خانه > کالج کدام بروکر > الگوی هارمونیک AB=CD + آموزش معامله با الگو AB=CD

الگوی هارمونیک AB=CD + آموزش معامله با الگو AB=CD

امتیاز:5

الگوی AB=CD یک الگوی هارمونیک بسیار ساده اما پرکاربرد در فارکس است که جز الگوهای برگشتی محسوب می‌شود. یعنی زمانی که این الگو را در بازار صعودی پیدا می‌کنید باید منتظر سیگنال sell و زمانی که آن را در یک بازار نزولی پیدا می‌کنید باید منتظر سیگنال buy باشید. ما در این مقاله نکات، قوانین و روش استفاده از الگوی هارمونیک AB=CD را برای شما شرح خواهیم داد.

الگو هارمونیک ab=cd

الگوی ab=cd چیست؟

الگوی هارمونیک AB=CD جز الگوهای هارمونیک در بازار فارکس است که از یک حرکت اصلی، سپس اصلاح و حرکت آخر به اندازه همان حرکت اصلی تشکیل شده است. در واقع ویژگی اصلی این الگو این است که دو حرکت اصلی که در روند دارند به اندازه هم است و در میانه آنها یک اصلاح رخ می‌دهد. عموماً این الگوها در حرکت تا حدی شارپ و سریع هستند و میزان اصلاح بین 50% تا 61% فیبوناچی اولیه است.

الگوی هارمونیک AB=CD چیست؟
الگوی هارمونیک AB=CD جز الگوهای هارمونیک در بازار فارکس است.

از آنجا که این الگو شبیه به رعد و برق است به آن الگوی رعد و برق نیز گفته می‌شود. برای دیدن این الگو به عکس بالا مراجعه کنید. برای مطالعه بیشتر راجب الگوهای هارمونیک به مقاله الگو هارمونیک در تحلیل تکنیکال مراجعه کنید.

فهرست مطالب

انواع الگوی AB=CD

الگوی AB=CD دو نوع دارد: یکی الگوی صعودی و دیگری الگوی نزولی. همانطور که در پاراگراف اول هم گفته شد الگوی صعودی زمانی که بازار در حال پایین آمدن است تشکیل می‌شود و نشان می‌دهد که در پایان این روند نزولی، قرار است بازار صعودی شود. و الگوی نزولی زمانی رخ می‌دهد که قرار است بازار در پایان یک روند صعودی به نزولی تبدیل شود.

ساختار الگوی هارمونیک AB=CD

ساختار این الگو از دو لگ یا پایه تشکیل شده است. در لگ اول که AB نامیده می‌شود شما یک حرکت شارپ، سریع و رو به بالا را خواهید داشت. (در مثال الگوی نزولی)

همانطور که می‌بینید در باکس سبز رنگ پایین، حرکت اول تشکیل شده است، اما برای تایید حرکت اول باید منتظر اصلاح باشید.

ساختار الگوی هارمونیک AB=CD
ساختار الگوی هارمونیک AB=CD از دو لگ یا پایه تشکیل شده است.

سپس حرکت اصلاحی شروع می‌شود که از B به C خواهد بود، این حرکت باید تنها با چند کندل انجام شود. بهتر است میزان اصلاح نهایتاً بین ۵۰ تا ۶۱% فیبوناچی پایه AB باشد، اما برخی تا ۷۵% نیز آن را صحیح می‌دانند.

ساختار الگوی هارمونیک AB=CD
حرکت اصلاحی از B به C شروع می‌شود.

و اما حرکت آخر که الگو را تکمیل می‌کند از CD است. این لگ به اندازه AB است و پس از آن ریزش به‌مرور شروع خواهد شد. این پایه (C-D) موازی با پایه A-B به سمت بالا شیب دارد و در حالت ایده‌آل باید به اندازه پایه A-B باشد. الگوی ایده‌آل AB=CD از نظر زمان و قیمت برابر است با: نقطه D یک پسوند فیبوناچی بین ۱۲۷٪ -۱۶۱.۸٪ از پایه B-C.

ساختار الگوی هارمونیک AB=CD
حرکت CD آخرین حرکت الگو AB=CD است.

نقطه D انتهای الگو است. می‌توانید در نقطه D (یا درست قبل از آن) جایی که الگو به پایان می‌رسد، سیگنال فروش را دریافت کنید یا در یک بازار نزولی، در نقطه D خرید را انجام دهید. الگوهای AB=CD همیشه به صورت کامل قابل تشخیص نیستند، با این حال، رایج هستند.

ساختار الگوی هارمونیک AB=CD
نقطه D انتهای الگو است.

نمودار زیر نشان می‌دهد که وقتی ابزار فیبوناچی اعمال می‌شود، یک الگوی کامل AB=CD چگونه به نظر می‌رسد و اصلاحات و پسوندها را چطور می‌توان به بهترین شکل ممکن تایید کرد.

الگوی AB=CD یکی از الگوها و پترن‌های بسیار ساده اما کاربردی در بازار فارکس است که حد ضرر بسیار کوچک و حد سود نسبتاً بزرگی دارد. ریسک به ریوارد خوب الگوی AB=CD و همچنین ساده بودن آن سبب محبوبیت این الگو شده است.

معامله با الگوی AB=CD

همانطور که متوجه شدید الگوی AB=CD را تقریباً با کمک ابزار فیبوناچی به راحتی می‌توان پیدا کرد، اما احتمالاً سوالتان این است که چطور با آن معامله کنیم. برای معامله با این الگو که اتفاقاً ریسک به ریوارد مناسبی دارد باید به سبک زیر عمل کنید:

پس از اینکه الگو را شناسایی کردید، می‌توانید در نقطه D به دنبال فرصت معاملاتی بگردید. برای مثال به دنبال برخورد الگو در نقطه D به یک مقاومت باشید، یا اینکه یک الگوی کندلی نزولی را ببینید و یا از سایر اندیکاتورهایی که برگشت بازار را نشان می‌دهد استفاده نمایید. سپس در همان نقطه D پس از دیدن چند کندل نزولی یک اوردر فروش بگذارید، و به محض ریتست شدن منطقه مد نظر، وارد معامله شوید. حد ضررتان را تنها چند پیپ از آخرین قله ثبت شده قرار دهید.

اما یکی از راه‌های تصمیم‌گیری برای مشخص کردن حد سود، کشیدن یک اصلاح فیبوناچی جدید از نقطه A تا D الگو است. توجه داشته باشید که فقط زمانی می‌توانید این کار را انجام دهید که نقطه D قبلاً رسیده باشد و الگوی اصلی تکمیل شده باشد.

معامله با الگوی AB=CD
در نقطه D می‌توانید وارد معامله شوید.

شما می‌توانید حد سود خود را در سطوح 38.2%، 50.0% و 61.8% قرار دهید. اگر مطمئن نیستید که سیو سود خود را در کدام یک قرار دهید، می‌توانید به سادگی هدف سود را در سطح 61.8٪ قرار دهید، اما به دقت مراقب واکنش قیمت در اطراف سطوح باشید. اگر قیمت برای شکستن یکی از آنها مشکل داشت، می‌توانید معامله خود را قبل از رسیدن به حد سود ببندید.

دقیقاً به همان روش، با معکوس کردن الگو و سفارشات معاملاتی خود، در بازاری با روند نزولی به دنبال یک الگوی صعودی بگردید. برای انجام معامله خرید در الگوی AB=CD روند نزولی، یک سفارش خرید در نقطه D قرار دهید. حد ضرر خود را چند پیپ پایین‌تر از آن نقطه قرار دهید. پس از رسیدن به D، یک اصلاح فیبوناچی جدید از نقطه A تا D الگو بکشید و سود خود را در سطوح 38.2٪ -61.8٪ فیبوناچی قرار دهید.

مزایا الگو AB=CD

حالا که الگوی AB=CD را کاملاً شناختید، بهتر است از مزایای آن نیز مطلع شوید:

  • الگو بسیار ساده؛
  • مناسب تریدرهای تازه‎کار؛
  • حد سود بزرگ؛
  • حد ضرر بسیار کوچک.

معایب الگو AB=CD

مهم‌ترین ایراد این الگو این است که در خود الگو تاییدیه‌ای بر تشکیل نقطه D و ورود به معامله وجود ندارد.

آنچه در مقاله الگوی هارمونیک AB=CD خواندیم:

در این مقاله با کلیات الگوی هارمونیک AB=CD آشنا شدیم و فهمیدیم که این الگو دارای دو مدل صعودی و نزولی است و شکل ظاهری آن شبیه به یک رعد و برق می‌باشد. این الگو از دو پایه اصلی AB و CD تشکیل شده است که در میانه آنها یک اصلاح عموماً تا سطح 61% فیبوناچی وجود دارد. حرکت الگو معمولاً سریع است و در بازارهایی با ترند قوی می‌توانید این الگو را پیدا کنید.

سوالات متداول
بزرگ‌ترین مشکل الگوی AB=CD چیست؟
چالش اصلی این الگو پیدا کردن دقیق نقطه D است. برای این کار باید از استراتژی و اندیکاتورهای تکمیلی استفاده کرد تا خیالتان از زمان برگشت بازار راحت باشد.
الگوی AB=CD چند مدل دارد؟
این الگو دو مدل دارد. الگوی نزولی که در انتهای یک روند صعودی پیدا می‌شود و دیگری الگوی صعودی که در پایان یک روند نزولی می‌توان آن را مشاهده کرد.
برای پیدا کردن الگو AB=CD از چه چیزی استفاده کنیم؟
برای یافتن این الگو باید به نسبت‌های فیبوناچی تکیه کنید بنابراین در کنار آن از ابزار فیبوناچی نیز استفاده نمایید.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران