الگوی مثلث چیست؟
الگوی مثلث یکی از پترنهای مهم تحلیل تکنیکال است که شکلی که در چارت ایجاد میکند شبیه به مثلث است، بنابراین به این نام خوانده میشود. الگوی مثلث دارای دو خط است که معمولاً یک خط آن در مسیر ترند اصلی بازار و خط دیگر روی کفها یا سقفهای ایجاد شده در این مسیر رسم میشود.
بر اساس نوع الگوی مثلثی که ایجاد میشود شما میتوانید پیشبینی کنید که در آینده چه اتفاقی برای قیمت خواهد افتاد. البته قانون کلی در الگوی مثلث این است که از شروع الگو تا لحظاتی که الگو به پایان میرسد قیمت دائم در حال فشرده شدن است و سپس در پایانش جهت جدید روندش را مشخص میکند. در عکس زیر یک نمونه از الگوی مثلث رو مشاهده میکنید. برای مشاهده الگوهای کلاسیک میتوانید به مقاله الگوهای کلاسیک در فارکس مراجعه کنید.
انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال
به طور کلی ۳ مدل الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال وجود دارد:
- مدل الگوی مثلث در روند صعودی یا الگوی مثلث افزایشی؛
- مدل الگوی مثلثی در روند نزولی یا مثلث کاهشی؛
- الگوی مثلث متقارن.
همان طور که در تصاویر زیر میبینید این سه نوع الگو مشخص شده که رسم و مشخصات آن را در ادامه توضیح خواهیم داد:
الگوی مثلث صعودی:
زمانی که میخواهید یک الگوی مثلث صعودی را رسم کنید، ابتدا باید یک روند صعودی را پیدا کنید که دائماً کفهای بالاتری از کف قبلی خود را ایجاد میکند، اما سقفهای آن مانند یک روند صعودی معمولی بالا نمیرود و تقریباً یک سقف مشخص را ایجاد میکند. یعنی در روند صعودی کف ها بالاتر میروند، اما سقفها به یک محدوده مقاومتی برخوردهاند که قیمت را متوقف کرده است.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، در این روند صعودی حداقل سه برخورد با خط روند داشته است، اما از بالا همانطور که مشاهده میکنید، یک خط مقاومت تشکیل شده و قیمت در حال فشرده شدن است. برای معامله با الگوی مثلث صعودی، لازم است تا منتظر بمانید که قیمت یک برک اوت قوی از مثلث به بیرون داشته باشد، یعنی در منطقهای که قیمت به فشردهترین حالت خود برسد، فشار روی قیمت افزایش پیدا میکند و ناگهان از مثلث در جهت صعودی خارج میشود. اگر دیدید که قیمت از کف نزولی خود برک اوت کرد و روند در حال تغییر بود، در چنین الگویی نباید وارد روند نزولی شوید، اما اگر به سمت صعودی برک اوت کند و خط مقاومت را به حمایت تبدیل کند، میتوان وارد معامله صعودی در آن شد.
اگر وارد چنین معاملهای شوید، حد ضرر شما باید زیر آخرین کف تشکیل شده که زیر خط حمایت جدید بازار است قرار بگیرد.