خانه > کالج کدام بروکر > فیبوناچی در تحلیل تکنیکال چیست؟

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال چیست؟

امتیاز:5

ابزار فیبوناچی یکی از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که از دنباله‌های ریاضی اعداد طلایی فیبوناچی الهام گرفته شده است و کمک می‌کند تا سطوح برگشتی، حمایت و مقاومت را در یک محدوده مشخص پیدا کنید. فیبوناچی اعداد بسیار مهمی را به کاربران ارائه می‌کند و معمولاً می‌تواند نقاط کاربردی را برای معامله کردن به شما نشان دهد. ما در این مقاله به صورت کامل شما را با فیبوناچی در تحلیل تکنیکال آشنا خواهیم کرد.

فیبوناچی چیست؟

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

ابزار فیبوناچی چیست؟

فیبوناچی یک ابزار بسیار مهم و کاربردی در تحلیل تکنیکال است که خطوط افقی حمایت یا مقاومت را به ما از طریق درصدهای مهم دنباله فیبوناچی نشان می‌دهد. این درصدها نشان می‌دهد که قیمت در چه نقاط حساسی ممکن است واکنش نشان دهد. سطوح اصلاحی فیبوناچی ۲۳.۶%، ۳۸.۲%، ۶۱.۸% و ۷۸.۶% است. البته هرچند که عدد ۵۰ جز دنباله فیبوناچی نیست، اما از آن نیز در اندیکاتور فیبوناچی استفاده می‌شود.

انواع اندیکاتور فیبوناچی

فیبوناچی کاربردهای مختلفی دارد و برای هرکدام که در نوع خود اصلاح انجام می‌دهد، یک نوع فیبوناچی وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید، مهم‌ترین انواع فیبوناچی شامل موارد زیر است:

  • فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)؛
  • فیبوناچی خارجی (Fibonacci Extension)؛
  • فیبوناچی انبساطی (Fibonacci Expansion)؛
  • فیبوناچی پروجکشن (Fibonacci Projection)؛
  • فیبوناچی کمان‌ها (Fibonacci Arcs)؛
  • فیبوناچی بادبزن (Fibonacci Fan)؛
  • فیبوناچی کانال (Fibonacci Channel).

در ادامه هرکدام از این ابزارهای فیبوناچی را به صورت جداگانه به شما معرفی می‌کنیم تا بدانید که از آنها در چه شرایط تحلیلی می‌توانید استفاده نمایید:

فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement):

فیبوناچی اصلاحی که به آن بازگشتی نیز گفته می‌شود برای پیدا کردن میزان اصلاح یک روند استفاده می‌شود. این نوع فیبوناچی به این صورت است که شما ابتدا و انتهای اندیکاتور را روی یک روند قرار می‌دهید، سپس اعداد مهمی مانند ۲۳.۶%، ۳۸.۲%، ۶۱.۸% و ۷۸.۶% را روی تصویر مشاهده می‌کنید که ممکن است اصلاح بازار تا این اعداد انجام شود.

فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)
فیبوناچی اصلاحی برای پیدا کردن نقاط مهم اصلاح است.

یعنی این اعداد حکم حمایت را در این روند صعودی دارند. برای مطالعه بیشتر این مورد روی مقاله فیبوناچی ریترسمنت کلیک کنید.

فیبوناچی خارجی (Fibonacci Extension):

در فیبوناچی اکستنشن شما به سه نقطه نیاز دارید تا بجای اینکه اصلاح را پیدا کنید، ادامه روند را درست حدس بزنید. برای ترسیم فیبوناچی اکستنشن باید فیبوناچی را در نقطه شروع یک موج قرار دهید، سپس نقطه دوم را در پایان موج و نقطه سوم را در اصلاح قرار دهید. مانند عکس زیر زمانی که این کار را کنید سطوح بعدی که ممکن است بازار در ادامه روند حرکت خود به آن‌ها برسد را مشاهده خواهید کرد.

فیبوناچی خارجی (Fibonacci Extension)
برای ترسیم فیبوناچی اکستنشن باید فیبوناچی را در نقطه شروع یک موج قرار دهید.

همچنین می‌بینید که چه مقاومت‌هایی بر سر راه شما تا رسیدن به هدف معاملاتی وجود دارد. از این فیبوناچی برای تعیین حد سود نیز استفاده می‌شود.

فیبوناچی کمان‌ها (Fibonacci Arcs):

فیبوناچی کمان نیز یکی از ابزار و اندیکاتورهای فیبوناچی است که یک کف و سقف را به هم متصل می‌کنید تا کمان‌های خود را بر اساس درصدهای فیبوناچی ایجاد کند. سپس می‌توانید موج‌های قیمتی و محدوده‌هایی که ممکن است بازار در آن‌ها واکنش‌هایی نشان دهد را به صورت خط‌های نیم‌دایره مشاهده کنید. همچنین می‌توانید از فیبوناچی برای تعیین حد ضرر استفاده کنید.

فیبوناچی کمان‌ها (Fibonacci Arcs)
نسبت های اصلی فیبوناچی کمان همانند، بقیه فیبوناچی ها است.

نسبت‌های اصلی فیبوناچی کمان شامل ۲۳.۶، ۳۸.۲، ۵۰، ۶۱.۸، ۷۸.۶ است که به ترتیب شامل موارد زیر می‌شود:

  • اولین قوس نیم دایره: ۲۳.۶ درصد خط روند؛
  • دومین قوس نیم دایره: ۳۸.۲ درصد خط روند؛
  • سومین قوس نیم دایره: ۵۰ درصد خط روند؛
  • چهارمین قوس نیم دایره: ۶۱.۸ درصد خط روند.

اگر علاقه مند هستید می‌توانید مقاله فیبوناچی و کندل استیک را مطالعه کنید.

فیبوناچی یک اندیکاتور کاربردی در مدل‌های مختلف است که با استفاده از آن بیشتر می‌توان سطوح حمایت و مقاومت اصلی در بازار را که احتمالاً در یک‌ترند پیش روی شماست به دست بیاورید. فیبوناچی مدل‌های مختلفی چون اکستنشن، اصلاحی، کمانی، کانال و …. دارد.

فیبوناچی پروجکشن (Fibonacci Projection):

این نوع فیبوناچی نیز بسیار شبیه به Extension است یعنی شما سه نقطه را باید در آن مشخص کنید، نقطه شروع روند، نقطه اوج و همچنین نقطه برگشتی روند را مشخص کنید. تفاوت آنها در این است که در مدل فیبوناچی پرو نقاطی که به شما نمایش داده می‌شود از بالای قله‌ای که به عنوان High در نظر گرفته‌اید شروع خواهد شد و مهم‌ترین نقطه آن 100% است که به احتمال فراوان پس از اصلاح بازار حداقل تا آن نقطه پیش روی خواهد کرد.

فیبوناچی پروجکشن (Fibonacci Projection)
فیبوناچی پروجکشن برای پیدا کردن نقاط مهم روند است.

اما تریدرها زمانی معامله را با این فیبوناچی شروع می‌کنند که بازار ابتدا از 61.8% عبور کند و بالای آن تثبیت شود تا از ادامه روند مطمئن شوند و سپس پس از 100% وارد معامله می‌شوند.

فیبوناچی بادبزن (Fibonacci Fan):

فیبوناچی فن که به آن فیبوناچی بادبزن نیز گفته می‌شود، یکی دیگر از زیرمجموعه ابزارهای دنباله فیبوناچی است که از سه نقطه تشکیل شده است. نقطه اول را باید روی محل شروع موج و نقطه دوم را روی محل پایان موج بگذارید و همچنین نقطه سوم را روی کف حرکتی قرار دهید تا فیبوناچی بادبزن ترسیم شود که خطوط حرکتی و کانال‌هایی را مشخص می‌کند که ممکن است بازار در آن‌ها پیش برود.

فیبوناچی بادبزن (Fibonacci Fan)
برای رسم فیبوناچی بادبزن باید سه نقطه رسم کنید.

اما اگر خط حمایت زیری را از دست بدهد به معنای پایان روند است. از این خطوط هم می‌توان به عنوان خطوط حمایت و مقاومت نیز استفاده کرد.

فیبوناچی کانال (Fibonacci Channel):

برای رسم فیبوناچی کانال هر زمان که حس کردید بازار در حال حرکت در یک کانال قیمتی است یا دو کف یا دو سقف را در نظر بگیرید، نقطه اول و دوم ابزار را روی آن‌ها قرار دهید و نقطه سوم را روی اصلاح و سپس فیبوناچی را بکشید.

فیبوناچی کانال (Fibonacci Channel)
فیبوناچی کانال گزینه مناسبی برای پیدا کردن نقاط حمایتی و مقاومتی در روند است.

سپس توسط فیبوناچی کانالی ترسیم خواهد شد که نقاط اصلی آن که اعداد مهم 23.6، 38.2، 50، 61.8، 78.6، 100 و … را نشان می‌دهد. اگر علاقه مند به معامله با ابزار فیبوناچی هستید میتوانید مقاله فیبوناچی و حمایت و مقاومت را مطالعه کنید.

برای مطالعه بیشتر نیز میتوانید به مقاله خط روند و فیبوناچی مراجعه کنید.

آنچه در مقاله آشنایی با ابزار فیبوناچی خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله متوجه شدید فیبوناچی یک ابزار بسیار کاربردی برای تحلیل تکنیکال است که چندین مدل مختلف از آن وجود دارد. به صورت کلی فیبوناچی‌ها نقاط بسیار مهم بازار را از طریق استفاده از دنباله‌های اعداد طلایی فیبوناچی محاسبه کرده و به شما نشان می‌دهند. معمولاً تریدرها از فیبوناچی اصلاحی یا مدل معمولی آن استفاده می‌کنند و باقی مدل‌های فیبوناچی مربوط به شرایط خاص است. مهم‌ترین کاربرد فیبوناچی مشخص کردن سطوح حمایت، مقاومت و اهداف معاملاتی است که بازار ممکن است در آینده به آن‌ها برسد.

سوالات متداول
فیبوناچی چیست؟
فیبوناچی یک اندیکاتور است که بر پایه اعداد طلایی دنباله فیبوناچی طراحی شده است و سعی دارد تا بتواند نقاط مهم بازار از جمله حمایت و مقاومت‌ها را شناسایی کرده و به شما نشان دهد.
انواع فیبوناچی کدامند؟
فیبوناچی مدل‌های مختلفی دارد که مهم‌ترین آن‌ها فیبوناچی اصلاحی، خارجی، پروجکشن، کمان، کانال و بادبزن است.
آیا می‌توان به تنهایی با فیبوناچی معامله کرد؟
اندیکاتور فیبوناچی یک اندیکاتور برای معامله یا ارائه سیگنال معاملاتی نیست و بیشتر به عنوان ابزاری کمکی از آن استفاده می‌شود.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران