خانه > کالج کدام بروکر > آشنایی با الگوی هارمونیک پروانه

آشنایی با الگوی هارمونیک پروانه

الگوی پروانه یا Butterfly یکی از مهم‌ترین پترن‌های هارمونیک است که معامله‌گران در بخش‌هایی که منتظر تغییر روند بازار هستند به دنبال آن می‌گردند. این الگو دارای 5 نقطه و 4 پایه اصلی است. زوایایی که این پایه‌ها نسبت به هم شکل می‌دهند، الگوی پروانه را از دیگر الگوهای مشابه مانند الگوی خرچنگ، خفاش یا نت استار متمایز می‌کند. در این مقاله به صورت کامل الگوی پروانه را برای شما شرح خواهیم داد با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

الگوی پروانه در فارکس

فهرست مطالب

انواع الگوهای هارمونیک

الگوهای هارمونیک جز مهم‌ترین الگوهایی است که تحلیلگران تکنیکال از آن‌ها استفاده می‌کنند. این الگوها دارای انواع بسیار مختلفی هستند که مهم‌ترین آن‌ها را در مقاله الگو هارمونیک آورده‌ایم.

الگوی پروانه چیست؟

الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال جز الگوهای مهم و بسیار پر کاربرد است. برای پیدا کردن این الگو باید قوانین بسیار مهمی را رعایت کنید که به شرح زیر است:

این الگو دارای ۵ نقطه است که همه‌چیز از نقطه X شروع می‌شود، سپس نقطه A که بالاترین بخش است تشکیل خواهد شد و بعد از اصلاحی که نقطه B را می‌سازد، یک حرکت روبه بالا که به A نخواهد رسید شکل می‌گیرد که نقطه C است. در نهایت یک ریزش بزرگ که نقطه D را می‌سازد، تشکیل می‌شود که پایین‌ترین کف الگو است. شرحی که خواندید برای الگوی پروانه صعودی بود و دقیقاً همین مسئله در صورت معکوس شدن الگوی پروانه نزولی را می‌سازد. ما در بخش انواع الگوی پروانه به صورت دقیق تمامی فاکتورهای تشکیل الگوی پروانه صعودی و نزولی را آورده‌ایم:

الگوی پروانه چیست؟

انواع الگوی پروانه

الگوی پروانه دارای دو نوع الگوی پروانه صعودی M مانند و الگوی پروانه نزولی W مانند است. الگوی صعودی در مکان‌هایی که بازار در حال ریزش است و می‌خواهند روند خود را از نزولی به صعودی تغییر دهد دیده می‌شود و الگوی نزولی در مکان‌هایی که قرار است بازار از صعودی به نزولی تغییر روند دهد دیده می‌شود. در ادامه شرح این دو الگو را به صورت کامل با جزییات خواهید خواند.

الگوی پروانه صعودی

الگوی پروانه اگر صعودی باشد، می‌توانید یک شکل کلی M مانند را در آن ببینید که در عکس زیر آماده است:

الگوی پروانه صعودی

الگوی پروانه صعودی این پایه‌ها را با چنین نسبت‌هایی تشکیل می‌دهد:

  • پایه XA: نقطه X در واقع نقطه شروع موج اول صعودی است و نقطه A نیز بالاترین نقطه در این الگو است. خط X به A اولین پایه را تشکیل می‌دهد.
  • نقطه B: نقطه B درواقع اولین اصلاح این الگو است و نسبت به خط XA که قبلاً تشکیل شده باید بین ۰.۵۰۰ تا ۰.۷۸۸ باشد.
  • پایه BC: بعد از اصلاً دوباره قیمت به صورت صعودی به بالا حرکت می‌کند و نقطه C را تشکیل می‌دهد اما نمی‌تواند سقف آن را بزند. این حرکت سبب ایجاد پایه BC می‌شود که C با نسبت ۰.۸۸ به نقطه A قرار دارد.
  • پایه CD: در نهایت ما آخرین حرکت نزولی را خواهیم داشت. حرکتی که خط CD را تشکیل می‌دهد این حرکت نسبت به نقطه B زاویه ۱.۷۰۲ را دارد و از نقطه X که شروع موج بود هم پایین‌تر است و نسبت ۱.۲۷۷ را به X تشکیل داده است.

برای معامله با الگوی پروانه صعودی پس از اینکه نقطه D تشکیل و تثبیت شد، شما می‌توانید یک معامله BUY از همان‌جا ایجاد کنید. استاپ خود را باید زیر D و همچنین حد سود اول را روی B و حد سود دوم را روی A قرار دهید.

الگوی پروانه نزولی

این الگو دارای یک مدل نزولی نیز هست که شبیه به W انگلیسی می‌باشد. در ادامه تصویر مدل نزولی الگوی پروانه نگاه می‌کنید و ما قوانین آن را در زیر تصویر شرح خواهیم داد:

الگوی پروانه نزولی

  • پایه XA: نقطه X در واقع نقطه شروع موج اول نزولی است و نقطه A نیز پایین‌ترین نقطه در این الگو است. خط X به A اولین پایه را تشکیل می‌دهد.
  • نقطه B: نقطه B درواقع اولین اصلاح این الگو است و نسبت به خط XA که قبلاً تشکیل شده باید بین ۰.۵۰۰ تا ۰.۷۸۸ باشد.
  • پایه BC: بعد از اصلاً دوباره قیمت به صورت نزولی به پایین حرکت می‌کند و نقطه C را تشکیل می‌دهد اما نمی‌تواند کف آن را بزند. این حرکت سبب ایجاد پایه BC می‌شود که C با نسبت ۰.۸۸ به نقطه A قرار دارد.
  • پایه CD: در نهایت ما آخرین حرکت صعودی را خواهیم داشت. حرکتی که خط CD را تشکیل می‌دهد این حرکت نسبت به نقطه B زاویه ۱.۷۰۲ را دارد و از نقطه X که شروع موج بود هم بالاتر است و نسبت ۱.۲۷۷ را به X تشکیل داده است.

برای معامله با الگوی پروانه نزولی پس از اینکه نقطه D تشکیل و تثبیت شد، شما می‌توانید یک معامله SELL از همانجا ایجاد کنید. استاپ خود را باید بالای D و همچنین حد سود اول را روی B و حد سود دوم را روی A قرار دهید.

مزایا و معایب الگو پروانه

اگر می‌خواهید با الگوی پروانه معامله کنید و به دنبال یافتن این الگو در بازار هستید، بهتر است ابتدا کمی درباره موارد مهم از جمله مزایا و معایب آن بدانید:

مزایا

  • الگوی بسیار قوی در صورت تشخیص صحیح می‌باشد.
  • این الگو یک روند بزرگ را برای معامله‌گر شناسایی می‌کند.
  • ریست به ریوارد بالای ۱:۳ در ترید با آن ایجاد می‌شود.

معایب

  • پیدا کردن این الگو به صورت دقیق کار بسیار سختی است.
  • تعداد رخ دادن الگوی هارمونیک پروانه در بازار بسیار کم است.
  • فقط مناسب معامله‌گران بسیار حرفه‌ای و با تجربه است.
الگوی هارمونیک پروانه یک الگوی بسیار قوی در تحلیل تکنیکال است که از 5 نقطه و چهار خط پایه که دوتایان اصلاحی و دوتای دیگر در جهت آخرین روند بازار است تشکیل شده است.

آنچه در مقاله الگوی پروانه خواندیم:

الگوی هارمونیک پروانه یکی از مهم‌ترین الگوهای تکنیکال در فارکس است که به دلیل سختی در پیدا کردن آن، فقط معامله‌گران حرفه‌ای از این الگو برای معاملات استفاده می‌کنند. این الگو دارای دو مدل صعودی M و نزولی W مانند است که به ترتیب در پایان یک روند نزولی و یک روند صعودی مشاهده می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم این الگو، ریسک به ریوارد بسیار مناسب آن است. البته سختی در پیدا کردن آن یکی از ضعف‌های این الگو محسوب می‌شود.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران