cfd چیست؟

امتیاز:5

معاملات CFD روشی است برای حدس و گمان بر روی قیمت پایه یک دارایی مانند سهام، شاخص‌ها، کالاها، ارزهای دیجیتال، فارکس و موارد دیگر که در یک پلتفرم معاملاتی مانند متاتریدر، cTrader، نت تریدر ایکس و… می‌توان آن‌ها را معامله کرد. عبارت CFD مخفف «contract for difference» به معنای «قرارداد مابه التفاوت» است و تعهد خریدار را برای پرداخت هرگونه تفاوت قیمتی که ممکن است به دلیل تغییر ارزش گذاری یک دارایی رخ دهد، تشریح می‌کند.

cfd در فارکس
فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

cfd چیست؟

«قرارداد ما به التفاوت»، یا همان CFD نوعی قرارداد مشتقه معاملاتی است، که به موجب آن خریدار و فروشنده بر روی تغییر نرخ یک نماد معاملاتی در فارکس معامله باز می‌کنند. در این نوع قرارداد شما بر پایه جهت حرکت و مقدار حرکت قیمت یک کالا بر مبنای ارزش لحظه‌ای آن معامله می‌کنید. در این شکل از معاملات، شما مالک دارایی اصلی نیستید، بلکه فقط در معرض تغییرات قیمت آن قرار می‌گیرید.

CFD در فارکس چیست؟
قرارداد ما به التفاوت یا همان CFD نوعی قرارداد مشتقه معاملاتی است، که به موجب آن خریدار و فروشنده بر روی تغییر نرخ یک نماد معاملاتی در فارکس معامله باز می‌کنند.

به عبارت بسیار ساده، در معاملات CFD، شما هیچگونه کالای فیزیکی یا حتی خدمات را معامله نمی‌کنید بلکه پس از تحلیل قیمت یک کالا، اگر حدس بزنید که قیمت آن افزایش یا کاهش می‌یابد، فقط روی تغییر قیمت معامله انجام می‌دهید.

برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس می‌توانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.

نحوه کار معامله CFD

قرارداد CFD یا قرارداد ما به التفاوت به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا در مورد حرکات بازار آتی یک دارایی پایه حدس‌زنی کنند، بدون این که در واقع مالکیت یا تحویل فیزیکی دارایی پایه را داشته باشند. CFD ها برای طیف وسیعی از دارایی‌های اساسی مانند سهام، کالاها و ارز خارجی در دسترس هستند.

این‌گونه معاملات با استفاده از قراردادهایی کار می‌کنند که منعکس‌کننده قیمت‌های بازارهای مالی هستند، مانند یک سهم، شاخص یا جفت ارز. هنگامی که یک معامله CFD را باز می‌کنید، درواقع موافقت خود را اعلام می‌کنید که تفاوت قیمت را از زمانی که پوزیشن خود را باز کرده‌اید تا زمانی که آن را می‌بندید، مبادله کنید. به همین دلیل نام این گونه معاملات، «قرارداد ما به التفاوت» است، یعنی تفاوت قیمت را مبادله می‌کنید. هنگامی که یک CFD خریداری می‌کنید، با افزایش قیمت بازار، سود خواهید کرد، اما در صورت کاهش قیمت، ضرر خواهید کرد.

نحوه کار معامله CFD
قرارداد CFD یا «قرارداد ما به التفاوت» به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا در مورد حرکات بازار آتی یک دارایی پایه حدس‌زنی کنند، بدون این که در واقع مالکیت یا تحویل فیزیکی دارایی پایه را داشته باشند.

به عنوان مثال، قیمت طلا هم‌اکنون در چارت معاملاتی شما ۲۰۲۰ دلار در هر اونس است. طبق تحلیل شما، قیمت این فلز افزایش خواهد یافت، در نتیجه معامله خرید باز می‌کند. اگر قیمت در راستای تحلیل شما افزایش یابد شما سود می‌کنید، اما اگر خلاف تحلیل شما پیش برود، زیان خواهید کرد.

مزایا و معایب CFD

معاملات CFD مزایا و معایبی دارند که قبل از معامله بهتر است با برخی از آن‌ها آشنا شوید. در هر بروکری که ثبت نام کنید، معاملات کالاهای بسیاری را بر اساس CFD در اختیار شما قرار می‌دهند که عبارتند از:

  • معمولا بیش از ده‌ها جفت ارز اصلی از EUR/USD گرفته تا جفت‌ارزهای عجیب یا غیر معمول، مانند CHF/HUF؛
  • بسیاری از شاخص‌های پیشرو جهان، از جمله UK 100، وال استریت، US SP 500؛
  • سهام بسیاری از شرکت‌های بزرگ و معتبر جهانی مانند اپل، گوگل، مایکروسافت، تسلا، کوالکام و…؛
  • فلزات گران‌بها مانند طلا، نقره، نفت، گاز.

معاملات CFD راهی عالی برای تنوع بخشیدن به معاملات شما در بازارهای مالی است. برای مثال، اگر نگران کندی بازار سهام بورس هستید، می‌توانید از CFD برای معامله در فارکس استفاده کنید. با انجام این کار، برای ایجاد بازدهی مناسب چندان به سهام بورس وابسته نخواهید بود.

معاملات CFD به دلیل این که از لوریج بالا استفاده می‌کنند و نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی ندارند، می‌توانند سوددهی بالایی داشته باشند، هرچند که به همین دلیل نیز امکان دارد باعث زیان‌های بزرگی شوند.

انواع قرارداد های CFD

در معاملات CFD شما می‌توانید از دو قرارداد استفاده کنید:

  1. قرارداد لانگ (Long)؛
  2. قرارداد شورت (Short).

در قرارداد Long، کالا یا ارز پایه را می‌خرید، یعنی معامله Buy باز می‌کنید و در معامله Short معامله فروش یا Sell باز می‌کنید. توجه به این نکته مهم است که هم «خرید» و هم «فروش» می‌تواند منجر به ضرر شود، و باید مطمئن شوید که قبل از باز کردن یک موقعیت، نحوه عملکرد CFD ها را درک کرده‌اید. همچنین باید اقداماتی را برای مدیریت ریسک خود انجام دهید. در ادامه با چند مثال این موضوع را بررسی خواهیم کرد:

مثال Long: خرید نفت

الف): شما CFD های نفت ایالات متحده را با قیمت 5325 خریداری می‌کنید در حالی که نفت در 5324/5325 است. هر CFD به ازای هر یک امتیازی که قیمت نفت افزایش می‌یابد، 1 دلار به دست می‌آورید.

ب): نفت ایالات متحده 30 واحد افزایش می‌یابد و به 5355/5356 می‌رسد و شما در این نقطه قیمتی، پوزیشن خود را می‌بندید، یعنی در اصل پنج CFD نفت را با قیمت 5355 می‌فروشید.

انواع قرارداد های CFD
در قرارداد Long، کالا یا ارز پایه را می‌خرید، یعنی معامله Buy باز می‌کنید و در معامله Short معامله فروش یا Sell باز می‌کنید.

بستن معامله CFD به این معنی است که شما تفاوت قیمت این دارایی را نسبت به زمانی که آن را باز کرده‌اید مبادله می‌کنید. اکنون بازار 30 امتیاز به نفع شما تغییر کرده است، بنابراین شما (30 * 5) 150 دلار سود کسب می‌کنید.

مثال Short: فروش US 500

الف): قیمت فعلی US 500 در 2340/2341 قرار دارد. شما با فروش پنج CFD به قیمت 2340، 500 US را Short می‌کنید (یعنی معامله Sell باز می‌کنید)

ب): قیمت US 500 به 2274/2275 سقوط می‌کند. شما معامله خود را با خرید پنج CFD در 2275 می‌بندید.

انواع قرارداد های CFD
بازار 65 امتیاز به نفع شما حرکت کرده است، بنابراین پنج CFD شما (65 * 5) 325 دلار درآمد کسب می‌کنند.

بازار 65 امتیاز به نفع شما حرکت کرده است، بنابراین پنج CFD شما (65 * 5) 325 دلار درآمد کسب می‌کنند. با این حال، اگر US 500 به جای سقوط، به همین مقدار صعود می‌کرد، چون معامله خلاف جهت پوزیشن شما حرکت کرده بود، به همین مقدار ضرر می‌کردید.

اهرم در معاملات CFD

معاملات CFD با استفاده از اهرم یا لوریج انجام می‌شوند، بنابراین شما فقط باید کسری از ارزش کل هر قرارداد را برای معامله بگذارید. به عبارت دیگر، می‌توانید با مقدار کمی پول، معاملات بسیار بزرگ‌تری را انجام دهید. این عامل باعث می‌شود CFD‌ها در بین معامله‌گران به گزینه جذابی برای ترید تبدیل شود. برای مثال، هنگام معامله CFD گوگل یا مایکروسافت، ممکن است فقط یک درصد از ارزش آن‌ها را بپردازید. به سپرده‌ای که پرداخت می‌کنید مارجین شما گفته می‌شود.

توجه به این نکته مهم است که مارجین سود و زیان شما را از یک معامله افزایش می‌دهد، بنابراین در حالی که می‌تواند منجر به بازدهی بالاتر شود، میزان ریسک شما نیز افزایش می‌یابد.

هج در معاملات CFD

روش «هجینگ» (Hedging) یا پوشش ریسک، یک استراتژی برای محافظت از معامله‌ای است که در برابر نوسانات نامطلوب قرار می‌گیرد. در این روش، معامله‌گر پوزیشنی مخالف آنچه سرمایه‌گذاری کرده ، باز می‌کند. استراتژی هجینگ به دو شکل انجام می‌گیرد. گاهی این استراتژی روی یک نماد انجام می‌گیرد، اما در مواقع دیگر روی دو نماد که با همدیگر همبستگی بسیار زیاد مثبت دارند.

در معاملات هجینگ بر روی CFD ها معمولا به شکل مستقیم انجام می‌شود، یعنی تریدر روی یک نماد به طور همزمان یا تاخیر اندک، دو پوزیشن لانگ و شورت باز می‌کند و زمانی که مطمئن شد قیمت به کدام سو می‌رود، پوزیشنی را که در ضرر قرار دارد، می‌بندد.

آنچه در مقاله CFD در فارکس چیست خواندیم:

CFD روشی برای معامله‌گری در فارکس است که معامله‌گر با استفاده از تحلیل روی ارزش یک نماد معاملات لانگ یا شورت می‌گیرد. مثلا قیمت طلا اگر در زمان معامله ۱۹۹۰ دلار در هر انس باشد و طبق تحلیل او، قیمت افزایش خواهد یافت، معامله لانگ یا Buy باز می‌کند. درواقع روی بالارفتن به معامله ورود می‌کند. اگر معامله Short باز کند یعنی روی کاهش قیمت معامله کرده و پوزیشن Sell باز می‌کند.

مهران دهقان
من مهران دهقان متولد ۲۲ خرداد ۱۳۷۹، دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، از اسفند ۱۳۹۸ فعالیت مطبوعاتی‌ام را در زمینه‌ی فناوری با تکفارس شروع و سپس در زومیت و دیگر وب‌سایت‌ها ازجمله: بازی رایانه،اعوجاج، چیکاو، زومیلو، کاروتک، جی تک و چند سایت فروشگاهی ادامه دادم.

در حال مطالعه
cfd چیست؟

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران