نکات مهم MiFID
- هدف دستورالعمل بازارهای ابزارهای مالی (MiFID) افزایش شفافیت در سراسر بازارهای مالی اتحادیه اروپا و استانداردسازی نظارت بر اجرای روند شفافسازی فعالیت شرکتها است.
- MiFID بخشی از تغییرات در روند نظارتی است که فعالیت مالی اتحادیه اروپا را تحت تأثیر قرار میدهد و در پی آن همه بخشهای شرکتهای مالی در سراسر اتحادیه اروپا تحت تاثیر قرار میگیرد.
- MiFID از سال ۲۰۰۷ در سراسر اتحادیه اروپا اجرا شده است.
- MiFID با دستورالعمل نظارتی بهروز شده MiFID II در سال ۲۰۱۸ جایگزین شد.
- بازار سهام تمرکز اصلی MiFID است، اما در MiFID II دامنه فعالیت و برنامههای نظارتی گسترش بیشتری یافته است.
آشنایی با دستورالعمل بازار ابزارهای مالی MiFID
هدف اعلامشده MiFID این است که همه اعضای اتحادیه اروپا یک چارچوب قانونی مشترک و قوی را به اشتراک بگذارند که از سرمایهگذاران محافظت میکند. MiFID یک سال قبل از بحران مالی ۲۰۰۸ وارد عمل شد، اما تغییراتی به دنبال آن ایجاد شد که در MiFID II شکل گرفت. یکی از موضوعات در پیشنویسهای اولیه این بود که رویکرد نظارتی در برخورد با کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نیز در مقایسه با کشورهای عضو اتحادیه انجام شود. زیرا برخی از شرکتهای خارج از اتحادیه اروپا به دلیل نظارت کمتر میتوانند نسبت به شرکتهای داخل اتحادیه مزیت رقابتی بیشتری داشته باشند. بنابراین این موضوع از طریق MiFID II (که در ژانویه ۲۰۱۸ اجرا شد) مورد بررسی قرار گرفت و قوانین را برای همه شرکتهایی که با مشتریان اتحادیه اروپا در ارتباط بودند یکسان میکرد. MiFID عمدتاً بر روی بازار سهام متمرکز بود و تنها نظارتش به این حوزه محدود میشد، زیرا حجم زیادی از داراییهای موجود در سایر بازارهای مالی در حوزه نظارت این سازمان قرار نمیگرفت.