می‌خرید و ارز ضعیف‌تر را می‌فروشید.

به‌عنوان مثال، اگر نرخ EURUSD حدود ۱.۲۲ باشد، یک یورو معادل ۱.۲۲ دلار آمریکا (۱ دلار و ۲۲ ¢) است.

جفت ارزهای فارکس
در تصویر هر یورو ۱.۰۹۴۵۸ دلار آمریکا ارزش دارد.

در تصویر بالا، هر یورو، ۱.۰۹۴۵۸ دلار آمریکا ارزش دارد.

انواع جفت ارز در فارکس

در بازار فارکس، جفت‌ارزها در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. جفت‌ارزهای اصلی؛
  2. جفت‌ارزهای فرعی؛
  3. جفت ارزهای غیر معمول.

درادامه به شرح هرکدام از این دسته‌بندی‌ها می‌پردازیم و ویژگی‌های آن‌ها را توضیح می‌دهیم. البته در این بازار، علاوه بر این سه مورد، دسته‌بندی‌های دیگری هم وجود دارد که به دلیل عدم اهمیت، از ذکر و شرح آن‌ها صرف نظر می‌شود.

جفت ارزهای اصلی

جفت‌ارزهای اصلی یا جفت‌ارزهای می‌جر (Major) ، شامل ۸ ارز یا ۷ جفت ارز می‌شوند. همان طور که می‌دانید، بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا را آمریکا دارد، بنابراین، در جفت‌ارزهای اصلی، حتما یکی از ۲ ارز، دلار آمریکا است. دیگر ۷ ارز موجود در این فهرست به بزرگ‌ترین کشورهای صنعتی جهان تعلق دارند که از ثبات اقتصادی عالی برخوردار هستند. جفت‌ارزهای اصلی عبارتند از:

  • EUR/USD (یورو به دلار آمریکا)؛
  • USDJPY (دلار آمریکا به ین ژاپن)؛
  • GBPUSD (پوند انگلیس به دلار آمریکا)؛
  • USDCHF (دلار آمریکا به فرانک سوئیس)؛
  • USDCAD (دلار آمریکا به دلار کانادا)؛
  • AUDUSD (دلار استرالیا به دلار آمریکا)؛
  • NZDUSD (دلار نیوزیلند به دلار آمریکا).

جفت ارزهای فرعی یا کراس

جفت‌ارزهای فرعی با نام‌های کراس (Cross) و مینور (Minor) نیز شناخته می‌شوند. این جفت ارزها شامل حداقل یکی از ارزهای اصلی جهان، به استثنای دلار آمریکا است. یعنی یکی از ارزهای اصلی بجز دلار آمریکا، با سایر ارزهای جهان جفت می‌شوند و جفت‌ارزهای فرعی یا کراس را تشکیل می‌دهند.

جفت ارزهای فرعی
این جفت ارزها شامل حداقل یکی از ارزهای اصلی جهان، به استثنای دلار آمریکا است.

جفت ارزهای مینور یا کراس نیز بازار پر رونقی دارند اما بیشترین معاملات روی جفت‌ارزهایی انجام می‌گیرد که یک ارز آن شامل یورو، پوند انگلیس یا ین ژاپن باشد. تعداد جفت‌ارزهای فرعی نسبت به جفت‌ارزهای اصلی بسیار بیشتر است اما در بازار، سه جفت‌ارز EURGBP، EURCHF و EURJPY حجم معاملات بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند. برخی از جفت‌ارزهای کراس عبارتند از:

  • NZDCAD؛
  • GBPJPY؛
  • EURCHF؛
  • AUDJPY؛
  • CHFJPY؛
  • GBPCAD.

وقتی این ارزها معامله می‌شوند، از طریق تبدیل به دلار آمریکا انجام می‌گیرند. یعنی یک معامله‌گر دو معامله انجام می‌دهد و ممکن است با ضرر مواجه شود. با وجود این که دلار همچنان در بازار بسیار محبوب است، اما محبوبیت معامله‌ی سایر جفت‌ارزها که با دلار جفت نیستند نیز رونق داشته زیادی دارد و برای این که برای شما که سرمایه دلاری در فارکس دارید مشکلی ایجاد نشود، این معاملات نیز بر مبنای دلار انجام می‌شود.

جفت ارزهای غیر معمول

سومین دسته از جفت‌ارزهای بازار فارکس به جفت‌ارزهای عجیب یا غیر معمول اختصاص دارد. جفت‌ارزهای اگزوتیک شامل جفت‌ارزهایی هستند که یک ارز از کشورهای توسعه‌یافته مانند ارزهای اصلی با یک ارز از کشورهای در حال توسعه مانند ترکیه یا ایران، جفت می‌شود.

این‌گونه جفت‌ارزها به دلیل این که کمتر مورد توجه و معامله قرار دارند، حجم ترید بالایی ندارند. همچنینی میزان اسپرد یا کارمزد بروکر در آن‌ها بالا است. معامله‌ی این‌گونه جفت‌ارزها برای تریدرهای مبتدی به‌هیچ‌عنوان مناسب نیست، اما به‌دلیل نوسانات بالا برخی از تریدرهای حرفه‌های که از نظر تکنیکالی و فاندامنتالی از رفتار این‌گونه جفت‌ارزها اطلاعات نسبتا جامعی دارند، سودهای بسیار خوبی دریافت می‌کنند.

لیست جفت ارزهای پرطرفدار فارکس

در دنیا بیش از ۱۸۰ ارز وجود دارد، با این حال، در فارکس حداود ۱۲۸ جفت ارز برای معامله در دسترس شما قرار می‌گیرد. البته هیچ بروکری تمام این جفت‌ارزها را نمی‌تواند برای معامله در اختیار شما بگذارد و هر بروکری سعی می‌کند تا جفت‌ارزهایی را که بیشترین معاملات را دارند در اختیار معامله‌گران قرار دهد. تعدادی از جفت‌ارزهای پرطرفدار فارکس عبارتند از:

  • AUDCAD (دلار استرالیا به دلار کانادا)؛
  • USDCHF (دلار آمریکا به فرانک سوئیس)؛
  • USDJPY (دلار آمریکا به ین ژاپن)؛
  • USDCAD (دلار آمریکا به دلار کانادا)؛
  • AUDUSD (دلار استرالیا به دلار آمریکا)؛
  • EURGBP (یورو به پوند انگلیس)؛
  • EURAUD (یورو به دلار استرالیا)؛
  • GBPCHF (پوند به فرانک سوئیس)؛
  • NZDJPY (دلار نیوزیلند به ین ژاپن)؛
  • EURCHF (یورو به فرانک سوئیس)؛
  • EURCAD (یورو به دلار کانادا)؛
  • EURJPY (یورو به ین ژاپن)؛
  • CADCHF (دلار کانادا به فرانک سوئیس)؛
  • EURNZD (یورو به دلار نیوزیلند)؛
  • CHFJPY(فرانک سوئیس به ین ژاپن)؛
  • AUDNZD(دلار استالیا به دلار نیوزیلند)؛
  • AUDCHF (دلار استرالیا به فرانک سوئیس).
تنها زمانی که دو ارز را با هم مقایسه می‌کنید، می‌توانید تعیین کنید که هر ارز در مقایسه با واحد پول دیگر چقدر قوی یا ضعیف است. به‌عنوان مثال، یورو می‌تواند در مقایسه با دلار آمریکا قوی‌تر شود اما، در مقایسه با پوند انگلیس در همان زمان ضعیف‌تر شود.

میزان معاملات انواع جفت ارزها

طبق گزارش سه ساله موسسه‌ی BIS منتهی به سال 2022، جفت‌ارزهای اصلی بیش از 60٪ از کل حجم معاملات فارکس را تشکیل داده‌اند. EUR/USD پرمعامله‌ترین جفت ارز است که تقریباً ۲۴ درصد از کل حجم معاملات را داشته است.

میزان معاملات جفت ارز چیست؟
جفت‌ارزهای اصلی بیش از 60٪ از کل حجم معاملات فارکس را تشکیل داده‌اند.

 

طبق این آمار، USDJPY با حدود ۱۳ درصد و GBPUSD با نزدیک به ۱۰ درصد، رده‌های دوم و سوم را در اختیار دارند و AUDUSD بیش از ۵ درصد، USDCAD کمتر از ۵ درصد و جفت ارز USDCNY باحدود ۴ درصد، رده‌های چهارم تا ششم را در اختیار داشته‌اند. همچنین USDCHF با ۳.۵ درصد، USDHKD با ۳.۳ درصد و EURGBP با ۲ درصد به همراه USDKRW رده‌های انتهایی ۱۰ جفت ارز برتر برای ترید را به خود اختصاص داده‌اند.

هر جفت ارز دارای ویژگی‌ها، مزایا و معایب منحصربه‌فرد خود است. به‌عنوان مثال، EUR/USD نقدشونده‌ترین جفت ارز و دارای اسپردهای پایین است که آن را به یک جفت ایده‌آل برای معامله‌گران مبتدی تبدیل می‌کند. از سوی دیگر، GBP/USD از سطح نوسان بالاتری برخوردار بوده و آن را برای معامله‌گران با تجربه‌تر مناسب می‌کند. همه معامله‌گران فعال در بازار به دنبال این هستند که بتوانند قیمت یک جفت ارز را در لحظه پیش‌بینی کنند و به همین دلیل است که به سراغ ایجاد استراتژی‌های معاملاتی می‌روند. اگر علافه‌مند به پیش‌بینی قیمت جفت ارزها هستید مقاله پیش بینی قیمت جفت ارزها در فارکس (Forex)‌ را مطالعه کنید.

بهترین جفت ارزها برای ترید

بهترین جفت‌ارزها برای ترید، جفت‌ارزهای اصلی هستند. در این میان جفت‌ارز EURUSD بهترین جفت ارز برای اسکالپ است. برای مطالعه بیشتر می‌توانید مقاله خرید و فروش جفت ارز در فارکس را مطالعه کنید.

بهترین جفت ارزها برای نوسان گیری چیست؟

هر جفت ارز به اندازه‌ای حرکت‌های قیمتی انجام می‌دهد که پتانسیل آن میزان نوسان را در طول زمان دارد، بنابراین، اگر در مورد معاملات نوسان‌گیری جدی هستید، باید تمرکز و تحلیل خود را روی شناخت جفت‌‌ارزهایی بگذارید که بالاترین پتانسیل سود را از طریق نوسان‌های زیاد ارائه می‌دهند.

با این اوصاف، شش مورد از بهترین جفت‌ارزهای فارکس که در استراتژی‌های معاملاتی برای نوسان‌گیری عالی عمل می‌کنند و درصورت شناخت کافی از حرکات قیمتی آن‌ها می‌توانید سودهای بسیار خوبی از معاملات این جفت ارزها به دست آورید، عبارتند از:

جفت ارز AUD/JPY

آنچه AUD/JPY (دلار استرالیا در برابر ین ژاپن) را به یک جفت ارز جالب تبدیل می‌کند، رابطه معکوس بین این دو ارز اصلی است. دلار استرالیا زمانی که معامله‌گران تمایل به ریسک‌پذیری دارند، تقاضای زیادی دارد، در حالی که ین ژاپن یک ارز سنتی امن است که مردم در مواقع آشفتگی بازار به آن روی می‌آورند. این جفت ارز نوسانات بالایی را می‌بیند زیرا به تغییرات در احساسات بازار بسیار حساس است.

جفت ارز CAD/JPY

دلار کانادا مانند دلار استرالیا رابطه معکوس با ین ژاپن دارد. با توجه به اینکه کانادا یک تولیدکننده عمده نفت است، CAD نسبت به تغییر قیمت نفت حساس است. نوسانات نفت از ابتدای همه‌گیری کرونا به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و ارزهایی که با دلار کانادا جفت می‌شوند، ازجمله CAD/JPY به طور فزاینده‌ای نوسان می‌کند که برای نوسان‌گیری عالی است.

جفت ارز USD/MXN

پزو مکزیک یکی از نقدشونده‌ترین ارزهای بازارهای نوظهور است و یک ارز پرنوسان محسوب می‌شود. قیمت نفت تاثیر بسزایی در جهت‌گیری این ارز دارد و عوامل دیگر نیز تفاوت نرخ بهره و ژئوپلیتیک است.

جفت ارز USD/ZAR

راند آفریقای جنوبی به دلیل این که این کشور یک صادرکننده عمده کالا است، یک ارز کالا محسوب می‌شود. ZAR به‌طور سنتی به‌دلیل عوامل سیاسی و نوسانات قیمت در بازارهای کالا، نوسانات بالاتری داشته است. این ارز زمانی که بازارها در حالت «ریسک» قرار دارند، از خود عملکرد بهتری را نشان می‌دهد.

جفت ارز USD/THB

نوسانات در بات تایلند از ابتدای همه‌گیری کووید ۱۹ افزایش یافته است. این ارز در بازارهای نوظهور محبوب است زیرا نسبتاً نقدشوندگی بسیار خوبی دارد و علاوه‌بر این، نوسانات آن فرصت‌های معاملاتی خوبی را ایجاد می‌کند.

جفت ارز AUD/USD

سومین و آخرین جفت ارز عمده کالا، AUD/USD به‌شدت تحت تاثیر فلزات گران‌بها و سایر محصولات صادراتی استرالیا قرار می‌گیرد که از این کشور به بازار‌های بین المللی صادر می‌شوند.

آنچه در مقاله انواع جفت ارز خواندیم:

در این مقاله به طور کامل با جفت ارز و انواع آن آشنا شدیم و آموختیم که بهترین جفت ارز در فارکس چیست. به‌طور کلی معامله جفت ارز نرخ مبادله بین دو ارز مختلف است. زیرا وقتی یک ارز را خریداری می‌کنید، در واقع، به طور همزمان ارز دیگری را می‌فروشید. هر جفت ارز از یک ارز پایه و یک ارز مظنه تشکیل شده است. ارز پایه اولین ارز در جفت است، در حالی که دومین ارز آن، ارز مظنه یا متقابل نامیده می‌شود.

مهران دهقان
من مهران دهقان متولد ۲۲ خرداد ۱۳۷۹، دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، از اسفند ۱۳۹۸ فعالیت مطبوعاتی‌ام را در زمینه‌ی فناوری با تکفارس شروع و سپس در زومیت و دیگر وب‌سایت‌ها ازجمله: بازی رایانه،اعوجاج، چیکاو، زومیلو، کاروتک، جی تک و چند سایت فروشگاهی ادامه دادم.

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران