خانه > رگولیشن > سازمان های رگولیشن کدام اند؟

سازمان های رگولیشن کدام اند؟

امتیاز:5

از آنجا که فارکس بزرگ‌ترین بازار غیرمتمرکز مالی در جهان است و روزانه میلیاردها دلار پول توسط سرمایه‌گذاران در این بازار وارد می‌شود، تقلب و دست‌کاری در بازار توسط کارگزاری‌های غیر معتبر نیز به شدت گسترش پیدا کرده است. به همین دلیل سازمان‌های رگولیشن (Regulatory organizations) زیادی در جهان تاسیس شده‌اند تا با نظارت بر عملکرد بروکرها، از سرمایه‌گذاران حمایت کنند. ما در این مقاله قصد داریم تا معتبرترین رگوله های جهان را به شما معرفی کنیم.

سازمان های رگولاتوری

رگوله چیست؟

رگوله (Regulation) استانداردی است که سازمان‌های ناظر بر اساس قوانین داخلی و بین‌المللی آن را تنظیم می‌کنند و همه بروکرهای فارکس باید از آن پیروی کنند. حالا که فهمیدید رگوله چیست؟ باید بدانید که هر بروکری که این قوانین را می‌پذیرد باید یک رگولیشن معتبر دریافت نماید تا آن سازمان صادر کننده رگوله بتواند به صورت کاملاً شفاف بر عملکرد بروکر نظارت داشته باشد. در ادامه لیست سازمان های رگولیشن را خواهید دید.

لیست سازمان های رگولیشن فارکس

در فهرستی که در ادامه خواهید دید، ۳۰ نهاد نظارتی معتبر جهان به ترتیب اعتبار و قدرت اجرایی آورده شده است. پس اگر شما قصد دارید که در یک بروکر حساب معاملاتی باز کنید، بهتر است حداقل چند مورد از رگوله‌های زیر، به صورت واقعی بر عملکرد بروکر مد نظرتان نظارت داشته باشند.

رتبه اعتبار نام سازمان رگولاتور توضیحات
۱ United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) رگولاتور ناظر برتمامی بازارها مالی در ایالات متحده آمریکا
۲ Financial Conduct Authority (FCA) تنظیم کننده خدمات مالی و سازمان حمایت از مصرف کننده در انگلستان
۳ Australian Securities and Investments Commission (ASIC) ناظر بر ارائه دهندگان بازارهای مالی در استرالیا
۴ Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) ناظر مستقل برای بازارهای مالی سوئیس، تضمین ثبات و جلوگیری از جرائم مالی
۵ Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) ناظر بر بازارهای مالی قبرس از جمله فارکس برای شفافیت و انطباق با مقررات اتحادیه اروپا تنظیم می‌کند.
۶ Monetary Authority of Singapore (MAS) بانک مرکزی و مرجع نظارتی مالی سنگاپور، نظارت بر فارکس و فعالیت‌های مالی
۷ Japan Financial Services Agency (FSA) ناظر بر بازارهای مالی در ژاپن، از جمله فارکس، برای اطمینان از ثبات و حمایت از سرمایه‌گذاری
۸ Autorité des Marchés Financiers (AMF) مرجع تنظیم کننده مالی در فرانسه برای شفافیت، حمایت از سرمایه‌گذاران و تضمین بازارهای مالی
۹ Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) مرجع نظارت مالی فدرال آلمان که خدمات مالی از جمله تجارت فارکس را تنظیم می‌کند
۱۰ Commodity Futures Trading Commission of Japan (CFTC Japan) نهاد نظارتی ژاپن بر معاملات آتی کالا و بازارهای فارکس برای تجارت منصفانه و شفاف بازار
۱۱ Financial Markets Authority (FMA) مرجع نظارتی نیوزلند برای بازارهای مالی، از جمله فارکس، با تمرکز بر حمایت از سرمایه‌گذار
۱۲ Financial Sector Conduct Authority (FSCA) سازمان ناظر در آفریقای جنوبی بر رفتار منصفانه و حمایت از مشتری در بخش مالی، از جمله فارکس
۱۳ Financial Supervisory Authority of Sweden (Finansinspektionen) سازمان سوئدی که بازارهای مالی از جمله فارکس را برای ثبات و حمایت از مصرف کننده تنظیم می‌کند
۱۴ Hong Kong Monetary Authority (HKMA) بانک مرکزی هنگ کنگ و تنظیم کننده مالی بر ثبات فارکس نظارت بر بازارهای مالی
۱۵ Italian Securities and Exchange Commission (CONSOB) مرجع نظارتی ایتالیا برای بازارهای مالی، از جمله فارکس، تضمین شفافیت و حمایت از سرمایه‌گذار
۱۶ Dubai Financial Services Authority (DFSA) تنظیم کننده خدمات مالی انجام شده در مرکز مالی بین‌المللی دبی (DIFC)
۱۷ Securities and Exchange Board of India (SEBI) مرجع نظارتی هند بر بازارهای اوراق بهادار و فارکس برای اطمینان از حمایت از سرمایه گذار.
۱۸ Autorité des marchés financiers du Québec (AMF Quebec) تنظیم کننده بازار مالی در کبک، تضمین شفافیت و انطباق در فارکس و سایر فعالیت‌های مالی
۱۹ Central Bank of Russia (CBR) بانک مرکزی و تنظیم کننده مالی روسیه بر فارکس و سیاست‌های پولی
۲۰ Polish Financial Supervision Authority (KNF) مرجع نظارتی در لهستان تضمین ثبات و حمایت از سرمایه گذار در بازارهای مالی، از جمله فارکس
۲۱ Capital Markets Authority (CMA) – Kenya نهاد نظارتی کنیا بر بازارهای سرمایه، از جمله تجارت فارکس، برای حمایت از سرمایه‌گذاران
۲۲ Financial Supervisory Commission (FSC) – Taiwan مرجع نظارتی در تایوان بر بازارهای مالی، از جمله فارکس، برای ثبات و یکپارچگی بازار
۲۳ Financial Services Commission (FSC) – Mauritius مرجع نظارتی در موریس که شفافیت و حمایت از سرمایه‌گذاران را در فعالیت‌های مالی تضمین می‌کند.
۲۴ Central Bank of Brazil (BCB) بانک مرکزی برزیل که بر سیاست‌های پولی و ثبات مالی، از جمله جنبه‌های تجارت فارکس نظارت می‌کند.
۲۵ Capital Markets Authority (CMA) – Saudi Arabia سیستم نظارتی در عربستان سعودی برای بازارهای سرمایه، از جمله فارکس، با هدف شفافیت و اعتماد سرمایه‌گذاران
۲۶ Securities and Exchange Commission (SEC) – Philippines تنظیم کننده فیلیپین برای بازارهای اوراق بهادار و فارکس، با تمرکز بر حمایت از سرمایه گذار و یکپارچگی بازار.
۲۷ Securities Commission of Malaysia (SC) مرجع نظارتی مالزی بر بازارهای اوراق بهادار و سرمایه، از جمله معاملات فارکس.
۲۸ Financial Regulatory Authority (FRA) – Egypt نهاد نظارتی مصر برای بازارهای مالی غیر بانکی، از جمله فارکس، ثبات و حمایت از سرمایه گذار.
۲۹ Securities and Exchange Commission (SEC) – Nigeria مرجع نظارتی نیجریه بر بازارهای اوراق بهادار و سرمایه، از جمله تجارت فارکس
۳۰ Superintendencia Financiera de Colombia (SFC) مرجع نظارتی مالی کلمبیا در زمینه ثبات و شفافیت در بازارهای مالی از جمله فارکس
سازمان‌های رگولیشن (Regulatory organizations)، سیستم‌های نظارتی مستقلی هستند که عملکرد بروکرهای فارکس را در زمینه ارائه خدمات مالی زیر نظر دارند.

سازمان های نظارتی رگولیشن

سیستم‌های رگولیشن، سازمان‌های نظارتی هستند که عملکرد بروکرها را مدام زیر نظر قرار می‌دهند، این سازمان‌های روی موارد زیادی چون شفافیت، دستکاری بازار، اجرای دقیق، حمایت از سرمایه گذار و سایر عملکردهای کارگزاری نظارت دارند.

رگولاتوری های بازارهای مالی
رگولاتوری های بازارهای مالی

هرچقدر که قدرت سازمان ناظر بر یک بروکر بیشتر باشد، آن سازمان با دقت بالاتری بروکر را بررسی می‌کند و با کوچکترین تخلف‌ها از بروکر، اقدام به جریمه و اطلاع‌رسانی به کاربرها می‌کند. احتمالاً بیشتر بروکرهایی که با کاربران ایرانی کار می‌کنند، دارای رگوله های ضعیفی هستند، چون طبق شرایط تحریمی که بر ایران اعمال می‌شود، هیچ کارگزاری معتبری در فارکس اجازه ارائه خدمات به کاربران ایرانی را ندارد، در غیر این صورت از فعالیت در بازارهای اروپا و آمریکا منع می‌شود.

ما در ادامه مقاله قصد داریم تا وضعیت رگوله هایی که بروکرهای فعال برای ایرانیان، دریافت می‌کنند را بررسی کنیم و بسنجیم که این رگوله ها تا چه میزان معتبر و قدرتمند هستند:

  1. سازمان ASIC
  2. سازمان IFSCA
  3. سازمان BVIFSC
  4. سازمان VFSC
  5. سازمان SYSEC
  6. سازمان DFSA
  7. سازمان FSC
  8. سازمان FMA
  9. سازمان FSA
  10. سازمان FSASVG
  11. سازمان FCA

در ادامه به بررسی بیشتر رگوله های ذکر شده می‌پردازیم:

سازمان ASIC

ASIC در واقع کمیسیون بورس اوراق بهادار و سرمایه گذاری در استرالیاست که کاملاً از دولت مستقل است و تنظیم کننده شرایط و قوانین حاکم بر بازارهای مالی است. سازمان ASIC نقش مهمی در رگوله کردن بروکرهای منطقه آسیا و اقیانوسیه دارد و جزء رگوله‌های معتبر دنیای فارکس محسوب می‌شود.

سازمان IFSCA

مرجع مراکز خدمات مالی بین‌المللی (IFSCA) یک نهاد نظارتی یکپارچه قانونی است که زیر نظر وزارت امور اقتصادی، وزارت دارایی، دولت هند تاسیس شده است. سازمان IFSCA یکی دیگر از رگولیشن‌های معتبری است که کار رگولاتوری بروکرها را بر عهده دارد.

سازمان BVIFSC

کمیسیون خدمات مالی BVIFSC یک مرجع نظارتی مستقل است که مسئولیت تنظیم، نظارت و بازرسی کلیه خدمات مالی جزایر ویرجین بریتانیا از جمله بیمه، بانکداری، تجارت، مدیریت شرکت، تجارت وجوه متقابل، ثبت شرکت‌ها، مشارکت‌های محدود و فکری را بر عهده دارد. سازمان BVIFSC جز رگولیشن های کاملاً معتبر نیست و بسیاری از بروکرهای سطح پایین از این رگوله استفاده می‌کنند.  

سازمان VFSC

سازمان VFSC کمیسیون خدمات مالی وانواتو، مرجع نظارتی مالی این کشور است. این سیستم مسئول قانون گذاری و نظارت بر شرکت‌های فعال در بازارهای مالی حاضر در این کشور است. سازمان VFSC نیز رگوله چندان معتبر و قدرتمندی نیست.

سازمان CySEC

CYSEC یکی سازمان رگولاتوری در کشور قبرس است که کار خود را با رگوله کردن بروکرهای ویژه ارائه خدمات باینری آپشن شروع کرد و به گذشت زمان توانست به سازمانی معتبر تبدیل شود. سازمان CySEC به عنوان یک رگولیشن مهم برای نظارت بر بروکرهای فارکس، ارائه دهندگان خدمات مالی، صرافی‌های ارزدیجیتال و … فعالیت خود را گسترش دهد.

سازمان DFSA

سازمان DFSA یک سازمان مالی در امارات متحده عربی است که مسئول تنظیم قوانین و نظارت بر مراکز و مؤسسات مالی از جمله فعالان بازار فارکس است. بیشتر کارگزاری‌های معتبری که در منطقه خاورمیانه فعالیت دارند، رگوله DFSA را دریافت می‌کنند.

سازمان FSC

 FSC یک سازمان بین‌المللی است که مسئول نظارت بر عملکرد کارگزاران و بروکرهای فعال در بازارهای مالی است. سازمان FSC از اعتبار قابل قبولی برخوردار است و جزء رگوله‌های سطح متوسط جهان محسوب می‌شود.

سازمان FMA

FMA یک سیستم تنظیم کننده قوانین و ناظر بر عملکرد موسسات مالی فعال در کشور نیوزلند است. معمولاً بروکرهایی که در نیوزلند تاسیس می‌شوند، توسط سازمان FMA مورد نظارت و بازرسی قرار می‌گیرند.

سازمان FSA

آژانس خدمات مالی، یک آژانس دولتی ژاپن و یک تنظیم کننده مالی یکپارچه است که مسئول نظارت بر بانک‌ها، اوراق بهادار و مبادلات و بخش‌های بیمه به منظور تضمین ثبات سیستم مالی ژاپن است. سازمان FSA جز رگوله‌های معتبر جهان است.

سازمان FSASVG

FSASVG یک نهاد قانونی مستقل است که اختیار تنظیم و نظارت بر خدمات مالی غیر بانکی و بخش‌های خدمات مالی بین المللی در سنت وینسنت و گرنادین‌ها را دارد. بیشتر بروکرهایی که به ایرانیان خدمات می‌دهند، از رگوله سازمان FSASVG استفاده می‌کنند.

سازمان FCA

Financial Conduct Authority یک نهاد نظارتی مالی در بریتانیا است که مستقل از دولت بریتانیا فعالیت می‌کند و از طریق اخذ کارمزد از اعضای صنعت خدمات مالی، تامین مالی می‌شود. سازمان FCA جز معتبرترین رگولیشن‌های اروپا محسوب می‌شود.

آنچه در مقاله سازمان های مهم رگولیشن خواندیم

همان‌طور که در مقاله معرفی رگولیشن های معتبر جهان خواندیم، سازمان‌های رگولاتوری، عموماً سیستم‌های مستقل از دولت هستند که بر فعالیت شرکت‌های مالی، بیمه و مهم‌تر از همه، کارگزاری‌های فارکس نظارت می‌کنند. صرف داشتن رگوله توسط یک کارگزاری کافی نیست و شما باید دقت کنید، کارگزاری که برای ورود به فارکس انتخاب می‌کنید، دارای رگوله معتبر و قدرتمندی باشد.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران