خانه > کالج کدام بروکر > تایم فریم چیست؟

تایم فریم چیست؟

هر کندلی که در روی چارت مشاهده می‌کنید در یک بازه زمانی مشخص باز و بسته می‌شود که قابل تنظیم است و به آن تایم فریم گفته می‌شود. تایم فریم در ظاهر شاید یک موضوع ساده باشد، اما یکی از کلیدی‌ترین نکات در تنظیمات بازار و همچنین ایجاد استراتژی‌های معاملاتی است. ما در این مقاله تایم فریم را به شما معرفی خواهیم کرد و اهمیت آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

تایم فریم چیست؟

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

تایم فریم چیست؟

تایم فریم یک گزینه است که شما آن را روی نمودار مشخص می‌کنید تا معلوم شود که کندل ها طی چه مدت زمانی باز و بسته می‌شوند. به طور معمول تایم فریم‌ها از ۱ دقیقه وجود دارد تا ۱ ماهه یعنی مثلاً اگر تایم فریم را روی ۱ دقیقه بگذارید زمان باز و بسته شدن کندل هایی که مشاهده می‌کنید ۱ دقیقه است. هرچقدر تایم فریم‌ها کوچک‌تر باشند هیجان بازار و نویز بازار بیشتر مشخص خواهد بود و هر چقدر تایم فریم بزرگتر باشد حرکت بازار کندتر و بدون نوسانی را خواهید دید.

تایم فریم چیست؟
با کوچکتر بودن تایم فریم هیجان بازار بسیار مشخص است و اگر تایم فریم بزرگتر باشد حرکت بازار کندتر خواهد بود.

تایم فریم به بازه های زمانی گفته می شود که کندل ها بر اساس آن ساخته می شوند.

انواع تایم فریم‌های معاملاتی

به طور کلی چند تایم فریم مهم و اصلی وجود دارد که عموماً کاربران از آنها استفاده می‌کنند، این تایم فریم‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • تایم فریم ۱ دقیقه؛
  • تایم فریم ۵ دقیقه؛
  • تایم فریم ۱۵ دقیقه؛
  • تایم فریم ۳۰ دقیقه؛
  • تایم فریم ۱ ساعته؛
  • تایم فریم ۴ ساعته.

البته ایجاد تایم فریم بر اساس پلتفرم معاملاتی که دارید بدون محدودیت است، یعنی حتی تایم فریم‌های چند ثانیه‌ای نیز وجود دارد، اما مواردی که در بالا گفته شد تایم فریم‌های استاندارد هستند.

کاربرد تایم فریم در تحلیل تکنیکال

تایم فریم چیزی است که فرمت اصلی کندل ها و شکل اصلی چارت را پدید می‌آورد، پس مهمترین نقش ممکن در تحلیل تکنیکال را دارد و باید به صورت کامل درک شود. مثلاً در تایم فریم ۱ دقیقه در طول یک ساعت ۶۰ کندل ایجاد می‌شود، اما در تایم فریم ۳۰ دقیقه در طول یک ساعت تنها ۲ کندل ایجاد می‌شود. بنابراین شما در هر تایم فریمی، بازار به صورت کلی به یک شکل کاملاً متفاوت خواهید دید.

کاربرد تایم فریم در تحلیل تکنیکال
تایم فریم از مهم ترین نکات در نوسانات بازار و همچنین ایجاد استراتژی‌های معاملاتی است.

تایم فریم جز حیاتی ترین اصول فارکس است که فرمت اصلی کندل ها و شکل اصلی چارت را پدید می‌آورد.

تایم فریم به یک بازه زمانی مشخص گفته می‌شود که هر کندل بر اساس آن ایجاد خواهد شد. مثلاً اگر تایم فریم 5 دقیقه باشد یعنی کندل از زمانی که شروع می‌شود تا پایان آن 5 دقیقه زمان خواهد برد. تایم فریم نقش مهمی در نمایش چارت و استراتژی‌های معاملاتی دارد.

بررسی چند تایم فریم

معامله‌گران می‌توانند با بررسی بازه‌های زمانی مختلف، دیدگاه‌های متناقضی از یک جفت ارز دریافت کنند. به عنوان مثال، در حالی که نمودار روزانه ممکن است روند صعودی را نشان دهد، نمودار ساعتی می‌تواند یک روند نزولی را نشان دهد. اما سوال اینجاست که خب از چه راهی باید معامله شود؟

این سردرگمی می‌تواند باعث ایجاد ناآرامی در ذهن معامله‌گر در هنگام تلاش برای پیدا کردن یک سیگنال معاملاتی شود. بنابراین، برای معامله‌گران مهم است که تایم فریم را مطابق با استراتژی معاملاتی خود برنامه‌ریزی نمایند. این مسئله خوب است که شما از چند تایم فریم برای تحلیل بازار استفاده کنید، اما نباید دائم بین آنها رفت و آمد کنید تا گیج شوید. بهترین کار این است که استراتژی خود را مشخص کرده، سپس چند تایم فریم اصلی خود را انتخاب کنید. مثلاً بگویید تحلیل خود را در تایم فریم 30 دقیقه انجام می‌دهم، در 15 دقیقه تاییدیه را می‌گیرم و در تایم فریم 1 دقیقه وارد معامله می‌شوم. پس شما 3 تایم فریم را برای خود مشخص کرده‌اید و نباید به تیم فریم‌های دیگر مراجعه کنید.

رایج ترین تایم فریم‌های معاملاتی

بسیاری از معامله‌گرانی که تازه وارد فارکس شده‌اند، اغلب از خود می‌پرسند که آیا تایم فریمی وجود دارد که بهتر از دیگری باشد. اساساً، انتخاب بهترین تایم فریم برای معامله در فارکس تا حد زیادی به سبک معاملاتی ترجیحی معامله‌گر و استراتژی‌های مورد استفاده او بستگی دارد.

رایج ترین تایم فریم‌های معاملاتی
انتخاب مناسب ترین تایم فریم برای ترید در فارکس بیشتر به سبک معاملاتی ترجیحی معامله‌گر بستگی دارد.

برای انتخاب بهترین بازه زمانی، سبک معاملاتی خود را در نظر بگیرید و اینکه چه استراتژی های معاملاتی را می‌خواهید دنبال کنید. پس از آن، نمودار تحلیل تکنیکال را انتخاب کنید که با آن راحت تر هستید. رایج ترین تایم فریم‌های معاملاتی عبارت اند از:

  • بهترین تایم فریم برای اسکلپ؛
  • بهترین تایم فریم برای سوئینگ.

در ادامه به بررسی هر یک از رایج ترین تایم فریم‌های معاملاتی می پردازیم:

بهترین تایم فریم برای اسکلپ

تریدرهایی که می‌خواهند معاملات کوتاه مدت یا همان اسکالپ (نوسانگیری) را انجام دهند عموماً از تایم فریم‌های پایین مانند تایم فریم 1 دقیقه و 5 دقیقه استفاده می‌کنند، زیرا در این تایم فریم‌ها نوسانات بازار بسیار بالاست و حرکات زیاد بازار سبب می‌شود تا فرصت‌های معاملاتی زیادی ایجاد شود.

بهترین تایم فریم برای سوئینگ

اما تریدرهای سوئینگ تریدر که به دنبال معاملات لانگ یا بلند مدت هستند و قصد دارند تا روندهای بزرگ را شکار کنند؛ عموماً باید تحلیل‌های خود را در تایم فریم‌های بالاتر مثلا 30 دقیق انجام دهند. در این تایم فریم‌ها نوسانات کم‌تر است و حرکت‌های بزرگی در بازار رخ می‌دهد.

آنچه در مقاله تایم فریم چیست خواندیم:

همانطور که در این مقاله خواندید، تایم فریم یکی از اصول مهم تحلیل تکنیکال و نمایش چارت است. در واقع این تایم فریم است که مشخص می‌کند شما بازار را با چه وضعیتی مشاهده می‌کنید. اگر تایم فریم شما پایین باشد به سرعت کندل های جدید ایجاد می‌شود و بازار با نوسان زیاد مدام بالا و پایین می‌رود که مناسب معامله‌گران اسکالپ است. اما اگر تایم فریم بالا باشد بازار به کندی حرکت خود را نشان می‌دهد که مناسب معامله‌گران لانگ است. پس انتخاب تایم فریم مناسب در اینکه شما چطور بازار را ببینید و از چه استراتژی استفاده کنید اهمیت بسیار زیادی دارد.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران