خانه > کالج کدام بروکر > والیوم تریدینگ چیست؟

والیوم تریدینگ چیست؟

ولیوم تریدینگ یا معاملات بر اساس حجم اشاره به روش‌ها و استراتژی‌های معاملاتی دارد که تریدرها پرایس اکشن را بر پایه قیمت و همچنین میزان حجم جابجایی، ورود و خروج حجم انجام می‌دهند. والیوم تریدینگ جز روش‌های معاملاتی بسیار سطح بالا محسوب می‌شود، زیرا خواندن حجم و استفاده از آن در کلاس تریدرهای حرفه‌ای است و مبتدیان نمی‌توانند به خوبی از آن استفاده کنند. ما در این مقاله تمامی جزئیات لازم برای شروع ولیوم تریدینگ را به شما آموزش خواهیم داد.

والیوم تریدینگ چیست؟

فهرست مطالب

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

حجم معاملات یا والیوم تریدینگ چیست؟

در قدم اول شاید با خودتان بگویید که حجم معاملات چیست و چرا اینقدر اهمیت دارد. در واقع به زبان ساده این حجم معاملات است که بازار را تکان می‌دهد. زمانی که شما می‌بینید یک ارز جهش کرده و مثلاً در مسیر صعودی قرار می‌گیرد، یعنی حجم زیادی از خریداران وارد آن معامله شدند به قدری که حجمشان از فروشندها بسیار بیشتر است. حجم در بازار با نام ولوم Volume شناخته می‌شود. در واقع حجم ورود و حجم خروج از معامله به شدت مهم است و اگر بتوانید خوانش آن را به خوبی درک کنید، می‌توانید مهم‌ترین نقاط بازار را پیدا کنید. به طور کلی از حجم در بازار می‌توانید این ۴ مورد را متوجه شوید:

  • حجم بیشتر در طول یک روند صعودی نشان‌دهنده یک روند صعودی قوی است و به معامله‌گران سیگنال می‌دهد که سفارشات Buy را ثبت کنند.
  • حجم بیشتر در طول یک روند نزولی نشان‌دهنده یک روند نزولی قوی است و به معامله‌گران سیگنال می‌دهد که سفارشات Sell را ثبت کنند.
  • حجم پایین‌تر در طول یک روند صعودی نشان‌دهنده یک روند صعودی ضعیف است که به سمت یک برگشت نزولی ادامه می‌یابد و به معامله‌گران سیگنال می‌دهد که سفارشات برگشتی Sell بدهند.
  • حجم پایین‌تر در طول یک روند نزولی نشان‌دهنده یک روند نزولی ضعیف است که به سمت برگشت صعودی ادامه می‌یابد و به معامله‌گران سیگنال می‌دهد که سفارشات Buy را ثبت کنند.

تعریف والیوم تریدینگ

ولیوم تریدینگ به نوع معامله‌گری گفته می‌شود که استراتژی آن بر اساس حجم بازار برنامه‌ریزی می‌شود، یعنی پایه و اساس معاملات بر اساس تشخیص ورود و خروج حجم در بخش‌های مختلف بازار است.

استراتژی والیوم تریدینگ

استراتژی‌های ولیوم تریدینگ بر پایه تحلیل حجم در بازار است. دو نکته در استراتژی ولیوم تریدینگ بسیار مهم است، اول اینکه شما فقط می‌توانید بخشی از حجم را مشاهده کنید که در دسترس ارائه‌دهنده شماست و کل حجم بازار برای هیچ‌کس قابل مشاهده نیست. مسئله دوم این است که شما با بهترین اندیکاتورهای تشخیص حجم فقط می‌توانید حجم را ببینید، اما نمی‌توانید تشخیص دهید که حجم ورود به معامله است یا مربوط به خروج از معامله و یا حتی حجم استاپ شده یا سیو سود شده است. براساس اندیکاتور و سیستمی که با آن حجم معاملات را مشاهده می‌کنید و آموزش پرایس اکشنی که دیده‌اید یک سیستم برای معاملات با حجم ایجاد نمایید.

بهترین اندیکاتور برای مشاهده حجم فارکس

اندیکاتورهای مختلفی وجود دارد که برای سنجش حجم می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید که ما مهم‌ترین آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

  1. اندیکاتور حجم در تعادل (OBV)؛
  2. اندیکاتور Accumulation/distribution) A/D)؛
  3. اندیکاتور نوسانگر حجم (VO)؛
  4. اندیکاتور Tick volume.

در ادامه به بررسی بیشتر اندیکاتورهای ذکر شده می‌پردازیم:

اندیکاتور حجم در تعادل (OBV):

OBV یک اندیکاتور فنی است که فشار خرید و فروش در بازار فارکس را با میزان حجم در روزهای افزایش و کم کردن آن در روزهای پایین اندازه‌گیری می‌کند.

اندیکاتور حجم در تعادل (OBV)
OBV یک اندیکاتور فنی است که فشار خرید و فروش در بازار فارکس را با میزان حجم در روزهای افزایش و کم کردن آن در روزهای پایین اندازه‌گیری می‌کند.

روزهای افزایش یا افزایش حجم، زمانی است که قیمت جفت ارز بیشتر از روز قبل بسته می‌شود و حجم پایین زمانی است که قیمت جفت ارز کمتر از روز قبل بسته می‌شود.

اندیکاتور Accumulation/distribution) A/D):

A/D یک نشانگر حجم است که حجم تجمعی یک جفت ارز را محاسبه می‌کند.

اندیکاتور Accumulation/distribution) A/D)
A/D یک نشانگر حجم است که حجم تجمعی یک جفت ارز را محاسبه می‌کند.

با اندازه‌گیری قیمت بسته شدن جفت ارز و مقایسه آن با محدوده نوار قیمت آن، تعیین می‌کند که آیا جفت ارز در طول زمان انباشته یا توزیع می‌شود.

اندیکاتور نوسانگر حجم (VO):

VO حجم جفت ارز را با تعیین رابطه بین میانگین حرکت آهسته و سریع اندازه‌گیری می‌کند.

اندیکاتور نوسانگر حجم (VO)
VO حجم جفت ارز را با تعیین رابطه بین میانگین حرکت آهسته و سریع اندازه‌گیری می‌کند.

سپس تفاوت بین این دو به عنوان یک هیستوگرام نمایش داده می‌شود تا ارزیابی شود که آیا جفت ارز در فاز صعودی یا نزولی قرار دارد.

ولیوم تریدینگ به استراتژی‌هایی گفته می‌شود که بر پایه خوانش حجم ورود و خروج پول به معاملات در بازار طراحی می‌شوند.

اندیکاتور Tick volume:

حجم-تیک یا همان Tick Volume تعداد معامله‌گران شرکت‌کننده در بازار را نشان می‌دهد. یک تیک نشان‌دهنده یک تراکنش است، و هرچه تیک بالاتر باشد، حجمی که معامله‌گران می‌توانند برای ثبت سفارش استفاده کنند، همراه با روند فعلی بازار بیشتر است.

اندیکاتور Tick volume
حجم-تیک یا همان Tick Volume تعداد معامله‌گران شرکت‌کننده در بازار را نشان می‌دهد.

اندیکاتورهای تیک قادر به اندازه‌گیری تعداد کل تراکنش‌ها در یک دوره زمانی هستند و تغییر قیمت را به صورت میله‌هایی در نموداری که در زیر نمودار قیمت ظاهر می‌شود نشان می‌دهند. زمانی که حجم جفت ارز در دوره جاری نسبت به دوره قبل بیشتر باشد، نوار سبز رنگ و اگر کمتر از دوره قبل باشد، به رنگ قرمز درمی‌آید.

بهترین پلتفرم برای مشاهده حجم در فارکس

همان‌طور که مشاهده کردید از طریق اندیکاتورهای مختلفی در پلتفرم متاتریدر می‌توانید میزان حجم را از زاویه‌های مختلف مورد بررسی قرار دهید، اما بیشتر معامله گران فوق حرفه‌ای بازار از پلتفرم معاملاتی ATAS برای ولیوم تریدینگ استفاده می‌کنند. این پلتفرم رایگان نیست و باید برای استفاده از آن به صورت ماهانه پول پرداخت کنید، اما به صورت تخصصی و زنده می‌توانید حجم‌های بالای ورود و خروج پول به بازار را در آن مشاهده نمایید.

بهترین پلتفرم برای مشاهده حجم در فارکس
بیشتر معامله گران فوق حرفه‌ای بازار از پلتفرم معاملاتی ATAS برای ولیوم تریدینگ استفاده می‌کنند.

نرم افزار ATAS ابزار فوق‌العاده‌ای برای نمایش حجم به روش‌های مختلف دارد، حتی می‌توان از طریق آن تعداد خرید و فروش و حجم یک کندل را نیز مشاهده کرد که البته روش خوانش آن به شدت دشوار است، اما اگر می‌خواهید به صورت کاملاً تخصصی روی موضوع حجم یا همان Volume Trading کار کنید، می‌توانید از اتس استفاده نمایید.

مشاهده حجم در تریدینگ ویو

در پلتفرم آنلاین تریدینگ ویو نیز می‌توانید حجم را از طریق اندیکاتورهای اختصاصی آن مشاهده کنید.

مشاهده حجم در تریدینگ ویو
در پلتفرم آنلاین تریدینگ ویو نیز می‌توانید حجم را از طریق اندیکاتورهای اختصاصی آن مشاهده کنید.

همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید از منوی سمت چپ می‌توانید به راحتی گزینه Fixed Range Volume را انتخاب کرده و روی چارت بکشید تا حجم قسمت‌های مختلف بازار را مشاهده کنید.

مزایا و معایب والیوم تریدینگ

اگر پس از بررسی سیستم ولیوم تریدینگ بخواهیم درباره مزایا و معایب آن صحبت کنیم باید بگوییم که مهم‌ترین مزیت آن دقت و همچنین زنده بودن در بازار است. در واقع حجم برخلاف روش‌های دیگری که عموماً اندیکاتورهای دارای تاخیر به ما می‌دهند، به صورت آنی رخ می‌دهد و از هر شاخص دیگری می‌تواند گزینه بهترین برای بررسی بازار باشد. با این حال، مشکل اصلی این روش خوانش بسیار سخت و استراتژی‌های پیچیده‌ای است که فقط مناسب تریدرهای بسیار حرفه‌ای می‌باشد و زمان نسبتاً زیادی برای مسلط شدن روی این روش نیاز دارید.

آنچه در مقاله والیوم تریدینگ خواندیم:

در این مقاله متوجه شدید که حجم یا همان Volume یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها و دلیل اصلی حرکت بازار است. درک صحیح حجم در بازار کمک می‌کند تا شما متوجه شوید که یک روند تا چه میزان صعودی و تا چه میزان می‌تواند نزولی باشد. تریدرهای حرفه‌ای همیشه به دنبال مشاهده حجم در بازار هستند، چون به آن‌ها آدرس صحیحی از تمایل خریداران بزرگ، Smart Money و حرکت‌های اصلی بازار می‌دهد. همان‌طور که متوجه شدید با استفاده از پلتفرم‌های مختلف و اندیکاتورهای متنوعی می‌توانید به شکل‌های گوناگون حجم در بازار را مشاهده کنید.

تبلیغات

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران