در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
رگوله چیست؟
رگوله نوعی مجوز نظارتی بر عملکرد مالی و ارائه خدمات مالی بروکر هاست که توسط سازمانهای خصوصی یا دولتی به کارگزاریهای تحت نظارت ارائه میشود. داشتن رگوله سبب میشود تا کاربران این اطمینان را داشته باشند که فعالیتهای بروکر تحت نظارت یک نهاد بالادستی است. حالا که متوجه شدید رگوله چیست؟ باید بدانید که چند نوع رگوله مختلف در سطوح متفاوت وجود دارد و اعتبار هر بروکر به سطح آن است.
بروکر آفشور چیست؟
بروکر آفشور به بروکری گفته میشود که در منطقه فراساحلی آزاد تاسیس میشود. این مناطق شامل کشورهای بسیار کوچک و خارج از نظارتی مانند سنت وینسنت گرنادین ها، موریس، وانواتو، باهاما، بلیز، سیشل، کیمن و … است.
این کشورها جز مهمترین کشورهای آفشور محسوب میشوند که اکثر بروکرها و رگولهها در آنها واقع شدهاند.
برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس میتوانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.
تفاوت آف شور با رگوله
آفشور یک منطقه یا کشور آزاد تجاری است که از بسیاری از قوانین بینالمللی پیروی نمیکند، هرچند که میتواند عضو سازمان ملل نیز باشد و حتی حق رای دارد. به عنوان مثال، بسیاری از بروکرهای معتبر آسیایی، اروپایی و آمریکایی به تریدرهای ایرانی کشور ما که تحت تحریمهای بینالمللی قرار دارد، خدمات نمیدهند اما بروکرهایی که در مناطق آفشور ثبت شدهاند، میتوانند به مشتریان ایرانی خدمات ارائه کنند بدون این که مورد پیگرد قرار گیرند. البته به این بروکرها اجازه فعالیت در کشورهای برتر اقتصادی مانند آمریکا، بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و… ندارند.
رگوله یعنی یک بروکر قوانین و مقررات یک نهاد نظارتی دولتی یا غیر دولتی را که رگولاتوری نام دارد، پذیرفته است. هر رگولاتوری، بر عملکرد بروکرهایی که تحت مجوز آن نهاد فعالیت میکنند، نظارت مستمر و دقیق دارند تا مطمئن شوند که قوانین مصوب را رعایت میکنند. برای شناخت بهتر رگولاتور میتوانید مقاله رگولاتور کیست؟ را مطالعه کنید.
شرکت آفشور چیست؟
شرکت آفشور شرکتی است که خارج از مرزهای کشور خود به ثبت میرسد و قرار است تا یک کسب و کار بینالمللی را مدیریت کند. دقیقا مانند بسیاری از بروکرها که از سرزمین خود نمیتوانند به مشتریان ایرانی خدمات ارائه دهند اما با مهاجرت به مناطق آفشور یا دایر کردن دفتری در این مناطق به چنین فعالیتهایی میپردازند.
حتی بسیاری از بزرگترین شرکتها و برندهای معروف و معتبر جهانی مانند اپل، مایکروسافت، گوگل، فایزر، گلدمن ساکس، داو کیمیکال، شورون، والمارت، آی بی ام و پراکتر اند گمبل، به دلایلی، شعبهی آفشور نیز دارند.
آیا بروکر آفشور معتبر است؟
چندین بروکر و شرکت مالی در مناطق آفشور به دلیل سهولت قوانین و نبود نظارت قوی بینالمللی، اقدام به تاسیس دفتر کردهاند. از آنجایی که این کشورهای جزیرهای منبع درآمد خاصی نیز ندارند یکی از روشهای درآمدی آنها از همین ارائه مجوزهای یا رگوله است. از طرفی نمیتوان گفت چون یک بروکر در منطقه آفشور مجوز دارد یا به ثبت رسیده است، پس قطعاً معتبر نیست.
فهرست رگولههای مناطق آفشور
فهرستی از رگولههای مهم مناطق آفشور وجود دارد که بروکرهای فعال در این منطقه معمولاً از این رگولاتوریها استفاده میکنند. از جمله:
در ادامه این مقاله ما نحوه بررسی اعتبار بروکرها را به شما خواهیم گفت.
مزایا رگوله آفشور
بزرگترین مزیت این بروکرها ارائهی خدمات به تریدرهای ایرانی است. ارائهی تعداد بیشمار نماد نیز از دیگر نکات مثبت این بروکرها است. میزان اسپرد پایین (به دلیل این که مالیات پرداخت نمیکنند)، ایجاد حساب اسلامی، سرمایه اولیه بسیار کم و… برخی دیگر از مزیتهای این بروکرها است.
معایب بروکرهای آفشور
از بزرگترین معایب بروکرهای آفشور میتوان به عدم وجود نمایندگی یا دفتر در کشور و ارائهی خدمات به صورت آنلاین از راه دور اشاره کرد که در صورت بروز مشکل برای مشتری، کار پیگیری حقوقی را با مشکل مواجه میکند. اما مزایای همکاری با این بروکرها از معایب آن بسیار بیشتر است. نکتهی (مثبت یا منفی) بعدی، مقدار اهرم یا لوریج بسیار بالا تا ۳۰۰۰ برابری است که رگولاتورهای معتبر جهانی در بسیاری از کشورها معمولا مقدار بیش از ۱۰۰ برابری را قانونی نمیدانند و حتی برخی از رگولاتوریها این میزان را به لوریج ۲۰ برابری محدود میکنند.