در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
بانکهای محبوبی مانند JP Morgan و UBS و همچنین موسسات مالی مختلف و کارگزاران فارکس، نهادهای اقتصادی هستند که از طریق آنها میتوانید معتبرترین ارزهای کشورهای صنعتی و پیشرفتهی دنیا مانند دلار آمریکا، یورو و غیره را خرید و فروش کنید. در این بازار همچنین داراییهای بسیاری مانند ارزهای دیجیتال، فلزات گرانبها، سهام شرکتهای معتبر بینالمللی را نیز میتوانید معامله کنید.
ویژگی های معاملات در فارکس تنها به همین موارد خلاصه نمیشود بلکه به لطف انعطافپذیری زیاد در زمان و شرایط بازار، FX در مقایسه با سایر بازارها، مزایا و فرصتهای زیادی را برای همه فعالان بازار مالی ارائه میدهد. در این مقاله ویژگیهای اصلی بازارهای فارکس، مزایای معاملات ارز فارکس و معایب احتمالی آن را بیان میکنیم.
برای مطالعه بیشتر راجب بخش پایه فارکس میتوانید به مقاله آموزش مقدماتی فارکس مراجعه کنید.
معاملات در فارکس چه مزایایی دارد؟
معاملهی ارزها در بازار فارکس به دلیل مزایای بیشماری که دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در زیر فهرستی از مزایای معاملات فارکس و تجزیه و تحلیل مختصری از هر یک آورده شده است که شرح میدهد چرا این نوع بازار در میان معاملهگران محبوبیت زیادی دارد. مزایای معاملات در فارکس عبارتند از:
- یک بازار بزرگ مالی به پهنای تمام دنیا؛
- عرضه انواع جفت ارز برای معامله؛
- بازاری مناسب برای مبتدیان؛
- عدم نیاز به سرمایه زیاد؛
- عدم اخذ کمیسیون در اکثر حسابها؛
- بازاری با نقدینگی و نقدشوندگی بالا؛
- نوسانات بازار فارکس؛
- امکان Hedging؛
- معامله ۲۴ ساعته؛
- فارکس، بازاری مناسب سبکهای مختلف معاملاتی؛
- فناوری مناسب برای تجارت؛
- نظارت رگولاتوریها؛
- بدون صرافی مرکزی؛
- هزینههای معاملاتی اندک؛
- استفاده از لوریج یا اهرم.
در ادامه به بررسی کامل مزایای فارکس میپردازیم:
یک بازار بزرگ مالی به پهنای تمام دنیا
یکی از بزرگترین مزیتهای بازار ارز فارکس، محبوبیت آن در دنیای تجارت است. در دو دهه اخیر، FX در سراسر دنیا گسترش یافته است و در سطح جهانی به بزرگترین بازار مالی تبدیل شده است که از هر گوشه از جهان میتوان در آن به فعالیت پرداخت.
تقریباً ۱۹۵ کشور جهان بخشی از بازار فارکس هستند. تخمین زده میشود که تراکنشهای روزانهای که از طریق پلتفرمهای معاملاتی فارکس انجام میشود به طور متوسط بیش از ۳.۶ تریلیون دلار ارزش دارد. این امر آن را در سطح جهان به بزرگترین بازار مالی با پتانسیل زیاد برای توسعه بیشتر و مقیاس پذیری گستردهتر در آینده تبدیل میکند.
عرضه انواع جفت ارز برای معامله
بازار فارکس برای شما امکان انتخاب جفت ارزها را برای معامله فراهم میسازد. شما برای معامله، فهرست گستردهای از داراییها (از جمله معاملات CFDs) را در اختیار دارید و میتوانید بسته به استراتژی سرمایهگذاری، طیف وسیعی از آنها را خرید و فروش کنید. برخی از ارزهای اصلی به دلیل نوسانات زیاد، راحتتر از سایر ارزها قابل معامله هستند.
به طور کلی خرید و فروش جفت ارزها در فارکس طرفداران بسیاری دارد. محبوبترین این جفت ارزها عبارتند از:
- یورو به دلار آمریکا (EURUSD)؛
- دلار آمریکا به ین ژاپن (USDJPY)؛
- پوند انگلیس به دلار آمریکا (GBPUSD)؛
- دلار آمریکا به دلار کانادا (USDCAD)؛
- دلار استرالیا به دلار آمریکا (AUDUSD).
اگر از دنیای معاملهگری در فارکس اطلاعات و تجربهی مناسب را داشته باشید میتوانید سود خوبی به دست آورید. تخمین زده میشود که حدود ۱۲۸ جفت ارز وجود دارد که معاملهگران فارکس میتوانند روی آنها معامله انجام دهند.
بازاری مناسب برای مبتدیان
FX یکی از بهترین بازارهای مالی برای مبتدیان شمرده میشود تا شروع به حرفه سرمایهگذاری کرده و مهارتهای معاملهگری خود را افزایش دهند. برای دسترسی عالی به این بازار نیاز به مبلغ زیادی به عنوان سپرده اولیه نیست و با حداقل سرمایه میتوان شروع به معامله کرد.
علاوه بر این، اکثر پلتفرمهای فارکس حسابهای آزمایشی رایگان را ارائه میکنند که به تازهکاران اجازه میدهد حرکت بازار را حس کنند و یک استراتژی معاملاتی کارآمد ایجاد کنند. استفاده از سرمایه کم، و همچنینعدم کارمزد در اکثر حسابها، برخی از دلایلی است که بسیاری از افراد علاقهمند به بازارهای مالی، جذب بازار فارکس میشوند.
عدم نیاز به سرمایه زیاد
در مقایسه با سایر بازارهای مالی مانند بازارهای سهام، معاملات ارز در فارکس نیازی به سرمایهگذاری اولیه بالایی ندارد. یک سرمایهگذاری کوچک می تواند منجر به درآمد بالا شود. به عنوان مثال، یک تازهکار میتواند سرمایه ۵۰۰ دلاری را وارد کرده و با مارجین ۱:۵۰۰ معامله کند. این میتواند منجر به سودهای پولی بزرگ شود، اما همچنین ممکن است باعث ریسک و ضرر بالقوه هم شود.
عدم اخذ کمیسیون در اکثر حسابها
شما میتوانید یک حساب معاملاتی کوچک و بدون کمیسیون داشته باشید. علاوه بر این، بازار FX نیازی به کارمزد متمرکز مبادلهای برای هر تراکنشی که رخ میدهد، ندارد، زیرا کارگزار فارکس میتواند از اخذ «اسپرد» (Spread) یا کارمزد بروکر که مبلغ چندان زیادی هم نیست، سود ببرد.
بازاری با نقدینگی و نقدشوندگی بالا
از آنجا که بازارهای فارکس دارای گستردگی زیادی هستند و توسط تعداد زیادی از شرکتکنندگان استفاده میشوند، در مقایسه با سایر بازارها نقدینگی بالایی را ارائه میدهند. بازار معاملات فارکس به طور مداوم در حال فعالیت است و به لطف فناوری مدرن، از تمام نقاط دنیا قابل دسترسی است. بنابراین، نقدینگی و نقدشوندگی به این واقعیت اشاره دارند که هر کسی میتواند با یک کلیک ساده، یک دکمه خرید یا فروش بزند.
علاوه بر این، از طریق الگوریتمهای پیشرفته هوش مصنوعی، فعالان بازار میتوانند استراتژیهای خود را بسته به نحوه حرکت بازار به شکل خودکار درآورده و تطبیق دهند و انعطافپذیری سرمایهگذاریها را حتی بیشتر کنند. در نتیجه، همیشه یک خرده فروش بالقوه منتظر خرید یا فروش است.
به عبارت دیگر، در این بازار اگر هر کالایی از جمله انواع جفت ارز را بخرید، در هنگام فروش منتظر پیدا شدن مشتری نمیمانید زیرا به محض زدن دکمهی Sell یا فروش در آن سوی بازار کسی دیگری دکمهی Buy یا خرید را میزند و کالای شما بدون معطلی به فروش میرسد.