خانه > کالج کدام بروکر > اندیکاتور فارکس چیست؟

اندیکاتور فارکس چیست؟

امتیاز:5

اندیکاتورها ابزار کمکی برای استفاده در تحلیل بازار هستند. هر اندیکاتور با توجه به برنامه‌نویسی که برای آن انجام شده توانایی خاص خود را دارند. مثلا برخی از اندیکاتورها روند بازار را نشان می‌دهند، یا برخی دیگر مناطق مهم اشباع خرید یا فروش را به ما نمایش می‌دهند. کار اصلی اندیکاتورها این است که پیچیده‌ترین و سریع‌ترین محاسبات را از روی اتفاقاتی که در بازار در حال رخ دادن است، انجام دهد و به ساده‌ترین شکل ممکن برای ما به نمایش بگذارد. در این مقاله به طور کامل اندیکاتور و شیوه استفاده از آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

اندیکاتور چیست؟

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتور فارکس چیست؟ این احتمالاً اولین سوالی است که پس از ورود به فارکس با آن روبه‌رو خواهید شد. اندیکاتورها یک سری شاخص‌های فنی یا ابزارهای تحلیلی هستند که در خوانش وضعیت بازار، تحلیل و در نهایت معامله کردن به شما کمک می‌کنند. هر اندیکاتور با یک سیستم برنامه‌نویسی تهیه شده است، یعنی شما هم می‌توانید اندیکاتور اختصاصی خود را بنویسید. هر اندیکاتور کاربرد خود را دارد، مثلاً اندیکاتورهای مووینگ اوریج کارشان نشان دادن روند بازار بر اساس یک فرمول خاص است.

وقتی شما از اندیکاتورها برای پیدا کردن سیگنال معاملاتی استفاده می‌کنید، یعنی در حال انجام تحلیل تکنیکال هستید. معمولاً تریدرها از ترکیب کردن چند اندیکاتور برای پیدا کردن سیگنال‌های معاملاتی استفاده می‌کنند.

کاربرد اندیکاتور

هر اندیکاتور کاربرد خاص خود را دارد. ماموریت اصلی اندیکاتورها ساده‌سازی اطلاعات خروجی است. همانطور که گفتیم در هر ثانیه دیتا و داده‌های زیادی بر اساس حرکت قیمت در بازار رخ می‌دهد. اگر شما بخواهید مثلا خودتان مناطق اشباع را با تکیه بر فرمول‌ها پیدا کنید، شاید برای هر منطقه اشباع باید چند ساعت وقت بگذارید. در حالی که اندیکاتوری مانند RSI این کار را در کسری از ثانیه برای شما انجام می‌دهد. یک نمونه از کاربرد اندیکاتورها را در ادامه برای شما توضیح می‌دهیم:

کاربرد اندیکاتور
هر اندیکاتور کاربرد خاص خود را دارد.

مثلاً شما می‌خواهید در مناطقی که بازار می‌خواهد روندش برعکس شود، معامله کنید. در اینجا باید اندیکاتور RSI را فعال کنید، این اندیکاتور به شما نشان می‌دهد که در کجا بازار در منطقه اشباع قرار دارد و ممکن است روندش تغییر کند. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در زمانی که اندیکاتور به کف رسیده است (با باکس قرمز مشخص شده) خطوط RSI از روی هم کراس می‌کنند، به این معنا که آن‌ها نیز اشباع فروش را تشخیص داده‌اند و به شما سیگنال می‌دهند که بازار درحال برگشت است.

اندیکاتورهای متاتریدر

هر پلتفرم معاملاتی اندیکاتورهای ویژه خود را دارد. سی تریدر، ATAS و … همگی دارای اندیکاتورهای خود هستند، اما بیشترین اندیکاتور مربوط به متاتریدر است. متاتریدر که بهترین و مهم‌ترین پلتفرم معاملاتی جهان است، دارای صدها هزار اندیکاتور مختلف است که اکثر آن‌ها رایگان هستند.

اندیکاتورهای متاتریدر
هر پلتفرم اندیکاتورهای خاص خود را دارد.

برای این کار در خود متاتریدر اگر به بخش Navigator مراجعه کنید، روی indicator کلیک نمایید، سپس می‌توانید فهرستی از اندیکاتورهای موجود در متاتریدر که جز اصلی‌ترین اندیکاتورهای کاربردی جهان هستند را مشاهده کنید. اگر هم اندیکاتوری مد نظرتان است که در این فهرست وجود ندارد، می‌توانید آن را دانلود و در متاتریدر نصب کنید. برای مطالعه بیشتر راجب متاتریدر به مقاله متاتریدر چیست؟ مراجعه کنید.

مزایا و معایب اندیکاتور

اگر می‌خواهید از اندیکاتورها در تحلیل خود استفاده کنید، باید مزایا و معایب اصلی آن‌ها را بدانید که در اینجا به صورت تیتروار به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

مزایا

  • خوانش شرایط بازار را بسیار راحت می‌کند.
  • امکان ارائه سیگنال‌های ورود و خروج دارد.
  • امکان ترکیب اندیکاتورها با هم وجود دارد.
  • استفاده آسان را برای تریدرهای تازه‌کار و حرفه‌ای را فراهم می‌کند.
  • قابلیت ایجاد تنظیمات دلخواه خود روی اندیکاتور را دارد.
  • قابل استفاده در هر نوع استراتژی است.

معایب

  • اکثر بر اساس گذشته بازار هستند و پیش‌بینی آن‌ها از آینده نسبی است.
  • بیشتر اندیکاتورها تاخیر دارند.
اندیکاتور شاخص فنی است که اطلاعاتی را بر اساس طراحی که برایان شده به کاربران ارائه می‌دهد تا بتوانند به آسانی درک ساده‌ای از بازار پیدا کنند.

اندیکاتورهای روند فارکس

از جمله پرکاربردترین اندیکاتورهای فارکس، اندیکاتورهای ویژه روند است که از طریق آن‌ها کاربران می‌توانند روند بازار را شناسایی کنند. دانستن روند مهم‌ترین و اولین اصل در تحلیل بازار است. ما در ادامه چند اندیکاتور مطرح برای پیدا کردن روند در فارکس را به شما معرفی خواهیم کرد:

  1. پارابولیک سار (Parabolic Sar)؛
  2. انواع مووینگ اوریج (Moving Average)؛
  3. اندیکاتور مکدی (MACD).

در ادامه به بررسی بیشتر اندیکاتورهای روند می‌پردازیم:

پارابولیک سار (Parabolic Sar)

پارابولیک سار یک اندیکاتور با محاسبات ریاضی بسیار پیچیده است که در نهایت روی چارت به ساده‌ترین شکل ممکن روند را نشان می‌دهد.

اندیکاتور روند: پارابولیک سار (Parabolic Sar)
پارابولیک سار یک اندیکاتور با محاسبات ریاضی بسیار پیچیده است.

این اندیکاتور بیشتر مناسب معاملات کوتاه مدت است. همان‌طور که در تصویر بالا می‌بینید هرگاه نقاط در زیر کندل‌ها باشند روند صعودی و هرگاه که در بالای کندل‌ها باشند روند نزولی است. برای مطالعه بیشتر راجب این اندیکاتور روی مقاله اندیکاتور پارابولیک سار کلیک کنید.

انواع مووینگ اوریج (Moving Average)

محبوب‌ترین اندیکاتورهای روند انواع مووینگ اوریج ها هستند که کاربران بر اساس آن‌ها می‌توانند روند را تشخیص دهند. مووینگ اوریج یک خط کلی روی چارت به نمایش می‌گذارد که برگرفته شده از میانگین متحرک قیمت در تعداد دوره‌ای است که برای آن تعیین شده است.

اندیکاتور روند: انواع مووینگ اوریج (Moving Average)
مووینگ اوریج ها محبوب‌ترین اندیکاتورهای روند هستند.

برخی از تریدرها برای تعیین روند از چند مووینگ اوریج استفاده می‌کنند، یعنی مثلاً یک مووینگ دوره 9 روزه را با 20 روزه ترکیب می‌کنند و از کراس آن‌ها سیگنال صعودی و نزولی می‌گیرند. برای درک بهتر آن به عکس بالا نگاه کنید.

اندیکاتور مکدی (MACD)

مکدی نیز یکی از مهم‌ترین اندیکاتورهایی است که در آن برای تشخیص روند استفاده می‌شود. البته برای گرفتن سیگنال در این اندیکاتور باید حتماً صبر کنید تا یک تغییر روند را ببینید، یعنی سیگنال را از خط سیگنال و تاییدیه هیستوگرام‌ها را ببینید.

اندیکاتور روند: اندیکاتور مکدی (MACD)
اندیکاتور مکدی نیز یکی دیگر از اندیکاتورها یا در واقع اسیلاتورهای روندی است.

برای مثال اگر به دنبال یک روند نزولی هستید، صبر کنید خط سیگنال اندیکاتور به بالا برسد و کراس کند، سپس هیستوگرام‌های آن نیز قرمز شده باشد تا سیگنال نزولی تایید شود. لطفاً به عکس بالا نگاه کنید. برای مطالعه بیشتر راجب این اسیلاتور به مقاله اندیکاتور مکدی چیست؟ مراجعه کنید.

بهترین اندیکاتور فارکس چیست؟

همان‌طور که گفته شد صدها هزار اندیکاتور مختلف در بازار فارکس وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و بر اساس نیاز کاربر هر اندیکاتور می‌تواند برای یک نفر مفید باشد، ما در ادامه بهترین و مشهورترین اندیکاتورهای فارکس را به صورت تیتروار به شما معرفی خواهیم کرد:

  1. اندیکاتور مووینگ اوریج (Moving average)؛
  2. اندیکاتور بولینگر بند (Bollinger Bands)؛
  3. اندیکاتور فیبوناچی (Fibonacci retracements)؛
  4. اندیکاتور استوکاستیک (stochastic oscillator)؛
  5. اندیکاتور ویلیامز (Williams % R).

در ادامه به بررسی بیشتر موارد بالا می‌پردازیم:

اندیکاتور مووینگ اوریج (Moving average)

میانگین متحرک (MA) پیش‌بینی می‌کند که روند فعلی قیمت به کدام سمت می‌رود. به این اندیکاتور “میانگین متحرک ساده” یا “SMA” نیز گفته می‌شود.

اندیکاتور مووینگ اوریج (Moving average)
میانگین متحرک (MA) پیش‌بینی می‌کند که روند فعلی قیمت به کدام سمت می‌رود.

مووینگ اوریج اغلب اولین ابزار تحلیل تکنیکال مورد استفاده کاربران است، این اندیکاتور می‌تواند برای شناسایی قدرت یک روند و هرگونه برگشت احتمالی از طریق سطوح حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار گیرد.

اندیکاتور بولینگر بند (Bollinger Bands)

بولینگر بند یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهای بازار فارکس است. این اندیکاتور یک باند کلی دارد که فشرده شدن آن نشان می‌دهد که بازار از حجم پایینی برخوردار است و هرگاه که باز می‌شود نشان‌دهنده قدرت روند است. همچنین یک خط EMA در وسط این اندیکاتور است که هرگاه کندل‌ها بالای خط باشند، یعنی روند صعودی و پایین خط یعنی روند نزولی است.

اندیکاتور بولینگر بند (Bollinger Bands)
اندیکاتور بولینگر بند یک باند کلی دارد که فشرده شدن آن نشان می‌دهد قیمت می‌تواند یک حرکت قدرتمند داشته باشد.

همچنین در نظر داشته باشید که زمانی که کند‌ل‌ها به خط بالا یا پایین باند می‌رسند، به معنای امکان تغییر روند در بازار است.

اندیکاتور Fibonacci retracements

ابزار فیبوناچی یک نشانگر اصلاحی است که درصد تغییر قیمت را از یک نقطه به نقطه دیگر نشان می‌دهد. بر اساس معادله ریاضی که ریشه در توالی اعداد دارد، روش تجزیه و تحلیل از طریق یک سری خطوط قرار گرفته بر روی نمودار، اعمال می‌شود که نوسانات قیمت را به صورت درصد نشان می‌دهد.

اندیکاتور Fibonacci retracements
ابزار فیبوناچی یک نشانگر اصلاحی است که درصد تغییر قیمت را از یک نقطه به نقطه دیگر نشان می‌دهد.

فیبوناچی یک اندیکاتور ترسیمی است، یعنی باید خودتان آن را در منطقه‌ای که لازم دارید ترسیم کنید، سپس درصدها که نشان‌دهنده وضعیت نقاط مهم واکنش بازار هستند روی چارت نمایش داده می‌شوند. برای درک بیشتر راجب فیبوناچی و انواع آن به مقاله فیبوناچی در تحلیل تکنیکال مراجعه کنید.

اندیکاتور استوکاستیک (stochastic oscillator)

استوکاستیک وضعیت نوسان و مناطقی که بازار باید در آن‌ها واکنش برگشتی داشته باشد را به نمایش می‌گذارد.

اندیکاتور استوکستیک (stochastic oscillator)
استوکاستیک وضعیت نوسان را به نمایش می‌گذارد.

این اندیکاتور در مرز 0 تا 100 نوسان می‌کند، اگر نزدیک 20 باشد نشان‌دهنده وضعیت اشباع فروش و اگر از 80 بگذرد اشباع خرید را نشان خواهد داد. برای مطالعه بیشتر راجب اندیکاتور استوکاستیک کلیک کنید.

اندیکاتور ویلیامز (Williams % R)

اندیکاتور ویلیامز یک ابزار تحلیل تکنیکال است که برای شناسایی سطوح اشباع خرید و فروش در یک بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. اندیکاتور ویلیامز توسط لری ویلیامز ابداع شده و محدوده آن بین صفر تا -100 است. مقادیر نزدیک به صفر نشان دهنده اشباع خرید و مقادیر نزدیک به -100 نمایانگر اشباع فروش است. معامله‌گران معمولاً از سطوح 20 و 80 به عنوان سطوح اشباع خرید و فروش استفاده می‌کنند.

پرکاربردترین اندیکاتورهای فارکس

اندیکاتورهایی که در بالا معرفی شد جز پرکاربردترین و بهترین اندیکاتورهای فارکس هستند که اکثر تریدرهای بزرگی که از تحلیل تکنیکال بهره می‌برند، از ترکیب این اندیکاتورها با هم برای دریافت سیگنال معاملاتی استفاده می‌کنند. بنابراین به صورت تیتروار یک بار دیگر این اندیکاتورها را مرور خواهیم کرد:

  • Moving average) MA)؛
  • Bollinger Bands؛
  • Average true range) ATR)؛
  • Moving average convergence/divergence) MACD)؛
  • Fibonacci retracements؛
  • Relative strength index (RSI)؛
  • Pivot point؛
  • ADX.

آنچه در مقاله اندیکاتور چیست خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله متوجه شدید، اندیکاتورها شاخص‌های فنی هستند که خوانش وضعیت بازار در شرایط مختلفی که کاربر به آن نیاز دارد را با علائم گرافیکی ساده می‌کند. از آنجا که هر اندیکاتور دارای یک فرمول است، خوانش فرمول و محاسبه آن برای کاربران زمان‌بر است، پس اندیکاتورها به ساده‌ترین شکل ممکن این کار را برای شما انجام می‌دهند. عموماً کسانی که از اندیکاتورها برای معاملات استفاده می‌کنند، تحلیل‌گر تکنیکال گفته می‌شود. بیش از صدها هزار اندیکاتور در فارکس وجود دارد که اکثر آن‌ها رایگان هستند.

سوالات متداول
اندیکاتور چه کاربردی دارد؟
مهم‌ترین کاربرد اندیکاتور استفاده در تحلیل تکنیکال است، اندیکاتورها اطلاعاتی درباره وضعیت بازار بر اساس نوعی که دارند به کاربران می‌دهند و شما می‌توانید بر اساس دیتای آن‌ها تصمیم بگیرید.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری کدام است؟
اندیکاتور STOCHASTIC و RSI اندیکاتورهای اصلی هستند که کاربران نوسان گیر و اسکلپر از آن‌ها استفاده می‌کنند.
بهترین اندیکاتورها برای روند کدام است؟
اندیکاتورهای مویینگ اوریج شامل EMA و SMA به همراه پارابولیک سار تقریباً بهترین اندیکاتورها برای تشخیص روند بازار هستند.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران