در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه میکنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.
پیوت پوینت چیست
پیوت پوینت یک اندیکاتور در تحلیل تکنیکال است که نقاط مهم حمایت و مقاومت یک نماد در شروع روز کاری و از روی محاسبه وضعیت همان نماد در روز قبل، برای شما به دست میآورد. پیوت پوینت اندیکاتوری نیست که بتوان به تنهایی با آن معامله کرد، ولی نقاط حساس بازار را به شما نشان میدهد. این اندیکاتور یک نقطه مرکزی دارد که از میانگین قیمت باز و بسته شدن و سقف و کف قیمت کلی در روز قبل به دست میآید. بالای این قیمت میانی که با PP نشان داده میشود، ۵ خط وجود دارد که خطوط مقاومتی هستند و با R مشخص شدهاند.
هر کدام از این مقاومتها شکسته شوند و قیمت بالای آن تثبیت شود، احتمالاً هدف قیمتی روی مقاومت بعدی خواهد بود، اما زیر همین خط وسط نیز ۵ خط دیگر به عنوان ساپورت وجود دارد که با S مشخص میشوند. این ۵ خط مقاومت نیز قیمتهایی هستند که احتمالاً بازار در آنها مقاومت خواهد کرد، اما هر مقاومت از دست برود احتمالاً مقاومت بعدی هدف قیمت خواهد بود.
فرمول محاسبه پیوت
پیوت پوینت که شامل یک نقطه مرکزی و ۱۰ حمایت و مقاومت است بر اساس رخدادهای مهم قیمتی در روز بعد و بر اساس یک فرمول مشخص برای روز آینده تهیه میشود که میتوانید شرح آن را در ادامه مشاهده کنید:
P = High + Low + Close
R1 = (P × ۲) − Low
R2 = P + (High − Low)
S1 = (P×۲) − High
S2 = P − (High − Low)
- High: نشاندهنده بالاترین قیمت از روز معاملاتی قبل است.
- Low: نشاندهنده کمترین قیمت از روز معاملاتی قبل است.
- Close: نشاندهنده قیمت بسته شدن از روز معاملاتی قبل است.
نحوه محاسبه Pivot Point
همانطور که در فرمول بالا دیدید نحوه محاسبه پیوت پوینت به این صورت است که پس از بسته شدن بازار در پایان روز معاملاتی شما باید از طریق این سه مرحله زیر پیوت پوینت را محاسبه کنید که در ادامه آمده است:
- قیمت high و قیمت low و همچنین قیمت بسته شدن کندل روزانه را پیدا کنید.
- سپس high، low و قیمت بسته شدن را جمع کرده و بر ۳ تقسیم کنید تا قیمت P به دست آید.
- سپس از طریق فرمولی که داده شد با داشتن P و High و low میتوانید باقی خطوط را محاسبه کنید.
البته اگر بخواهید از پیوت پوینتها استفاده کنید نیازی به گذراندن این مراحل سخت نیست. شما فقط کافی است که اندیکاتور پیوت پوینت را روی چارت بیندازید تا خودش اعداد را برای شما در کسری از ثانیه مشخص کند.
در تریدینگ ویو مانند عکس بالا میتوانید از طریق اندیکاتورها Pivot Point را پیدا کرده و آن را روی چارت بیندازید.
کاربرد پیوت پوینت
پیوت پوینتها نقش حمایت و مقاومتهای اصلی را در بازار بازی میکنند. در واقع به این خطوط میتوان به چشم یک حمایت و مقاومت مهم نگاه کرد، اما با این تفاوت که پیوت پوینتها با هم ارتباط معاملاتی دارند، به این معنا که مثلاً اگر قیمت بتواند روی یکی از خطوط حمایتی بماند، هدفش خط بعدی مقاومتی روی پیوت پوینت است. بگذارید این مسئله را با یک مثال به شما نشان دهیم:
برای مثال اینجا قیمت توانسته روی R1 مقاومت خوبی از خودش نشان دهد، پس هدف بعدی حرکت قیمت باید R2 باشد. بنابراین شما میتوانید یک معامله خرید با استاپ بسیار کوچک زیر R1 و حد سود ۱:۴ زیر R2 ایجاد کنید.
زمانی که قیمت به R2 برسد شما باید از بازار خارج شوید و منتظر واکنش قیمت باشید که قرار است بالای R2 تثبیت شود یا زیر آن بماند. اگر قیمت بالای R2 تثبیت شود باید هدف بعدی R3 باشد، اما اگر در R2 مقاومت کرد و زیر آن ماند پس هدف معامله SELL تا R1 است.