در حالی که بسیاری از کشورها در تلاش برای دستیابی به توافق تعرفهای با ترامپ هستند، چین با مقاومت در برابر فشارهای آمریکا امیدوار است این بحران را به فرصت تبدیل کند.
تنها ۴۸ ساعت پس از اعلام تعرفههای جدید ترامپ بر کالاهای کشورهای مختلف، چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با اعمال تعرفههای تلافیجویانه بر کالاها و شرکتهای آمریکایی پاسخ داد.
ترامپ روز دوشنبه با افزایش ۵۰ درصدی تعرفهها بر واردات از چین تهدید کرد که اگر پکن تا روز سهشنبه تعرفههای تلافیجویانه خود را لغو نکند، این افزایش اعمال خواهد شد. در پاسخ، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که تهدید آمریکا اشتباهی بر روی اشتباه است و چین هرگز آن را نخواهد پذیرفت.
دولت چین در روزهای اخیر تلاش کرده خود را به عنوان حامی اقتصاد جهانی و شریکی باثبات برای کسب و کار معرفی کند. وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد:
به عنوان دومین اقتصاد و بازار مصرف بزرگ جهان، درهای خود را بیش از پیش به روی جهان باز خواهیم کرد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند این جنگ تجاری میتواند به آمریکا بیش از چین آسیب برساند. این در حالی است که بسیاری از کشورهای آسیای جنوب شرقی که قطبهای تولیدی مهمی هستند، به شدت از جنگ تعرفهای ترامپ آسیب دیدهاند.
لارنس وونگ (Lawrence Wong)، نخستوزیر سنگاپور، در پیامی به شهروندان خود گفت:
اعلامیه اخیر آمریکا تغییری بزرگ در نظم جهانی را نشان میدهد. عصر جهانیشدن و تجارت آزاد مبتنی بر قوانین به پایان رسیده است. ما وارد مرحلهای جدید، خودسرانهتر، حمایتگرایانهتر و خطرناکتر میشویم.
حجم تجارت میان آمریکا و چین در سال گذشته به حدود نیم تریلیون دلار رسید و این تنش تجاری در حالی رخ میدهد که چین پس از سالها مقابله با بحران بخش املاک، بدهیهای سنگین دولتهای محلی و پیامدهای کنترلهای همهگیری، نشانههایی از حیات اقتصادی را تجربه میکند.