خانه > کالج کدام بروکر > آشنایی کامل با الگو خرچنگ در الگوهای هارمونیک

آشنایی کامل با الگو خرچنگ در الگوهای هارمونیک

امتیاز:5

الگوهای هارمونیک اولین بار در سال 1935 ابداع شدند اما در سال 2000 بود که یکی از پیشرفته‌ترین الگوهای هارمونیک به نام الگوی خرچنگ ایجاد شد. این الگوی جذاب تمرکزش بر تشخیص وضعیت بازار هنگام برگشت است. یعنی این الگو نشان می‌دهد که قرار است روند بازار معکوس شود. پیدا کردن الگوهای هارمونیک نیاز به تمرین دارد چون کمی پیچیده هستند اما ما در این مقاله به صورت کامل الگوی خرچنگ و تمامی مشخصات آن را برای شما شرح خواهیم داد.

الگو هارمونیک خرچنگ چیست؟

الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال به الگویی برگشتی گفته می‌شود که نشان دهنده تغییر روند در بازار است. الگوی خرچنگ با نسبت‌های فیبوناچی خاص مشخص می‌شود و شامل پنج نقطه است که به‌عنوان نقاط X، A، B، C، و D مشخص می‌شوند. نقطه X موقعیت شروع الگو است، در حالی که نقطه D منطقه ای است که قابلیت بازگشت روند دارد. نکته قابل توجه، همانطور که به زودی خواهید دید، یکی از مشخصه‌های خرچنگ خط CD بلند آن است. الگوی خرچنگ جز پترن هایی نیست که خیلی زیاد در بازار پیدا شود اما بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای بازار فارکس به شدت روی آن تمرکز دارند و این الگو را در ترکیب استراتژی خود پیدا می‌کنند. برای مشاهده به بقیه الگوها مقاله الگوهای هارمونیک را مطالعه کنید.

فهرست مطالب

رسم الگوی خرچنگ

الگوی خرچنگ جز الگوهای پیچیده بازار فارکس است که در این پاراگراف نحوه ترسیم آن را به شما آموزش خواهیم داد اما قبل از هر چیز بهتر است نگاهی اولیه به تصویر این الگو داشته باشید:

پیدا کردن الگوی خرچنگ
الگوی خرچنگ جزو الگوهای محبوب بین الگوهای هارمونیک است.

مثل همه الگوهای هارمونیک، نیاز است تا برای رسم الگوی خرچنگ همه قوانین آن را رعایت کنید، قوانینی که در زیر آمده برای رسم الگوی خرچنگ صعودی است

  • X اولین نقطه است که خط اول از آن رسم می‌شود.
  • A در بالاترین نقطه بازار تشکیل یعنی اگر X را به a وصل کنیم اولین خط ما تشکیل می‌شود.
  • قیمت XA بین ۰.۳۸۲ و ۰.۶۱۸ است تا بتوان نقطه B را ایجاد کرد که خودش پایه AB را ایجاد می‌کند.
  • بعد از نقطه B باید یک صعود داشته باشیم اما کوتاه‌تر از نقطه A که بین A و C باید ۰.۷۶ باشد.
  • آخرین نقطه ریزشی بزرگ نقطه D را تشکیل می‌دهد، که خط CD وصل می‌شود. همچنین خط BD باید ۳.۴۸۵ باشد و فاصله X به D باید ۱.۶۳۱ باشد تا الگوی سالم تشکیل شود.

احتمالاً اگر اولین بار است که می‌خواهید الگوی خرچنگ را رسم کنید تا حد زیادی گیج شده باشید و فکر می‌کنید که عدد میزان زاویه‌ها را چطور دقیق به دست بیاورید. برای رسم الگوی خرچنگ شما نمی‌توانید از خط‌های معمولی استفاده کنید، باید از خط XABCD که در تریدینگ ویو یا اندیکاتور ویژه آن در متاتریدر وجود دارد استفاده کنید. همانطور که در تصویر زیر می‌بینید، آن را از جعبه ابزار انتخاب کنید و در ناحیه‌ای که حس می‌کنید در حال تشکیل الگوی خرچنگ است بکشید، روی این خطوط به صورت خودکار اعداد مشخص می‌شوند. اگر اعداد رسم شده دقیقاً با اعدادی که در عکس بالا نیز مشخص است یکسان بود یعنی یک الگوی خرچنگ دارید.

ترسیم الگوی خرچنگ
برای پیدا کردن الگوی خرچنگ از خط XABCD که در تریدینگ ویو یا اندیکاتور ویژه آن در متاتریدر وجود دارد استفاده کنید.

برای مثال در چارت زیر ما سعی کردیم در منطقه‌ای که حس می‌کردیم الگوی خرچنگ تشکیل شده خطوط را بکشیم اما همانطور که می‌بینید این زاویه‌ها به طور کامل مطابقت ندارد. به طور کلی پیدا کردن الگوی خرچنگ کار بسیار سختی است.

رسم الگوی خرچنگ
پیدا کردن الگوی خرچنگ در ابتدا ممکن است کاری سخت باشد.

پیدا کردن الگوی خرچنگ نیاز به تمرین بسیار زیادی دارد. امروزه اندیکاتورهایی به بازار آمده‌اند که خودشان به صورت خودکار این الگو را برای شما پیدا می‌کنند.

الگوی خرچنگ یک الگوی هارمونیک بسیار پیچیده است که از 5 نقطه XABCD تشکیل شده است و به دو صورت نزولی و صعودی باید با رعایت زاویه‌های معتبر بین این نقاط پیدا شود.

انواع الگوی خرچنگ

الگوی خرچنگ دارای دو نوع است، یکی الگوی خرچنگ صعودی که شکلی شبیه به M انگلیسی دارد و دیگری الگوی خرچنگ نزولی که شبیه به W است. در ادامه همین مطلب ما به شما می‌آموزیم که چطور آن‌ها را روی چارت پیدا کرده و چطور با این دو مدل الگوی خرچنگ معامله انجام دهید. نحوه تشخیص الگوی خرچنگ صعودی و نزولی را در ادامه مشاهده می‌کنید:

الگوی خرچنگ صعودی

الگوی خرچنگ صعودی الگویی است که در پایان تشکیل آن باید منتظر شروع یک روند صعودی باشیم و معامله BUY را ایجاد کنیم، برای تشخصی این الگوی صعودی قوانین زیر را در نظر داشته باشید:

  • پایه XA: پایه XA شامل X پایین و A بالاترین نقطه حال حاضر بازار است.
  • پایه AB: این پایه یک حرکت نزولی یا اصلاحی است که بین 0.382 و 0.618 زاویه از XA باز می‌گردد.
  • پایه BC: آخرین حرکت صعودی است که پایین‌تر از A است که نقطه B به C را وصل می‌کند و یک دره بین C و A تشکیل می‌دهد که عددان باید بین 0.382 to 0.886 باشد
  • پایه CD: این پایه با یک حرکت تند به سمت پایین تشکیل می‌شود که پایین‌ترین کف را ایجاد می‌کند که نقطه D نام دارد. زاویه خط B به D باید بین 2.24 to 3.618 باشد و زاویه X به D 1.604 باشد.

الگوی خرچنگ صعودی
الگوی خرچنگ صعودی الگویی است که در پایان تشکیل آن باید منتظر شروع یک روند صعودی باشیم.

حالا که الگوی صعودی تشکیل شد، معامله‌گر باید صبر کند تا نقطه D به عنوان پایین‌ترین قسمت بازار تثبیت شود، می‌توانید از پولبک در این شرایط استفاده کنید، به میزان چند کندل صبر کنید تا صعود انجام شود و در برگشت و اصلاحی که قرار است دوباره به نقطه D انجام شود می‌توانید وارد معامله شوید، حد ضررتان را چند پیپ زیر نقطه D بگذارید و حد سود اولیه را روی نقطه B و حد سود نهایی باید نقطه A باشد. ریسک به ریوارد این الگو عموماً 1:5 به بالاست زیرا الگوی خرچنگ قرار است تا کمک کند یک شروع روند اصلی بازار را شکار کنید بنابراین روندی که بعد از آن ایجاد می‌شود بسیار بلند خواهد بود.

الگوی خرچنگ نزولی

اما الگوی دوم الگوی خرچنگ نزولی است که همه چیز آن دقیقاً برعکس الگوی خرچنگ صعودی رخ می‌دهد.

  • پایه XA: پایه XA دارای X بالا و A پایین‌ترین نقطه این پترن است.
  • پایه AB: یک حرکت صعودی B را ایجاد می‌کند که بین 0.382 و 0.618 زاویه از XA باز می‌گردد.
  • پایه BC: قیمت برای ایجاد C دوباره نزولی می‌شود و زاویه‌ای بین 0.382 تا 0.886 A و C ایجاد می‌کند.
  • پایه CD: نقطه D بالاترین حرکت در این الگو است. زاویه خط B به D باید بین 2.24 to 3.618 باشد و زاویه X به D 1.604 باشد.

الگوی خرچنگ نزولی
الگوی خرچنگ نزولی دقیقاً برعکس الگوی خرچنگ صعودی است.

بعد از ایجاد این الگو شما می‌توانید منتظر حرکت اصلی نزولی بازار باشید، بهتر است چند کندل صبر کنید تا نقطه D به عنوان پایین‌ترین نقطه تثبیت شود. سپس با یک پولبک می‌توانید وارد معامله SELL شوید. حد ضررتان را چند پیپ زیر نقطه D قرار دهید و حد سود اولیه را روی نقطه B و حد سود اصلی را روی نقطه A بگذارید.

تفاوت الگوی خرچنگ و الگوی پروانه

همانطور که عمیق‌تر در دنیای الگوهای هارمونیک تحقیق می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که الگوی خرچنگ و الگوی پروانه بسیار شبیه به هم هستند. تفاوت در اصلاحات داخلی آن‌ها و مهم‌تر از همه، عمق D است. الگوی پروانه ایجاب می‌کند که D 127% تا 161.8% زاویه XA باشد، در حالی که الگوی خرچنگ همیشه 161.8% زاویه اصلاحی XA است.

تفاوت الگوی پروانه و خرچنگ
الگوی خرچنگ و الگوی پروانه بسیار شبیه به هم هستند.

اگر به تصویر بالا که الگوی پروانه صعودی و نزولی را نشان می‌دهد دقت کنید، الگوی پروانه نسبت به الگوی خرچنگ بسیار متوازن‌تر است و نقطه D آن بسیار کوتاه‌تر است. همین دلیل باعث می‌شود که زاویه‌های ایجاد شده نیز تغییر کند، همین طور نقطه B در این الگو بسیار نزدیک‌تر به مرکز کل الگو است.

آنچه در مقاله الگوی خرچنگ در تحلیل تکنیکال خواندیم:

همانطور که در این مقاله متوجه شدید، الگوی خرچنگ یکی از الگوها یا پترن های معاملاتی است که البته پیدا کردن آن در بازار بسیار سخت است اما تریدرهای حرفه‌ای برای یافتن روند معکوس در بازار از آن‌ها استفاده می‌کنند. الگوی خرچنگ به دو صورت صعودی و نزولی است و مهم‌ترین مسئله آن یافتن صحیح زوایای بین پایه‌های الگو است. همانطور که گفتیم اگر تازه‌کار هستید می‌توانید از اندیکاتورهای ویژه‌ای که به صورت خودکار این الگوها را در روی چارت پیدا می‌کنند استفاده کنید. بکارگیری الگوی خرچنگ در معاملات کاری است تا حدود زیادی پیچیده که نیاز به تمرین خاص دارد.

سوالات متداول
الگوی خرچنگ کاربردی است؟
الگوی خرچنگ یکی از چند پترن بسیار کاربردی و دقیق در دنیای فارکس است اما تریدرهای مبتدی بهتر است از آن استفاده نکنند چون قوانین پیچیده‌ای دارد.
الگوی خرچنگ و پروانه چه تفاوتی باهم دارند؟
این دو الگو تا حد زیادی شبیه به یکدیگر هستند اما تفاوت اصلی آن‌ها در زاویه‌های پدید آمده بین نقاط تشکیل الگو است.
الگوی خرچنگ چند نوع دارد؟
این الگو دارای دو نوع صعودی که شبیه به M و الگوی نزولی که شبیه به W است می باشد.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران