در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
استراتژی Sniper Forex یک استراتژی پرایس اکشن است. این ایده حدود ۱۰ سال پیش توسط Pavel Dmitriyev ارائه شد، معامله با این استراتژی بر اساس سطوح مهم به قدری پیچیده و گنگ بود که درک آن بسیار سخت بود، اما به مرور توسط دیگر تریدرهای حرفهای بهینهسازی گردید و از ایرادات آن کاسته شد. استراتژی اسنایپر فارکس از هیچ اندیکاتوری بهره نمیبرد.
حتی برخی از اصول پرایس اکشن را نیز به نوعی زیر پا میگذارد و بیشتر برای استفاده در تایمفریمهای کوتاه مدت کاربرد دارد، مانند تایم فریم ۵ دقیقهای و با دامنه سود کوتاه برای هر معامله، اما لازم است تا تحلیل آن در تایم فریم بالا انجام شود. بنابراین، این استراتژی به نوعی برای اسکلپرها مناسب است. اگر نیاز هست که راجب استراتژی مطالعه کنید توصیه میکنیم به مقاله استراتژی چیست؟ مراجعه کنید.
استراتژی اسنایپر چیست؟
استراتژی اسنایپر در واقع یک استراتژی پرایس اکشنی است که در اجرای آن از هیچ اندیکاتور و اسیلاتوری استفاده نمیشود. شما در هنگام استفاده از این استراتژی باید دانش و شناخت مناسبی از چارت قیمتی، اجزا و عملکرد کندل استیکها و دیگر اصطلاحات رایج در بازار فارکس داشته باشید.
استراتژی اسنایپر فقط بر پایه تحلیل پرایس اکشن انجام میشود. هرچند که برای شناخت و پیدا کردن سطوح مورد بحث، از تحلیل تکنیکال نیز میتوانید بهره ببرید، زیرا این استراتژی برای معامله از سطوح مقاومت و حمایت استفاده میکند و درواقع چندان تفاوتی با استراتژیهای لنس بگز استرالیایی ندارد، منتها آن را یک تریدر روسی برای استفاده در تایم زمانی به وقت مسکو طراحی کرده است که شما بهتر است از همان تایم استاندارد باز شدن بازار فارکس استفاده کنید.
مراحل استراتژی اسنایپر
از طرز کار و شیوهی استفاده استراتژی اسنایپر اطلاعات چندان دقیقی در دست نیست، اما اگر در اینترنت یک سرچ بزنید شاید بیش از ده آموزش استراتژی اسنایپر را ببینید. نکته جالب اینجاست که هیچکدام از این استراتژیهایی که به نام اسنایپر آموزش داده میشوند، استراتژی پاول دمیتریف نیست. استراتژی اسنایپر اصلی دارای پیچیدگی زیادی است که مسلما برای یک تریدر مبتدی بسیار گنگ و نامفهوم به نظر میرسد.
اسنایپر، همان طور که گفته شد بر اساس سطوح حمایت و مقاومت در تایم بالا عمل میکند. دمیتریف این استراتژی را برای تایمفریم هفتگی و روزانه طراحی کرده است. یعنی در تایم هفتگی تحلیل کنید، در تایم روزانه سطوح را مشخص کنید و در تایم ۴ ساعته نیز ورود کنید. برای رسیدن به نتیجه مطلوب و به دست آوردن سود عالی نیاز است که علاوه بر داشتن سرمایه زیاد، حداقل چند ماه روند را دنبال کنید و پس از رسیدن قیمت به سطوح مورد نظر، حداقل چند روز در تایم روزانه بر روی تحلیل باقی بمانید تا بتوانید سرانجام در تایم ۴ ساعته نقطه ورود را پیدا کرده و در نهایت، ماشه ورود را بچکانید. یعنی باید به اندازه یک اسنایپر واقعی صبر و حوصله به خرج دهید. در این مقاله نسخه سادهشده آن را برای تایمفریمهای پایینتر شرح میدهیم که نیاز به سرمایه زیاد ندارد و علاوه بر آن، میتوانید در یک بازه زمانی یک روزه چندین ورود و خروج موفق داشته باشید.
بنابراین، لازم است که در ابتدا و پس از انتخاب نماد معاملاتی مورد نظر به تایم فریم ۴ ساعته بروید. اطمینان حاصل کنید که حداقل سه کندل صعودی روزانه دارید و روند به یک ناحیه عرضه یا همان ناحیه مقاومتی نرسیده باشد. حتی اگر نواحی مقاومتی قبلی نیز در سطح فعلی قرار نداشته باشند، بهتر است. لازم نیست خیلی به گذشته چارت رجوع کنید، این موضوع را میتوانید در چارت فعلی با حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ کندل گذشته بررسی کنید.
آموزش استراتژی اسنایپر
استراتژی اسنایپر فقط زمانی میتواند به شما سیگنال ورود بدهد که مارکت دارای روند باشد. هنگامی که اطمینان پیدا کردید که قیمت در تایم بالا دارای روند صعودی است، برای ورود با استراتژی اسنایپر به صورت زیر عمل کنید:
- قدرت روند را روی نماد مورد نظر در تایم فریم ۴ ساعته تحلیل کنید، اگر صعودی بود به تایم فریم ۱۵ یا ۵ دقیقه بروید.
- روی کیبورد، کلید Ctrl را فشار داده، نگه دارید و کلید Y را بزنید تا چارت شما به روزهای معاملاتی مجزا تقسیم شود.
- اکنون لازم است تا ناحی سقف قیمت روز قبل را مشخص کنید. این ناحیه را با یک کادر مستطیل که از سقف قیمت روز قبل شروع میشود، تا انتهای زمان بسته شدن مارکت در روز جاری ادامه دهید.
- ناحیه کف قیمت روز قبل را نیز مشخص کرده و یک کادر مستطیل از از پایینترین کندل شروع و تا زمان بسته شدن مارکت در روز جاری ادامه دهید.
- کندل کلوز مارکت در روز قبل را مشخص کنید. از سقف تاو کف این کندل یک کادر مستطیل رسم کرده و تا انتهای زمان روز جاری ادامه دهید.
- حداقل دو ناحیه قدرتمند عرضه و تقاضا را در روز قبل مشخص کرده و کادر آن را تا انتهای زمان بسته شدن مارکت در روز جاری ادامه دهید.
- اکنون شما حداقل پنج ناحیه مشخص روی چارت خود دارد.
- ارتفاع یا عرض مستطیلهای نواحی باید به اندازه متوسط ارتفاع یک کندل در تایم فریم ۵ دقیقه باشد. اگر کندلهای مورد نظر در سقف و کف، کلوز روز قبل و نواحی عرضه و تقاضا، دارای اندازههای تقریبا یکسان نیستند و نمیتوانید حدس بزنید از چه اندازهای استفاده کنید، برای به دست آوردن ارتفاع نواحی حمایت و مقاومت، میتوانید از اندیکاتور ATR (Average True Range) کمک بگیرید.اندیکاتور را با تنظیمات پیش فرض روی چارت بیندازید. اندازه کندلها را عدد نشان داده شده در لاین ۵۰ درصد این اندیکاتور به دست آورید. به عنوان مثال اگر عددی را که اندیکاتور نشان میدهد ۰.۰۰۰۶ بود، (همان طور میدانید) عدد چهارم بعد از ممیز بر حسب پیپ است. یعنی اندازه متوسط کندلهای فوق ۶ پیپ است. بنابراین کادر مستطیل استفادهشده برای تعیین نواحی در سقف، کف و داخل روند قیمتی باید به اندازه ۶ پیپ ارتفاع داشته باشد. (برای تمام جفتارزها اندازه ۶ تا ۱۰ پیپ مناسب است)
- در روز جاری اگر قیمت در ناحیهای (جدای از کادرهای مشخص شده) رنج زد سعی کنید ناحیه رنج زدن قیمت را داخل یک کادر مستطیل قرار دهید.
- اگر در چند روز قبل از دیروز نیز سقف بالاتر و کف پایینتر مشاهده میشود، آن نواحی را نیز مشخص کرده و تا انتهای زمان بسته شدن مارکت در روز جاری امتداد دهید.
- اکنون با تایم فریم ۴ ساعته کاری ندارید بلکه تایمفریم را روی ۱۵ دقیقق قرار دهید و منتظر بمانید و از روی چارت قیمتی، چشم برندارید. کاملا به چارت و نواحی مشخص شده یا همان نواحی حمایت و مقاومتی که شما با کادرهای مستطیلی (احتمالا رنگی) رسم کردهاید، چشم بدوزید.
- به نظر شما، هنگامی که قیمت به نواحی مشخص شده میرسد، آیا به این نواحی واکنش نشان میدهد؟ در این جا و به واکنش قیمت بسیار دقت کنید تا دچار اشتباه نشوید که زیان خواهید کرد.
- اگر قیمت آن را با قدرت شکست و عبور کرد، با عجله و سریع ورود نکنید بلکه به تایم فریم پایینتر مثلا ۵ دقیقه و حتی بهتر است به تایم یک دقیقه بروید و حرکات قیمت را دنبال کنید. اجازه دهید تا قیمت مقداری از ناحیه فاصله بگیرد و سپس برگردد به آن پولبک بزند.
- اگر پولبک با کندلهای ضعیف انجام شود، یعنی قدرت خریداران بسیار زیاد است و فروشندگان رمق چندانی ندارند، بنابراین به محض این که قیمت از ناحیه فاصله گرفت و روی سقف قیمتی قبل رسید و کلوز داد، از کندل بعدی میتوانید پوزیشن BUY بزنید و با اسمارت مانیها همراه شوید.
- اگر قیمت پس از عبور از ناحیه، از قدرت کندلهای صعودی کاسته شد و در پولبک کندلهای قدرتمند زد، به احتمال زیاد قیمت به زیر ناحیه برمیگردد و نزولی میشود. در چنین حالتی استراتژی ما فیل (fail) شده، یعنی شکست خورده است. حتی اگر قیمت پس از بازگشت به زیر ناحیه برگشت و پولبک مناسبی زد، هرگز ترید Sell نزنید زیرا روند اصلی در تایم بالاتر صعودی است این میتواند یک تله اسمارت مانی باشد. بنابراین، یک اسنایپر واقعی باشید و صبر کنید تا مجددا موقعیت خرید (Buy) به وجود آید.نکته: اگر روند اصلی نزولی باشد، در این موقعیت میتوانید پس از پولبک زدن پوزیشن Sell باز کنید.
- برای ورود به پوزیشن به هیچ عنوان بدون تاییدیه ورود نکنید. هنگامی که با استفاده از تاییدیه ورود کنید، معمولا حدود ۷۰ درصد از تریدهای شما با سود همراه خواهند شد، اما ورود بدون تاییدیه یعنی ریسک و بستگی به شانس شما دارد که موفق شوید یا خیر.
- برای تمام نواحی دیگری هم که رسم کردهاید به همین شکل عمل کنید. درکل میتوان گفت استراتژیهای مختلف تمام سبکهای تکنیکالی، پرایس اکشن کلاسیک،RTM، ICT، عرضه و تقاضا و اسمارت مانی، تماما بر پایه همین اصولی که گفته شد استوار هستند و سایر افاضات، داستانسرایی مدرسها است!
- یکی از مهمترین نواحی در اسنایپر، ناحیه کندل کلوز مارکت در شب گذشته است. با امتداد این ناحیه، میتوانید میتوانید هرگاه قیمت به آن رسید و واکنش نشان داد، سودهای خوبی بگیرید.
شما اگر بتوانید نواحی را خوب بشناسید و دقیق مشخص کنید و همچنین، در هنگام ورود با تاییدیه قوی وارد شوید، یک تریدر موفق خواهید شد.