خانه > کالج کدام بروکر > مهم‌ترین الگوهای کلاسیک در فارکس

مهم‌ترین الگوهای کلاسیک در فارکس

الگوهای نمودار فارکس به معامله گران کمک می‌کند تا نقاط ورود به بازار و تارگت سود را شناسایی کنند. این الگوها همچنین به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا بهترین نقاط را برای حد ضرر یا استار پلاس پیدا کنند تا زیان‌های احتمالی را به حداقل برسانند. در تحلیل تکنیکال، انواع مختلفی از الگوهای نمودار موجود است که برخی نقاط معکوس روند را به تصویر می‌کشند، به شما سیگنال می‌دهند تا فورا وارد بازار شوید یا از آن خارج شوید، در حالی که برخی دیگر به شما کمک می‌کنند تا روندهای بازار را شناسایی کنید.

آگاهی از الگوهای نمودارهای مختلف فارکس می‌تواند به شما در تجزیه و تحلیل حرکات آتی قیمت بازار و اتخاذ تصمیمات معاملاتی بهتر کمک کند. در این مقاله، 15 الگوی نمودار برتر را که هر معامله گر فارکس باید بداند، مورد بحث قرار می‌دهیم.

الگوهای کلاسیک

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

چارت پترن‌ یا الگوهای نموداری چیست؟

الگوی نمودار بازار فارکس یک نمایش گرافیکی از قیمت جفت ارز است. این الگوها قیمت‌های تاریخی و فعلی جفت ارز را به تصویر می‌کشند تا به معامله‌گران کمک کنند که روند حرکت قیمت آینده یک جفت ارز را پیش‌بینی کنند. از طریق این نمودارها است که معامله گران می توانند نقاط ورود و خروج سودآور را به همراه تجزیه و تحلیل مدت زمان ادامه یک روند و همچنین مدت زمان پایان یافتن آن را پیش‌بینی کنند.

الگوهای مهم کلاسیک در فارکس

تعداد الگوهای بازار فارکس بسیار زیاد هستند و یادگیری تمام آن الگوها شاید کاری بسیار سخت و و زمانبر یا حتی ناممکن باشد، زیرا برای یادگیری هر الگو اگر فقط دو هفته وقت بگذارید و تمرین کنید، به بیش از دو سال تمرکز و آموزش نیاز دارید که کاری بس طاقت‌فرسا است. علاوه بر این، شما نیاز به یادگیری این همه الگو ندارید زیرا قرار نیست یک متخصص و مدرس آموزش الگوهای نموداری شوید بلکه برای کسب سود از بازارهای مالی، شناخت مهمترین الگوها را لازم دارید تا با آن‌ها آشنا شده و در بازار از آن‌ها به عنوان یک تاییدیه‌ی اضافی استفاده کنید، زیرا در بازار فعلی و به خصوص در تایم‌فریم‌های پایین، اکثر این الگوها در ظاهر فیل یعنی با عدم موفقیت روبه‌رو می‌شوند، البته در ظاهر، که پرداختن به این موضوع مقاله‌ای مجزا را می‌طلبد.

شما اگر بتوانید تنها ۱۵ الگوی نموداری بازار فارکس را روی چارت قیمتی تشخیص دهید و با استفاده از آن‌ها و به کمک تاییدیه‌های دیگر، جهت روند آینده را درست پیش‌بینی کنید، بدون تردید موفقیت زیادی در معامله‌گری به دست خواهید آورد. در ادامه با این الگوهای آشنا می‌شوید:

  1. الگوی نموداری دابل تاپ؛
  2. الگوی نموداری دابل باتم؛
  3. الگوی نموداری سر و شانه‌ها؛
  4. الگوی سر و شانه معکوس؛
  5. الگوی نموداری سه قله؛
  6. الگوی سه کف؛
  7. الگوی وج؛
  8. الگوی CHoCH؛
  9. الگوی BSM؛
  10. الگوی نمودار مثلثی؛
  11. الگوی فنجان و دسته؛
  12. الگوی نمودار مستطیل صعودی؛
  13. مستطیل نزولی؛
  14. الگو پرچم.

در ادامه به معرفی الگوهای گفته شده خواهیم پرداخت:

الگوی نموداری دابل تاپ (Double top):

به الگوی «دابل تاپ»، الگوی «دو قله» و «دو سقف» نیز می‌گویند و همین ‌طور به الگوی «دابل باتم» نیز الگوی «دو کف» و «دو دره» نیز گفته می‌شود. این الگوها به ترتیب به شکل‌های M و W انگلیسی هستند. 

در الگوی دابل تاپ، اگر روند قیمت صعودی است، نیازی نیست تا آن را از ابتدا و کندل به کندل تعقیب کنید، بلکه کافی است تا گذشته چارت را ببینید. اگر مشاهده کردید که قیمت دو قله زده است و پس از قله دوم نزولی شده است، اکنون زمان آن فرا رسیده است که روند را تعقیب کنید. زمانی که قیمت به «خط گردن» رسید، تحلیل کنید که چه کاری بهتر است انجام دهید. به پایین‌ترین نقطه قیمت در میان دو قله «خط گران» گفته می‌شود. زمانی که قیمت به این نقطه می‌رسد، روی پایین‌ترین نقطه یک خط افقی بیندازید. اکنون سعی کنید رو خط یک ناحیه به ارتفاع مثلا سه تا پنج پیپ رسم کنید. خط ترسیم شده می‌تواند وسط این ناحیه قرار گیرد زیرا قیمت معمولا به ناحیه واکنش نشان می‌دهد نه یک خط باریک. اگر قیمت از ناحیه فوق برگشت کند، الگوی شما فیل (Fail) می‌شود و آن را نادیده بگیرید. اما اگر از ناحیه رو به پایین شکست، اکنون آماده باز کردن پوزیشن باشید. برای مطالعه بیشتر به مقاله الگو دو کف و دو سقف مراجعه کنید.

روش معامله الگوی دابل تاپ:

برای ورود به پوزیشن در این الگو، قیمت باید ناحیه گردن را بشکند و چند کندل (در همان تایم‌فریم) نزولی شود. هنوز زمان ورود فرا نرسیده است، پس تامل کنید. اگر قیمت برگشت و به ناحیه پولبک زد، در صورتی که بازگشت قیمت برای پولبک با سختی و کندل‌های ضعیف انجام شود و پس از بولبک یک کندل قدرتمند نزولی بزند، پس از آن می‌توانید معامله فروش یعنی Sell باز کنید و تا ناحیه مقاومتی پیش رو به عنوان اولین «حد سود» با آن همراه شوید. تارگت نهایی نیز می‌تواند کف روند صعودی قبلی باشد که این الگو را شکل داده است.

الگوی دو سقف
الگوی دو سقف شبیه به M است.

الگوی دو قله به شکل M انگلیسی تشکیل می‌شود که به آن الگوی «دابل تاپ» یا «دو قله» می‌گویند. 

الگوی نموداری دابل باتم (double bottom):

الگوی «دو کف» که «دو دره» نیز نامیده می‌شود، در کف یک روند نزولی تشکیل می شود و به شکل W انگلیسی است.

روش معامله الگوی دابل باتم:

برای ورود به پوزیشن در الگوی «دابل باتم» نیز مانند الگوی «دو سقف» عمل کنید. در اینجا فقط روند معکوس شده و شما پس از شکسته شدن خط یا ناحیه گردن، پوزیشن خرید یعنی Buy باز می‌کنید.

الگوی دو کف
الگوی دو کف شبیه به W است.

سایر شرایط نیز برعکس الگوی «دو قله» است.

الگوی نموداری سر و شانه‌ها یا (Head & Shoulders):

الگوی نموداری «سر و شانه‌ها» که به اختصار «سر و شانه» گفته می‌شود، سومین الگوی مهم است. این الگو نیز مانند الگوهای قبلی هم در روندهای صعودی و هم در روندهای نزولی دیده می‌شود. این الگو بسیار شبیه به الگوی «دو قله» است اما با این تفاوت که در میان دو قله، یک قله بالاتر نیز تشکیل می‌شود که از برخی جهات به الگوی «سه قله» شباهت دارد. الگوی سر و شانه در روند صعودی، عملکردی کاملا شبیه به الگوی دو قله دارد. این الگو ابتدا شانه چپ، سپس سر و در نهایت شانه راست شکل می‌گیرد. شما پس از نزولی شدن قیمت از راس شانه راست، خط گردن را رسم کرده و سپس بر روی آن یک ناحیه چند پیپی ترسیم کنید.

روش معامله الگوی سر و شانه:

برای ورود و خروج به پوزیشن نیز دقیقا مانند دستورالعمل الگوی «دو قله» مراحل را انجام دهید.

الگوی سر و شانه معکوس:

الگوی سر و «شانه معکوس» در کف یک روند قیمتی نزولی شکل می‌گیرد. این الگو نیز در کف روند نزولی سه قله تشکیل می‌دهد که کف قله وسط، از دو قله دیگر پایین‌تر است.

الگوی سر و شانه
الگوی سر و شانه معکوس یکی از الگوهای بازگشتی است.

به عبارتی این الگو دقیقا معکوس الگوی «سر و شانه» در روند صعودی است.

روش معامله الگوی سر و شانه معکوس:

روش معامله در این الگو، دقیقا مانند روش الگوی سر و شانه است منتها به صورت معکوس و زمانی که قیمت از ناحیه گردن به طرف بالا خارج شد، اجازه دهید تا چند کندل بالا برود و سپس برگردد و به این ناحیه پولبک بزند. سپس در بالای اولین کندل قدرتمند صعودی می‌توانید ورود کرده و پوزیشن خرید یعنی Buy باز کنید و تا ناحیه بعدی به عنوان حد سود اول همراه باشید و چنانچه قیمت با قدرت از آن عبور کرد، تا انتهای روند، بتوانید در پولبک‌ها وارد پوزیشن خرید شوید.

الگوی نموداری سه قله (Triple Top Chart Pattern):

در این الگو روند قیمت بر روی چارت صعودی است. سپس قیمت در یک ناحیه مقاومتی ریورس انجام می‌دهد و تا یک ناحیه حمایتی پایین می‌آید. تا اینجا اولین قله قیمتی بر روی چارت شما شکل گرفته است. سپس قیمت صعودی شده اما از ناحیه سقف قبلی نمی‌تواند بالاتر برود و باز ریورس می‌کند و با ر دیگر این موضوع تکرار می‌شود و قیمت پس از این که به ناحیه مقاومتی دو سقف قبلی می‌رسد نمی‌تواند آن را بشکند و از آن عبور کند و به ناچار نزولی می‌شود.

الگوی سقف سه قلو
در الگوی سه سقف باید منتظر تشکیل سقف سوم باشید.

اکنون شما به آسانی می‌توانید سه قله را به وضوح ببینید. تا اینجا شما فقط تماشاگر بوده‌اید اما از اینجا باید کاملا دقیق روی رفتار قیمت تمرکز کند. قیمت ممکن است به طور تند و شارپ یا آهسته آهسته به نزول خود ادامه دهد. هنگامی که قیمت به خط گردن یا ناحیه گردن بین سه قله رسید می‌توانید آماده باز کردن پوزیشن شوید.

الگوی سقف سه قلو
بعد از شکست کف می‌توانید وارد معامله شوید.

قیمت اگر به ناحیه گردن رسید و موفق شد آن را بشکند و به نزول خود ادامه دهد، می‌توانید به پوزیشن فروش فکر کنید. اگر تریدر پر ریسکی هستید می‌توانید پس از این که قیمت زیر ناحیه گردن کلوز کرد، یعنی یک کندل بسته شد، از کندل نزولی دیگر ترید Sell باز کنید. اما اگر تریدر محتاط و کم ریسکی هستید و دوست دارید با تاییدیه بیشتر وارد ترید شوید صبر کند تا قیمت چند کندل نزول کند، سپس برگردد و به ناحیه گردن بولبک بزند و پس از آن که نزولی شد، می‌توانید پوزیشن فروش باز کنید. برای قرار دادن استاپ لاس نیز می‌توانید از نواحی مقاومت استفاده کنید.

الگوی سه کف (triple bottom pattern):

این الگو دقیقا معکوس الگوی سه قله است که در انتهای یک روند نزولی تشکیل می‌شود. قیمت پس از این که سه کف یا سه دره ساخت، صبر کنید تا روند که اکنون صعودی شده به ناحیه گردن برسد. سپس اگر قدرت لازم برای شکستن این ناحیه را داشت و از آن عبور کرد، در آن صورت می‌توانید پوزیشن خرید باز کنید.

الگوی سه کف
این الگو دقیقا معکوس الگوی سه قله است.

اگر تریدر محتاطی هستید و تمایل به ریسک زیاد ندارید، می‌توانید کمی بیشتر تامل کنید تا قیمت چند کندل بالا برود و سپس اگر به ناحیه گردن پولبک زد، وارد پوزیشن Buy شوید و تا اولین ناحیه مقاومتی پیش رو با قیمت همراه شوید و در صورت عبور از آن، تا نواحی مقاومتی بالاتر نیز قیمت را همراهی کنید و بر میزان سود خود بیفزاید. برای مطالعه بیشتر به مقاله الگو سه کف و سه سقف مراجعه کنید.

الگوهای نموداری به شما کمک می‌کنند تا بسیار ساده‌تر از دیگران از بازار فارکس سود بگیرد و علاوه بر آن، این الگوها نقاط بسیار دقیق ورود و خروج در ترید را در اختیار شما قرار می‌دهند.

الگوی وج یا کنج نزولی و صعودی (Rising and falling wedges chart pattern):

الگوی نمودار گوه‌های صعودی و نزولی یا کنج‌ها (وج)، نشان‌دهنده شکست بازار است. آن‌ها از یک محدوده قیمت تشکیل شده‌اند که در هنگام صعود یا نزول قیمت، عرض ناحیه به مرور کمتر و کمتر شده تا این که سرانجام قیمت ضلع بالا یا پایین را می‌شکند و آزاد می‌شود.

در الگوی وج صعودی، قیمت کف‌های بالاتر و سقف‌های بالاتر می‌زند اما قیمت در داخل دو ناحیه مقاومت در بالا و حمایت در پایین، حرکت می‌کند. این محدوده‌های مقاومتی و حمایتی به شکل شیب‌دار هستند یعنی یک خط روند (البته به صورت ناحیه) در بالا و یکی در پایین قرار دارد که قیمت هر چه جلوتر می‌رود دهانه این دو ناحیه به یکدیگر نزدیکتر می‌شوند. شکل زیر یک الگوی گوه صعودی را نشان می‌دهد:

الگوی کنج
الگوی نمودار گوه‌های صعودی و نزولی یا کنج‌ها (وج)، نشان‌دهنده شکست بازار است.

همان‌طور که در تصویر مشخص است، هنگامی که قیمت بین خطوط حمایت شیب‌دار و مقاومت شیب‌دار به سمت بالا حرکت می‌کند، یک گوه افزایشی تشکیل می‌شود. در اینجا، شیب خط حمایت تندتر از مقاومت است. این نشان می‌دهد که «کف‌های قیمت» با شیب تندتری نسبت به «سقف‌های قیمت» شکل می‌گیرند. در تصویر بالا، این گوه صعودی در انتهای الگو، انتظار می‌رود که از بالا یا پایین خارج شود اما به دلیل خروج قیمت با قدرت زیاد، اگر شما در این زمینه تبحر لازم را داشته باشید می‌توانید سودهای قابل توجه‌ای را بگیرید. برای مطالعه بیشتر راجب الگو وج یا همان الگو کنج به مقاله الگو کنج در تکنیکال مراجعه کنید.

انواع الگوی وج

1.اگر گوه صعودی پس از یک روند صعودی شکل بگیرد، معمولاً یک الگوی معکوس نزولی است. یعنی روند صعودی معکوس خواهد شد و قیمت از گوه به سمت پایین خارج می‌شود و می‌توانید معامله Sell باز کنید.

الگو وج صعودی
اگر گوه صعودی پس از یک روند صعودی شکل بگیرد، معمولاً یک الگوی معکوس نزولی است.

2. اگر گوه صعودی در یک روند نزولی شکل بگیرد، الگو را معمولا به سوی پایین می‌شکند و باز هم می‌توانید معامله‌ی Sell باز کنید.

الگوی وج صعودی
اگر گوه صعودی در یک روند نزولی شکل بگیرد، الگو را معمولا به سوی پایین می‌شکند.

3. اگر گوه نزولی در یک روند صعودی شکل بگیرد، به معنای ادامه یافتن روند است و قیمت معمولا از سمت بالا خارج می‌شود و می‌توانید معامله خرید یا Buy باز کنید.

الگوی وج
اگر گوه نزولی در یک روند صعودی شکل بگیرد، به معنای ادامه یافتن روند است.

4. اگر گوه نزولی در یک روند نزولی شکل بگیرد، به معنای معکوس شدن روند نزولی بوده و قیمت معمولا گوه را به سمت بالا می‌شکند و می‌توانید معامله خرید یا Buy بگیرید.

شکست رو به بالا وج نزولی
اگر گوه نزولی در یک روند نزولی شکل بگیرد، به معنای معکوس شدن روند نزولی بوده است.

در بالا 4 مدل از انواع وج را معرفی کنید.

روش معامله الگوی‌های وج

در تصاویر بالا نقاط ورود و خروج نیز با رنگ آبی مشخص شده‌اند. زمانی که قیمت از وج خارج می‌شود می‌توانید به معامله ورود کنید یا صبر کنید تا پولبک بزند و پس از آن معامله باز کنید.

الگوی CHoCH:

الگوی Choch یک الگوی تغییر روند در بازار فارکس است که با ورود پول هوشمند به بازار رخ می‌دهد. افرادی که می‌خواهند ابتدای یک روند معاملاتی را شکار کنند، باید منتظر باشند که روند تغییر کند، یعنی علائمی را ببینند که حاکی از تغییر روند در بازار است. یکی از مهم‌ترین علائم و الگوهایی که می‌توانید برای تغییر روند به آن تکیه کنید الگوی Choch است.

الگوی BSM:

BMS مخفف BREAK OF MARKET STRUCTURE به معنای شکست در ساختار اصلی بازار است. به زبان ساده زمانی که یک روند نزولی داریم و ساختار بازار اعم از سقف‌ها در حال شکسته شدن هستند، میگویند ساختار بازار در حال شکستن است یا الگوی BMS رخ می‌دهد. این BMS سبب می‌شود تا روند حرکت و مسیر بازار به کلی تغییر کند.

الگوی نمودار مثلثی:

از الگوی نمودار مثلثی برای دریافت سیگنال در روند موجود به طور مداوم استفاده می‌شود. بنابراین، هر زمان که نمودار مثلثی در بازار ظاهر می‌شود، به معامله‌گران سیگنال می‌دهد که در طول یک روند صعودی به خرید ادامه دهند و جفت ارز را در طول یک روند نزولی بفروشند.

الگوی مثلث
همانطور که در تصویر می‌بینید 3 مدل الگوی مثلث داریم.

دو خط روند که از یک نقطه همگرا می‌شوند برای رسم مثلث ترسیم می‌شوند که نشان می‌دهد قیمت جفت ارز ابتدا به طرفین حرکت می‌کند و سپس در همان جهت ادامه می‌یابد. برای سیگنال گیری از الگو مثلث در بازار فارکس، سه نوع مثلث اصلی وجود دارد.

الگوی مثلث صعودی (ascending triangle)

الگوی مثلث صعودی نشان دهنده یک الگوی صعودی ادامه دار است که نشان می دهد بازار به روند صعودی خود ادامه می دهد و معامله گران می توانند جفت ارز بیشتری خریداری کنند.

الگوی مثلث نزولی (descending triangle)

مثلث نزولی نشان دهنده یک الگوی تداوم بازار نزولی است و به این معنی است که بازار فارکس به روند نزولی فعلی ادامه خواهد داد و معامله‌گران باید جفت ارز را بفروشند تا از ضرر جلوگیری کنند.

الگوی مثلث های متقارن (Symmetrical triangle)

مثلث‌های متقارن یا صعودی یا نزولی هستند. هر زمان که قیمت‌ها از پایین و بالا به یک اندازه و به طور مداوم کاهش یابد، مثلث متقارن شکل می‌گیرد. قیمت پس از این که از ارتفاع نوسان‌های آن به قدر کافی کاسته شود، سرانجام یا از پایین یا از بالا، جهش می‌کند و خارج می‌شود.

روش‌های ورود به معامله در الگوهای مثلث:

قیمت در انتهای مثلث از بالا یا پایین آن خارج می‌شود. منتها به طور معمول و در اکثر مواقع، الگوهای مثلث نشان می‌دهند که قیمت قصد دارد به روند خود ادامه دهد. شما پس از خروج قیمت از مثلث می‌توانید معامله خرید یا فروش باز کنید.

الگوی فنجان و دسته (Cup and handle chart pattern)

از الگوی چارت فنجان و دسته برای شناسایی نقاط ورود به معامله در بازار فارکس استفاده می‌شود. این حرکت نزولی بازار را نشان می‌دهد که به زودی به یک روند صعودی تبدیل می‌شود. این فنجان به شکل U است و پس از آن قیمت‌هایی نزدیک به یکدیگر معامله می‌شوند و دسته آن را می‌سازند. زمانی که این الگو برای چند ماه در بازار وجود داشته باشد، نشان دهنده یک روند صعودی قوی برای جفت ارز است.

الگوی فنجان
الگو فنجان به شکل U است.

هنگامی که این الگو شروع به شکل‌گیری می‌کند، نشان می‌دهد که حرکت رو به بالا احتمالا ظاهر می‌شود و ادامه می‌یابد. معامله‌گر می‌تواند از روند صعودی نشان داده شده توسط این نمودار در معاملات استفاده کند و تصمیمات آگاهانه بگیرد.

چگونه با استفاده از الگوی جام و دسته معامله کنیم؟

به عنوان یک معامله گر، شناسایی و درک برخی از نکات کلیدی مهم است:

فنجان: فنجان باید به شکل U ظاهر شود، نه یک الگوی V تیز. شکل گرد U یک روند صعودی تدریجی را از سطوح پایین نشان می‌دهد.

دسته: دسته به صورت شکافی از لبه فنجان بیرون می‌آید، به سمت پایین حرکت کرده و سپس قیمت به طرف دیگر حرکت می‌کند و مقاومت را می‌شکند. قیمت در دسته، پایین‌تر از سطح مقاومت و فنجان قرار دارد که با شکستن ناحیه روی فنجان به سوی بالا صعود می‌کند.

تشخیص این الگو مقداری سخت است و همچنین بهتر است چندین نمونه از آن را در گذشته چارت پیدا کنید و مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار دهید. به خصوص نواحی روی فنجان، دسته و قبل از ورود به فنجان و پس از خروج از دسته فنجان را با دقت مشاهده کنید و به خاطر بسپارید.

ولوم: حرکت رو به بالا از دسته یک روند صعودی ادامه دار در نظر گرفته می‌شود.

روند گذشته: الگوی فنجان و دسته باید پس از ادامه روند صعودی کوتاه مدت ظاهر شود. اگر این الگو پس از یک روند صعودی طولانی ظاهر شود، ممکن است یک الگوی ضعیف بدون پتانسیل صعودی زیاد پس از این باشد.

عمق فنجان معمولاً تا یک سوم قیمت لبه است، اما می‌تواند حتی یک دوم عمق از قیمت لبه در شرایط بسیار پر نوسان داشته باشد.

الگوی نمودار مستطیل:

مستطیل یک الگوی نموداری است و زمانی تشکیل می‌شود که قیمت توسط سطوح حمایت و مقاومت موازی محدود شود. مستطیل یک دوره تثبیت یا بلاتکلیفی را بین خریداران و فروشندگان به نمایش می‌گذارد، زیرا آن‌ها به نوبت به طرف مقابل ضربه می‌زنند اما هیچ کدام بر دیگری غالب نمی‌شود. قیمت سطوح حمایت و مقاومت را چندین بار «آزمایش» می‌کند تا این که درنهایت از یک طرف، بالا یا پایین شکسته می‌شود. قیمت می‌تواند از هر یک از دو طرف پایین یا بالا مقاوت سر راه خود را بشکند.

الگو مستطیل
در الگو مستطیل قیمت توسط سطوح حمایت و مقاومت موازی محدود شود.

در مثال بالا، به وضوح می‌توانیم ببینیم که قیمت در دو سطح کلیدی حمایت و مقاومت (Resistance & Support) که موازی با یکدیگر هستند محدود شده است. در چنین مواقعی فقط باید صبر کرد تا یکی از این سطوح شکسته شود و سپس با قیمت همراه شوید. به یاد داشته باشید، وقتی قیمت را در داخل یک الگو مستطیل می‌بینید، فقط به بیرون از آن فکر کنید!

الگو مستطیل نزولی (Bearish Rectangle):

یک مستطیل نزولی زمانی تشکیل می‌شود که قیمت برای مدتی در طول یک روند نزولی تثبیت شود. این به این دلیل اتفاق می‌افتد که فروشندگان احتمالاً باید قبل از این که قیمت جفت ارز را پایین بیاورند، مکث کرده و نفس خود را تازه کنند. به عبارت دیگر، وقتی قیمت در داخل یک جعبه یا مستطیل گیر می‌کند و بازار رنج می‌زند، درواقع یک حالت بلاتکلیفی بر بازار حکمفرما است و خریداران و فروشندگان دقیقا نمی‌دانند چه کنند. یا این که میزان حجم معاملات دو طرف خریدار و فروشنده تقریبا مساوی است که روند نمی‌تواند به یک سو بشکند.

الگوی مستطیل نزولی
مستطیل نزولی زمانی تشکیل می‌شود که قیمت برای مدتی در طول یک روند نزولی تثبیت شود.

در این مثال، قیمت پایین الگوی نمودار مستطیلی را شکست و به سقوط ادامه داد. اگر یک سفارش کوتاه درست زیر سطح حمایت ست می‌کردید، سود خوبی در این معامله می‌گرفتید.

الگوی مستطیل شکست نزولی
در این عکس الگوی نمودار مستطیلی را شکسته شد و به سقوط ادامه داد.

در اینجا به این نکته توجه کنید که قیمت وقتی از یک سوی مستطیل خارج می‌شود، حرکتی به اندازه ارتفاع مستطیل انجام می‌دهد. در مثال بالا، قیمت فراتر از هدف حرکت کرد، بنابراین فرصتی برای گرفتن پیپ‌های بیشتری وجود داشت!

الگوی مستطیل صعودی (Bullish Rectangle):

الگوی مستطیل صعودی
در الگوی مستطیل صعودی، روند قیمت در چارت معاملاتی صعودی است.

در الگوی مستطیل صعودی، روند قیمت در چارت معاملاتی صعودی است. قیمت برای مدتی در یک مستطیل رنج می‌زند و سرانجام از آن خارج می‌شود.

چند نکته مهم:

  1. قیمت اگر نزولی باشد معمولا پس از خروج از مستطیل به روند قبلی ادامه داده و شما بهتر است بیشتر به فکر فروش یا Sell باشید.
  2. روند جاری اگر صعودی باشد و سپس در دام یک مستطیل گرفتار شود، معمولا به صورت صعودی از انتهای آن خارج می‌شود و شما نیز بهتر است در چنین الگویی بیشتر به خرید یا Buy فکر کنید.
  3. تمام قوانین و نحوه رفتار در مستطیل صعودی، عکس الگوی مستطیل نزولی است.

الگو پرچم

الگوی پرچم یک پترن نمودار نسبتاً سریع است که به عنوان یک کانال کوچک پس از یک روند یا ترند سریع ظاهر می‌شود. الگو پرچم پس از یک روند صعودی، شیب نزولی و پس از یک روند نزولی، شیب صعودی دارد، اما بعد از اصلاح دوباره روند را ادامه می‌دهد.

آنچه در مقاله مهمترین الگوهای نموداری خواندیم:

چارت پترن‌ها یا الگوهای نموداری بخش مهمی از تحلیل تکنیکال است که با شناخت دقیق آن‌ها می‌توانید روند آینده چارت قیمتی را آسان‌تر حدس بزنید و همچنین در نقاط بسیار بهتری ورود کنید و سودهای بسیار آسان‌تری از بازار به دست آورید. اگرچه تعداد پترن‌های مورد استفاده بیش از ۶۰ عدد است اما شما تنها با یادگیری همین ۱۵ الگوی نموداری مطرح شده در این مقاله می‌توانید برای معامله‌گری در بازار فارکس به میزان بسیار زیادی موفقیت خود را افزایش دهید.

تبلیغات

مهران دهقان
من مهران دهقان متولد ۲۲ خرداد ۱۳۷۹، دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، از اسفند ۱۳۹۸ فعالیت مطبوعاتی‌ام را در زمینه‌ی فناوری با تکفارس شروع و سپس در زومیت و دیگر وب‌سایت‌ها ازجمله: بازی رایانه،اعوجاج، چیکاو، زومیلو، کاروتک، جی تک و چند سایت فروشگاهی ادامه دادم.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران