نحوه کار معامله CFD
قرارداد CFD یا قرارداد ما به التفاوت به معاملهگران اجازه میدهد تا در مورد حرکات بازار آتی یک دارایی پایه حدسزنی کنند، بدون این که در واقع مالکیت یا تحویل فیزیکی دارایی پایه را داشته باشند. CFD ها برای طیف وسیعی از داراییهای اساسی مانند سهام، کالاها و ارز خارجی در دسترس هستند.
اینگونه معاملات با استفاده از قراردادهایی کار میکنند که منعکسکننده قیمتهای بازارهای مالی هستند، مانند یک سهم، شاخص یا جفت ارز. هنگامی که یک معامله CFD را باز میکنید، درواقع موافقت خود را اعلام میکنید که تفاوت قیمت را از زمانی که پوزیشن خود را باز کردهاید تا زمانی که آن را میبندید، مبادله کنید. به همین دلیل نام این گونه معاملات، «قرارداد ما به التفاوت» است، یعنی تفاوت قیمت را مبادله میکنید. هنگامی که یک CFD خریداری میکنید، با افزایش قیمت بازار، سود خواهید کرد، اما در صورت کاهش قیمت، ضرر خواهید کرد.
به عنوان مثال، قیمت طلا هماکنون در چارت معاملاتی شما ۲۰۲۰ دلار در هر اونس است. طبق تحلیل شما، قیمت این فلز افزایش خواهد یافت، در نتیجه معامله خرید باز میکند. اگر قیمت در راستای تحلیل شما افزایش یابد شما سود میکنید، اما اگر خلاف تحلیل شما پیش برود، زیان خواهید کرد.
مزایا و معایب CFD
معاملات CFD مزایا و معایبی دارند که قبل از معامله بهتر است با برخی از آنها آشنا شوید. در هر بروکری که ثبت نام کنید، معاملات کالاهای بسیاری را بر اساس CFD در اختیار شما قرار میدهند که عبارتند از:
- معمولا بیش از دهها جفت ارز اصلی از EUR/USD گرفته تا جفتارزهای عجیب یا غیر معمول، مانند CHF/HUF؛
- بسیاری از شاخصهای پیشرو جهان، از جمله UK 100، وال استریت، US SP 500؛
- سهام بسیاری از شرکتهای بزرگ و معتبر جهانی مانند اپل، گوگل، مایکروسافت، تسلا، کوالکام و…؛
- فلزات گرانبها مانند طلا، نقره، نفت، گاز.
معاملات CFD راهی عالی برای تنوع بخشیدن به معاملات شما در بازارهای مالی است. برای مثال، اگر نگران کندی بازار سهام بورس هستید، میتوانید از CFD برای معامله در فارکس استفاده کنید. با انجام این کار، برای ایجاد بازدهی مناسب چندان به سهام بورس وابسته نخواهید بود.