خانه > کالج کدام بروکر > مارتینگل در فارکس چیست؟

مارتینگل در فارکس چیست؟

مارتینگل نوعی مدیریت مالی تهاجمی در بازار فارکس است که بر اساس آن بعد از هر ضرر، یک معامله دیگر با حجم بیشتر معمولا در همان جهت باز می‌شود تا با سودش هم ضرر معامله قبلی جبران شود و هم کسب سود صورت گیرد. مارتینگل ممکن است تا چند پله پیش برود، یعنی یک تریدر چند تریدر متوالی ضرر کند و دائم حجم خود را بالا ببرد به امید آنکه یکی از معاملات سودده شود و میزان کل ضرر چند معامله قبلی را از بین ببرد.

مارتینگل چیست

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

استراتژی در مارتینگل

سیستم Martingale توسط ریاضیدان فرانسوی پل پیر لوی ابدا شد و به مرور مسیر خود را به مدیریت مالی فارکس باز کرد. مارتینگل بر این اساس طراحی شده که هر بار یک ضرر در بازار برایتان رخ دهد، می‌توانید با بالا بردن حجم و معامله دوباره ضرر قبلی را جبران کنید، اگر باز هم ضرر کردید، می‌توانید با چند برابر کردن حجم دو ضرر قبلی را جبران نمایید. این شیوه آسان، اما بسیار پر ریسک در معاملات فارکس و به‌خصوص معاملات باینری آپشن به شدت بین تریدرهای حرفه‌ای گسترش پیدا کرد.

مراحل استفاده از استراتژی مارتینگل

در این بخش به صورت قدم به قدم استفاده از استراتژی مارتینگل را به شما آموزش حواهیم داد:

  1. شما یک معامله مثلاً با حجم ۰.۰۱ باز می‌کنید و حد سود و ضرر را روی ۱ دلار می‌گذارید.
  2. اگر معامله اول ضرر شد و ۱ دلار ضرر کرده‌اید، در معامله دوم حجم را روی ۰.۰۲ می‌گذارید تا ۲ دلار سود کنید تا ضرر قبلی نیز جبران شود.
  3. اگر معامله دوم ضررده شد، شما در مجموع ۳ دلار در ضرر هستید، این بار حجم را روی ۰.۰۴ می‌گذارید تا ۴ دلار بتوانید سود کنید.
  4. تا زمانی این روند افزایش حجم ادامه پیدا می‌کند که یکی از معاملات شما سودده شود و کل ضررهای قبلی را جبران کند.

مدل دیگر استراتژی مارتینگل در فارکس ایجاد معاملات هم‌زمان است که در عکس زیر مشاهده می‌کنید، در این مدل شما مطمئن هستید که بازار روند، وارد روند نزولی می‌شود، اولین ترید خود را با حجم پایین باز می‌کنید، اما بازار بالاتر می‌رود، برای همین شما کمی بالاتر دوباره یک ترید نزولی ایجاد می‌کنید.

استراتژی در مارتینگل
سیستم Martingale توسط ریاضیدان فرانسوی پل پیر لوی ابدا شد و به مرور مسیر خود را به مدیریت مالی فارکس باز کرد.

یعنی چند ترید در یک جهت با حجم‌های بالاتر ایجاد کرده تا بازار اگر فقط کمی در جهت دلخواه شما بچرخند، خیلی زود از ضرر خارج شوید.

آیا مارتینگل میتواند باعث سودآوری شود؟

در یک کلام جواب منفی است. اگر شما یک سیستم معاملاتی و مدیریت مالی صحیحی داشته باشید، به هیچ‌وجه استفاده از مارتینگل عاقلانه نیست. مارتینگل نوعی استراتژی تهاجمی است که وقتی وارد آن شوید، دیگر نمی‌توانید افزایش حجم را متوقف کنید، جالب است بدانید که بیشتر افراد بسیار مبتدی از این سیستم استفاده می‌کنند و به‌وفور دیده شده که اکثر آن‌ها در یک روز کل سرمایه خود را از دست داده‌اند. بنابراین توصیه می‌شود از هیچ استراتژی یا ربات معاملاتی که از مارتینگل بهره می‌برد استفاده نکنید.

مارتینگل یک روش مدیریت مالی در معاملات است که هر بار با یک معامله ضررده روبه‌رو شوید، باید حجم معامله بعدی را تقریباً 2 برابر کنید که هم ضرر معاملات قبلی را پوشش دهد و هم معامله سودده باشد.

مزایا و معایب مارتینگل

مانند بسیاری از استراتژی‌های مدیریت مالی، هر سیستم دارای مزایا و معایب خاص خود است، در ادامه به بررسی کامل مزایا و معایب مارتینگل خواهیم پرداخت:

مزایا مارتینگل

در اینجا مزایای استفاده از سیستم Martingale آورده شده است:

  • اگر به دو برابر کردن حجم خود در هر بار باخت ادامه دهید، درصد بالایی ممکن است مبلغ از دست‌رفته را باز پس بگیرید.
  • اگر به صورت کاملاً فنی و با شرایط غیر تهاجمی استفاده شود می‌تواند، در برخی موارد مفید باشد.

معایب مارتینگل

در این بخش نیز، معایب مارتینگل را بررسی خواهیم کرد:

  • برخی از کارگزاری را این کار را ممنوع کرده‌اند.
  • بعد از چند پله افزایش سرمایه کنترل از دست شما خارج می‌شود.
  • سطح بالایی از استرس در این روش وجود دارد.
  • امکان کال مارجین شدن و ریسک بالا در این مدل وجود دارد.
  • امکان بالا رفتن میزان دراودان وجود دارد.
  • نیاز به سرمایه زیاد دارد.

آنچه در مقاله مارتینگل در فارکس خواندیم:

همان‌طور که متوجه شدید، شاید روی کاغذ، مارتینگل جذاب به نظر برسد، اما میزان ریسک آن به شدت بالاست. تریدرهای زیادی بوده‌اند که برای چند ماه متوالی از مارتینگل استفاده می‌کردند، اما در یک روز کل حساب خود را با مارتینگل از دست داده‌اند. به طور کلی مارتینگل در معاملات فارکس یا باینری آپشن ریسک به شدت بالایی دارد و چیزی نیست که بتوانید به صورت اصولی استفاده نمایید.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران