کلاهبرداری بروکرها؛ نکات مهم در انتخاب بروکر

از زمانی که شناخت مردم ایران با بازارهای مالی جهانی به‌خصوص فارکس بیشتر شده است، به صورت موازی، عده‌ای کلاهبردار در قالب تأسیس بروکر، درصدد این بودند که بتوانند با فریب افرادی که اطلاعات کمی دارند، از این طریق از آن‌ها کلاه‌برداری کنند. متأسفانه چون بروکرهای معتبر جهانی به دلیل وجود تحریم‌های بین‌المللی با ایرانیان کار نمی‌کنند، باب کلاهبرداری در این زمینه نیز بیشتر شده. ما در این مطلب قصد داریم شما را با روش‌های کلاه‌برداری بروکرها بیشتر آشنا کنیم و نکات مهمی را درباره روش انتخاب بروکر سالم و تشخیص آن به شما گوشزد کنیم تا درگیر مشکلات جدی نشوید.​ بهتر است مقاله موارد مهم در انتخاب بروکر را مطالعه کنید.

چطور بروکرهای کلاهبردار را تشخیص بدهیم

برای اینکه بتوانید بروکرهای کلاهبردار را درست تشخیص بدهید و در مقابل بفهمید که کدام بروکر جز کارگزاری های معتبر است و می‌توانید در آن حساب باز کنید، باید مواردی که در ادامه این مطلب آمده را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهید.

عمر کوتاه دامنه سایت بروکر

معمولاً این بروکرها عمر دامنه کوتاهی دارند؛ قبل از اینکه در یک بروکر ثبت نام کنید و پول واریز کنید، باید متوجه شوید که چه قدر از عمر فعالیت خود بروکر و دامنه آن گذشته است. ممکن است درون سایت تاریخ تأسیس را مثلاً ۱۰ سال پیش زده باشد اما نباید گول این موضوع را بخورید. بهتر است توسط متخصصان یا سرچ ساده "نمایش عمر یک دامنه" در گوگل از طریق ابزار رایگانی که وجود دارد عمر آن را پیدا کنید. برای اینکه بتوانید اعتبار دامنه را پیدا کنید همچنین می‌توانید از سایت moz.com نیز استفاده نمایید.

نداشتن SSL در دامنه سایت

SLL دامنه سایت نشان می‌دهد که امنیت برقراری به سرورها تأمین شده و هیچ بدافزاری در این سایت وجود ندارد. ترجیحاً دامنه سایت بروکر باید https باشد تا شما بتوانید کمی اطمینان تان حداقل از وضعیت دامنه بروکری که می‌خواهید با آن کار کنید بالا برود، همچنین مراقب باشید، اگر بتوانید دامنه و هاست سایت بروکر را چک کنید و متوجه شدید که از هاست رایگان استفاده می‌کند. مطمئن باشید که این سایت کلاهبردار است، برای سنجش وضعیت سایت می‌توانید از سایت DIGITA.COM استفاده کنید.

چک کردن آدرس و شماره تلفن‌های سایت

بروکرهای کلاهبردار معمولاً از آدرس‌های فیک استفاده می‌کنند، حتماً آدرس آن‌ها را درون گوگل مپ چک کنید و ببینید آدرس، کد پستی و ساختمان ادعایی سایت واقعاً وجود دارد و آیا واقعاً دفتر رسمی آن‌ها در آن آدرس قرار دارد یا خیر.

تشخیص رگوله معتبر یک کارگزاری

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بررسی معتبر بودن یا نبودن بروکر، رگوله آن است. حتماً وارد سایت کارگزاری شوید و مدارک رگوله آن را ببینید. بله درست حدس زدید، ممکن است خیلی از بروکرهای دروغین با فتوشاپ برای خودشان تصاویر مجوز فعالیت و رگولاتوری معتبر را درست کرده باشند. اما یک راه وجود دارد، از پشتیبانی بخواهید لینک‌های تأیید رگوله را برای شما ارسال کنند، معمولاً بروکرهایی که رگوله درستی دارند، لینک تأیید رگوله را در اختیار شما قرار می‌دهند تا بتواند نام شرکتشان را در فهرست مجوزهای ثبت شده آن کشور ببینید. در حال حاضر بروکرهایی که واقعاً یکی از رگوله های زیر را داشته باشند می‌توانند جز کارگزاری‌های معتبر باشند:

· NFA آمریکا · FCA انگلستان · ASIC استرالیا · CySec قبرس · FiNMA سوئیس · BAFIN آلمان

بیشتر کارگزاری‌هایی که با ایرانیان کار می‌کنند دارای رگوله CySec هستند. اگر هم هر بروکری ادعای داشتن رگوله معتبر را دارد حتماً لینک یا شماره ثبت آن را گرفته و مورد سنجش قرار دهید.

بررسی سابقه فعالیت و شکایت‌های انجام شده از یک بروکر

نمی‌توان گفت که یک بروکری که تازه تأسیس شده کلاهبردار است، اما سعی کنید برای انتخاب بروکر، آن‌هایی را انتخاب کنید که حداقل بیش از ۵ سال از فعالیتشان گذشته باشد، یا در همان سال‌های اول توانسته‌اند رگوله‌های معتبری را دریافت کنند. سعی کنید از سایت‌های معتبر که تحلیل‌های بروکرها را انجام می‌دهند، مانند کدام بروکر، ایران ریبیت و ... درباره وضعیت یک بروکر کمی تحقیق کنید.

کیفیت خدمات بروکر را بسنجید

کلاه‌برداری فقط به عنوان دزدیدن پول شما نیست! بلکه ممکن است بسیاری از بروکرها بازار را دستکاری کنند. اگر قرار است در یک بروکر حساب باز کنید حداقل چند ماه اول را با مبلغ بسیار پایینی شروع کنید. در این چند ماه سعی کنید وضعیت قیمت، اسلیپیج (لغزش)، ریکویت، عمل کردن اوردها، استاپلاس، تک پروفیت و میزان اسپرد و کمیسیون را بسنجید. متأسفانه بسیاری از کارگزاری‌ها امروزه مارکت میکر هستند به این معنا که معاملات شما مستقیم به بازار متصل نیست و درون خود بروکر چرخش مالی انجام می‌شود.

جستجوی سابقه بروکر در شبکه‌های اجتماعی

امروزه اگر یک بروکر کلاهبردار باشد و یا شکایت‌های زیادی از آن ثبت شده باشد، به راحتی می‌توانید نشانه‌های آن و نظرات مردم را در گوگل، یا همه شبکه‌های اجتماعی بخصوص توییتر، لینکدین و اینستاگرام بیابید. پس سعی کنید به زبان فارسی و انگلیسی به دنبال جستجوی سابقه شکایت، کلاه‌برداری یا وضعیت عملکردی بروکر بگردید تا به فکت‌هایی دست پیدا کنید که در نهایت به شما کمک خواهد کرد متوجه شوید که تجربه کاربران دیگر از کارکردن با این بروکر چه بوده است.

چه بروکرهایی برای ایرانیان معتبر هستند

ما در وب‌سایت کدام بروکر نمی‌توانیم به صورت مستقل، معتبر بودن یک بروکر را تأیید کنیم، اما در صفحه بروکرها، شما می‌توانید نقد و بررسی بروکرها را که توسط تیم کارشناسی ما انجام شده ببینید تا بتوانید اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت اعتبار بروکرها به دست بیاورید. در نهایت بهتر است از بروکرهایی استفاده کنید که سالیان سال است در بازار فارکس در حال خدمات دادن به ایرانیان هستند و تا حدود زیادی امتحان خود را پس داده‌اند. همان‌طور که گفتیم در سایت کدام بروکر تیم کارشناسی این مجموعه دلسوزانه تمام شرایط بروکرهای فعال را مورد بررسی و آنالیز خود قرار داده که می‌تواند این مطالب، راهنمایی بسیار خوبی برای انتخاب بروکر توسط شما باشد.

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران