خانه > مقالات > آشنایی کامل با اصول پرایس اکشن RTM

آشنایی کامل با اصول پرایس اکشن RTM

امتیاز:4.8

RTM یا Read The Market روشی بر پایه‌ پرایس اکشن است که کمک می‌کند معامله‌گر بر اساس ساختار قیمتی که در بازار اتفاق می‌افتد، مارکت را به خوبی تحلیل و درک کند و علت حرکت رخ داده را بداند و پیش‌بینی حرکت آینده را انجام دهد. سبک RTM مبتنی بر خوانش رفتار قیمتی است و در آن از هیچ اندیکاتوری استفاده نمی‌شود. ما در مقاله آشنایی کامل با اصول پرایس اکشن RTM به شرح مفصل RTM، روش استفاده، ستاپ‌ها و تمامی اصول آن خواهیم پرداخت.

آشنایی کامل با اصول پرایس اکشن RTM

پرایس اکشن RTM

پرایس اکشن بر اساس مشاهده، سنجش و تحلیل رفتار قیمت است و هیچ‌گاه در چنین روش‌هایی از اندیکاتور استفاده نمی‌شود. RTM تا حد زیادی نزدیک به ICT است، روشی مبتنی بر خوانش بازار که به تحلیل‌گر کمک می‌کند بر اساس رفتار قیمتی، درک کند که چرا بازار در حال چنین واکنشی است و حرکت بعدی آن چگونه است. اصولا RTM به صورت کلاسیک می‌خواهد حرکت مارکت را درک کند تا متوجه شود که بزرگان بازار با استفاده از پول هوشمند یا حجم‌های کلان، در کجا ورود و کجا خروج می‌کنند.

اهمیت کندل در پرایس اکشن RTM

زمانی که می‌خواهید بر اساس روش RTM بازار را بررسی کنید، در قدم اول باید با مفهوم و ساختار کندلی آشنا باشید. همان‌طور که می‌دانید هر کندل از ۵ قسمت تشکیل شده است: قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، بدنه، بالاترین قیمت و پایین‌ترین قیمت. در RTM ما به این برداشت از کندل‌ها خواهیم رسید که هرچقدر یک کندل بزرگ‌تر باشد به معنای قدرت بیشتر خریداران (در کندل سبز) و فروشندگان (در کندل قرمز) در بازار است. از آنجا که RTM مبتنی بر شناسایی ورود و خروج بازیگران اصلی در بازار است، پس مشاهده کندل‌های قدرتمند پوششی و شناخت آن‌ها بسیار حائز اهمیت می‌باشد. برای درک این موضوع به مثال زیر نگاه کنید.

اهمیت کندل در پرایس اکشن RTM
RTM مبتنی بر شناسایی ورود و خروج بازیگران اصلی در بازار است.

همان‌طور که در تصویر دیدید، بازار به یک سطح مقاومتی برخورد کرده است، دو بار با قدرت کندل‌هایی با مومنتوم قوی نزولی ساخته است که از طریق سبک RTM نشان‌دهنده ورود قوی فروشندگان و آماده شدنشان برای پایین آوردن بازار است. به طور کلی برای اینکه از طریق سبک RTM معاملات خود را انجام دهید باید تسلط بالایی روی کندل شناسی و الگوهای کندلی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کندل ها مقاله انواع الگو کندل استیک را مطالعه کنید.

حمایت و مقاومت ها در RTM

یکی دیگر از فاکتورهای اصلی RTM حمایت و مقاومت است. در روش تحلیل تکنیکال کلاسیک، هرچقدر که برخوردها به این نواحی بیشتر باشد، اعتبار آن‌ها نیز بیشتر می‌شود، اما در RTM این مسئله یک مزیت محسوب نمی‌شود، بله هرچقدر برخورد به سطوح بیشتر باشد، انتظار می‌رود که این سطوح ضعیف‌تر شده و امکان شکسته شدن آن‌ها افزایش یابد.

اما چرا چنین نظریه در RTM مطرح است؟ شما یک سطح مقاومتی را در نظر بگیرید که بازار از بالا به آن برخورد می‌کند، در اینجا خریداران و فروشندگان زیادی قرار دارند، خریداران برای اینکه قیمت پایین‌تر نیاید در این سطح اقدام به خرید می‌کنند و بازار را دوباره به بالا برمی‌گردانند، اما اگر چند بار این برخورد انجام شود، هر بار تعداد خریداران کاهش پیدا می‌کند و شرایطی را ایجاد می‌کند که فروشندگان در برخوردهای آینده بتوانند بدون مقاومت خریداران، بازار را زیر قیمت برده و تثبیت کنند. به همین دلیل در پرایس اکشن RTM هرچقدر که تعداد برخوردها به خطوط حمایت و مقاومت بیشتر باشد، اعتبار خط پایین‌تر خواهد بود.

حمایت و مقاومت‌ها در RTM
فروشندگان در برخوردهای آینده می توانند بدون مقاومت خریداران، بازار را زیر قیمت برده و تثبیت کنند.

در عکس بالا شما از طریق دو آپشن تحلیل RTM می‌توانید وضعیت را بررسی کنید، یکی اینکه همان‌طور که مشاهده می‌کنید در برخورد سوم خریداران دیگر حجمی در بازار ندارند و فروشندگان توانسته‌اند با قدرت این خط حمایتی را رد کنند و مسئله دوم قدرت کندل نزولی است که مومنتوم بسیار قوی دارد و نشان می‌دهد که بازار با حجم و قدرت بالایی نزولی ادامه پیدا خواهد کرد.

ساختارهای اصلی RTM

از همین ابتدا گفتیم که ویژگی مهم روش RTM، تمرکز و شناخت دقیق مناطق عرضه و تقاضاست. این روش می‌خواهد با کشف چنین بخش‌هایی از بازار، به راحتی روند آینده را پیش‌بینی کند. به همین دلیل ۴ ساختار اصلی برای روند در RTM به ثبت رسیده است که هرزمان هرکدام از این چهار روند در بازار رخ بدهد، نشان‌دهنده افزایش عرضه یا تقاضا در مسیر حرکت بازار است که در نهایت به ادامه روند منجر می‌شود. در ادامه ۴ روش را برای شما ذکر کرده و هرکدام را شرح خواهیم داد:

  • رالی بیس رالی یا RBR؛
  • دراپ بیس دراپ یا DBD؛
  • دراپ بیس رالی یا MBR؛
  • رالی بیس دراپ یا RBD.

اگر می‌خواهید برپایه RTM بازار را درک کنید، ابتدا باید بر این ۴ روش ساختاری بازار مسلط شوید، برای تسلط به این روش‌های مهم هر کدام را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

رالی بیس رالی یا RBR

در ساختار RBR زمانی که بازار تغییر روند می‌دهد، در یک قسمت مقاومت شروع می‌شود که جدال بین خریداران و فروشندگان به ایجاد یک منطقه رنج که به آن بیس می‌گوییم منجر می‌شود و در نهایت با شکاندن سقف آن منطقه (در مدل صعودی) بازار روند اصلی خود را شروع می‌کند. به طور آکادمیک اگر بخواهیم این ساختار را توضیح دهیم، ابتدا یک رالی اولیه رخ می‌دهد، سپس یک بیس و دوباره رالی جدید و اصلی آغاز می‌شود.

رالی بیس رالی یا RBR
منطقه بیس در رالی بیس رالی یا RBR را در تصویر مشاهده می کنید.

دقت کنید که منطقه بیس می‌تواند تا کف حمایتی نیز پایین کشیده شود، ولی نشانه اصلی شکست آن ایجاد یک کندل با مومنتوم قوی صعودی و یک بریک اوت (Breakout) قوی همراه با ری‌تست به همان ناحیه شکست است که در آن قسمت می‌توانید وارد معامله شوید.

RTM یک روش و سبک بسیار کاربردی، پیچیده و تا حدی سخت در تحلیلگری بازار است که اساس آن بر پرایس اکشن استوار است و هیچ نیازی به اندیکاتور یا ابزارهای دیگر ندارد.

دراپ بیس دراپ یا DBD

ساختار DBD که به آن دراپ بیس دراپ می‌گویند، روشی است کاملاً برعکس RBR، یعنی ابتدا یک دراپ نزولی را در بازار مشاهده می‌کنیم، سپس بازار وارد منطقه بیس می‌شود و دوباره دراپ نزولی ادامه‌دهنده روند رخ می‌دهد. برای درک بهتر ساختار DBD به تصویر زیر نگاه کنید.

دراپ بیس دراپ یا DBD
نقطه بیس در دراپ بیس دراپ یا DBD را مشاهده می کنید.

منطقه بیس همان‌جایی است که خریداران سعی می‌کنند از نزولی شدن بازار جلوگیری کنند، این منطقه در ساختار DBD ممکن است به اندازه یک کندل باشد یا چند کندل بیشتر شود. اما به طور کلی عموما بازار با یک کندل قوی نزولی که نشان از تقاضای خرید است، حرکت نزولی اصلی خود را شروع می‌کند.

ساختار دراپ بیس رالی DBR

در این مدل ساختار، بازار ابتدا در دست فروشندگان است و با سرعت پایین می‌آید، اما ناگهان به یک ناحیه بیس برخورد می‌کند و خیلی سریع یک رالی صعودی را آغاز کرده و از ناحیه بیس خارج می‌شود.

ساختار دراپ بیس رالی DBR
سرعت پایین در منطقه بیس در ساختار دراپ بیس رالی DBR مشخص شده است.

همان‌طور که در تصویر بالا می‌بینید، ابتدا یک حرکت نزولی که به آن دراپ می‌گوییم رخ داده، سپس یک ناحیه بیس و دوباره یک حرکت سریع صعودی به نام رالی رخ داده است.

ساختار رابی بیس دراپ RBD

این ساختار کاملا برعکس قبلی است، یعنی ابتدا یک رالی صعودی داریم، سپس بازار وارد منطقه بیس می‌شود و در آخر با یک دراپ نزولی از منطقه خارج شده و روند را معکوس می‌کند.

ساختار رابی بیس دراپ RBD
منطقه دراپ نزولی بیس را در ساختار رابی بیس دراپ RBD مشاهده می کنید.

همان‌طور که در این تصویر مشخص است، برگشت بازار در RBD یکباره است و احتمالاً کمترین زمان ممکن برای دریافت تاییدیه‌های مجزا را به شما می‌دهد و عموماً مشخصه اصلی آن یک کندل نزولی با مومنتوم قوی است.

Zone ها یا مناطق عرضه و تقاضا در RTM

یکی از مهم‌ترین اصول RTM که باید آن را بیاموزید، پیدا کردن صحیح Zone است. برخی به لحاظ شباهت Zone را با حمایت و مقاومت اشتباه می‌گیرند، تفاوت اصلی زون با مناطق حمایت و مقاومت در این است که در مناطق حمایت و مقاومت بازار ممکن است روی خط حرکت کند، یا چندین برخورد داشته باشد، اما در زون‌ها عموماً یک تاچ رخ می‌دهد و بازار به سرعت واکنش نشان داده و از زون فاصله می‌گیرد. این برخورد که عموماً با سایه رخ می‌دهد، یک کندل بیس را برای ما ایجاد می‌کند و این پیام را می‌دهد که اوردرهای عرضه و تقاضا در آن ناحیه به شدت وجود دارد. بیایید برای درک بهتر Zone، یک نمونه تصویری از آن را مشاهده کنیم.

Zone ها یا مناطق عرضه و تقاضا در RTM
نمونه تصویر Zone را مشاهده کنید.

همان‌طور که می‌بینید در اینجا یک واکنش سریع بدون منطقه مقاومت قبلی مشاهده می‌کنیم که کندل بیس نیز کاملا مشخص است و یک Zone ایجاد کرده که در ادامه نیز بازار به آن واکنش نشان داده است. هر برخورد جدیدی که به ناحیه Zone انجام شود به آن TB می‌گویند، اگر این TB ها با سرعت و مانند یک تاچ سریع و برگشت باشند می‌توانند اعتبار خود را حفظ کنند، اما اگر مقدار TB ها زیاد شود و کندل در آن محدوده بیشتر باقی بماند یا به اصطلاحی بیس بزرگ‌تری ایجاد کند، قطعاً نشان‌دهنده ضعیف شدن ZONE است.

اگر می‌خواهید ZONE های مطمئن‌تری ایجاد کنید بهتر است از تایم فریم بالا کار خود را شروع کرده و رفته رفته به تایم فریم‌های پایین بیایید. هرچقدر که ZONEهای موازی روی هم در تایم فریم‌های مختلف داشته باشید، قطعاً ناحیه شما قوی‌تر خواهد بود. این مدل را در روش ICT برای پیدا کردن اوردربلاک‌های قوی‌تر نیز بکار می‌بریم.

نفوذ به zone عرضه و تقاضا در RTM

همان‌طور که در بالاتر آموختیم در سبک RTM بخش‌هایی به نام ZONE وجود دارد که ناشی از عرضه و تقاضا است، اما هر بار که بازار با یک سایه بلند به آن منطقه نفوذ کند به آن اینگلفینگ به منطقه عرضه و تقاضا گفته می‌شود. البته اینگولفینگ نه فقط با سایه بلکه با کندل نیز می‌تواند رخ دهد. نمونه یک نفوذ به منطقه عرضه و تقاضا را در تصویر زیر مشاهده خواهید کرد:

نفوذ به zone عرضه و تقاضا در RTM
نمونه یک نفوذ به منطقه عرضه و تقاضا را مشاهده می کنید.

همان‌طور که می‌بینید دوباره در ناحیه ZONE برخورد رخ داده است که بار دوم آن به صورت اینگلفینگ بوده، یعنی قیمت از خود ناحیه ZONE هم فراتر رفته است.

مزایا و معایب سبک RTM

حالا که به صورت کامل با RTM آشنا شدید، بد نیست مزایا و معایب این روش را هم بدانید تا تصمیم‌گیری بهتری درباره استفاده یا عدم استفاده از این روش داشته باشید.

مزایا پرایس اکشن RTM معایب پرایس اکشن RTM
یادگیری درک کامل حرکت بازار پیچیدگی زیاد RTM
امکان استفاده در تمام تایم فریم‌ها
امکان استفاده در تمام بازارهای مالی
عدم نیاز به یادگیری ابزارهای تحلیل تکنیکال

آنچه در مقاله آشنایی کامل با پرایس اکشن RTM خواندیم:

در مقاله آشنایی کامل با اصول پرایس اکشن RTM مهم‌ترین اصول RTM را شناختید، از آنجا که سبک و روش پرایس اکشن RTM بسیار پیچیده و بزرگ است، به صورت مکرر این مقاله آپدیت خواهد شد و رفته رفته مباحث بیشتری از RTM به آن اضافه می‌شود. در این مقاله ما سعی داشتیم تا با مبانی اصلی و ساختار RTM آشنا شوید تا بیس و پایه استفاده از این سبک را بشناسید. همان‌طور که متوجه شدید حرکت بازار به 4 روش رالی بیس رالی یا RBR، دراپ بیس دراپ یا DBD، دراپ بیس رالی یا DBR، رالی بیس دراپ یا RBD است که پایه و اساس کل ستاپ‌های معاملاتی RTM را ایجاد می‌کند.

سوالات متداول
اساس RTM چیست؟
اصول و اساس RTM بر پایه پرایس اکشن محض است و از هیچ ابزار کمکی (اندیکاتور) برای تحلیل بازار استفاده نمی‌کند.
انواع اصلی پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن 5 نوع اصلی به نام ICT، RTM، Lance، Woods و Al Brooks دارد.
RTM چیست؟
روش RTM به معنای Read The Market یا خوانش بازار با پرایس اکشن بر اساس پیدا کردن سطوح عرضه و تقاضا است.

امیر پیروزی
من امیرحسین پیروزی هستم از سال 2012 وارد بازارهای مالی شدم و سرمایه گذاری خود را در بورس شروع کردم؛ سپس در سال 2016 وارد بازار فارکس شدم و سعی کردم تجربیات خود را در تحلیل تکنیکال، معامله بر روی سرمایه جذب شده …

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

آخرین مقالات عمومی

با محدودیت‌هایی که کاربران ایرانی برای استفاده از صرافی‌های خارجی دارند کسب درآمد از ترید برای آن‌ها بسیار سخت شده است. حتما شما هم به دنبال یه صرافی خارجی و معتبر هستید که بتوانید در آن فعالیت کنید. ایران توبیت این صرافی را برای شما پیدا کرده است.

بهترین بروکر فارکس در ترکیه، کارگزاری است که توانسته است با رعایت تمامی قوانین رگولاتوری های معتبر و داشتن سابقه‌ای قابل اعتماد، جایگاه ویژه‌ای در بازار فارکس ترکیه کسب کند. برخلاف ایران که در تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد، ترکیه از این محدودیت‌ها دور مانده و به تریدرهای خود این امکان را می‌دهد تا به راحتی از بهترین بروکرهای جهانی استفاده کنند. به همین دلیل تعداد زیادی از تریدرهای ایرانی، به ترکیه مهاجرت می‌کنند تا فعالیت بدون دغدغه‌ای را تجربه کنند. اما قبل از این کار باید بدانند بهترین بروکر در ترکیه کدام است و چه ویژگی‌هایی دارد. در ادامه به بررسی کامل و جامع این کارگزاری‌ها خواهیم پرداخت.

حساب دمو آرون گروپس به تریدرها این امکان را می‌دهد تا بدون صرف هیچ هزینه‌ای، استراتژی‌های خود را بررسی و در محیطی شبیه‌سازی شده تست کنند. این حساب به ویژه برای تریدرهای تازه‌کار بسیار مناسب است، زیرا آن‌ها می‌توانند با استفاده از این ابزار، به سرعت و با کیفیت بیشتری با بازار فارکس آشنا شوند. در ادامه این مقاله، به صورت گام به گام با نحوه ساخت و فعال‌سازی حساب دمو در پلتفرم متاتریدر توضیح داده می‌شود.

بروکرهای زیادی در تریدینگ ویو قرار دارند اما شاید برای شما سوال پیش بیاید که بهترین بروکر تریدینگ ویو کدام است؟ از آنجایی که تریدینگ ویو، یکی از معتبرترین پلتفرم‌های تحلیلی و معاملاتی جهان است، با حساسیت بالا بروکرهایی که با آن همکاری دارند، را انتخاب می‌کند تا از اعتبار خود محافظت نماید. این بروکرها باید دارای بالاترین سطح رگوله از نهادهای نظارتی معتبر باشند و به دلیل همین سخت‌گیری‌ها، تعداد کمی از کارگزاری‌ها توانسته‌اند اعتماد این پلتفرم را جلب کنند. در ادامه به معرفی بهترین بروکرهایی که با تریدینگ ویو همکاری دارند، می‌پردازیم.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران