خانه > رگولیشن > رگوله (regulation) در بازار فارکس چیست؟

رگوله (regulation) در بازار فارکس چیست؟

امتیاز:4.7

رگوله استانداردی است که سازمان‌های ناظر بر اساس قوانین داخلی و بین‌المللی آن را تنظیم می‌کنند و همه بروکرهای فارکس باید از آن پیروی کنند. بروکری که این قوانین را می‌پذیرد باید یک رگوله معتبر دریافت نماید تا آن سازمان صادر کننده رگوله بتواند به صورت کاملاً شفاف بر عملکرد بروکر نظارت داشته باشد. به همین دلیل مهم‌ترین مسئله در انتخاب یک بروکر، داشتن رگوله معتبر است.

رگوله چیست

رگوله در فارکس چیست؟

اگر می‌خواهید بدانید که رگولاتوری چیست باید به زبان ساده بگوییم که رگوله نوعی مجوز برای فعالیت قانونی یک بروکر است. در واقع سازمان‌های معتبری در جهان هستند که کار آن‌ها تنظیم قوانین و مقررات، رسیدگی به شکایات کاربران و همچنین نظارت بر عملکرد بروکرهای فارکس را انجام می‌دهند. هر بروکری که می‌خواهد فعالیت قانونی داشته باشد، باید از سازمان منطقه خود یک یا چند رگوله معتبر دریافت کند.

 

رگولیشن چیست
رگولیشن (استاندارد ناظر بر عملکرد درست سازمان های مالی)

یعنی از آن سازمان بخواهد که بر عملکرد او نظارت کند. داشتن رگوله برای بروکرها سبب می‌شود که اعتبار بروکر بالاتر برود و کاربران بتوانند به آن بروکر اعتماد کنند. همچنین شما می‌تئوانید برای مطالعه بیشتر مقاله رگوله آفشور چیست؟ را مطالعه کنید.

اعتبار بروکر

اعتبار یک بروکر به سطح رگوله ای که دارد بستگی دارد. درست است که رگوله‌های مختلفی در جهان وجود دارند اما به طور واضح قدرت رگوله نیز در اعتبار بروکر موثر است. برای مثال بروکری که موفق می‌شود رگوله CFTC که مربوط به ایالات‌متحده آمریکاست و مهم‌ترین رگوله جهان است را کسب کند، قطعاً اعتبار بالاتری از بروکری دارد که رگوله آن مربوط به FSASVG و کشور سنت وینسنت و گرنادین‌ها است. بنابراین یکی از مهم‌ترین فاکتورهای اعتبار بروکری که می‌خواهید با آن کار کنید، داشتن رگوله معتبر از مهم‌ترین سازمان‌های رگولاتوری جهان است. برای آشنایی بیشتر با رگولاتور و اهمیت آن مقاله گولاتور جیست؟ را مطالعه کنید.

رگوله (Regulation) نوعی مجوز فعالیت به بروکرها است که آنها را ملزم به رعایت قوانین رگولیشن ها می‌کند. سازمان های رگولیشن نوعی قانون‌گذار و نهاد نظارتی بر عملکرد بروکرها هستند.

سازمان های مهم رگولیشن

در جهان سازمان های رگولیشن معتبری وجود دارد که فهرست آن‌ها به 30 رگوله درجه 1 و 50 رگوله درجه دو تقسیم می‌شود. برای آشنایی با سازمان های مهم رگولیشن جهان می‌توانید به جدول زیر مراجعه کنید.

رتبه اعتبار نام سازمان رگولاتور توضیحات
1 United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) رگولاتور ناظر برتمامی بازارها مالی در ایالات متحده آمریکا
2 Financial Conduct Authority (FCA) تنظیم کننده خدمات مالی و سازمان حمایت از مصرف کننده در انگلستان
3 Australian Securities and Investments Commission (ASIC) ناظر بر ارائه دهندگان بازارهای مالی در استرالیا
4 Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) ناظر مستقل برای بازارهای مالی سوئیس، تضمین ثبات و جلوگیری از جرائم مالی
5 Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) ناظر بر بازارهای مالی قبرس از جمله فارکس برای شفافیت و انطباق با مقررات اتحادیه اروپا تنظیم می‌کند.

کاربر گرامی دقت داشته باشید، بروکرهایی که با ایرانیان کار می‌کنند، نمی‌توانند به دلیل تحریم‌ها، چنین رگوله‌های معتبری را دریافت کنند.

قوانین رگولاتوری در ایران

در ایران به دلیل وجود تحریم‌های بین‌المللی، دولتی بودن نرخ ریال و همچنین جلوگیری از خروج ارز از کشور، معاملات فارکس غیرقانونی اعلام شده است و هیچ بروکری عملاً نمی‌تواند مجوز فعالیت در ایران را دریافت کند. بنابراین هیچ سازمانی برای رگولاتوری در ایران وجود ندارد.

بروکر های رگوله شده

حدود 20 بروکر وجود دارد که به کاربران ایرانی امکان معامله در فارکس را می‌دهد، البته سطح و نوع رگوله این بروکرها باهم بسیار متفاوت است.

رگوله بروکرها
رگوله بروکرها (میزان اعتبار بروکر)

برای اینکه از وضعیت رگوله این کارگزاری‌ها مطلع شوید باید مقاله بروکرهای رگوله شده را بخوانید.

آنچه در مقاله رگوله چیست خواندیم:

همان‌طور که در مقاله رگوله چیست خواندید، هر بروکری که بخواهد در فارکس به صورت یک کارگزاری معتبر فعالیت کند، باید حداقل از یک سازمان رگولیشن، رگوله دریافت کند. سطح این رگوله ها با هم متفاوت است و هرچه بروکر مد نظر شما بتواند رگوله معتبرتری دریافت نماید، نشان دهنده سطح شفافیت و اعتباران است. همان‌طور که گفتیم کارگزاری‌هایی که به کاربران ایرانی و کشورهای تحریم شده خدمات فارکس را ارائه می‌دهند، معمولاً از رگوله‌های قوی برخوردار نیستند که این مسئله به دلیل تحریم‌ها امری طبیعی است.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران