خانه > کالج کدام بروکر > بروکر چیست؟ + انواع بروکر در فارکس کدامند؟

بروکر چیست؟ + انواع بروکر در فارکس کدامند؟

کارگزاری یا بروکر فارکس یک شرکت ارائه خدمات مالی است که کمک می‌کند دسترسی کاربران به بازار جهانی فارکس برقرار شود. کاربران با استفاده از خدمات کارگزاری می‌توانند در فارکس معامله کنند، چیزی شبیه به کارگزاری‌های بازار بورس ایران که دسترسی کاربران را به بازار و معاملات فراهم می‌کنند. ما در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل شما را با مفهوم و کارایی بروکر در فارکس آشنا کنیم.

بروکر چیست

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

بروکر یا همان کارگزاری فارکس شرکت واسطی است که با استفاده از قابلیت‌هایی که دارد، امکان دسترسی افراد عادی به بازار را فراهم می‌کند. در واقع بروکر بستری است تحت قرارداد و نظارت بین‌المللی که به شبکه اصلی فارکس در جهان متصل است. زمانی که یک کاربر می‌خواهد وارد بازار شود و خرید و فروش انجام دهد، باید ابتدا در بروکر ثبت نام کرده، از طریق آن یک خط اتصال که همان حساب کاربری نامیده می‌شود دریافت کند و از طریق آن حساب کاربری به بازار متصل شود.

بروکر(broker) چیست؟
بروکر فارکس یک شرکت ارائه خدمات مالی است که کمک می‌کند دسترسی کاربران به بازار جهانی فارکس برقرار شود.

معامله‌گر هر معامله‌ای که انجام دهد از طریق بروکر به بازار اصلی ارسال می‌شود و نتیجه نیز از همان‌جا (سود – ضرر) دریافت می‌شود و در حساب کاربری شخص قرار می‌گیرد. کار بروکرهای واقعی فقط اتصال شما به بازار است و بابت آن کارمزدی به نام اسپرد یا کمیسیون دریافت می‌کند. بنابراین برای آن‌ها فرقی نمی‌کند که شما در بازار سود کنید یا ضرر.

به طور کلی انواع مختلفی بروکر وجود دارد که در ادامه آن‌ها را شرح خواهیم داد.

انواع بروکر در فارکس

در بازار فارکس چند نوع بروکر وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. بروکرهای مارکت میکر (Market Makers)؛
  2. بروکر‌های NDD؛
  3. بروکرهای ECN؛ 
  4. بروکرهای STP.

در ادامه به بررسی کامل انواع بروکرهای فارکس می‌پردازیم:

بروکرهای مارکت میکر (Market Makers)

این بروکرها دارای «میز معاملات» و سرمایه‌های بزرگ هستند و تریدرها در هنگام معامله به طور مستقیم با خود آن‌ها معامله می‌کنند. بروکر مارکت میکر هم از اسپرد، سواپ و کمیسیون سود می‌کنند و هم از انجام معاملات با تریدرها، که البته در اغلب موارد تریدرهای بازنده هستند.

بروکر‌های NDD

بروکرهای NDD دارای میز معاملات نیستند و بستری را برای تریدرهای مختلف فراهم می‌کنند تا معاملات دو طرفه انجام شود. به عنوان مثال، وقتی شما روی یک جفت ارز معامله‌ی خرید باز می‌کنید، این بروکر معامله‌ی شما را به شخص دیگری که روی همین جفت ارز معامله فروش باز کرده، متصل می‌کند. بروکر NDD به عنوان واسطه‌ی بین شما و طرف مقابل عمل می‌کند و از هر دو طرف اسپرد، سوآپ و کمیسیون دریافت می کند.

بروکرهای ECN

این بروکرها با استفاده از فناوری ECN با اتصال معاملات مشتریان از طریق شبکه‌های ارتباطات الکترونیکی به مراکز تامین سرمایه، مانند بانک‌های بزرگ و موسسات مالی، سعی می‌کنند تا بهترین قیمت‌ها را ارائه ‌دهند.

بروکر ECN
بروکرهای ECN از فناوری ECN برای انجام معاملات استفاده می‌کنند.

همچنین آن‌ها میزان اسپرد و کارمزد کمتری در مقایسه با سایر بروکرها دریافت می‌کنند. حساب ECN به دلیل شفافیت بالای مالی و میزان کارمزد و اسپرد پایین، به خصوص برای اسکلپرها عالی است که سعی می‌کنند تا با تعداد معاملات بالا اما سریع، سودهای کوچکی از بازار بگیرند و خارج شوند.

بروکرهای STP

بروکرهای STP معاملات تریدرها را به طور مستقیم به سرمایه‌گذاران (Liquidity Provider) متصل می‌کنند. این بروکرها نیز شبیه به بروکرهای ECN عمل می‌کنند اما میزان تاخیر انجام سفارش بسیار ناچیز است. بروکرهای STP سعی می‌کنند تا سفارش خرید یک تریدر را به فروشنده‌ای متصل کنند که پیشنهاد کمترین قیمت فروش را ارائه می‌دهد. این ویژگی اگرچه برای تریدرها عالی است اما اسپردهای بزرگی را به همراه دارد که برای تریدرهای خرده‌پا و اسکلپرها به هیچ عنوان به‌صرفه نیست.

برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس می‌توانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.

فعالیت در فارکس بدون بروکر ممکن است؟

اگر بخواهیم خیلی صریح این سؤال را جواب دهیم باید بگوییم خیر. فعالیت در بازار فارکس و بهره‌گیری از ویژگی‌های آن بدون اینکه به بروکری متصل باشید ممکن نیست. اما فعالیتی شبیه به خرید و فروش ارز را اگر بخواهید انجام دهید می‌توانید از طریق صرافی‌ها هم انجام دهید، که در نهایت نیز نمی‌توان گفت شبیه معاملات فارکس باشد. اگر علاقه مند هستید نیز می‌توانید مقاله نحوه کار بروکرهای فارکس را مطالعه کنید.

بروکر به شرکت‌های مالی گفته می‌شود که ارتباط کاربران معمولی و سرمایه‌گذاران را با بازارهای جهانی فارکس برقرار می‌کند.

بهترین ساعت روز برای معاملات فارکس چیست؟

همان‌طور که می‌دانید فارکس یک بازار کاملاً 24 ساعته است. یعنی از دوشنبه نیمه‌شب به وقت ایران که شروع بازار در سیدنی استرالیا است بازار باز می‌شود و تا جمعه نیمه‌شب به وقت تهران و پایان زمان نیویورک، بازار بسته می‌شود. این بازار به‌صورت 24 ساعته و 5 روز کامل هفته باز است. دلیل این امر نیز طلوع خورشید از شرق به غرب است که سبب می‌شود با یک فاصله زمانی و به نوبت خورشید در کشورهای مختلف طلوع کند و ابتدای روز کاری آن‌ها باشد. در این بین 5 سشن یا زمان مهم برای باز و بسته شدن بازارها وجود دارد که به آن سشن معاملاتی گفته می‌شود و به شرح زیر هستند:

  • سشن سیدنی: شروع 02:30 am، پایان 10:30 am
  • سشن توکیو: شروع 03:30 am، پایان 11:30 am
  • سشن فرانکفورت: شروع 10:30 am، پایان 18:30 pm
  • سنش لندن: شروع 11:30 am، پایان 19:30 pm
  • سشن نیویورک: شروع 16:30 pm، پایان 12:30 am

ساعت‌ها به وقت ایران (ساعت تابستانه) هستند.

به صورت کلی، دو فاکتور مهم وجود دارد تا مشخص کنید که چه ساعتی از روز برای معاملات شما بهتر است. اولین نکته این است که چه ساعتی با تایم کشور شما همخوانی دارد، مسئله دوم این است که کدام جفت ارز را می‌خواهید به چه روشی معامله کنید. معمولاً در شروع تایم لندن و نیویورک حجم بازار به شدت بالا می‌رود و تصمیم‌گیری‌های اصلی بازار در این زمان رخ می‌دهد که در نهایت مهم‌ترین زمان معاملات را در فارکس ایجاد می‌کند. اگر شما در ایران زندگی می‌کنید و قصدتان این است که روی نمادهای اصلی مانند یورو، دلار، پوند، طلا، ین ژاپن و … ترید کنید، بهتر است از ساعت 1:30 هم‌زمان با باز شدن بازار در اروپا تا محدود 23 که نزدیک به بسته شدن بازار آمریکاست معاملات خود را انجام دهید.

ویژگی‌های بروکر معتبر چیست؟

از آنجا که اولین قدم برای ورود به فارکس انتخاب یک بروکر کاملاً معتبر است، باید هنگام ثبت نام در یک کارگزاری دقت کافی را داشته باشید زیرا شما قرار است کل سرمایه خودتان را در آن بروکر واریز کنید. بنابراین انتخاب بروکر معتبر که هم از سرمایه شما محافظت کند و هم شرایط معاملاتی صحیحی به شما ارائه دهد بسیار مهم است. تفاوت برای پراپ و بروکر چیست؟ برای مطالعه این مقاله کلیک کنید.

اگر سوالتان این است که چطور یک بروکر معتبر انتخاب کنیم؟ باید بگوییم که ابتدا باید به مجوز یا رگوله بروکر توجه کنید. زمانی که بروکر خود را انتخاب می‌کنید باید درون سایت بروکر نام و شماره رگوله‌ای که دریافت کرده است وجود داشته باشد. سپس باید شماره مجوز را در وب‌سایت رگوله‌ای که اعلام کرده است بررسی کنید. یعنی مثلاً اگر بروکر ادعا می‌کند که رگوله FSA را دارد باید به سایت رسمی FSA مراجعه کرده و ببینید که آیا واقعاً این رگوله مجوز رسمی به بروکر داده است یا خیر. برای مطالعه مقاله بهترین بروکر فارکس کلیک کنید.

ویژگی‌های بروکر معتبر چیست؟
بروکر‌های معتبر دارای رگوله از شرکت های معتبر فارکس هستند. گول بروکرهای کلاه بردار را نخورید.

مسئله دوم صحیح بودن آدرس دفاتر فیزیکی، شماره‌های تماس و ایمیل‌های رسمی است که نشان می‌دهند بروکر در یک کشور دارای آدرس ثبت‌شده است و اگر بخواهید شکایتی از آن انجام دهید همه اطلاعات در دسترس شما صحیح می‌باشد.

در مرحله بعدی می‌توانید بر اساس نیازهای خودتان به بررسی ویژگی‌های بروکر بپردازید. برای مثال بهتر است از بروکرهایی استفاده کنید که حساب کاربری مشتریان خود را بیمه کرده‌اند و اینکه وجوه آن‌ها را در حساب‌های جداگانه نگهداری می‌کنند. همچنین در کارگزاری حساب باز کنید که دارای اکانت ECN واقعی باشند، مارکت میکر نباشند و بازارسازی نکنند. بهتر است قبل از افتتاح حساب در یک بروکر ابتدا شما درباره نظرات کاربران درباره آن بروکر نیز تحقیق کنید تا بفهمید تجربه کاربری دیگران درباره بروکر چطور بوده است. ما در سایت کدام بروکر بیشتر کارگزاری‌های اصلی که به ایرانیان خدمات می‌دهند را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده‌ایم. “اینجا” کلیک کنید تا وضعیت بررسی بروکرها را مشاهده نمایید. بهتر است برای انتخاب یک بروکر خوب مقاله موارد مهم در انتخاب بروکر را مطالعه کنید.

چطور یک بروکر معتبر انتخاب کنیم؟

تعداد بروکرهای معتبر زیاد هستند اما باید مواظب باشید که به دام بروکرهای کلاهبردار نیفتید. قبل از انتخاب بروکر حتما تحقیق جامعی انجام دهید. برای این منظور سعی کنید به منابع معتبر مراجعه کنید و گول تبلیغات را نخورید. یکی از معتبرترین سایت‌هایی که در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند «کدام بروکر» است که جامع‌ترین و کامل‌ترین اطلاعات لازم در مورد بسیاری از معتبرترین بروکرهای بازار فارکس را در اختیار شما قرار می‌دهد.

شکایت از بروکرها چگونه انجام می‌شود؟

اگر بخواهید از بروکرها شکایت کنید ابتدا بهتر است از طریق پشتیبانی خود بروکر مسئله را در میان گذاشته و آن را حل و فصل کنید، در غیر این صورت اولین مسیر برای شما استفاده از رگوله است. هر بروکری که رگوله باشد یعنی تحت نظارت یک سازمان ناظر است و کوچک‌ترین مسئله‌ای را باید به آن سازمان گزارش دهد. شما به‌عنوان یک کاربر اگر می‌خواهید از یک بروکر شکایت کنید بهتر است به رگوله‌ای که دریافت کرده مراجعه کرده و شکایت خود را از آن طریق ثبت نمایید. همچنین سازمان‌های اقتصادی و نظارتی که در کشور محل تأسیس بروکر هستند، می‌توانند به شکایت‌های شما از طریق ارسال ایمیل، تماس تلفنی، ارسال نامه، فکس و …. رسیدگی کنند.

آنچه در مقاله بروکر چیست خواندیم:

همان‌طور که در مقاله بروکر چیست خواندیم، کارگزاری‌ها شرکت‌های مالی هستند که اتصال شما را به بازار جهانی فارکس برقرار می‌کنند. در واقع آن‌ها در نقش واسط بین شما به‌عنوان کاربر و بازار فارکس به عنوان HUB معاملات عمل می‌کنند تا بتوانید به سایر معامله‌گران جهان متصل شوید. برای انتخاب یک بروکر در نظر داشته باشید که حتماً بروکر رگوله باشد و مجوزهای لازم از کشور محل تاسیس را داشته باشد.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران