خانه > کالج کدام بروکر > انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

امتیاز:5

نمودارها در واقع طرح‌های گرافیکی هستند که قیمت را بر اساس سیستم خود به شما نمایش می‌دهند. هر نمودار ویژگی‌های خاص خودش را دارد و مدل معامله کردن با آن‌ها و استراتژی که برای آن‌ها استفاده می‌شود، متفاوت است. از آنجا که نمودارها رکن اصلی تحلیل تکنیکال هستند، ما در این مقاله شما را با انواع نمودارهای فارکس که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید آشنا خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال

نمودار فارکس به صورت گرافیکی رفتار تاریخی حرکت نسبی قیمت بین جفت ارز را در بازه‌های زمانی مختلف نشان می‌دهد. تحلیلگران تحلیل تکنیکال و معامله‌گران روزانه به این نمودارها نگاه می‌کنند تا روندها و الگوهای مختلفی را شناسایی کنند که می‌توانند نشان‌دهنده روندهای معکوس‌، نقاط ورود و خروج و… باشند. به نمودارها در فارکس چارت نیز گفته می‌شود.

انواع نمودار در تحلیل تکنیکال
در تحلیل تکنیکال 5 نمودار وجود دارد.

تحلیل شرایط قیمت توسط تریدرها از روی نمودارها انجام می‌شود، بسیاری از تحلیلگران در نمودارها به دنبال الگوهای کندلی، یا الگوهای جمعی هستند تا پیامی را از آن‌ها دریافت کنند، برخی دیگر نیز از تحلیل شرایط گذشته نمودارها استفاده می‌کنند. یک کاربرد بسیار اساسی که نمودارها دارند، کمک به اندیکاتورها است. اندیکاتورها خوانش قیمتی خود را از روی نمودار انجام می‌دهند، زیرا قیمت از روی نمودار مشخص می‌شود. ما مدل‌های مختلفی از نمودار را در بازار فارکس داریم که هرکدام شرایط خاص خود را دارند. برای همین در ادامه تمام این نمودارها را برای شما شرح خواهیم داد:

  1. نمودار خطی؛
  2. نمودار شمعی؛
  3. نمودار میله‌ای؛
  4. هیکن آشی؛
  5. نمودار رنکو.

در ادامه به بررسی کامل انواع نمودار فارکس می‌پردازیم:

نمودار خطی

کلاسیک‌ترین حالت نمایش قیمت روی چارت نمودار خطی است. این نمودار شاید قدیمی‌ترین نموداری است که در جهان برای نمایش آمار استفاده می‌شده است.

نمودار خطی
کلاسیک‌ترین حالت نمایش قیمت روی چارت نمودار خطی است.

اگر هر قیمتی که معامله در آن بسته شود را یک نقطه اگر در نظر بگیریم، از اتصال این نقاط به هم نمودار خطی پدید می‌آید.

نمودار شمعی

بهترین و معروف‌ترین نموداری که بیش از ۹۰% معامله‌گران از آن برای تحلیل‌های خود استفاده می‌کنند، نمودار شمعی یا کندل استیک است. این نمودار دارای کندل‌های سبز (سفید) برای نشان دادن کندل صعودی و کندل‌های قرمز (مشکی) برای نشان دادن کندل نزولی است. نمودار کندل استیک توسط ژاپنی‌ها ابداع شده است.

نمودار شمعی
محبوب‌ترین نمودار، نمودار شمعی است.

ویژگی مهم این نمودار این است که اطلاعات بسیار دقیقی از شرایط قیمت را نشان می‌دهد. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، یک کندل از ۵ قسمت تشکیل شده است. قیمت باز شدن کندل، و قیمت بسته شدن کندل! بین این دو قیمت، بدنه وجود دارد که اندازه آن برای کاربران بسیار مهم است.

نمودار شمعی
کندل از ۵ قسمت تشکیل شده است.

علاوه بر اینها یک سایه در پایین و یک سایه در بالا وجود دارد که بالاترین و پایین‌ترین قیمتی که بازار در آن کندل به خود دیده است را نشان می‌دهد.

نمودارها به تصاویر گرافیکی گفته می‌شود که روی چارت بر اساس تنظیماتی که دارند، قیمت و وضعیت آن را به شما نمایش می‌دهند. در حال حاضر کندل استیک محبوب‌ترین نوع نمودار چارت است که بیشتر کاربران از آن‌ها برای تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند.

نمودار میله‌ای

این نمودار نیز یک از نمودارهای معروف در فارکس است که تا حد زیادی شبیه به کندل استیک است، اما فقط به صورت میله به نمایش در می‌آید.

نمودار میله‌ای
نمودار میله‌ای هم مانند کندل استیک از 5 قسمت تشکیل شده است.

این نمودار نیز از همان 5 قسمت، یعنی قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، قیمت بالا و قیمت پایین به همراه بدنه، تشکیل شده است.

هیکن آشی

هیکن آشی نیز یکی از معروف‌ترین نمونه از نمودارهای فارکس است که تا حد زیادی از نظر ظاهری شبیه به کندل استیک است، اما نحوه محاسبه آن کاملاً متفاوت است. در کندل استیک قیمت باز شدن کندل جدید از قیمت بسته شدن کندل قبلی شروع می‌شود، اما در هیکن آشی این‌گونه نیست. در هیکن آشی از اطلاعات قیمتی گذشته نیز استفاده می‌شود و یک میانگین از کندل را در نظر گرفته می‌شود تا بتواند نویز و نوسان در بازار را حذف کرده و در نهایت یک روند را به صورت شفاف‌تر به کاربران نشان دهد. به طور خاص این فرمول هیکن آشی است:

  • قیمت باز شدن = ((قیمت باز شدن کندل قبلی + قیمت بسته شدن کندل قبلی) / 2) و این فرمول حد وسط کندل پیشین می‌باشد.
  • قیمت بسته شدن= = (قیمت‌های (باز + زیاد + کم + بسته) / 4) و این فرمول نشان‌دهنده میانگین قیمت کندل می‌باشد.
  • قیمت سایه بالا = بالاترین سطح قیمت (سقف، آغازین، پایانی) و این فرمول بالاترین سطح 3 مقادیر ذکر شده را محاسبه می‌کند
  • قیمت سایه پایین = کمترین قیمت (کف، آغازین و یا پایانی) و این فرمول پایین سطح مقادیر ذکر شده را محاسبه می‌کند.

هیکن آشی
نحوه محاسبه نمودار هیکن اشی با بقیه متفاوت است.

این مسئله و نوع محاسبه قیمت در هیکن آشی سبب می‌شود که کندل های آن به سرعت تغییر رنگ ندهند و به نوعی اتفاقات و نویزهای کوچک بازار در آن تاثیری نگذارد. در تصویر بالا یک نمونه از کندل‌های هیکن آشی را روی چارت مشاهده خواهید کرد.

نمودار رنکو

نمودار بعدی که می‌خواهیم به شما معرفی کنیم نمودار رنکو است. رنکو یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین نمودارهای فارکس است که بسیاری از تریدرهای حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. زمانی که به لحاظ بصری به رنکو نگاه می‌کنیم همه‌چیز بسیار شفاف و ساده است. هیچ نویزی در کار نیست و تازه انگار متوجه می‌شوید که در بازار چه خبر است.

نمودار رنکو
بسیاری از تریدرها از نمودار رنکو استفاده می‌کنند.

اگر بخواهیم رنکو را به صورت ساده توضیح دهیم باید بگوییم که هر آجری که شما در تصویر می‌بینید، یک اندازه دارد که خودتان می‌توانید آن را مشخص کنید. مثلاً 5 پیپ. هر زمان که بازار 5 پیپ حرکت کند، یک آجر تشکیل می‌شود. پس تشکیل و بسته شدن یک آجر در رنکو به زمان بستگی ندارد. ممکن است در 5 ثانیه بازار 20 کندل رنکو ایجاد کند و ممکن است در چند ساعت حتی یک آجر نیز ساخته نشود.

پس رنکو را می‌توان از معدود نمودارهایی دانست که فقط به میزان جابجایی قیمت در چارت بستگی دارد و هیچ فاکتور زمانی در آن نقش ندارد. رنکو طراحی شده است تا شلوغی، سردرگمی و پیچیدگی نمودارهای دیگر را به حداقل برساند و کوچک‌ترین نویزی را به کاربران نشان ندهد. خیلی از تریدرها برای معاملات خود از رنکو استفاده می‌کنند. روش به کارگیری آن‌ها نیز بسیار خاص است و تحلیل خاص خود را دارد، اما برای تریدرهای مبتدی که نمی‌خواهند با دیدن چارت گیج شوند نیز بسیار مناسب است.

نقش تایم فریم در نمودار

به جز رنکو و چند نمونه بسیار نادر، همه نمودارها یک فاکتور مهم به نام تایم فریم دارند. تایم فریم مشخص می‌کند که در هر چند دقیقه، ساعت یا حتی روز باید یک کندل ساخته شود. وقتی مثلاً در کندل استیک یا هیکن آشی می‌گویم قیمت در اینجا باز شده و بالاتر بسته شده است، باید بدانید که این فاصله استاندارد چند دقیقه طول کشیده است. این فاصله را با تایم فریم تعیین می‌کنند.

اگر تایم فریم خود را روی مثلاً 1 دقیقه بگذارید هر 1 دقیقه یک کندل برای شما ساخته می‌شود، یعنی هر ساعت 60 کندل، اما در همان نوع نمودار اگر تایم فریم خود را روی مثلاً 30 دقیقه بگذارید در طول یک ساعت فقط 2 کندل برای شما ایجاد می‌کند. پس نقش تایم فریم در دیدن چارت و کندل‌ها بسیار مهم است. همچنین در نظر داشته باشید که هرچه به تایم فریم‌های پایین‌تر بیایید، چارت شلوغ‌تر و نوسانی‌تری را خواهید دید و هرچه به تایم فریم‌های بالاتری بروید این موضوع تغییر خواهد کرد و بازار ساده‌تر و آرام‌تری را مشاهده می‌کنید.

چطور نمودارها را روی چارت ببینیم؟

در متاتریدر زمانی که وارد شوید می‌توانید از بخش نوار ابزار بالا همانطور که علامت زده شده است، انواع مختلف نمودارها را مشاهده کنید. دقت کنید که متاتریدر به صورت پیش‌فرض فقط نمودار کندل استیک، میله‌ای و خطی را دارد. اگر بخواهید در این پلتفرم از نمودارهای دیگر مثل رنکو یا هیکن آشی استفاده کنید باید آن‌ها را به صورت اکسپرت دانلود کرده و روی متاتریدر خود نصب کنید.

چطور نمودارها را روی چارت ببینیم؟
در متاتریدر 3 نوع نمودار وجود دارد.

اما در وب‌سایت تریدینگ ویو طیف بزرگ‌تری از این نمودارها وجود دارد. برای استفاده از آن‌ها همانطور که در تصویر می‌بینید روی منو در این قسمت کلیک می‌کنید تا فهرست انواع نمودارها برای شما باز شود و از هر کدام که بخواهید استفاده کنید.

چطور نمودارها را روی چارت ببینیم؟
در تریدینگ ویو نمودارهای بسیاری وجود دارد.

البته برای دیدن برخی از آن‌ها باید نسخه پریمیوم حساب تریدینگ ویو را داشته باشید. برای مشاهده تفاوت نمودار حسابی و لگاریتمی کلیک کنید.

بهترین نمودار برای ترید در فارکس

شاید سؤالتان این باشد حالا که این نمودارها را شناختید کدام یک از آن‌ها بهتر است و از کدام می‌توانید بهترین بهره را ببرید. همانطور که گفتیم نمودار کندل استیک بهترین نمودار است که واضح‌ترین اطلاعات واقعی از بازار را در اختیار شما قرار می‌دهد. شاید بیش از 90% معامله‌گران بازار از کندل استیک برای تحلیل‌های خود استفاده می‌کنند و بیشتر استراتژی‌های معاملاتی روی این کندل‌هاست. البته در نهایت انتخاب نوع نمودار به خودتان بستگی دارد.

آنچه در مقاله آشنایی با نمودارهای فارکس خواندیم:

همانطور که در این مقاله خواندیم، برای نشان دادن قیمت روی چارت نیاز به یک نوع نمودار است. در گذشته فقط از نمودار خطی استفاده می‌شد، اما امروزه نمودارها توسعه پیدا کرده‌اند و انواع مختلفی از آن‌ها وجود دارد. از کندل استیک گرفته تا هیکن آشی، رنکو و… برخی از این نمودارها به زمان وابسته هستند و برخی به میزان حرکت قیمت در بازار.

سوالات متداول
چه نوع نمودارهایی برای مشاهده چارت وجود دارد؟
نمودارهایی مانند کندل استیک، خطی، رنکو، میله‌ای، هیکن آشی و … از جمله مهمترین نوع نمودارهایی هستند که در بازار وجود دارند.
محبوب‌ترین نمودار برای تحلیل تکنیکال کدام است؟
محبوب‌ترین و بهترین نمودار برای تحلیل تکنیکال نمودار کندل استیک است که اکثر تحلیل گران از آن استفاده می‌کنند.
پترن در نمودارها چیست؟
به مجموعه‌ای از کندل ها در شکل‌های مختلف که در کنار هم قرار می‌گیرند و الگوهای تکرار شونده را در بازار شکل می‌دهند پترن گفته می‌شود. این پترن ها بیشتر در کندل استیک دیده می‌شود.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

تبلیغات

فهرست مطالب

تبلیغات

مطالب مرتبط
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران