خانه > مقالات > مدیریت طمع در معاملات فارکس + چگونه از طمع دوری کنیم؟

مدیریت طمع در معاملات فارکس + چگونه از طمع دوری کنیم؟

امتیاز:5

مطالعات نشان داده که اغلب تریدرها دچار طمع (Greed) هستند. در واقع شاید بتوان اینگونه گفت که در بسیاری از موارد، عامل ضرر در معاملات، حرکات منفی بازار نیست، بلکه طمع تریدرها است. طمع و حرص (Avarice) دو احساس قدرتمند انسانی هستند که به طور قابل‌توجهی بر رفتار معامله‌گران در بازار فارکس تاثیرگذارند. در ادامه به مدیریت طمع در معاملات فارکس بیشتر می‌پردازیم.

مدیریت طمع در معاملات فارکس

طمع در ترید چیست؟

طمع را می‌توان به عنوان میل شدید به چیزی توصیف کرد و در روانشناسی معامله گری (Trading Psychology)، اغلب به صورت میل شدید به کسب سود تعریف می‌شود. متاسفانه، طمع بیشتر از اینکه به معامله‌گران کمک کند، یک مانع است. این احساس به راحتی می‌تواند معاملات خوب را به بد و معاملات بد را به معاملات بدتر تبدیل کند.

طمع بر بسیاری از معامله‌گران در بازار فارکس تاثیر می‌گذارد. حرص و طمع، معامله‌گران را مجبور به ریسک‌های بیش از حد می‌کند تا طرح معاملاتی خود را نادیده بگیرند و به امید سود بیشتر، موقعیت‌های ضررده خود را حفظ کند. طمع همچنین مانع از رضایت معامله‌گران از دستاوردهای خود شده و آنها را به دنبال کردن اهداف غیرواقع‌بینانه و غیرمنطقی وادار می‌کند.

طمع در ترید چیست؟
یکی از خطرناک‌ترین حس‌هایی که در شخصی که وارد بازارهای مالی می‌شود، ممکن است رخ دهد، حس طمع است.

حرص و طمع وضعیت ذهنی شما را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود اشتیاق به سود سریع (Desire for quick profit) داشته باشید و تمام تمرکز خود را برای به حداکثر رساندن آن به کار گیرید. معامله‌گران طماع، اغلب معاملاتی را انجام می‌دهند که از قبل هرگز فکر اجرای آن را نمی‌کردند. همچنین طمع اغلب با دیگر احساسات در سایکل احساسی معامله گران همراه است، مانند ترس (Fear)، پشیمانی، حسرت و غرور! به همین دلیل است که یادگیری نحوه مدیریت ترس و غلبه بر غرور نیز ضروری می‌باشد.

مثالی از تاثیر طمع در معامله گری

نمودار زیر نمونه ای از تاثیر منفی طمع در معاملات فارکس را نشان می‌دهد. این نمودار نشان می‌دهد که یک معامله‌گر پس از کندل صعودی بزرگ، یک موقعیت خرید به جفت ارز EUR/USD (فلش آبی اول) وارد می‌کند، به این امید که آن بازار به سمت بالاتر حرکت کند. اما بازار به سمت پایین حرکت کرده و معامله‌گر را در موقعیت زیانده قرار می‌دهد.

مثالی از تاثیر طمع بر معامله گری
طمع، یکی از بزرگترین دشمنان تریدرهای موفق در بازار فارکس است.

طمع ممکن است او را ترغیب کند که نه تنها موقعیت موجود را حفظ کند، بلکه زمانی که بازار نشانه‌هایی از چرخش را نشان می‎دهد، یک موقعیت خرید جدید باز کند (فلش آبی دوم).

ایده آنها این است که خرید در این نقطه، یک معامله بازنده را به یک معامله برنده تبدیل می‌کند. علاوه بر این، چنین حرصی می‌تواند تریدر را کور کند، تا حدی که امکان معامله در جهت مخالف روند داشته باشد.

نشانه های طمع در فارکس

طمع یکی از مهم‌ترین دشمنان ترید موفق است و می‌تواند معامله‌گران را به سمت تصمیم‌گیری‌های هیجانی و نادرست سوق دهد و ضررهای فراوانی به همراه بیاورد. این خصلت بر استراتژی‌های کارساز هم تاثیر منفی می‌گذارد و باعث می‌شود حتی تریدرهای موفق هم به ناگهان حساب خود را از دست بدهند و مارجین کال شوند. بنابراین، بسیار مهم است که بدانید آیا شما در ترید کردن طماع و حریص هستید یا نه!

اگر نشانه‌های زیر را دارید، باید بدانید که در ترید کردن طمع دارید:

  • معامله بیش از حد: اگر در مدت زمان کم معاملات زیادی انجام می‌دهید تا پول و سود زیادی به دست آورید، باید همین حالا از این کار دست بکشید!!! زیرا این کار منجر به تلفات گسترده می‌شود، این ریسک شما را افزایش می‌دهد و مدیریت موثر معاملات را دشوار می‌کند.
  • استفاده از اهرم بالا: لوریج یا اهرم (Leverage) بالا نشان می‌دهد که شما دارید با پولی بیشتر از آنچه که می‌توانید از دست بدهید، معامله می‌کنید. این پول از بروکر قرض گرفته می‌شود که در نهایت باعث زیان‌های جبران‌ناپذیری خواهد شد. با لوریج بالا، حتی یک حرکت کوچک منفی در بازار، علیه شما خواهد بود.
  • دنبال نکردن پلان معاملاتی خود: برنامه یا پلان معاملاتی (Trading Plan)، مجموعه‌ای از قوانین است که باید هنگام معامله از آنها پیروی کنید. این پلن شامل نقاط ورود و خروج، قوانین مدیریت ریسک (Risk Management) و اهداف سود شما است. اگر برنامه خود را دنبال نمی‌کنید، احتمالاً دارید بر اساس حرص و آز خود تصمیم می‌گیرید که منجر به ضرر خواهد شد.
  • عدم تضمین سود: بسیاری از تریدرها به امید کسب سود بیشتر، معاملات موفق خود را برای مدت طولانی نگه می‌دارند که این کار بسیار خطرناک است. حتما می‌دانید بازار در هر زمانی می‌تواند علیه شما شود، پس اگر همین الان سود خود را نبرید، خطر تبدیل آن به ضرر وجود دارد.
  • ادامه دادن ضرر: یکی دیگر از اشتباهات رایج تریدرها این است که زیان (Loss) خود را نمی‌بندند. این کار اغلب به دلیل طمع است، زیرا نمی‌خواهند قبول کنند که اشتباه کردند. با این توصیف، حفظ معاملات بازنده منجر به زیان بیشتر و ورشکستگی (Bankruptcy) آنها می‌شود. بنابراین مهم است که ضرر خود را به سرعت کاهش دهید، معامله را ببندید و به معامله بعدی بروید.

دلایل طمع در معامله

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا معامله گران فارکس اغلب حریص هستند. برخی از آنها عبارتند از:

  • اعتماد به نفس کاذب (Overconfidence): برخی تریدرها، پس از یک سری معاملات موفق، بیش از حد اعتماد به نفس پیدا می‌کنند و فکر می‌کنند که می‌توانند همیشه بازار را شکست دهند یا حرکات آن را پیش‌بینی کنند. آنها همچنین ممکن است بر این باور باشند که مستحق سود بیشتری هستند یا از سایر معامله‌گران باهوش‌ترند.
  • ترس جا ماندن از بقیه (FOMO): برخی افراد و تریدرها دچار ترس جا ماندن از بقیه یا FOMO هستند. آنها فکر می‌کنند در کار، تفریح و زندگی از بقیه افراد عقب‌تر هستند. بنابراین بدون تجزیه و تحلیل مناسب، وارد معاملات می‌شوند تا فقط بتوانند سود کسب کند. این مورد به نوعی تبدیل به حسادت یا رقابت می‌شود که طبعات جبران‌ناپذیری بر زندگی و کار افراد خواهد داشت.
  • حسرت: احساس حسرت پس از از دست دادن فرصت‌ها، باعث می‌شود که تریدرها باز هم مرتکب اشتباه شوند. آنها ممکن است، ضرر یا سودهای از دست‌رفته خود را با ریسک‌های بزرگتر یا انجام معاملات بیشتر جبران کنند.
  • خستگی و کسالت: خستگی از استراتژی سابق خود، یکی دیگر از دلایل طمع است، زیرا تریدرها ممکن است به دنبال هیجان یا تنوع در بازار باشند. همچنین آنها ممکن است از این مسئله ناراضی باشند که چرا استراتژی آنها تا به اکنون سودآوری لازم را نداشته است.
دلایل طمع در معامله
یکی از دلایل طمع در ترید این است که معامله‌گران نمی‌خواهند با زیان ترید خود را ببندند.

با بررسی و رعایت نکات بالا می توانید از طمع در معامله جلوگیری کنید.

برخی تریدرها، پس از تعدادی معامله موفق، دچار طمع و اعتماد به نفس بیش از حد می‌شوند و فکر می‌کنند که می‌توانند همیشه بازار را شکست دهند یا حرکات آن را پیش‌بینی کنند. آنها همچنین ممکن است بر این باور باشند که مستحق سود بیشتری هستند یا از سایر معامله‌گران باهوش‌ترند.

روش های غلبه بر طمع در ترید

اگر متوجه شدید که دچار طمع در معامله‌ گری شده‌اید، باید سریعا در صدد حل مشکل برآمده و بر آن غلبه کنید. روش‌های زیر می‌توانند در این امر به شما کمک فراوانی کنند:

  • یک استراتژی معاملاتی ثابت (Consistent Trading Strategy) داشته باشید و از آن پیروی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا تصمیمات منظمی بگیرید و هیجانی نشوید.
  • حد سود (تیک پرافیت – Take Profit) و حد ضرر (استاپ لاس – Stop loss) خود را در ابتدای هر معامله مشخص کنید. این به شما کمک می‌کند تا در صورت خوب پیش نرفتن معامله، ریسک خود را کنترل و از سود خود محافظت نمایید.
  • از تکنیک پارشال یا بستن سود جزئی استفاده کنید. در این روش حجم مشخصی از معامله را بسته و سود آن قسمت را تضمین می‌کنید و با باز نگه داشتن باقیمانده معامله، امکان سود بیشتر و یا کاهش ریسک معاملاتی را خواهید داشت. در مقاله پارشال در فارکس چیست؟ این تکنیک را آموزش داده‌ایم.
  • مدت زمانی را از معاملات فاصله بگیرید و ذهن خود را از هر چیزی پاک کنید تا بتوانید با ثبات ذهنی (Emotional Stability) و آرامش بیشتر به معاملات برگردید و احساسی برخورد نکنید.
  • با کاهش میزان ریسک در معاملات خود، ضررهای احتمالی را محدود و از حساب خود محافظت می‌کنید. این کار به شما امکان می‌دهد، مدت بیشتری در بازار بمانید.
  • آگاهی عاطفی را تمرین کنید و نشانه های ترس و طمع مانند تردید، تکانشگری یا ریسک‌پذیری بیش از حد را بشناسید.
  • بدانید که ضرر بخشی اجتناب‌ناپذیر از ترید است و هر معامله‌ای لزوما سودآور نخواهد بود. پذیرش این واقعیت می‌تواند به کاهش تاثیر عاطفی کمک کند.
  • تعادل کار و زندگی سالم خود را حفظ کنید. درگیر شدن در سرگرمی‌ها، فعالیت‌های بدنی و حفظ ارتباطات اجتماعی خارج از دنیای فارکس می‌تواند به کاهش استرس شما کمک کند و دیدگاه متعادل‌تری در عملکرد معاملات ارائه دهد.

حرص و طمع یک احساس طبیعی انسانی است، اما اگر می‌خواهید در ترید موفق باشید، باید آنها را تحت کنترل داشته باشید.

نحوه کنترل و مدیریت طمع در معاملات فارکس

خوشبختانه حرص و طمع قابل کنترل است و با گذشت زمان و رعایت نظم و انضباط لازم، می‌توان معاملات را در آرامش کامل و به صورت برنامه‌ریزی‌شده انجام داد. افرادی که منضبط هستند، به ندرت در دام طمع می‌افتند، زیرا برنامه‌ای دارند و به آن پایبند هستند. پس برنامه‌ها و ژورنال معاملاتی، راهی عالی برای نگه داشتن معامله‌گران در مسیر درست است. این کار باعث عدم وسوسه وارد شدن به معاملات خارج از برنامه می‌شود.

نحوه کنترل و مدیریت طمع در معاملات فارکس
مهمترین پارامتر برای کنترل و مدیریت طمع، صبر می‌باشد

تریدها همچنین باید نسبت ریسک به پاداش خود را مشخص کنند که مهم‌ترین ویژگی یک ترید موفق است.

البته مهم است که به یاد داشته باشید مدیریت و مقابله با طمع در معامله گری چیزی نیست که طی یکی دو معامله بتوان آن را حل کرد و نیاز به تمرین و خودآگاهی بالایی دارد.

عواقب طمع در معاملات فارکس

حرص و طمع در ترید، همان میل به سود بیشتر است که در معامله‌گری، به چند طریق ظاهر می‌شود:

  • انجام تعداد زیادی معامله (OverTrading) و ورود به موقعیت‌های متعدد به امید به حداکثر رساندن سود، بدون مدیریت ریسک مناسب؛
  • نادیده گرفتن مدیریت ریسک و عدم پایبندی به سطوح توقف ضرر یا تعیین لات سایز (حجم معاملات- Lot Size) بالا؛
  • حفظ معاملات در ضرر به دلیل عدم پذیرش ضرر و امیدواری به اینکه معامله زیانده در نهایت به نفع آنها باشد.

اگر متوجه هر یک از این ویژگی‌ها شدید، باید رویکرد معاملاتی خود را مجددا ارزیابی کنید و تغییر دهید.

آنچه در مقاله مدیریت طمع در معاملات فارکس خواندیم:

در این مقاله به صورت تخصصی به طمع در معاملات فارس پرداختیم و نشانه‌های یک فرد حریص در بازارهای مالی را بررسی کردیم. همچنین دلایل این که یک فرد دچار طمع می‌شود و انواع طمع را توضیح دادیم. در پایان روش های غلبه بر آن و مدیریت طمع در معاملات فارکس را بازگو کردیم. در پایان این مقاله شما باید بتوانید طمع خود را کنترل کنید و به یک آرامش و خودآگاهی در معاملات دست یابید.

سوالات متداول
از کجا بفهمیم دچار طمع در ترید شده‌ایم؟
چنانچه یکی از این رفتارها را دارید: معامله بیش از حد؛ استفاده از اهرم بالا؛ دنبال نکردن پلان معاملاتی خود؛ عدم تضمین سود؛ ادامه دادن ضرر.
چه افرادی بیشتر دچار طمع در معامله گری می‌شوند؟
افراد مغرور، جنگنده و آنهایی که دچار حسادت و ترس هستند.
آیا طمع در معاملات فارکس، قابل کنترل است؟
بله با رعایت چند راهکار ساده که در بالا اعلام کردیم، می‌توان به سادگی حرص و طمع را سرکوب کرد.

فاطمه بیان
از سال 95 ویراستاری انجام می‌دهم و از سال 97 به طور حرفه‌ای وارد نویسندگی و تولید محتوای متنی و تصویری شدم. عمده فعالیت من در زمینه فناوری‌های دیجیتال بود و در حال حاضر 1 سال هست که به تیم کدام بروکر پیوستم. سمت من در کدام بروکر سردبیر مقالات و نویسنده حوزه فارکس و کریپتو هست.

فهرست مطالب

تبلیغات

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران