در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
والیوم تریدینگ چیست؟
حجم معاملات است که بازار را تکان میدهد. زمانی که شما میبینید یک ارز جهش کرده و مثلاً در مسیر صعودی قرار میگیرد، یعنی حجم زیادی از خریداران وارد آن معامله شدند به قدری که حجمشان از فروشندها بسیار بیشتر است. حجم در بازار با نام ولوم Volume شناخته میشود. در واقع حجم ورود و حجم خروج از معامله به شدت مهم است و اگر بتوانید خوانش آن را به خوبی درک کنید، میتوانید مهمترین نقاط بازار را پیدا کنید. به طور کلی از حجم در بازار میتوانید این ۴ مورد را متوجه شوید:
- حجم بیشتر در طول یک روند صعودی نشاندهنده یک روند صعودی قوی است و به معاملهگران سیگنال میدهد که سفارشات Buy را ثبت کنند.
- حجم بیشتر در طول یک روند نزولی نشاندهنده یک روند نزولی قوی است و به معاملهگران سیگنال میدهد که سفارشات Sell را ثبت کنند.
- حجم پایینتر در طول یک روند صعودی نشاندهنده یک روند صعودی ضعیف است که به سمت یک برگشت نزولی ادامه مییابد و به معاملهگران سیگنال میدهد که سفارشات برگشتی Sell بدهند.
- حجم پایینتر در طول یک روند نزولی نشاندهنده یک روند نزولی ضعیف است که به سمت برگشت صعودی ادامه مییابد و به معاملهگران سیگنال میدهد که سفارشات Buy را ثبت کنند.
تعریف والیوم تریدینگ
ولیوم تریدینگ به نوع معاملهگری گفته میشود که استراتژی آن بر اساس حجم بازار برنامهریزی میشود، یعنی پایه و اساس معاملات بر اساس تشخیص ورود و خروج حجم در بخشهای مختلف بازار است.
استراتژی والیوم تریدینگ
استراتژیهای ولیوم تریدینگ بر پایه تحلیل حجم در بازار است. دو نکته در استراتژی ولیوم تریدینگ بسیار مهم است، اول اینکه شما فقط میتوانید بخشی از حجم را مشاهده کنید که در دسترس ارائهدهنده شماست و کل حجم بازار برای هیچکس قابل مشاهده نیست. مسئله دوم این است که شما با بهترین اندیکاتورهای تشخیص حجم فقط میتوانید حجم را ببینید، اما نمیتوانید تشخیص دهید که حجم ورود به معامله است یا مربوط به خروج از معامله و یا حتی حجم استاپ شده یا سیو سود شده است. براساس اندیکاتور و سیستمی که با آن حجم معاملات را مشاهده میکنید و آموزش پرایس اکشنی که دیدهاید یک سیستم برای معاملات با حجم ایجاد نمایید.
بهترین اندیکاتور برای مشاهده حجم فارکس
اندیکاتورهای مختلفی وجود دارد که برای سنجش حجم میتوانید از آنها استفاده کنید که ما مهمترین آنها را به شما معرفی خواهیم کرد:
- اندیکاتور حجم در تعادل (OBV)؛
- اندیکاتور Accumulation/distribution) A/D)؛
- اندیکاتور نوسانگر حجم (VO)؛
- اندیکاتور Tick volume.
در ادامه به بررسی بیشتر اندیکاتورهای ذکر شده میپردازیم:
اندیکاتور حجم در تعادل (OBV):
OBV یک اندیکاتور فنی است که فشار خرید و فروش در بازار فارکس را با میزان حجم در روزهای افزایش و کم کردن آن در روزهای پایین اندازهگیری میکند.
روزهای افزایش یا افزایش حجم، زمانی است که قیمت جفت ارز بیشتر از روز قبل بسته میشود و حجم پایین زمانی است که قیمت جفت ارز کمتر از روز قبل بسته میشود.
اندیکاتور Accumulation/distribution) A/D):
A/D یک نشانگر حجم است که حجم تجمعی یک جفت ارز را محاسبه میکند.
با اندازهگیری قیمت بسته شدن جفت ارز و مقایسه آن با محدوده نوار قیمت آن، تعیین میکند که آیا جفت ارز در طول زمان انباشته یا توزیع میشود.
اندیکاتور نوسانگر حجم (VO):
VO حجم جفت ارز را با تعیین رابطه بین میانگین حرکت آهسته و سریع اندازهگیری میکند.
سپس تفاوت بین این دو به عنوان یک هیستوگرام نمایش داده میشود تا ارزیابی شود که آیا جفت ارز در فاز صعودی یا نزولی قرار دارد.