تریدرهای بازار فارکس از استراتژیهای بسیاری برای سود گرفتن استفاده میکنند. برخی به تحلیل تکنیکال قناعت میکنند و برخی از پرایس اکشن کمک میگیرند. عدهای الیوت کار میکنند و تعدادی با فیبوناچی سود میگیرند. سیستم معاملاتی ایچیموکو نیز برای کسانی که چارت شلوغ را دوست دارند، ایده معاملاتی جالبی است. برخی افراد نیز به سوی الگوهای هارمونیک کشیده میشوند و این روش را برای کسب سود از بازار انتخاب میکنند. الگوهای هارمونیک در واقع از نسبتهای فیبوناچی نشات میگیرند و پترنهای معاملاتی سوددهای هستند که نقاط ورود دقیقی را ارائه میدهند. اگر شما نیز دوست دارید تا با عملکرد و طرز استفاده الگوهای هارمونیک کلیدی بیشتر آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
الگوهای هارمونیک چه هستند؟
الگوهای هارمونیک شکلهای نمودار هندسی پیشرفتهای هستند که با استفاده از نسبتهای موجود در نظریه فیبوناچی شکل میگیرند. اساسا، معاملهگران هارمونیک یک سری اصلاحات فیبوناچی و خطوطی را که بسط پیدا میکنند، انتخاب کرده و آنها را روی نمودار ترسیم میکنند تا از این طریق بتوانند عملکرد قیمت آتی را پیشبینی کنند.
تئوری پشت الگوهای هارمونیک مانند هر نوع الگوی نمودار دیگری است: یعنی حرکات قیمتی که در گذشته منجر به ایجاد یک الگوی خاص شده است، در آینده نیز ادامه خواهد داشت. با این حال، الگوهای هارمونیک مانند الگوهای کندل استیکی که با دو – سه کندل، الگوی خاصی مانند اینگالفینگ، چکش، سه کلاغ سیاه و … را شکل میدهند، نیستند بلکه با استفاده از یک مجموعه کندلی شامل چندین سوئینگ، یک شکل یا الگوی گستردهای را شکل میدهند که متمایز از الگوهای چند کندلی هستند و قوانین دقیقی دارند که در هر مرحله باید به آنها توجه کرد. برای مطالعه راجب فیبوناچی به مقاله فیبوناچی چیست؟ مراجعه کنید.
آیا الگوهای هارمونیک کار میکنند؟
الگوهای هارمونیک میتوانند کارساز باشند و بسیاری از استراتژیهای معاملاتی موفق از درون این پترنها بیرون میآیند. با این حال، هرچند که دارای قوانین دقیق و سختگیرانهای نیز هستند که باید رعایت شوند، اما باز هم در برخی از موارد فیل (Fail) شده و عمل نمیکنند، اما این الگوها معمولاً پیشرفتهتر از سایر حوزههای تحلیل تکنیکال در نظر گرفته میشوند.
در هنگام استفاده از الگوهای هارمونیک، آنچه اهمیت بسیار زیادی دارد این است که شما به طور کامل با تئوری فیبوناچی که در پشت الگوهای هارمونیک قرار دارد و کلید تمام محاسبات این پترنها محسوب میشود، آشنایی کامل داشته باشید. برای این منظور، ابتدا در زمینه عملکرد و نحوه محاسبه این پترنها به طور جامع تحقیق کنید و آموزش ببینید. سپس این الگوها را برای مدت زمان زیادی در حساب دمو امتحان کنید.
آموزش استفاده از الگوهای هارمونیک
برای معامله یک الگوی هارمونیک، پس از تکمیل الگو، یک پوزیشن باز کنید تا با استفاده از پیشبینی انجام شده، سود مورد نظر محقق شود. با این حال، قبل از معامله، باید اطمینان حاصل کنید که الگو تکمیل شده باشد و همچنین کاملا دقت کنید که هر حرکت، قوانین موکد فیبوناچی را که در زیر بیان میکنیم رعایت کرده باشد. برای معامله مراحل زیر را دنبال کنید:
چارت معاملاتی خود را باز کنید.
روی نمادهایی که مورد علاقه شما برای معاملهگری هستند به جستجو بپردازید و الگوهای هارمونیک را پیدا کنید. این الگوها باید در انتهای بازار تکمیل شده باشند.
طبق قوانین هر پترن، در نقطهای که به شما پیشنهاد ورود میدهد، پوزیشن باز کنید.
انواع الگوهای هارمونیک
تعداد پترنهای هارمونیک زیاد هستند، اما ۷ مورد از این پترنها بیشتر تشکیل میشوند و تشخیص آنها روی چارت معاملاتی راحتتر انجام میگیرد. بنابراین ضمن معرفی آنها، نکات فنی مورد نیاز در هر الگو، در زیر آن شرح داده خواهد شد. الگوها هارمونیک اصلی عبارتند از:
ABCD pattern؛
Gartley harmonic pattern؛
Bat harmonic pattern؛
Crab harmonic pattern؛
Butterfly pattern rules؛
Shark pattern rules؛
۵-۰ pattern rules؛
Nen Star.
بسیاری از این الگوها برای اولین بار توسط اسکات کارنی شناسایی شدند و اصطلاح الگوهای هارمونیک را او برای آنها انتخاب کرد. وی به مدت چند دهه از طریق این الگوها از بازار سودهای کلانی به دست آورد.
الگو هارمونیک ABCD:
الگوی ABCD از سه خط تشکیل شده است که بین چهار نقطه حرکت میکنند که با برچسب A، B، C و D مشخص شدهاند. این یکی از ساده ترین الگوهای هارمونیک است که با آن روبرو خواهید شد. در ABCD، بازار با حرکت از A شروع شده و به B میرود که میتواند به سوی بالا یا پایین باشد. سپس با حرکت از B به C «اصلاح» انجام میدهد. یعنی برخلاف جهت خط اول AB حرکت میکند. سپس در نهایت حرکت C به D را داریم که دوباره با AB یک در یک راستا است.
تئوری این است که پس از تکمیل، بازار باید حرکت اصلاحی دیگری انجام دهد که میتوانید از آن برای کسب سود استفاده کنید. الگو هارمونیک ABCD بسته به جهت نوسانات میتوانند نزولی یا صعودی باشند. اگر الگو به سمت بالا برود (بنابراین AB به سمت بالا و B و D در بالا هستند)، پوزیشن فروش یا Sell در نظر گرفته میشود و اگر الگو به سمت پایین باشد (با اشاره AB به پایین و A و C در بالا) ترید خرید یا Buy باز کنید.
قوانین الگوی هارمونیک ABCD
برای اینکه الگوی هارمونیک ABCD به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
اولین قانون یک الگوی ABCD این است که حرکات AB و CD باید از نظر اندازه و زمان برابر باشند. اگر بازار طی دو ساعت از A به B به اندازه ۵۰ پپ بالا رفت، باید همین کار را برای C به D انجام دهد (هرچند که اگر CD از مقدار AB نیز اندکی کشیدهتر باشد، ممکن است این الگو همچنان معتبر باشد).
علاوه بر این، خط BC باید ۶۱.۸٪ یا ۷۸.۶٪ اصلاحی AB باشد.
خط سی دی باید ۱۲۷.۲% یا ۱۶۱.۸% اصلاح BC باشد.
همانطور که متوجه شدید قوانین ذکر شده باید اتفاق بیفتد تا الگوی ABCD تکمیل شود.
بسیاری بر این باورند که تحلیل تکنیکال که الگوهای هارمونیک نیز بخشی از آن است، به تاریخ پیوسته و دیگر جواب نمیدهد، درحالی که این الگوها برای تایمفریمهای بالاتر طراحی شده و درصورت استفاده صحیح، یکی از دقیقترین نقاط ورود را ارائه میدهند.
الگوی هارمونیک گارتلی (Gartley):
الگوی هارمونیک گارتلی به نام معاملهگری که اولین بار آن را شناسایی کرد، H.M. گارتلی نامگذاری شده است.. در اصل یک ABCD با یک حرکت اضافی در جلوی آن است که معمولاً «X» نامگذاری میشود. حرکت از X به A قبل از تشکیل الگو شکل میگیرد. این باعث می شود که الگوی گارتلی تشکیل شود.
در الگوی گارتلی صعودی، حرکت از X به A یک روند صعودی است. سپس بازار از A به D ختم میشود، اما در میانه را یک اصلاح داخلی نیز انجام میدهد.
در الگوی گارتلی نزولی، XA یک روند نزولی است که قیمت قبل از رسيدن به نقطه D یک اصلاح داخلی انجام میدهد.
بیشتر معاملهگران الگو گارتلی هارمونیکبه منطقه D به عنوان «منطقه برگشت بالقوه» یا به اختصار PRZ اشاره میکنند. این یک نقطه خاص نیست، بلکه یک ناحیه است که با رسیدن قیمت به آن میتوان انتظار بازگشت داشت. محتمل است.
قوانین الگوی گارتلی
برای اینکه الگوی هارمونیک گارتلی به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
خط AB باید 61.8% اصلاح XA باشد.
سپس BC باید 61.8% یا 78.6% اصلاح AB باشد.
خط CD باید به 78.6% اصلاح XA ختم شود.
الگوی گارتلی را میتوانید شبیه به الگوی پرچم، اما با قوانین سختگیرانهتر و دقیقتر در نظر بگیرید.
الگو هارمونیک خفاش:
الگوی هارمونیک خفاش (Bat) نیز مانند گارتلی، از یک حرکت XABCD تشکیل شده است، روند اصلی از X به A که از A به D باز می گردد، اما در میانه راه یک اصلاح عمیق میزند رو الگو تکمیل میشود. این الگو به دلیل این که شبیه یک خفاش است به این نام شناخته میشود. اصلاح در عین عمیق بودن، الگو را به شکل M و W انگلیسی در آورده است. یعنی این الگو دارای روندهای نسبتا شارپ است.
مانند بسیاری دیگر از الگوهای هارمونیک، الگو هارمونیک خفاش دارای دو نوع صعودی و نزولی است.
قوانین الگوی خفاش
برای اینکه الگوی هارمونیک خفاش به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
در اینجا، خط AB باید 38.2٪ یا 50٪ اصلاحی از حرکت X به A باشد.
سپس BC یک اصلاح فیبوناچی به مقدار 88.6٪ ضلع AB است.
خط CD باید به 88.6% اصلاح حرکت XA اصلی ختم شود. برای سیگنال قویتر، این نیز باید 161.8٪ -261.8٪ فیبوناچی اکستنشن BC باشد.
الگو هارمونیک خرچنگ (Crab) و خرچنگ عمیق:
اسکات کارنی معتقد بود الگوی خرچنگ قابل اعتمادترین الگوی هارمونیک است. مانند الگوی خفاش،الگوی خرچنگ نیز اساساً شبیه به گارتلی بوده، اما دارای نسبتهای متفاوتی است و نشان میدهد که حرکت اصلی XA که در D ختم میشود، روی یک ناحیه PRZ قرار میگیرد که میتواند از همان نقطه برگشت کند.
تفاوت اساسی در الگوی خرچنگ این است که D ریتریسمنت حرکت XA اصلی است، یعنی نقطه D در روند صعودی بالاتر از نقطه X و در روند نزولی پایینتر از سطح X است.
قوانین الگوی خرچنگ
برای اینکه الگوی هارمونیک خرچنگ به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
AB باید 38.2% یا 61.8% اصلاح XA کند.
سپس BC باید 38.2% یا 61.8% اصلاح AB انجام دهد.
CD باید 161.8% اصلاح XA کند.
همچنین الگوی «خرچنگ عمیق» نیز وجود دارد که در این الگو نقطه B یک اصلاحر 88.6٪ از XA انجام میدهد. این الگو، در واقع ترکیبی از دو الگوی خرچنگ و خفاش است.
الگوی هارمونیک پروانه (Butterfly):
الگوی پروانه یکی دیگر از الگوهای هارمونیک است که بر اساس الگوی گارتلی طراحی شده است. این الگو مشابه الگوی گارتلی تشکیل میشود، اما با این تفاوت که ضلع AB مقدار 78.6% از XA را اصلاح میکند و مانند الگوی خرچنگ، نقطه D فراتر از X خواهد بود.
الگوی هارمونیک پروانه توسط برایس گیلمور کشف شد. برای مطالعه بیشتر مقاله الگو پروانه را مطالعه کنید.
قوانین الگوی پروانه
برای اینکه الگوی هارمونیک پروانه به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
AB یک اصلاح 78.6٪ از XA است.
پس از آن BC یا 38.2٪، 50٪ یا 88.6٪ اصلاح AB انجام میدهد.
CD باید 127% یا 161.8% از ضلع XA را اصلاح کند.
الگوی هارمونیک کوسه (Shark):
در نهایت، دو الگوی هارمونیک جدیدتر را که هر دو توسط اسکات کارنی کشف شدهاند، معرفی میکنیم. اول کوسه است که مانند پروانه تقریباً شبیه خرچنگ است، اما کمی متفاوت عمل میکند.
الگوهای ABCD و XABCD را که در بالا معرفی شدند، به خاطر دارید. الگوی کوسه نقطه یا ضلع دیگری را در جلو خود اضافه دارد تا یک الگوی OXABCD را تشکیل دهد، اما از D به عنوان ناحیه PRZ که در الگوهای قبلی نقطه ورود شما بود، استفاده نمیکند، بلکه در اینجا نقطه D هدف یا تارگت سود شما میشود.
در یک الگوی کوسه، بازار یک روند اولیه را در OX تشکیل میدهد که در XA اصلاح می کند، سپس، روند اول در AB از سر گرفته میشود و پس از آن عمیقاً در BC یک اصلاح عمیق انجام میدهد. وقتی قیمت به نقطه C رسید، روند اصلی از سر گرفته میشود. بنابراین در اینجا همان نقطهای است که میتوانید ورود انجام ددهید.
قوانین الگوی کوسه
برای اینکه الگوی هارمونیک کوسه به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
ضلع AB باید 113% یا 116.18% اصلاح XA باشد.
BC یک اصلاح 113٪ از حرکت OX اصلی است.
نقطه D یک اصلاح 50% از BC است.
بنابراین وقتی قیمت به نقطه C میرسد، در اینجا یک ناحیه مهم قرار دارد که شما میتوانید ورود کنید و حداقل تا ۵۰٪ ضلع BC سود بگیرید.
الگوی هارمونیک 0-5:
این الگو که با نام صفر پنج یا نقطه پنج شناخته میشود، یکی دیگر از الگوهای OXABCD است، اما این بار به جای ادامه یا اصلاح، آغاز یک روند کاملاً جدید را نشان میدهد. با 0-5، میتوانید حرکت از C تا نقطه D را معامله کنید. یا منتظر بمانید تا بازار به D ریورس کند و سپس ورود انجام دهید.
این الگو از برخی اصلاحهای منحصر به فرد استفاده میکند، بنابراین با الگوهای هارمونیک دیگری که تاکنون پوشش داده شدند، کاملاً متفاوت به نظر میرسد.
قوانین الگوی 0-5
برای اینکه الگوی هارمونیک 0-5 به درستی ایجاد شود، باید طبق قوانین زیر تکمیل گردد، این قوانین عبارتند از:
در اینجا، AB یک اصلاح 113٪ یا 161.8٪ از XA است که یا روند OX عملکردی همسو دارد، یعنی در همان جهت حرکت میکند.
سپس BC یک اصلاح 161.8٪ یا 224٪ از AB است، که تمام نه تنها یک اصلاح بسیار عمیق انجام میدهد بلکه حتی از نقطه شروع در O نیز عبور میکند.
حرکت CD یک اصلاح 50 درصدی از BC است.
هنگامی که بازار از نقطه C برمیگردد، میتوانید انتظار داشته باشید که پس از طی ۵۰٪ از ضلع پیشین، دوباره معکوس شود و روند جدیدی شکل بگیرد که باید در جهت مخالف حرکت اصلی باشد. بنابراین، اگر در نقطه D ورود انجام دهید، میتوانید انتظار سود بسیار عالی داشته باشید.
الگوی Nen Star:
الگوی Nen Star یک الگوی بسیار مهم از جمله پترنهای هارمونیک است که معاملهگران حرفهای برای پیدا کردن محل برگشت بازار از آن استفاده میکنند. این الگو دارای 5 نقطه اصلی است که با زاویههای مشخص از یکدیگر قرار میگیرند.
الگوی نت استار صعودی از نقطه X شروع میشود، یک قله میسازد و پس از یک اصلاح B، یک قله جدید به نام C در بالاترین قیمت ممکن از قله قبلی را تشکیل میدهد.
چگونه الگوهای هارمونیک را رسم کنیم؟
تشخیص الگوهای هارمونیک برای تریدرهای غیر حرفهای، به خصوص در اول کار، بسیار مشکل است، اما زمانی که یک معاملهگر بتواند ساختار الگو را درک کند، میتواند آنها با استفاده از ابزار فیبوناچی، تقریبا به آسانی تشخیص دهد.
برای رسم الگوهای هارمونیک نیاز دارید که در ابتدا شکل این الگوها را در ذهن بسپارید و پس از آن هر چارتی را که نگاه میکند، چه در حالت لایو بازار یا حتی گذشته بازار، چشم شما به دنبال پیدا کردن این الگوها باشد. حتی زمانی که الگو به طور کامل شکل نگرفته، باز سعی کنید ادامه الگو را در ذهن خود کامل کنید و سپس با صبر و حوصله منتظر بمانید و ببینید، آیا الگویی که تشکیل میشود همان شکلی است که شما حدس زدهاید یا خیر.
ضمن این که برای انجام این کار میتوانید از فیبوناچی نیز کمک بگیرید. برای این که بتوانید این الگوها را حتی در زمانی که هنوز حدود دو سوم آن شکل گرفته به راحتی پیدا کنید، باید سعی کنید با حوصله و دقت زیاد، آنها را یکی یکی روی چارت پیدا کنید. به عنوان مثال از یک الگو تعداد یکصد عدد را در گذشته چارت پیدا کنید. این کار باعث میشود حتی در بازار لایو و در حالی که هنوز بیش از دو سوم الگو بیشتر شکل نگرفته باشد، بتوانید ادامه آن را در ذهن خود به مجسم کنید و حتی بتوانید قبل از تکمیل آن مسیر پیشروی قیمت را حدس زده و به مهارت بیشتری برای تحلیل دست پیدا کنید. پس از این که در یک الگو مهارت لازم را پیدا کردید، به سراغ الگوی بعدی بروید.
تمام الگوها دارای چند نقطه هستند و تمام نقاط نسبت به نقطه قبلی، مسیر اصلاحی یا برگشتی دارند. بنابراین، تمام این الگوها از تعداد چند نقطه تشکیل شدهاند که با اتصال آنها به یکدیگر میتوانید شکل کلی الگو را به دست آورید. توجه داشته باشید که تمام نوسانات قیمت بین این نقاط به هم مرتبط هستند و دارای نسبت های هارمونیک بر اساس اعداد فیبوناچی هستند. الگوها یا در حال شکل گیری هستند یا ساختارهای «M» یا «W» شکل یا ترکیبی از «M» و «W» دارند. الگوهای هارمونیک 5 نقطهای را از نقطه X شروع به ترسیم کنید. پس از آن، الگو به یک موج ایمپالس XA و سپس یک موج اصلاحی نیاز دارد تا شکل کلی آن کامل شود.
شاید سادهترین راه تشخیص الگوها را بتوان در گذشته چارت تمرین کرد. در این روش سعی کنید الگوها را در روندهای ماژور پیدا کنید زیرا روندهای مینور با اصلاحهای سریع و کوتاه ، ممکن است در آغاز راه شما را سردرگم کند. سعی کنید نقاط تغییر روند را مشخص کرده و سپس نقاط سقف و کف را طبق روند شکل گرفته شده به یکدیگر متصل کنید. اکنون ببینید، چه الگویی را میتوانید تشخیص دهید.
یکی از نکات قابل توجهی که باید به خاطر داشته باشید، این است که همه الگوهای هارمونیک 5 نقطهای و 4 نقطهای، متشکل از الگوهای ABC (3 نقطهای) هستند. بنابراین، شناخت دقیق الگوی ABC به شما کمک میکند تا سایر الگوها را زودتر و بهتر تشخیص دهید.
مزایا و معایب الگوهای هارمونیک
الگوهای هارمونیک یکی از روشهای تحلیل تکنیکال است که مزایا و معایبی نیز دارد که در ادامه آنها را آوردهایم:
مزایای الگوهای هارمونیک
پیشبینی و روند آینده و ناحیه اتمام روند؛
ستاپهای قابل اطمینان با نواحی ورود موفق؛
قوانین معاملاتی با استفاده از نسبت های فیبوناچی نسبتا استاندارد؛
با رعایت قوانین عملکرد مثبتی دارد؛
در تمام بازههای زمانی و در تمام ابزارهای بازار کار میکنند؛
برای افزایش ضریب موفقیت میتوان از سایر اندیکاتورها مانند CCI، RSI، MACD، DeMark و … نیز در کنار الگوها استفاده کرد.
معایب الگوهای هارمونیک
بسیار پیچیده و بسیار تکنیکالی هستند که درک آنها را تا حدودی دشوار میکند.
شناسایی صحیح الگوهای هارمونیک دشوار است.
تناقضات فیبوناچیهای ریتریسمنت / پروجکشن میتواند در شناسایی مناطق برگشتی مشکل ایجاد کند.
میزان ریسک به ریوارد (سود) در برخی از الگوها بسیار کم است.
شباهت بسیار زیاد الگوها برای افراد مبتدی کار یادگیری را مشکل میکند.
یادگیری الگوهای هارمونیک خود مبحثی زمانبر است که به صبر و حوصله و دقت فراوان نیاز دارد.
معرفی کتاب الگوهای هارمونیک
درباره الگوهای هارمونیک کتابههای مفیدی به زبان فارسی موجود است که برخی ترجمه شدهاند و برخی را مولفان و مدرسان مطرح کشور نوشتهاند. اگر تمایل به یادگیری الگوهای هارمونیک دارید، توصیه میشود تا حداقل یکی دو عنوان از این کتابها را تهیه کرده و به طور مداوم مطالعه و تمرین کنید. برخی از این کتابها عبارتند:
الگوهای هارمونیک در بازارهای سرمایه، نوشته دکتر علی محمدی؛
الگوهای هارمونیک پیشرفته، نوشته دکتر محمد حسن ژند؛
7 کتاب آموزش الگوهای هارمونیک.
نحوه معامله الگوهای هارمونیک
نحوه معامله با الگوهای هارمونیک بسیار ساده، اما مهم است. دقیقا به این نکته توجه بسیار ویژه داشته باشید که هرگز در داخل الگوهای هارمونیک معامله باز نکنید، یعنی اگر زمانی که الگو در حال شکلگیری است و کامل نشده است، ترید انجام ندهید زیرا قیمت ممکن است الگوی مورد نظر شما را تشکیل ندهد، بنابراین اجازه دهید تا الگو به طور ۱۰۰٪ کامل شود، سپس نقطه برگشتی شکل بگیرد. نقطه ورود شما باید حتما در یک ناحیه مهم حمایتی – مقاومتی قرار داشته باشد، اکنون اگر تاییدیه ورود داد، میتوانید با توجه به مدیریت سرمایه و محاسبه ریسک به ریوارد مناسب، پوزیشن خود را باز کنید.
آنچه در مقاله الگوهای هارمونیک خواندیم:
الگوهای هارمونیک بخشی از تحلیل تکنیکال هستند که با استفاده از نسبتهای فیبوناچی شکل میگیرند. اگر شما برای یادگیری این الگوها حداقل سه ماه زمان صرف کنید و آنها را به راحتی در روی چارت تشخیص دهید، در صورتی که قوانین گفته شده را رعایت کنید، به احتمال زیاد به سود میرسید. این الگوها نقاط ورود بسیار دقیقی را در اختیار شما قرار میدهند و برای نقاط خروج نیز در اکثر موارد میتوانید از حد ضرر تریلینگ استاپ استفاده کنید که باعث میشود میزان سود به دست آمده به طور چشمگیری افزایش یابد. با این حال استفاده از فیبوناچی، RSI ،MACD و سایر اندیکاتورها به همراه دقت در واکنش قیمت به نواحی عرضه و تقاضا، میزان سود و از آن مهمتر، موفقیت در ترید را افزایش میدهند.
سوالات متداول
آیا الگوهای هارمونیک سودآور هستند؟
الگوهای هارمونیک میتوانند سودآور باشند، اما تنها در صورتی که آنها را با دقت معامله کنید. همانطور که قبلا هم اشاره شد، بسیاری از این الگوها به دلایل مختلف از جمله اشتباه در تشخیص، ممکن است شکست بخورند و سود ندهند. با این حال سعی کنید که مجموعه قوانین آنها را به همراه مدیریت سرمایه، به طور دقیق رعایت کنید.
الگوهای هارمونیک چقدر دقیق هستند؟
الگوهای هارمونیک اغلب بسیار دقیق هستند، البته اگر الگو مطابق با هر نسبت فیبوناچی تعیین شده در قوانین آن کامل شود. با این حال، دیدن حرکتی که شبیه یک الگوی هارمونیک است، اما کاملاً با قاعده آن مطابقت ندارد، در صورت ورود به معامله، ممکن زیان زیادی را به شما تحمیل کند.
معروفترین الگو هارمونیک کدام است؟
الگو خرچنگ نسبت به بقیه الگوهای هارمونیک معروفتر است.
من مهران دهقان متولد ۲۲ خرداد ۱۳۷۹، دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، از اسفند ۱۳۹۸ فعالیت مطبوعاتیام را در زمینهی فناوری با تکفارس شروع و سپس در زومیت و دیگر وبسایتها ازجمله: بازی رایانه،اعوجاج، چیکاو، زومیلو، کاروتک، جی تک و چند سایت فروشگاهی ادامه دادم.