خانه > استراتژی معاملاتی

دنبال بهترین استراتژی برای معامله کردن هستید؟

بهترین استراتژی را یاد بگیرید و از آن برای معاملات خود استفاده کنید

استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی

از عمده ترین دلایل زیان تریدر های مبتدی و نیم حرفه ای نداشتن یک استراتژی مدون است! وقتی از آنها می پرسید با چه ستاپ های معاملاتی ترید میزنید؟ چه زمان و روزی ترید می کنید؟ سقف تعداد ترید روزانه شما چه تعداد است؟ سقف زیان روزانه شما چقدر است؟
به احتمال زیاد پاسخ شفافی دریافت نخواهید کرد. گویی اصلا برای کسب سود نیامده اند و بیشتر ترید برای آنها جنبه سرگرمی و تخلیه هیجان دارد که این دیر یا زود منجر به از دست رفتن سرمایه آنها می شود! اما راه حل آن چیست؟
ما در این بخش از سایت کدام بروکر به بررسی و ارائه استراتژی های معاملاتی می پردازیم اما قبل از آن باید بگوئیم استراتژِی معاملاتی چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است؟ استراتژی معاملاتی به مجموعه تدابیر و برنامه هایی گفته می شود که مسیر دقیق ورود، نحوه مدیریت و نهایتا خروج از معاملات را برای شما شفاف می کند. استراتژی های معاملاتی شامل نوع نماد قابل معامله، زمان های مناسب ترید، ستاپ های ورود به معامله، میزان حجم اولیه و ثانویه جهت مدیریت سرمایه، میزان سود انتظاری در معامله، سقف زیان در هر معامله یا روز معاملاتی، نحوه مدیریت بحران معاملات و پلن B و نهایتا خروج از معامله می گردد. که این برنامه علاوه بر کسب سود منطقی و مستمر، منجر به کاهش استرس و فشار های روانی ناشی از ترید می شود.

استراتژی معاملاتی

اما آیا تدوین این استراتژی کار ساده ای است؟ جواب قطعا منفی است! زیرا تدوین پلن معاملاتی نیاز به علم، تجربه و تمرکز بالایی دارد که فقط متخصصین ترید از پس آن بر می آیند. در این صفحه با استراتژی های معاملاتی دیگر تریدر ها آشنا می شوید و از آنها به صلاحدید خود استفاده می کنید.

استراتژی رنج ساید
استراتژی رنج ساید
استراتژی معامله مطمئن
استراتژی معامله مطمئن
استراتژی تغییر روندی
استراتژِی تغییر روندی

استراتژی معاملاتی چیست؟

استراتژی معاملاتی در واقع به مجموعه ای از قوانین و مقررات در معامله گری اطلاق می گردد که نهایتا منجر به سوددهی آن استراتژی به ما و کسب بازدهی مستمر می شود. استراتژی صرفا پیروی از یکسری قوانین و منطق تکنیکالی نیست.

چرا باید استراتژی معاملاتی فارکس داشته باشیم؟

استراتژی معاملاتی در واقع به مجموعه ای از قوانین و مقررات در معامله گری اطلاق می گردد که نهایتا منجر به سوددهی آن استراتژی به ما و کسب بازدهی مستمر می شود. استراتژی صرفا پیروی از یکسری قوانین و منطق تکنیکالی نیست.

اجزای استراتژی معاملاتی فارکس

در بالا بیان کردیم که استراتژی معاملاتی فارکس محدود به یکسری قوانین تحلیل تکنیکال نمی شود، و اما اجزای استراتژی معاملاتی فارکس کدام اند؟ استراتژی معاملاتی فارکس از موارد پایه ای مثل تعیین روز ترید، ساعت ترید، حداقل و حداکثر تعداد معامله برای جلوگیری از اوور ترید و مباحث مدیریت سرمایه همچون سرمایه اولیه ترید، میزان حجم اولیه برای معامله و حجم ثانویه ای که ممکن است در اواسط یک معامله اضافه گردد؟ چه زمانی حق اضافه کردن حجم داریم یا نداریم؟ میزان آن چقدر است؟ و مدیریت ریسک که به بحث حداکثر افت حساب در روز، حداکثر زیان در روز، ریسک به ریوارد، نحوه تعیین استاپ لاس قبل از شروع معامله و در حین مدیریت معاملات، و از همه مهمتر نحوه ورود به معامله و خروج از معامله است که دقیقترین سبک تحلیل قطعا تحلیل تکنیکال است که برخی به صورت پرایس اکشن تائیدیه های ورود و خروج می گیرند و برخی برای تائیدیه گرفتن از ابزار هایی همانند اندیکاتور ها استفاده می کنند.

استراتژی سیگنال پرایس اکشن بهتر است یا اندیکاتور ها ؟

استراتژی ها پازل هایی هستند که از استراتژی و باید ها و نباید های کوچک و بزرگ تشکیل شده اند. کسانی که به صورت پرایس اکشن تائیدیه می گیرند معمولا به کمک خطوط روند و سطوح استاتیک است به همراه کندل استیک ها و منتظر می مانند که الگوی ۱،۲،۳ و یا ۴ کندلی آنها بنا به شرایط تکمیل شود وارد معامله شده و با همان متد و نگرش از معاملات خارج می شوند. و اما تحلیلگران و معامله گران کلاسیک تمام نگاهشان به اندیکاتور ها و ابزار های معاملاتی در پلتفرم است و هر زمان که چند ابزار سیگنال خرید و تائیدیه ورود دهند با قدرت وارد شده و هر زمان که شرایط عکس اتفاق افتاد از معامله خارج شوند و این روند را ادامه می دهند.

تغییر استراتژی معاملاتی فارکس برای زیان موقتی!

یکی از اشتباهت رایجی که در معامله گران مبتدی و حتی نیم حرفه ای دیده می شود تغییر کل استراتژی بخاطر زیان های موقتی است که در بازار داشته اند بدون آنکه آسیب شناسی کنند! خیلی از معامله گرانی که به یکباره از تحلیل تکنیکال کلاسیک به تحلیل پرایس اکشنی با سبک های مختلف تغییر فاز داده اند دقیقا از روی استاپ خوردن مکرر اما کوتاه مدتی در بازار بوده است. در واقع ما در هر سبک معاملاتی که باشیم اگر تعداد زیان های ما در فارکس زیاد شد نبایستی یک استراتژی را پایه کنار گذاریم بلکه پس از آسیب شناسی استراتژی های ترید اگر نیاز بود در گام اول بایستی تغییرات و بهبود هایی رو حاصل کنیم. چرا پس از آسیب شناسی؟ زیرا ممکن است مسئله جای دیگری باشد! ممکن است مشکل روانشناختی یا در روانشناسی ترید باشد! ممکن است طی چند شب گذشته استراحت کافی نکرده باشید! یا در آستانه تصمیم گیری مهمی برای زندگی خود هستید و.... همه اینها می تواند منجر به کاهش تمرکز شما در معاملات گردد. اگر یک استراتژی معاملاتی مناسب نباشد از ابتدا مناسب نیست و نه اینکه به یکباره زیان ده شود! اگر هم استراتژی معاملاتی ای کارایی خود را از بدهد این تدریجی است. فرضا در سال اول بازدهی با آن استراتژی ۱۰۰ درصد و در سال بعد ممکن اس بشود۸۰ درصد و نه ۱۰%! اگر چنین شد حتما مشکل را در جای دیگری جستجو کنید چون احتمالا سریع تر به نتیجه دلخواه در استراتژی معاملاتی فارکس می رسید.

استراتژی معاملاتی

حد سود و حدضرر در فارکس

حد سود و حد توقف زیان در فارکس از مفاهیم مهمی است که قبل از ورود به معاملاتی باید مشخص کنید که اگر قیمت تا چه ناحیه ای برخلاف پوزیشن شما حرکت کرد معامله به صورت منطقی بسته شود و زیان بر روی حساب شما از آن بیشتر نشود که به این اقدام حدضرر می گویند. و اما حد سود، در واقع هیچ انسان عاقلی جلوی سود خود را نمی گیرد! گذاشتن حد سود یعنی متوقف کردن سود خود. بجای اینکه بر روی سود ها تمرکز کنید بر روی کاهش زیان ها تمرکز کنید. فرض کنید قیمت یورو دلار از نقطه A در نسبت برابری ۱.۰۱۰۰ حرکت کرده و شما پوزیشن خرید دارید و قرار است به نقطه B یعنی نسبت ۱.۰۹۰۰ برسد و اختلاف این دو نقطه ۸۰۰ پیپ است اما شما با حد ضرر ۱.۰۰۰۰ و حد سود ۱.۰۴۰۰ وارد معامله شده اید. وقتی قیمت به حد سود شما می رسد قطعا شما با سود از معامله خارج شده اید و پس از مدت کوتاهی قیمت مجدد رشد می کند و به تارگت اصلی می رسد. اما در اینجا شما صرفا حد ضرر خود را بالاتر میبردید و در نواحی تکنیکالی آن را ست می کردید چه اتفاقی می افتاد؟ آنگاه شما می توانستید حداکثر سود معامله را بگیرید. پس تا جایی که می توانید در گام اول معاملات خود را ریسک فری کرده و در گام بعدی از حدزیان متحرک به صورت دستی استفاده کنید(تریلینگ استاپ متاتریدر و... که با فاصله بر اساس درصدی از قیمت و یا پیپ حرکت می کنند دلایل منطقی ندارند و تا جایی که ممکن است از آنها استفاده نکنید)

ژورنال معاملاتی فارکس

هر تریدری بایستی یک ژورنال معاملاتی داشته باشد تا در صورت اشتباه بتواند پی به اشتباه خود ببرد. یک ژورنال از قسمت های مختلفی همانند: تاریخ و ساعت ترید، دلایل برای ورد، میزان سود و زیان و... تشکیل می شود که در وبلاگ سایت می توانید مطالعه کنید.

چگونه بهترین استراتژی معاملاتی فارکس را پیدا کنیم؟

بهترین استراتژی معاملاتی فارکس ساختنی است! شما برای آنکه به بهترین استراتژی معاملاتی فارکس برسید یا بایستی از صفر یک استراتژی را به صورت شخصی بنویسید که این مستلزم صرف زمان برای کسب تجربه و علمی است که بتوانید بنویسید! و راه دوم بهینه سازی و شخصی سازی استراتژی های خوب تریدر های موفق بازار مالی است. شما در نماد یا تایم فریم مدنظر خود اقدام به تغییر های کوچک در استراتژی می کنید تا بازدهی شما نزدیک به همان استراتژی معاملاتی فارکس شود و ضریب خطا بسیار کاهش پیدا کند. گاها زیان های زیاد موجب کاهش سود و نهایتا زیان کل می شود. پس گاهی نیاز است بجای افزایش بازدهی به سمت کاهش زیان برویم که این نیز از جزئیات استراتژی های معاملاتی فارکس است. فرض کنید آتش جنگی در دنیا برپا شده و ریسک های بازار دوچندان شده است. پس در اینجا ما بجای آنکه تلاش کنیم بازدهی را از ۱۰ به ۱۵ درصد افزایش بدیم بایستی سعی کنیم بازدهی را با کاهش ریسک ها حفظ کنیم.

استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی فارکس برای همه نماد ها

پرسش تازه کار ها و نیم حرفه ای ها در بازار فارکس این است که به دنبال استراتژی معاملاتی فارکس برای همه نماد ها می گردند. مبحث را با مثالی تشریح خواهم کرد. فرضا یک تریدر با استراتژی که دارد در تایم فریم ۵ دقیقه ضریب موفقیت ۷۵ درصدی با ریسک به ریوارد ۴ و کسب بازدهی ماهانه ۲۰% در نماد انس طلا دارد. حال فرض کنید شما همین استراتژی را بخواهید در نماد یورو/دلار انجام دهید؟ فکر می کنید نتیجه (سود) یکسانی خواهید گرفت؟ جواب احتمالا خیر است و شما نتایج متفاوتی را در بازدهی خواهید گرفت. یا فرض کنید تایم فریم خود را به ۱ ساعته تغییر می دهید؟ آنگاه بازدهی به چه صورت خواهد بود؟ پس تغییر در هر یک از ارکان استراتژی می تواند نتایج را تحت الشعاع قرار دهد. در واقع هر نماد معاملاتی نوسانات، ارزش پیپ، سایز پیپ هر نوسان، ریسک ها و... متفاوتی دارد و همین موضوع در نتایج تاثیر بسزایی می گذارد. حال سوال شما این است که چه زمانی و با چه استراتژی معاملاتی فارکس اقدام به معامله کنیم که برای شما در این صفحه استراتژی های متنوع با سبک های تحلیلی کلاسیک و پرایس اکشن کلاسیک و پرایس اکشن سنتیمنتالی قرار داده ایم که بتوانید با هرکدام که درنظر دارید بهتر است معاملات خود را ابتدا در حساب دمو و پس از تکمیل تمرینات و اطمینان از کارکرد استراتژی در حساب واقعی معاملات خود را باز کنید و از کسب سود لذت ببرید.

سوالات متداول
۱. استراتژی معاملاتی چیست؟

استراتژی معاملاتی مجموعه ای از قوانین معامله گری و باید ها و نباید های آن است که با استفاده ازآن می توان دریافت که چه زمانی با چه جزئیاتی باید معامله زد و در چه زمانی نباید معامله کرد؟ در موارد بحرانی و همچنین سود وزیان نیاز به چه واکنش هایی است؟

۲. آیا برای معامله گری داشتن استراتژی مهم است؟

قطعا جز اساسی و اولیه برای معامله گری حرفه ای در تمام بازار های مالی داشتن استراتژی معاملاتی صحیح وبهینه است.

۳. چگونه می توانیم یک استراتژی داشته باشیم؟

شما هنگامی می توانید به یک استراتژی بهینه برسید که در کنار علم معامله گری حداقل چند سالی نیز تجربه معامله گری داشته باشید اما تا زمانی که به آن استراتژی دستیابید می توانید از استراتژی های مطمئنی که برایتان قراردادیم استفاده نمائید و آنها را بهینه کنید.

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران