خانه > مقالات > ارزش معاملات چیست و چه تاثیری در بازارهای مالی دارد؟

ارزش معاملات چیست و چه تاثیری در بازارهای مالی دارد؟

امتیاز:5

ارزش معاملات به میزان کل ارزش پولی معاملات در یک بازه زمانی مشخص روی یک نماد یا یک بازار گفته می‌شود. ارزش معاملاتی با حجم معاملاتی متفاوت است، به این معنا که ارزش معاملات با میزان پول سنجیده می‌شود، اما حجم معاملات با میزان لات یا تعداد سهام خرید و فروش شده سنجیده می‌شود. البته بستگی دارد که شما ارزش معاملات را در کدام بازار مد نظر قرار دهیم. ما در این مقاله به صورت مفصل به این مقوله خواهیم پرداخت.

ارزش معاملات چیست و چه تاثیری در بازارهای مالی دارد؟

تفاوت حجم معاملات و ارزش معاملات چیست؟

برای اینکه بدانید ارزش معاملات چیست، بهتر است ابتدا تفاوت آن با حجم معاملات را متوجه شوید، زیرا در بیشتر مواقع، ارزش معاملات و حجم معاملات یا والیوم تریدینگ اشتباه گرفته می‌شود. ارزش معاملات به میزان دلاری گفته می‌شود که وارد یک معامله شده است. بگذارید با یک مثال این مسئله را شرح دهیم: مثلا فرض کنید ۱ لات در نماد EUR/USD خریداری شده است. هرچند که ۱ لات برابر است با ۱۰۰ هزار دلار، اما این صد هزار دلار از طریق مارجین فراهم شده است. ممکن است پشت این ۱ لات، ۱۰ دلار با مارجین ۱:۱۰۰۰ وجود داشته باشد، اما از طرفی دیگر، ۱ لات معامله روی همین نماد با ۱۰۰۰ دلار پول و مارجین ۱:۱۰۰ وارد شده باشد.

تفاوت حجم معاملات و ارزش معاملات چیست؟
تفاوت حجم معاملات و ارزش معاملات در مقدار ورود به معامله و مارجین است.

در بازار سهام همین تفاوت وجود دارد، یعنی ممکن است در یک معامله ۳۰۰ سهم از یک نماد معاملاتی خرید یا فروش شود که به آن حجم معامله می‌گویند، اما این ۳۰۰ سهم ممکن است ارزشی به میزان ۲۵۰ هزار دلار داشته باشد که به این عدد ارزش معاملات گفته می‌شود.

ارزش معاملات چیست؟

اما اصل مفهوم ارزش معاملات مربوط به بازارهای مالی مانند سهام است و به زبان ساده، میزان ارزش دلاری سهام خریداری‌شده توسط معامله‌گران را ارزش معاملات می‌گویند. فرض کنید ۱۰۰ سهم از یک نماد خریداری شده است، هر سهم ارزشی به میزان ۲۵۰ دلار داشته، بنابراین ارزش معاملات کلی در این قسمت ۲۵۰۰۰ دلار است. به این ترتیب ارزش معاملات در بازار سهام به دست می‌آید.

کاربرد ارزش معاملات

در بازار فارکس حجم است که اهمیت بالایی دارد و کاربران هنگام معاملات خود به حجم در بازار نگاه می‌کنند، زیرا در نهایت همین حجم است که بازار را تکان می‌دهد نه ارزش پولی بازار. اما به طور کلی رابطه مستقیمی بین حجم معاملات و ارزش معاملات در بازار وجود دارد و عموما هرچقدر که حجم معاملات در بازار افزایش پیدا می‌کند، ارزش معاملات نیز بیشتر می‌شود.

کاربرد ارزش معاملات
کاربرد ارزش معاملات هنگام عرضه و تقاضا مشخص می شود.

همان‌طور که گفتیم اگر بخواهیم تحلیل کنیکال یا پرایس اکشن را در نظر بگیریم، این حجم معاملات است که در بازار تاثیرگذار است، اما اگر بخواهید به تحلیل فاندامنتال برای معاملات و تصمیم‌گیری‌های بلندمدت تکیه کنیم، حجم معاملات می‌تواند نشان‌دهنده ارزشمند بود یک نماد و دلیلی برای سرمایه‌گذاری کلان روی آن باشد. در واقع ارزش معاملات یک سهام نشان می‌دهد که بازار تا چه حد میل به آن سهم دارد، وضعیت عرضه و تقاضا را مشخص می‌کند و این سیگنال را صادر می‌کند که سرمایه‌گذاران به آن نماد معاملاتی تا چه حد در بلند مدت یا کوتاه مدت امیدوار هستند.

به میزان ارزش مالی-پولی معاملات انجام شده روی یک نماد معاملاتی، ارزش معاملات گفته می‌شود. ارزش معاملات همیشه با واحد پولی (مثل دلار، یورو، ریال و…) مورد سنجش قرار می‌گیرد.

انواع ارزش بازار در بازارهای سهام

در بازار سهام، سنجش میزان ارزش بازار برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بسیار مهم و کاربردی است، زیرا افرادی که در بازار سهام فعالیت می‌کنند، یکی از پوینت‌های اصلی برای سنجش میزان عملکرد مثبت یک سهام در آینده را، بالا رفتن ارزش معاملات آن نماد در بازار می‌دانند. به همین دلیل است که 6 نوع ارزش بازار در مارکت سهام جهان وجود دارد که یکی یکی آن‌ها را معرفی خواهیم کرد:

مگا کپ Mega Cap: شرکت‌هایی که ارزش معاملات آن‌ها به بیش از 200 میلیارد دلار می‌رسد، شرکت‌های مگا کپ گفته می‌شود، سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها همیشه امن بوده، می‌باشد. هرچند سود کمی در این سهام آن‌ها نهفته، اما مدل سود آن پایدار و همیشگی است.

بزرگ Large Cap: شرک‌هایی که ارزش معاملات سهام آن بین 10 تا 200 میلیارد دلار است را شرکت‌های Large می‌نامند. این شرکت‌ها انتخابی مناسب برای سرمایه‌گذاری بلند مدت و امن هستند و بیشتر صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

متوسط Middel Cap: این شرکت‌ها بین 2 تا 10 میلیون دلار ارزش ذاتی معاملاتی آن‌هاست و جز شرکت‌هایی محسوب می‌شوند که سهامشان با نوسان همراه بوده و ریسک معاملاتی در آن‌ها کمی بالاتر از ریسک شرکت‌های بزرگ است.

کوچک Small Cap: شرکت‌هایی که بین 300 میلیون تا 2 میلیارد دلار ارزش سرمایه‌گذاری در آنهاست، عموما شرکت‌های نوپایی هستند که بخش زیادی از آن‌ها را نیز استاپ‌ها تشکیل می‌دهد. سرمایه‌گذاری روی این شرکت‌ها نیاز به تجزیه تحلیل بسیار زیادی دارد.

میکرو Micro Cap: به شرکت‌هایی که ارزش سرمایه‌گذاری روی آن‌ها بین 50 تا 300 میلیون دلار است، گاهی سوددهی بسیار بالایی را می‌توانید در این شرکت‌ها تجربه کنید، اما ریسک کلی سرمایه‌گذاری آن‌هم به صورت بلند مدت در این شرکت‌ها بسیار زیاد است.

نانو Nano Cap: کوچک‌ترین مدل شرکت از نظر ساختار ارزش معاملات است که ارزش آن‌ها کمتر از 50 میلیون دلار است و معاملات روی چنین سهام‌هایی ریسک‌های بسیار بزرگی دارد، اما می‌تواند سودهای بزرگی را نیز نصیب معامله‌گران کند.

آنچه در مقاله ارزش معاملات و تأثیر آن در بازارهای مالی خواندیم:

همان‌طور که در این مقاله متوجه شدید، ارزش معاملات اشاره به میزان دلاری (پولی) ارزش خرید و فروش شده سهام یا هر نوع معامله دیگر در بازار دارد. بیشترین تاثیر ارزش معاملات در بازار سهام سنجیده می‌شود. فرض کنید در یک نماد معاملاتی 1000 سهم خریداری شده است، این 1000 سهم حجم معاملات است، اما اگر هر سهم مثلا 12 دلار قیمت داشته باشد، ارزش کل معاملات این نماد، 12000 دلار است. میزان ارزش معاملاتی که روی یک سهم انجام می‌شود یکی از فاکتورهای مهم برای تحلیلگران معاملاتی است تا درباره عرضه و تقاضا، آینده سهم، میزان اقبال عمومی از قیمت و… بتوانند تحلیل درستی داشته باشند.

سوالات متداول
حجم معاملات چیست؟
به میزان خرید یا فروش هر واحد از سهام یا نماد معاملاتی مد نظر، حجم معاملات یا Volume گفته می‌شود.
ارزش معاملات چیست؟
به میزان کل ارزش پولی (دلاری، ریالی یا…) خرید و فروش شده در هر نماد معاملاتی، ارزش معاملات گفته می‌شود.
ارزش روزانه بازار فارکس چقدر است؟
ارزش معاملات روزانه در بازار فارکس به بیش از 7 تریلیون دلار می‌رسد که به همین دلیل توانسته رتبه دومین بازار بزرگ غیر متمرکز در جهان را به خود اختصاص دهد.

امیر پیروزی
من امیرحسین پیروزی هستم از سال 2012 وارد بازارهای مالی شدم و سرمایه گذاری خود را در بورس شروع کردم؛ سپس در سال 2016 وارد بازار فارکس شدم و سعی کردم تجربیات خود را در تحلیل تکنیکال، معامله بر روی سرمایه جذب شده …

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

آخرین مقالات عمومی

بیشتر ما کنجکاویم بدانیم افراد موفق دنیا چه کسانی هستند و چگونه به این موفقیت و ثروت دست یافته‌اند. در این میان، شناخت موفق ترین سرمایه گذاران دنیا، شاید هیجان‌انگیزتر باشد، زیرا این افراد نه تنها خود به ثروت رسیدند، بلکه افراد زیادی را هم در سراسر دنیا در راه رسیدن به ثروت کمک کرده‌اند. در این مقاله می‌خواهیم تمامی سرمایه گذاران موفق جهان را به تفکیک و با توضیح روش سرمایه‌گذاری به شما معرفی کنیم تا بتوانید از استراتژی آن‌ها بهره‌برداری کنید. پس با ما همراه باشید.

با محدودیت‌هایی که کاربران ایرانی برای استفاده از صرافی‌های خارجی دارند کسب درآمد از ترید برای آن‌ها بسیار سخت شده است. حتما شما هم به دنبال یه صرافی خارجی و معتبر هستید که بتوانید در آن فعالیت کنید. ایران توبیت این صرافی را برای شما پیدا کرده است.

بهترین بروکر فارکس در ترکیه، کارگزاری است که توانسته است با رعایت تمامی قوانین رگولاتوری های معتبر و داشتن سابقه‌ای قابل اعتماد، جایگاه ویژه‌ای در بازار فارکس ترکیه کسب کند. برخلاف ایران که در تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد، ترکیه از این محدودیت‌ها دور مانده و به تریدرهای خود این امکان را می‌دهد تا به راحتی از بهترین بروکرهای جهانی استفاده کنند. به همین دلیل تعداد زیادی از تریدرهای ایرانی، به ترکیه مهاجرت می‌کنند تا فعالیت بدون دغدغه‌ای را تجربه کنند. اما قبل از این کار باید بدانند بهترین بروکر در ترکیه کدام است و چه ویژگی‌هایی دارد. در ادامه به بررسی کامل و جامع این کارگزاری‌ها خواهیم پرداخت.

حساب دمو آرون گروپس به تریدرها این امکان را می‌دهد تا بدون صرف هیچ هزینه‌ای، استراتژی‌های خود را بررسی و در محیطی شبیه‌سازی شده تست کنند. این حساب به ویژه برای تریدرهای تازه‌کار بسیار مناسب است، زیرا آن‌ها می‌توانند با استفاده از این ابزار، به سرعت و با کیفیت بیشتری با بازار فارکس آشنا شوند. در ادامه این مقاله، به صورت گام به گام با نحوه ساخت و فعال‌سازی حساب دمو در پلتفرم متاتریدر توضیح داده می‌شود.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران