خانه > کالج کدام بروکر > اندیکاتور ایچیموکو + آموزش معامله با اندیکاتور ایچیموکو

اندیکاتور ایچیموکو + آموزش معامله با اندیکاتور ایچیموکو

اندیکاتور ایچیموکو را می‌توان یکی از پیشرفته‌ترین و همچنین پیچیده‌ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال دانست که بیشتر معامله‌گران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. این اندیکاتور دارای یک ابر و سه خط مختلف است که در ادامه مقاله به طور کامل کلیات ساختار آن و نقش اندیکاتور ایچیموکو در تحلیل تکنیکال را شرح خواهیم داد.

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

اندیکاتور ایچیموکو

اندیکاتور ایچیموکو کلود در اواخر سال‌های ۱۹۶۰ توسط یک تحلیل‌گر ژاپنی ابداع شد و بعد از آن سال به سال توسط دیگر تحلیل‌گران توسعه یافت. در نگاه اول اندیکاتور ایچیموکو بسیار پیچیده و شلوغ به نظر می‌رسد. بنابراین بهتر است در قدم اول آن را روی عکس برای شما معرفی کنیم:

اندیکاتور ایچیموکو
اندیکاتور ایچیموکو از سه خط و یک ابر تشکیل شده است.

همان‌طور که در تصویر بالا می‌بینید، سه خط مجزا و دو خط متصل به ابر در اندیکاتور ایچیموکو وجود دارد که در قدم اول قبل از هر کاری باید این خطوط و خاصیت‌های آن‌ها را بشناسید. برای مطالعه بیشتر راجب اندیکاتور به مقاله اندیکاتور چیست؟ مراجعه کنید.

سنکو A: خط سنکو A همان خط متصل به ابر است که با رنگ تقریباً سبز به شما نمایش داده می‌شود و وقتی بالا باشد داخل ابر به صورت قرمز رنگ و زمانی که پایین باشد داخل ابر سبز رنگ خواهد بود. این خط ۲۶ روزه است و روند حرکت در آینده را پیش بینی می‌کند. اگر کیجونسن را + تنکنسن کنیم می‌توانید خط سنکو A را به دست بیاوریم.

سنکو B: این خط از طریق میانگین قیمت در بیشترین حالت و پایین‌ترین حالتی که در ۵۲ روز گذشته داشته تشکیل می‌شود. زمانی که روند صعودی است ابر سبز و سنکو B بالا قرار می‌گیرد. زمانی که سنکو B پایین است و ابر قرمز شده است یعنی روند نزولی است.

نکته: از سنکو A و B به عنوان خطوط حمایت و مقاومت نیز می‌توان استفاده کرد.

خط تنکنسن: اگر میانگین بالاترین قیمت‌ها و پایین‌ترین قیمت‌ها را در ۹ دوره گذشته محاسبه کنیم، خط تنکنسن به دست می‌آید. اگر روند بازار صعودی باشد و خط تنکنسن زیر کندل ها باشد حکم حماست و اگر خط بالای کندل ها باشد و روند بازار نزولی باشد حکم مقاومت را خواهد داشت.

خط کیجونسون: کیجونسن به حرکات قیمتی نسبت به تنکنسن حساس‌تر از و مبنای محاسبه آن بالاترین و پایین‌ترین قیمت‌ها در ۲۶ روز گذشته است. این خط نیز مانند خط تنکنسن روند صعودی و نزولی را نشان می‌دهد و نقش حمایت و مقاومتی را نیز ایفا می‌کند.

ابرها: ابرها که با هایلایت قرمز و سبز در اندیکاتور مشخص هستند نه یک خط بلکه یک ناحیه حمایت و مقاومت را نشان می‌دهد. اگر ابر قرمز باشه کل محل ضخامت ابر یک ناحیه حمایتی و اگر ابر سبز باشد کل ناحیه مقاومتی است. اگر کندل ها از کل ناحیه ضخامت ابر عبور کنند، به معنای تغییر روند اساسی در بازار است.

فرمول اندیکاتور ایچیموکو

در نگاه اول شاید فرمول به دست آوردن خط‌های اندیکاتور ایچیموکو کمی پیچیده باشد، اما این‌طور نیست.

فرمول اندیکاتور ایچیموکو
فرمول محاسبه تمام قسمت های اندیکاتور ایچیموکو را در تصویر مشاهده می‌کنید.

در واقع خود اندیکاتور کار محاسبات را انجام می‌دهد و شما فقط برای آشنایی با آن نیاز به مشاهده فرمول بالا دارید.

ایچیموکو یک اندیکاتور قدیمی، اما توسعه یافته است که عمده فرمول محاسبات آن از روی میانگین گیری دوره‌های زمانی مختلف با توجه به بالاترین و پایین‌ترین قیمت‌های رخ داده در بازار است. این اندیکاتور که از داده‌های تاریخی استفاده می‌کند دارای یک ابر و 4 خط مختلف است که هر کدام نقش نشان دادن روند و حمایت و مقاومت را ایفا می‌کنند.

کاربرد اندیکاتور ایچیموکو

ایچیموکو از آن دسته اندیکاتورهای نسبتاً کاملی است که به تنهایی با آن می‌توان معاملات دقیقی انجام داد. کاربرد اندیکاتور ایچیموکو برای تحلیل تکنیکال در معاملات میان مدت و روزانه است، البته امکان استفاده از آن در ترید های بلند مدت به صورت ترکیب شده با تحلیل فاندامنتال وجود دارد. برای اینکه بتوانیم از این اندیکاتور استفاده کنیم باید درباره مدل آن بیشتر بدانید.

کاربردهای ایچیموکو
ایچیموکو از آن دسته اندیکاتورهای نسبتاً کاملی است که به تنهایی با آن می‌توان معاملات دقیقی انجام داد.

همان‌طور که گفتیم ابرها نقش نشان دادن منطقه حمایت و مقاومت را دارند. زمانی که کندل‌ها داخل ابرها هستند باید بدانید که بازار بدون روند و خنثی است و زمان خوبی برای ترید کردن نیست، اما وقتی کندل‌ها به بالای ابر نفوذ می‌کنند و آنجا تثبیت می‌شوند، پس روند صعودی شده یا زمانی که کندل‌ها به زیر ابر نفوذ می‌کنند و در آنجا تثبیت می‌شوند، یعنی روند نزولی شده است.

همچنین زمانی که سنکو A بالا می‌رود و از سنکو B فاصله می‌گیرد به این معناست که روند صعودی تایید می‌شود و زمانی که سنکو A سقوط می‌کند و زیر سنکو B قرار می‌گیرد به معنای تایید روند نزولی است. پس نتیجه می‌گیریم که معامله‌گران ضمن پیدا کردن روند، از این اندیکاتور بیشتر به عنوان مشاهده مناطق و خطوط حمایت و مقاومت استفاده می‌کنند.

بهترین اندیکاتور برای ترکیب با ایچیموکو

اگر بخواهید با استفاده از خطوط حمایت و مقاومتی که در ایچیموکو مشخص می‌شود معامله کنید، بهتر است از اندیکاتور RSI در کنار ایچیموکو استفاده کنید. RSI کمک می‌کند تا مناطق اشباع را پیدا کنید. سپس می‌توانید مناطق حمایت و مقاومت را نیز از روی ایچیموکو بیابید و با ترکیب این دو معاملاتی روی این مناطق انجام دهید.

تفاوت بین ایچیموکو و مووینگ اوریج

در نگاه اول شاید فکر کنید که ایچیموکو همان کار مووینگ اوریج ها را انجام می‌دهد، اما اینطور نیست. مووینگ اوریج‌ها به طور کلی از قیمت پایانی استفاده می‌کنند اما ایچیموکو از بالاترین قیمت و پایین‌ترین قیمت دوره‌های مشخص شده برای هر خط استفاده می‌کند. در یک میانگین متحرک مثلاً از 10 قیمت پایانی دوره استفاده می‌شود و برای به دست آوردن میانگین سپس تقسیم بر 10 می‌شود، اما ایچیموکو اینطور نیست چون در آن از بالاترین و پایین‌ترین قیمت‌ها استفاده شده و سپس تقسیم بر 2 می‌شود.

 مزایا و معایب اندیکاتور ایچیموکو

حالا که با کلیه مشخصات ایچیموکو آشنا شدید، بهتر است کمی درباره مزایا و معایب این اندیکاتور بدانید تا اگر می‌خواهید از آن استفاده کنید بتوانید تصمیم دقیق‌تری بگیرید.

مزایا

  • ابرها بجای نشان دادن یک نقطه حمایت و مقاومتی، یک منطقه را نشان می‌دهند که بسیار کاربردی‌تر است.
  • با استفاده از ایچیموکو می‌توان قسمت‌هایی از بازار که رنج است و نباید در آن معامله کرد را پیدا کنیم.
  • ایچیموکو به نسبت وضعیت دقیق‌تری از روندهای تشکیل‌شده در بازار را نشان می‌دهد.

معایب

  • معایب اصلی ایچیموکو این است که بسیار شلوغ و گیج کننده است و کاربران ممکن است در طول کار با آن به اشتباه بیفتد.
  • همچنین اگر قیمت از ابرها فاصله زیادی بگیرد ممکن است برای مدت طولانی ابرها بدون استفاده بمانند.
  • در ایچیموکو می‌بینیم که به اندازه 10 کندل جلوتر نیز خطوط ترسیم می‌شوند، اما زمانی که به فرمول آن نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که تمامی فرمول براساس داده‌های گذشته است و مشخص نیست که این ترسیم در آینده بر چه اساس است.

 بهترین تنظیمات اندیکاتور ایچیموکو

به طور پیش فرض تنظیمات ایچیموکو 10، 30، 60 قرار دارد، اما تجربه معامله‌گران نشان داده که این عدد مناسبی نیست.

تنظیمات ایچیموکو
بهترین تنظیمات ایچیموکو تنظیم روی 9، 26، 52، 26 است.

بهترین تنظیمات برای استفاده مناسب و با نویز کمتر از ایچیموکو تنظیم روی 9، 26، 52، 26 است که در تصویر زیر به صورت کامل آن‌ها را مشخص کرده‌ایم

آنچه در مقاله اندیکاتور ایچیموکو خواندیم:

در این مقاله با کلیات اندیکاتور ایچیموکو آشنا شدید و دریافتید که اگر بخواهید از این اندیکاتور استفاده کنید، بهترین کاربرد آن پیدا کردن منطقه‌های حمایت و مقاومتی است که در طول یک روند رخ می‌دهد. خود روند را نیز می‌توانید از روی خطوط و شکل ابرهای ایچیموکو مشخص کنید. همچنین این اندیکاتور به نسبت پیچیده کمک می‌کند تا بازار رنج را تشخیص دهید و درون آن به اصطلاح گیر نکنید. اندیکاتور ایچیموکو برای ترید معاملات میان مدت و روزانه می‌تواند مفید باشد.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران