خانه > کالج کدام بروکر > ICT در فارکس چیست؟

ICT در فارکس چیست؟

امتیاز:5

ICT یک روش معاملاتی مبتنی بر تحلیل حرکت بازار بر اساس پرایس اکشن، قیمت، ساختار بازار و برخی عوامل فنی است که کمک می‌کند تا بعد از پیدا کردن ساختار بازار، بهترین مناطق برای سفارش گذاری و ورود به معامله را پیدا کنید. ICT برای اولین بار توسط شخصی به نام مایکل به صورت فراگیر در بازار منتشر شد و پس از تست شرایط آن توسط معامله گران، مورد استقبال قرار گرفت.

ICT در فارکس چیست؟

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

ICT یک روش پرایس اکشن است که متکی بر یافتن مناطق اصلی عرضه و تقاضا در بازار می‌باشد و به صورت تکنیکی به آن Order Block می‌گویند. مایکل معتقد بود شما از طریق پیدا کردن مناطق اصلی عرضه و تقاضا، به تمامی بخش‌هایی که بازار ممکن است دوباره به آن‌ها برگردد، از آن عبور کند یا مقاومت اصلی خود را در آنجا انجام دهد، دست پیدا خواهید کرد.

فهرست مطالب

ساختار بازار در سبک ICT

اولین قدم در معامله به سبک ICT، پیدا کردن ساختار بازار یا همان Market Stractures است. این کار کمک می‌کند که جهت و روند بازار را پیدا کنید. برای یافتن مارکت استراکچر در بازار در قدم اول باید در محلی که بازار را باز می‌کنید، حرکت اصلی بازار را پیدا نمایید. برای این کار یک کندل پیدا کنید که بین دو کندل دیگر از سایه بالاتری برخوردار است و یک کندل نیز پیدا کنید که وسط دو کندل دیگر قرار دارد و از شدوی پایین‌تری برخوردار است. روی هر دو شدو خط بکشید و صبر کنید تا بازار یکی از خط را شکسته و به سمتی برود که دوباره یک کندل بین دو کندل با سایه بزرگ‌تر ایجاد کند.

به این سه کندل نگاه کنید، شدوی کندل وسط از دو کندل دیگر بالاتر است پس یک HH را تشکیل می‌دهد، اما همین حالت اگر برعکس باشد و شدوی کندل وسط از دو کندل کناری پایین‌تر باشد، یک HL را تشکیل خواهد داد که مارکت استراکچرها از روی آن علامت‌گذاری می‌شوند.

ساختار بازار در سبک ICT
اولین قدم در معامله به سبک ICT، پیدا کردن ساختار بازار یا همان MarketStractures است. این کار کمک می‌کند که جهت و روند بازار را پیدا کنید.

بنابراین وقتی چارت را باز کردید به دنبال اولین HH و HL که می‌توانید پیدا کنید بگردید. البته برخی از افرادی که ICT کار می‌کنند اعتقاد دارند برای پیدا کردن مارکت استراکچر باید ۲۲ کندل به عقب رفته و از آنجا مارکت استراکچر را پیدا کنند. هرچند که لازم است تا شما مارکت استراکچر را از تایم فریم بالا به پایین پیدا نمایید، یعنی اول ساختار بازار در تایم روزانه، بعد ۴ ساعته، بعد ۱ ساعته و همین‌طور به پایین تا تایم فریمی که می‌خواهید در آن معامله کنید.

ساختار بازار در سبک ICT
بنابراین وقتی چارت را باز کردید به دنبال اولین HH و HL که می‌توانید پیدا کنید بگردید.

در مثال تصویر بالا، بازار توانسته از HH بالایی عبور کند و یک سقف جدید بسازد، تا زمانی که بازار سقف‌ها را می‌زند و نمی‌تواند از پایین‌ترین حد آخرین شدوی کف خود عبور کند، بازار صعودی است. به این ترتیب در روش ICT می‌توانید ساختار بازار یا Market Structures را پیدا کنید.

در عکس زیر یک نمونه دیگر از مارکت استراکچر را مشاهده می‌کنید، همان‌طور که می‌بینید HL ها مدام شکسته می‌شدند و بازار به سمت پایین حرکت می‌کند، پس ساختار بازار نزولی است.

ساختار بازار در سبک ICT
به این ترتیب در روش ICT می‌توانید ساختار بازار یا Market Structures را پیدا کنید.

از طریق مارکت استراکچر می‌توانید متوجه شوید که بازار صعودی، نزولی یا رنج است. اگر برایتان جذاب است که بدانید تفاوت ict و rtm چیست کلیک کنید.

اوردر بلاک در ICT

بعد از اینکه شما استراکچر یا روند بازار را پیدا کردید، باید به دنبال اوردر بلاک‌ها باشید. اوردر بلاک به معنای محل‌هایی است که حجم زیادی از بازار درون آن‌ها وجود دارد، یعنی جایی که ممکن است پر از استاپ یا محل تسویه برای حد سودها باشد، بنابراین بازار به احتمال قوی در جهت طی کردن روند خود به آن‌ها برخواهد گشت و از آنجا معامله‌گران می‌توانند در جهت مارکت استراکچری که پیدا کرده‌اند وارد بازار شوند.

اما اوردر بلاک را چطور پیدا کنید؟ برای پیدا کردن اوردر بلاک باید در یک روند صعودی، آخرین کندل نزولی که با یک کندل دیگر به صورت کامل پوشش داده شده را به عنوان اوردر بلاک صعودی در نظر بگیرید. به تصویر زیر نگاه کنید.

اوردر بلاک در ICT
بعد از اینکه شما استراکچر یا روند بازار را پیدا کردید، باید به دنبال اوردر بلاک‌ها باشید.

کندل سیاه نزولی آخرین کندل قبل از آغاز یک روند صعودی می‌باشد، بنابراین می‌تواند یک اوردر بلاک باشد، زیرا با کندل کناری خود کاملاً پوشانده شده است. حالا باید منتظر برگشت بازار به این منطقه بود زیرا طبق ICT در این منطقه به احتمال بسیار زیاد اوردرهای استاپ یا افزایش حجم زیادی برای ادامه روند بازار به سمت صعودی وجود دارد، پس ناحیه خوبی برای وارد شدن در معامله buy است. برای معاملات نزولی هم همین مسئله صدق می‌کند، یعنی زمانی که استراکچر شما نزولی است باید به دنبال آخرین کندل صعودی قبل از شروع روند نزولی به عنوان یک اوردر بلاک باشید و منتظر بمانید تا بازار به آنجا برگردد و اوردر SELL خود را وارد کنید. در صورت علاقه می‌توانید مقاله ریجکشن بلاک چیست؟ را مطالعه کنید.

ICT یک روش تحلیلی با فرمت پرایس اکشن است که به رفتارسنجی بزرگان بازار از جمله بانک‌ها و همچنین ردیابی پول‌های هوشمندی که وارد بازار می‌کنند می‌پردازد. ICT را می‌توان یکی از سخت‌ترین در عین حال مطمئن‌ترین روش‌های معامله در فارکس دانست.

خلا نقدینگی یا لیکوئیتی در ICT

مایکل معتقد است که همه‌چیز در بازار یک چرخه است، زمانی که بازار یک حرکت سریع و جامپ بزرگ را انجام می‌دهد، یک خلا در بازار رخ می‌دهد که حتماً بازار باید برگردد و آن خلا را پر کند. زمانی که یک بده بزرگ کندل مشاهده می‌کنید که در آینده هنوز بازار به آن نرسیده است، یعنی یک لیکوئیتی رخ داده و باید منتظر برگشت بازار به آن نقطه بود. برای درک مفهوم لیکوئیتی به چارت زیر نگاه کنید:

خلا نقدینگی یا لیکوئیتی در ICT
مایکل معتقد است که همه‌چیز در بازار یک چرخه است، زمانی که بازار یک حرکت سریع و جامپ بزرگ را انجام می‌دهد.

خلا نقدینگی به علت تغییر ناگهانی و سریع قیمت اتفاق می‌افتد و باعث عدم تعادل در بازار می‌شود. برای مطالعه بیشتر به مقاله بریکر بلاک چیست؟ مراجعه کنید.

معامله با استراتژی ICT

به عنوان کسی که چند سال را در آموزش سبک ICT گذرانده‌ام، باید بگویم که ICT یک استراتژی معاملاتی نیست، بلکه یک سبک تحلیل بازار است. هرچند که خود مایکل یا افراد دیگری که از این سبک برای تحلیل بازار استفاده می‌کنند و استراتژی معاملاتی بسیار مختلفی را از آن استخراج کرده‌اند، اما به دلیل سخت بودن روش ICT نیاز است که شما ابتدا به این سیستم مسلط شوید و سپس استراتژی شخصی خود را در ICT ایجاد نمایید. به طور کلی اگر بخواهید از ICT برای معاملات خود استفاده کنید باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. پیدا کردن ساختار یا مارکت استراکچر بازار برای یافتن روند معامله؛
  2. پیدا کردن نقاط مهم از جمله اوردر بلاک‌ها و لیکوئیتی‌های اصلی که ممکن است بازار به آن‌ها برگردد.

این دو مورد رکن اصلی معامله به روش ICT در بازارهای معاملاتی است.

اهمیت تایم فریم در روش ICT

در روش ICT بسیار مهم است که به خوبی از تایم فریم‌ها استفاده کنید. شما به نقطه از بازار نگاه کنید ممکن است چند اوردر بلاک ببینید، آیا می‌توانید با همه آن‌ها معامله کنید؟ خیر. خود مایکل یک روش جذاب برای پیدا کردن یک اوردر بلاک مطمئن ابداع کرده است. در این روش ابتدا شما به تایم فریم روزانه می‌روید، اوردر بلاک‌ها را پیدا کرده و یک باکس دور آن‌ها می‌کشید، سپس همین طور که تایم فریم به تایم فریم پایین می‌آیید تا زمانی که به تایم فریم 1 دقیقه برسید، در محلی که اوردر بلاک ها یک تجمع قابل توجه از تایم فریم بالا تا پایین‌ترین تایم فریم دارند، در آن منطقه هم مسیر با روند مارکت استراکچر منتظر ایجاد یک معامله می‌مانند. دلیل این مسئله این است که مایکل اعتقاد دارد تجمع اوردر بلاک‌ها به معنای ایجاد یک محل بسیار خوب برای معامله است.

اهمیت تایم فریم در روش ICT
در روش ICT بسیار مهم است که به خوبی از تایم فریم‌ها استفاده کنید.

به طور کلی به این نکته مهم توجه کنید که روش ICT فقط برای تایم فریم‌های بالا قابل اجرا است.

مزایا و معایب روش ICT در فارکس

امروزه تریدرهای حرفه‌ای بسیاری از روش ICT استفاده می‌کنند. این روش به کاربران کمک کرده تا بتوانند تحلیل‌های بسیار حرفه‌ای‌تری از بازار را به سبک پرایس اکشن انجام دهند. برای اینکه مزایا و معایب ICT را بهتر درک کنید ما به صورت مورد وار آن‌ها را در ادامه بیان خواهیم کرد.

سبک ICT پرایس اکشن مثل هر استراتژی معاملاتی دیگر مزایای خاص دارند که عبارتند از:

مزایا

  • دقت بالا در پیدا کردن مسیر بازار؛
  • دقت بالا در پیدا کردن مناطق مهم برای معامله؛
  • وابسته نبودن به اندیکاتورهای معاملاتی.

معایب

برخی از معایب استفاده از سبک پرایس اکشن ICT عبارتند از:

  • سخت بودن روش و زمان بر بودن یادگیری؛
  • قابل استفاده فقط در تایم فریم‌های بالا.

آنچه درباره مقاله ICT چیست خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله متوجه شدید، ICT نه یک استراتژی معاملاتی بلکه یک روش تحلیلی در بازار فارکس است که بر پایه پیدا کردن پول هوشمند و نقاط مهم بازار که احتمال می‌دهد اوردرهای بسیاری از بزرگان بازار در آن وجود داشته باشد، عمل می‌کند. پایه و اساس ICT روی مسئله پیدا کردن روند بازار با روش مارکت استراکچر از تایم فریم بالا به پایین است. دومین عنصر مهم ICT اوردر بلاک‌ها یا همان ناحیه‌های تجمع اوردرهای بازار است.

مایکل که ارائه‌دهنده این روش بود اعتقاد داشت اینجا محلی است که بیشتر تسویه حساب‌ها در آن رخ می‌دهد و کاربران می‌توانند از او در بلاک‌های تاییدشده برای ورود و حتی خروج معامله استفاده کنند. زیرا اگر مثلاً در یک روند بانک‌ها بخواهند دوباره پول به بازار تزریق کنند در همین اوردر بلاک‌ها این کار را انجام می‌دهند.

سوالات متداول
ICT چیست؟
ICT یک روش مبتنی بر پرایس اکشن با تمرکز بر ساختار قیمتی بازار است که سعی دارد تا ضمن یافتن مسیر بازار، نقاط ورود به بازار را از طریق اوردر بلاک پیدا کند.
MARKETSTRACTURE چیست؟
مارکت استراکچر نوعی پیدا کردن روند بازار بر مبنای سقف‌ها و کف‌های ایجادشده در بازار فارکس است.
چه کسی روش ICT را ابداع کرده است؟
روش ICT اولین بار از طریق فردی به نام مایکل در جهان منتشر شد اما خود مایکل مدعی است که او این سبک را از استادش و همچنین تحقیقات چندین ساله در بازار آموخته است.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران