خانه > کالج کدام بروکر > معامله با شکست قیمت‌ یا ترید بریک اوت چیست؟

معامله با شکست قیمت‌ یا ترید بریک اوت چیست؟

شکست قیمت یا بریک اوت (Breakout) یک عبور قیمت است که به صورت سریع و ناگهانی رخ می‌دهد و مسیر قیمت را یا به کلی عوض می‌کند یا سبب می‌شود تا یک حمایت یا مقاومت مهم شکسته شود. به طور کلی شکست قیمت از آنجایی مهم است که خودش یک تاییدیه برای شروع روند جدید محسوب می‌شود و بیشتر معامله‌گران که ستاپ معاملاتی خود را پیدا کرده‌اند، برای تغییر روند، منتظر شکست قیمت هستند. بنابراین بسیار لازم است که شما بتوانید به درستی شکست قیمت را شناسایی کنید. در ادامه با آموزش بریک اوت با ما همراه باشید.

معامله با شکست قیمت‌ چیست؟

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

شکست قیمت یا بریک اوت چیست؟

شکست قیمت به معنای عبور کندل‌ها از قیمتی است که برای مدت زیادی حمایت یا مقاومت شده است. فرض کنید یک خط حمایت دارید که بارها چارت به آن برخورد کرده و از آن عبور نکرده است، حالا با شکست این خط، یک بریک اوت اتفاق افتاده که باعث دو اتفاق می‌شود: معامله‌گرانی که منتظر شکست قیمت بودند وارد بازار می‌شوند و معامله‌گرانی که هنوز روی آن حمایت و مقاومت حساب می‌کردند، از بازار خارج می‌شوند.

این هجوم فعالیت اغلب باعث افزایش حجم می‌شود، که نشان می‌دهد بسیاری از معامله‌گران به سطح شکست علاقه‌مند بودند. اگر حجم کمی در شکست وجود داشته باشد، ممکن است سطح برای بسیاری از معامله‌گران قابل توجه نباشد، یا به اندازه کافی احساس نکنند که باید یک معامله نزدیک به سطح انجام دهند.

این شکست‌های با حجم کم، احتمال دارد که شکست بخورند و بازار دوباره به سطح برگردد. اگر بریک اوت صعودی، شکست بخورد، قیمت به زیر مقاومت باز می‌گردد و اگر بریک اوت نزولی شکست بخورد، قیمت به بالاتر از سطح حمایت باز می‌گردد.

بریک اوت‌ها معمولاً با محدوده‌ها یا سایر الگوهای نمودار، از جمله مثلث، پرچم، گوه، و سر و شانه مرتبط هستند. این الگوها زمانی شکل می‌گیرند که قیمت به روشی خاص حرکت می‌کند و منجر به سطوح حمایت و مقاومت کاملاً مشخص می‌شود.

چگونه با شکست قیمت معامله کنیم؟

نحوه معامله با بریک اوت خیلی سخت نیست. برای درک بهتر با یک مثال جلو برویم: فرض کنید که شما یک سطح مهم حمایت و مقاومت دارید یا اینکه در یک الگو هستید که منتظر شکست قیمت در یک خط و منطقه مهم آن می‌باشید، مثل تصویر زیر.

چگونه با شکست قیمت معامله کنیم؟
نحوه معامله طبق این الگو بسیار روان است. در تصویر مورد نظر سطحی که منتظر شکست هستیم را معلوم کرده است.

در مرحله دوم شکست رخ می‌دهد و قیمت بالاتر از سطح می‌رود، اما همچنان ما نباید وارد معامله شوید. در واقع مرحله دوم دیدن بریک اوت است.

چگونه با شکست قیمت معامله کنیم؟
شکست یا بریک اوت را در این چارت مشخص کرده ایم.

مرحله سوم برای ورود به معامله این است که منتظر باشیم ریتست بعد از شکست به همان سطح انجام شود. یعنی شکست تایید شود و دوباره با تاچ شدن همان خط شکست، ما وارد معامله شویم.

چگونه با شکست قیمت معامله کنیم؟
ریتست به سطح شکست را تاچ می کند و ما مجوز ورود به معامله را پیدا می کنیم.

در اینجا پس از وارد شدن به معامله، باید حد ضرر خود را کمی (چند پیپ) زیر خطی که وارد شدید و شکست خورده قرار دهید و حداقل حد سود را ۱:۳ بگذارید. عموماً اگر شکست واقعی باشد به هیچ وجه دیگر به زیر منطقه شکسته‌شده، نفوذ نخواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قدرت هر شکست مقاله چگونه می توان قدرت شکست را اندازه گیری کرد؟ را محاسبه کنید.

بریک اوت یا شکست قیمتی رخدادی است که منجر به شکسته شدن یک سطح و یا یک الگو می‌شود و در نهایت نشان می‌دهد که قرار است روند جدیدی رخ دهد. از بریک اوت به عنوان یک سیگنال ورود به معامله و یا خروج از آن استفاده می‌شود.

چه زمانی نباید با شکست‌ها معامله کنیم؟

همیشه بریک اوت‌ها و شکست‌های قیمتی واقعی نیستند! گاهی بزرگان بازار به صورت فیک این کار را انجام می‌دهند تا معامله‌گران را در تله بیاندازند.

در چند زمان باید بیشتر روی بریک اوت‌ها دقت کنید:

  1. یک اینکه بخواهید فوراً از یک شکست استفاده کنید، زیرا عموماً بعد از شکست باید صبر کنید تا حتماً چند کندل تایید رخ دهد.
  2. زمان بعدی وقتی است که یک بریک اوت با قدرت کم رخ می‌دهد که نشان می‌دهد آن شکست چندان قابل اطمینان نیست. بلکه اغلب شکست‌هایی که حجم بالا و کندل‌های بزرگ دارند شکست‌های واقعی هستند.
  3. زمانی که بازار بسیار نوسانی و حساس است، عموماً شکست‌های فیک رخ می‌دهند و قابل اتکا نیستند.

بنابراین حتما باید دقت کنید که در چه زمانی، چه شرایطی و کجا به دنبال پیدا کردن یک شکست هستید تا در نهایت یک بریک اوت صحیح را پیدا کرده و بتوانید با آن معامله کنید.

مزایا و معایب معامله با شکست قیمت

حالا که با شکست قیمت، نحوه پیدا کردن آن و شرایطی که دارد آشنا شدید، بد نیست کمی درباره مزایا و معایبی که دارد بدانید:

مزایا بریک اوت

از مزایای بریک اوت می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • سادگی در یادگیری و نحوه استفاده؛
  • کاربردی بودن آن و درصد موفقیت بالا؛
  • قابل استفاده در تمامی استراتژی‌ها برای آخرین تاییدیه ورود.

در ادامه معایب بریک اوت را بررسی خواهیم کرد.

معایب بریک اوت

مهم‌ترین ایراد بریک اوت این است که امکان رخ دادن بریک اوت فیک که تشخیص آن از نوع واقعی تا حدودی سخت است، زیاد می‌باشد.

آنچه درباره معامله با شکست قیمت خواندیم:

شکست یا بریک اوت، به از بین رفتن یک مقاومت یا حمایت یا الگویی که در حال رخ دادن است، گفته می‌شود که عموماً با تغییر مسیر روند اصلی همراه است. در زمانی که شکست رخ می‌دهد، معامله‌گران جدید وارد معامله در جهت جدید می‌شوند و بریک اوت را به نوعی یک تاییدیه برای شروع روند جدید می‌دانند. اکثر تریدرهایی که با خطوط حمایت و مقاومت کار می‌کنند و اکثر آنهایی که روی پترن‌های معاملاتی‌ترید می‌کنند، برای تاییدیه آخر خود به دنبال شکست قیمتی هستند. البته خود شکست نیاز به شرایطی دارد و بعد از تایید شدن باید حتماً در ریتست به آن سطح، معامله انجام شود تا در یک شکست فیک گیر نکنید.

سوالات متداول
علائم شکست قیمت واقعی چیست؟
شکست سریع با یک کندل بزرگ، بالا رفتن حجم در آن ناحیه و همچنین ماندن چند کندل بعدی بالا یا زیر خط شکسته‌شده را می‌توان مهم‌ترین علائم یک شکست خوب دانست.
بریک اوت در چه استراتژی‌هایی کاربرد دارد؟
بریک اوت در تمامی استراتژی‌های معاملاتی که به دنبال شروع یک روند هستند، کاربرد دارد.
بعد از بریک اوت می‌توان وارد معامله شد؟
بعد از رخ دادن بریک اوت برای ورود به معامله بهتر است از ریتست به همان سطح و یا اوردر بلاک‌ها برای ورود به معامله استفاده کرد.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران