خانه > کالج کدام بروکر > اندیکاتور مکدی چیست؟ ۴ استراتژی سودآور اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی چیست؟ ۴ استراتژی سودآور اندیکاتور MACD

اندیکاتور MACD یکی از مهمترین اندیکاتورهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال است که روند را در بازار مشخص می‌کند. معمولاً از MACD برای ورود به یک معامله و همچنین برای پیدا کردن واگرایی در بازار استفاده می‌شود. ما در این مقاله به صورت کامل اندیکاتور MACD را به شما معرفی خواهیم کرد و همچنین چند استراتژی مهم برای معامله با MACD به شما آموزش خواهیم داد.

اندیکاتور مکدی

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

اندیکاتور MACD چیست؟

مکدی (MACD) یک اندیکاتور دنبال‌کننده روند است که سعی دارد تا رابطه بین روند حرکتی میانگین متحرک نمایی EMA و قیمت را مشخص کند. خط مکدی سعی دارد به صورت دیفالت وضعیت دوره ۲۶ روزه EMA را از دوره ۱۲ روزه EMA کم کند و شرایط روند را بر اساس قیمت مورد محاسبه قرار دهد. نتیجه این محاسبه یک خط سیگنال خواهد بود که با استفاده از میله‌های که تعیین روند را انجام می‌دهند، یک پوینت خوب برای سیگنال‌گیری خواهد بود. حالا که متوجه شدید اندیکاتور چیست؟ به توضیح بیشتر درباره نحوه سیگنال‌گیری و کاربرد اندیکاتور مکدی خواهیم پرداخت.

نحوه محاسبه MACD

همان‌طور که گفتیم فرمول محاسبه MACD بر اساس EMA 12 و EMA 26 روزه است که به شرح زیر است:

MACD = 12 – Period EMA − ۲۶ – Period EMA

یعنی میزان EMA 12 را از میزان EMA 26 کم می‌کند و وضعیت روند را بر این اساس برای شما محاسبه خواهد کرد.

انواع اندیکاتور MACD

مکدی دارای دو مدل خطی و هیستوگرام است که در تصویر آن‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم. در عکس زیر MACD خطی را مشاهده می‌کنید که خط آبی مربوط به MACD و خط زرد خط سیگنال آن است. خط آبی EMA 12  و خط زرد EMA 26 است، زمانی که EMA 12 خط EMA 26 را از بالا به پایین قطع کند یعنی احتمالا وقوع حرکت نزولی وجود دارد و زمانی که در بخش پایین همین خط از پایین به بالا EM26 را قطع کند، احتمال وقوع روند صعودی فراهم شده است. سطح فاصله‌ای که MACD بالاتر یا پایین‌تر از خط پایه است نشان می‌دهد که فاصله بین دو EMA در حال افزایش است.

اندیکاتور MACD چیست؟
مکدی دارای دو مدل خطی و هیستوگرام است.

مدل دیگر مکدی با میله‌های هیستوگرام نشان داده می‌شود، که اگر فقط هیستوگرام را دارد روند را به شما نشان می‌دهد، ولی اگر در هیستوگرام خط جداگانه‌ای وجود دارد، باید بدانید که آن خط سیگنال است.

هیستوگرام مکدی
نمودارهای اندیکاتور مکدی هیستوگرام نام دارد.

عموماً استفاده از آن به این شکل است: زمانی که خط سیگنال از پایین به سمت بالا در حالی که هیستوگرام سبز است از یکدیگر عبور می‌کند به معنای سیگنال خرید و زمانی که از بالا همدیگر را قطع می‌کنند و هیستوگرام قرمز است سیگنال نزولی را صادر کرده است.

کاربرد اندیکاتور MACD

نحوه استفاده از اندیکاتور MACD بیشتر بسته به استراتژی معاملاتی خودتان دارد. اما به صورت استاندارد همان‌طور که در نمودار زیر نشان داده شده است، زمانی که خط سیگنال مکدی خط دیگر را به سمت پایین قطع می‌کند و هیستوگرام هم قرمز می‌شود، به معنای یک سیگنال نزولی است.

اندیکاتور مکدی
زمانی که خط سیگنال مکدی خط دیگر را به سمت پایین قطع می‌کند و هیستوگرام هم قرمز می‌شود

در مقابل وقتی خطوط زیر هیستوگرام مثل تصویر پایین قرار می‌گیرند و از آنجا به سمت بالا خط سیگنال خط EMA را قطع می‌کند و هیستوگرام هم سبز است، می‌توان منتظر یک حرکت صعودی باشیم.

هیستوگرام سبز
خطوط زیر هیستوگرام خط EMA را قطع کند و هیستوگرام هم سبز است.

یک مدل دیگر سیگنال‌گیری در MACD استفاده از واگرایی یا Divergence است. در واگرایی مثلاً در یک روند نزولی شما مشاهده می‌کنید که چارت در حال پایین رفتن است و دو کف پایین‌تر از هم ایجاد کرده، اما کف‌ها در خطوط MACD به جای پایین رفتن، حرکت رو به بالا را نشان می‌دهند (همان‌طور که در عکس زیر آمده است).

واگرایی در مکدی
واگرایی در مکدی یک نوع استراتژی معاملاتی است.

این مسئله نشان‌دهنده واگرایی است و به کاربر این خبر را می‌دهد که احتمالاً باید منتظر تغییر روند در بازار باشد.

MACD یک اندیکاتور نشان دهنده روند است که بر اساس EMA و وزن معاملات یک نماد محاسبات خود را انجام می‌دهد. MACD دارای میله‌هایی به نام هیستوگرام است که روند را نشان می‌دهند و همچنین دو خط EMA و سیگنالی که در آن وجود دارد تقریباً نقاط ورود و خروج را مشخص می‌کنند.

مزایا و معایب اندیکاتور MACD

اندیکاتور MACD یک اندیکاتور بسیار پرکاربرد است که بسیاری از تحلیلگران تکنیکال از آن استفاده می‌کنند. ما در ادامه برخی از مزایا و معایب آن را برای شما ذکر خواهیم کرد تا آشنایی کامل با این اندیکاتور داشته باشید:

مزایا اندیکاتور MACD

مزایا اندیکاتور مکدی عبارتند از:

  • پیدا کردن نسبی جهت روند؛
  • خوانش آسان و یادگیری ساده؛
  • رایگان بودن اندیکاتور؛
  • قابلیت ترکیب با اندیکاتورهای دیگر؛

معایب اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی ایراد زیادی ندارد فقط می‌توان یک ایراد زیر را از آن گرفت:

  • به تنهایی کاربرد قوی ندارد و باید با دیگر اندیکاتورها ترکیب شود.

تفاوت اندیکاتور RSI و اندیکاتور MACD چیست؟

معمولاً در کنار نام اندیکاتور MACD نام RSI را نیز می‌شنوید. گاها دیده می‌شود که برخی از تحلیلگران تکنیکال از این دو اندیکاتور به صورت همزمان استفاده می‌کنند. RSI یک شاخص برای نشان دادن رابطه بازار با ورود به منطقه اشباع خرید یا اشباع فروش است. RSI بک اندیکاتور نوسان یاز است که میانگین حرکت مثبت و اصلاح یک روند را در یک دوره زمانی مشخص محاسبه می‌کند.

ترکیب rsi و macd
RSI اشباع قیمت را نشان می‌دهددر حالی که MACD یک روند نشان می‌دهد.

به زبان ساده RSI به شما فقط نقاطی که ممکن است اشباع قیمت اتفاق افتاده است را نشان می‌دهد، در حالی که MACD یک روند بلندتر را نشان می‌دهد، زیرا از پایه مووینگ اوریج‌ها برای اینکار بهره می‌گیرد. در واقع MACD به وضعیت قیمت و حرکت‌های گذشته تمرکز بیشتری دارد، ولی RSI بیشتر به وضعیت خرید و فروش بیش از حد متمرکز است.

استراتژی سودآور بر اساس MACD

حالا که به صورت کامل با اندیکاتور MACD آشنا شدید، ما 4 استراتژی سودآور که در آن از MACD استفاده می‌شود را برای شما آموزش خواهیم داد.

  1. دریافت سیگنال از MACD با خط سیگنال؛
  2. استفاده از استراتژی واگرایی؛
  3. اشباع خرید و فروش یا Overbought؛
  4. ترکیب RSI و MACD.

در ادامه به بررسی بیشتر موارد ذکر شده می‌پردازیم:

دریافت سیگنال از MACD با خط سیگنال

ساده‌ترین نوع استفاده از MACD و دریافت سیگنال معاملاتی، استفاده خط سیگنال است. اگر خط سیگنال بالای MACD بود و روبه پایین خط EMA را قطع کرد، نگاه به هیستوگرام‌ها کنید، اگر آن‌ها نیز قرمز بودند و در یک منطقه مهم برای برگشت روند بودید، می‌توانید وارد معامله SELL شود، تا زمانی این معامله را می‌توانید نگاه دارید که هیستوگرام‌ها در حال سبز شدن هستند.

MACD و خط سیگنال
ساده‌ترین استفاده از MACD و دریافت سیگنال معاملاتی، استفاده خط سیگنال می‌باشد.

اگر هم خط سیگنال از پایین به سمت بالا EMA را قطع کرد و هیستوگرام‌ها در حال سبز شدن هستند، می‌توانید وارد معامله BUY شوید تا وقتی خط سیگنال به بالا برود و خطوط سیگنال قرمز شود، می‌توانید معامله را نگاه دارید.

استفاده از استراتژی واگرایی

واگرایی و دیدن قطع شدن خط سیگنال یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌توان به عنوان یک استراتژی از MACD استفاده کنید. مانند تصویر زیر زمانی که شما یک واگرایی مشاهده کردید، منتظر قطع شدن سیگنال و تغییر رنگ هیستوگرام باشید.

واگرایی و مکدی
استفاده از مکدی برای پیدا کردن واگرایی ها بسیار رایج است.

در تصویر بالا می‌بینید که یک واگرایی نزولی رخ داده و زمان قطع خط سیگنال توسط ema هیستوگرام ها نیز قرمز شده‌اند، پس می‌توانید یک سیگنال SELL در این وضعیت دریافت کنید. دقت کنید که برای سینگال صعودی نیز باید همین روند را طی کنید، اما واگرایی را باید زیر خطوط هیستوگرام MACD ببینید.

اشباع خرید و فروش یا Overbought

بسیاری از معامله‌گران برای استفاده از MACD از اشباع استفاده می‌کنند. به این معنا که وقتی خط MACD آن‌ها بیش از حد بالا یا بیش از حد پایین است و بلندترین قله یا دره خود را ایجاد کرده، منتظر کراس خط سیگنال و EMA می‌مانند و مانند روش شماره 1 وارد معامله می‌شوند. مخصوصاً اگر این اتفاق خیلی سریع رخ دهد، در عکس زیر می‌بینید که یک اشباع خرید رخ داده و سپس خط سیگنال و EMA کراس داشته‌اند. هیستوگرام نیز قرمز شده پس می‌توان وارد معامله SELL شد. البته برای معامله BUY نیز همین شرایط باید در زیر هیستوگرام‌ها رخ دهد.

ترکیب RSI و MACD

یکی از معمول‌ترین استراتژی‌هایی که بر پایه MACD است، ترکیب این دو اندیکاتور می‌باشد.

ترکیب اندیکاتور RSI و مکدی
ترکیب اندیکاتور RSI و مکدی یک استراتژی معاملاتی است.

در اینجا شما ابتدا باید از اندیکاتور RSI در منطقه اشباع مثلاً صعودی یک سیگنال دریافت کنید، سپس زمانی که RSI در همان منطقه است منتظر باشید که در بالای هیستوگرام ها خط سیگنال توسط EMA شکسته شود و هیستوگرام‌ها نیز قرمز شوند تا وارد یک معامله نزولی شوید. برای درک این موقعیت به عکس بالا نگاه کنید.

آنچه در مقاله استراتژی سودآور اندیکاتور مکدی خواندیم:

در این مقاله به صورت کامل با MACD آشنا شدیم و متوجه شدید که یک اندیکاتور بسیار پرکاربرد است که علاوه بر نشان دادن مسیر روند، تغییر جهت و تا حدودی سیگنال ورود و خروج را نیز به ما نشان می‌دهد. MACD یک اندیکاتور بسیار پر کاربرد است، اما به صورت تنها و ترجیحاً نباید از آن استفاده کرد. عموماً تریدرها از MACD در ترکیب اندیکاتورهای دیگر برای استراتژی خود بهره می‌برند. اندیکاتورهایی چون RSI و مووینگ اوریج بهترین ترکیب معاملاتی را با MACD دارند.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران