در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
بروکر یا همان کارگزاری فارکس شرکت واسطی است که با استفاده از قابلیتهایی که دارد، امکان دسترسی افراد عادی به بازار را فراهم میکند. در واقع بروکر بستری است تحت قرارداد و نظارت بینالمللی که به شبکه اصلی فارکس در جهان متصل است. زمانی که یک کاربر میخواهد وارد بازار شود و خرید و فروش انجام دهد، باید ابتدا در بروکر ثبت نام کرده، از طریق آن یک خط اتصال که همان حساب کاربری نامیده میشود دریافت کند و از طریق آن حساب کاربری به بازار متصل شود.
معاملهگر هر معاملهای که انجام دهد از طریق بروکر به بازار اصلی ارسال میشود و نتیجه نیز از همانجا (سود – ضرر) دریافت میشود و در حساب کاربری شخص قرار میگیرد. کار بروکرهای واقعی فقط اتصال شما به بازار است و بابت آن کارمزدی به نام اسپرد یا کمیسیون دریافت میکند. بنابراین برای آنها فرقی نمیکند که شما در بازار سود کنید یا ضرر.
به طور کلی انواع مختلفی بروکر وجود دارد که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد. برای مشاهده تفاوت متاتریدر و بروکر کلیک کنید.
انواع بروکر در فارکس
در بازار فارکس چند نوع بروکر وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- بروکرهای مارکت میکر (Market Makers)؛
- بروکرهای NDD؛
- بروکرهای ECN؛
- بروکرهای STP.
در ادامه به بررسی کامل انواع بروکرهای فارکس میپردازیم:
بروکرهای مارکت میکر (Market Makers)
این بروکرها دارای «میز معاملات» و سرمایههای بزرگ هستند و تریدرها در هنگام معامله به طور مستقیم با خود آنها معامله میکنند. بروکر مارکت میکر هم از اسپرد، سواپ و کمیسیون سود میکنند و هم از انجام معاملات با تریدرها، که البته در اغلب موارد تریدرهای بازنده هستند.
بروکرهای NDD
بروکرهای NDD دارای میز معاملات نیستند و بستری را برای تریدرهای مختلف فراهم میکنند تا معاملات دو طرفه انجام شود. به عنوان مثال، وقتی شما روی یک جفت ارز معاملهی خرید باز میکنید، این بروکر معاملهی شما را به شخص دیگری که روی همین جفت ارز معامله فروش باز کرده، متصل میکند. بروکر NDD به عنوان واسطهی بین شما و طرف مقابل عمل میکند و از هر دو طرف اسپرد، سوآپ و کمیسیون دریافت می کند.
بروکرهای ECN
این بروکرها با استفاده از فناوری ECN با اتصال معاملات مشتریان از طریق شبکههای ارتباطات الکترونیکی به مراکز تامین سرمایه، مانند بانکهای بزرگ و موسسات مالی، سعی میکنند تا بهترین قیمتها را ارائه دهند.
همچنین آنها میزان اسپرد و کارمزد کمتری در مقایسه با سایر بروکرها دریافت میکنند. حساب ECN به دلیل شفافیت بالای مالی و میزان کارمزد و اسپرد پایین، به خصوص برای اسکلپرها عالی است که سعی میکنند تا با تعداد معاملات بالا اما سریع، سودهای کوچکی از بازار بگیرند و خارج شوند.
بروکرهای STP
بروکرهای STP معاملات تریدرها را به طور مستقیم به سرمایهگذاران (Liquidity Provider) متصل میکنند. این بروکرها نیز شبیه به بروکرهای ECN عمل میکنند اما میزان تاخیر انجام سفارش بسیار ناچیز است. بروکرهای STP سعی میکنند تا سفارش خرید یک تریدر را به فروشندهای متصل کنند که پیشنهاد کمترین قیمت فروش را ارائه میدهد. این ویژگی اگرچه برای تریدرها عالی است اما اسپردهای بزرگی را به همراه دارد که برای تریدرهای خردهپا و اسکلپرها به هیچ عنوان بهصرفه نیست.
برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس میتوانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.
فعالیت در فارکس بدون بروکر ممکن است؟
اگر بخواهیم خیلی صریح این سؤال را جواب دهیم باید بگوییم خیر. فعالیت در بازار فارکس و بهرهگیری از ویژگیهای آن بدون اینکه به بروکری متصل باشید ممکن نیست. اما فعالیتی شبیه به خرید و فروش ارز را اگر بخواهید انجام دهید میتوانید از طریق صرافیها هم انجام دهید، که در نهایت نیز نمیتوان گفت شبیه معاملات فارکس باشد. اگر علاقه مند هستید نیز میتوانید مقاله نحوه کار بروکرهای فارکس را مطالعه کنید.