انواع الگوی AB=CD
الگوی AB=CD دو نوع دارد: یکی الگوی صعودی و دیگری الگوی نزولی. همانطور که در پاراگراف اول هم گفته شد الگوی صعودی زمانی که بازار در حال پایین آمدن است تشکیل میشود و نشان میدهد که در پایان این روند نزولی، قرار است بازار صعودی شود. و الگوی نزولی زمانی رخ میدهد که قرار است بازار در پایان یک روند صعودی به نزولی تبدیل شود.
ساختار الگوی هارمونیک AB=CD
ساختار این الگو از دو لگ یا پایه تشکیل شده است. در لگ اول که AB نامیده میشود شما یک حرکت شارپ، سریع و رو به بالا را خواهید داشت. (در مثال الگوی نزولی)
همانطور که میبینید در باکس سبز رنگ پایین، حرکت اول تشکیل شده است، اما برای تایید حرکت اول باید منتظر اصلاح باشید.
سپس حرکت اصلاحی شروع میشود که از B به C خواهد بود، این حرکت باید تنها با چند کندل انجام شود. بهتر است میزان اصلاح نهایتاً بین ۵۰ تا ۶۱% فیبوناچی پایه AB باشد، اما برخی تا ۷۵% نیز آن را صحیح میدانند.
و اما حرکت آخر که الگو را تکمیل میکند از CD است. این لگ به اندازه AB است و پس از آن ریزش بهمرور شروع خواهد شد. این پایه (C-D) موازی با پایه A-B به سمت بالا شیب دارد و در حالت ایدهآل باید به اندازه پایه A-B باشد. الگوی ایدهآل AB=CD از نظر زمان و قیمت برابر است با: نقطه D یک پسوند فیبوناچی بین ۱۲۷٪ -۱۶۱.۸٪ از پایه B-C.
نقطه D انتهای الگو است. میتوانید در نقطه D (یا درست قبل از آن) جایی که الگو به پایان میرسد، سیگنال فروش را دریافت کنید یا در یک بازار نزولی، در نقطه D خرید را انجام دهید. الگوهای AB=CD همیشه به صورت کامل قابل تشخیص نیستند، با این حال، رایج هستند.
نمودار زیر نشان میدهد که وقتی ابزار فیبوناچی اعمال میشود، یک الگوی کامل AB=CD چگونه به نظر میرسد و اصلاحات و پسوندها را چطور میتوان به بهترین شکل ممکن تایید کرد.