خانه > کالج کدام بروکر > آموزش الگوی هارمونیک گارتلی

آموزش الگوی هارمونیک گارتلی

امتیاز:5

در سال 1935 اولین بار الگوی گارتلی در کتابی که H.M یکی از تحلیلگران بزرگ نوشت معرفی شد. الگوی گارتلی بر اساس شکل و اعداد مشخص فیبوناچی به دست می‌آید و کاربران می‌توانند آن را روی چارت پیدا کنند. این پترن از جمله الگوهای ادامه‌دهنده است که نشان می‌دهد روند بازار چطور ادامه پیدا می‌کند. ما در این مقاله به صورت کامل الگوی هارمونیک گارتلی را آموزش خواهیم داد.

الگو گارتلی

الگو گارتلی چیست؟

الگوی گارتلی یکی از رایج‌ترین الگوی های هارمونیک است. الگوهای هارمونیک بر این فرض عمل می‌کنند که دنباله‌های فیبوناچی می‌توانند برای تشکیل ساختارهای هندسی مانند شکست و تغییر قیمت‌ها استفاده شوند. بسیاری از تحلیلگران تکنیکال از الگوی گارتلی در ارتباط با سایر الگوهای نمودار یا شاخص‌های فنی استفاده می‌کنند.

الگو گارتلی چیست؟
الگوی گارتلی یکی از رایج‌ترین الگوی های هارمونیک است.

تصویر بالا یک نمونه از الگوی گارتلی را به شما نشان می‌دهد. برای آشنایی با دیگر الگوهای هارمونیک مقاله الگوهای هارمونیک مراجعه کنید.

فهرست مطالب

قوانین الگوی هارمونیک گارتلی

برای اینکه الگوی هارمونیک گارتلی را به صورت صحیح پیدا کنیم، باید قوانین آن را رعایت کنیم. اگر روی چارت، این الگو با تمامی قوانین و زاویه‌های مشخص‌شده ایجاد شود، می‌توان بگوییم که یک الگوی گارتلی داریم. این قوانین در مدل صعودی اینگونه است:

  • در حرکت اول شما نیاز به پیدا کردن یک روند صعودی دارید که شروع آن نقطه ۰ و پایان آن نقطه ۱ خواهد بود.
  • سپس باید یک اصلاح را مشاهده کنید، اصلاح که خط ۱ به ۲ را می‌سازد نهایتاً باید تا ۶۲% فیبوناچی خط اول پیش برود و ترجیحاً بیشتر از آن نباشد.
  • در ادامه یک حرکت صعودی دیگر خواهیم داشت که البته نمی‌تواند قله حرکت اول را بشکند و پایین‌تر از آن خواهد بود. نسبت قله دوم به قله اول نهایتاً باید ۳۸ تا ۸۸% فیبوناچی باشد.
  • در حرکت چهارم و یا حرکت آخر باید یک اصلاح قوی‌تر از نقطه ۲ داشته باشیم که برای ما نقطه ۴ را ایجاد می‌کند، نسبت نقطه ۴ به اصلاح نقطه ۲ نهایتاً باید بین ۱.۲۷ یا ۱.۶۱% باشد. همچنین نسبت نقطه ۴ به ۰ نباید بیشتر از ۷۸% باشد.

بعد از اینکه الگوی ما با رعایت تمامی این قوانین به وجود آمد، باید منتظر شروع حرکت صعودی باشیم. همان‌طور که گفتیم این مثال برای الگوی گارتلی صعودی بود، همین الگو به صورت معکوس نزولی نیز می‌تواند ایجاد شود و همین قوانین در آن صدق خواهد کرد.

انواع الگوی گارتلی (الگوی گارتلی صعودی، الگوی گارتلی نزولی)

به طور کلی دو نوع الگوی گارتلی وجود دارد: الگوی گارتلی صعودی که در یک روند صعودی رخ می‌دهد و در پایان ادامه روند را برای ما مشخص می‌کند.

انواع الگوی گارتلی (الگوی گارتلی صعودی، الگوی گارتلی نزولی)
انواع الگو گارتلی به دو نوع صعودی و نزولی تقسیم می‌شود.

الگوی گارتلی نزولی که در یک روند نزولی رخ می‌دهد و نشان می‌دهد که بازار از کجا دوباره ادامه روند خود را با قدرت شروع می‌کند.

آموزش معامله با الگوی گارتلی

همانطور که گفتیم الگوی گارتلی یک الگوی ادامه‌دهنده است. یعنی مدل صعودی آن نشان می‌دهد که چطور بازار روندش را ادامه می‌دهد و مدل نزولی آن نشان می‌دهد که چطور روند نزولی ادامه پیدا می‌کند. زمانی که نقطه آخر به وجود آمد جایی است که باید ما منتظر ورود به معامله باشیم:

نقطه ورود

نقطه ورود در همان محدوده نقطه آخر است، پس از تثبیت و اینکه بازار پایین‌تر نرفت، باید منتظر بمانید که کمی بالا برود و بعد از ریتست به همان منطقه، می‌توانید وارد معامله شوید.

آموزش معامله با الگوی گارتلی
در نقطه D می‌توانید وارد معامله شوید.

در ادامه به بررسی حد ضرر و تیک پرافیت این الگو می‌پردازیم:

حد ضرر و تیک پرافیت در این الگو

حد ضرر را باید حدود ۵ پیپ زیر نقطه D یا همان ۴ مشخص کنید. خوشبختانه معامله کردن با الگوی گارتلی به شیوه‌ای است که ریسک به ریوارد مناسبی را در اختیار ما قرار می‌دهد. پس از آن باید حد سود خود را مشخص کنید. حد سود اولیه شما باید روی نقطه C باشد، اما از طریق فیبوناچی اکستنشن نیز می‌توانید حد سودهای احتمالی را مشخص نمایید. برای حد سود پس از اینکه بازار از C عبور کرد طبق تجربه باید بالاتر نیز برود.

الگوی گارتلی از جمله پترن‌های هارمونیک بسیار مهم و حرفه‌ای در بازار است که پیدا کردن آن چندان هم دشوار نیست. اکسپرت‌هایی در متاتریدر وجود دارد که به صورت خودکار این الگو را هر جای چارت رخ دهد برای شما پیدا خواهد کرد.

آنچه در مقاله آموزش الگوی هارمونیک گارتلی خواندیم:

در این مقاله متوجه شدیم که الگوی هارمونیک گارتلی یکی از الگوهای پرتکرار و محبوب پترن های هارمونیک است که مدل صعودی آن شکلی شبیه به M و مدل نزولی آن شکلی شبیه به W با زاویه‌های فیبوناچی مشخص دارد که از طریق رعایت آن‌ها می‌توانید یک الگوی گارتلی صحیح را پیدا کنید. این الگو جز الگوهای ادامه‌دهنده است یعنی زمانی که یک گارتلی صعودی را ببینید به این معناست که باید در پایان آن روند صعودی جدیدی را پیدا کنید.

سوالات متداول
الگوی گارتلی ادامه‌دهنده است یا بازگشتی؟
این الگو جز پترن های هارمونیک ادامه دهنده است. یعنی ادامه همان روندی که در آن ایجاد شده را در بازار به ما نشان می‌دهد. اگر گارتلی صعودی است ادامه روند صعودی و اگر نزولی است ادامه روند نزولی را به ما نشان خواهد داد.
آیا گارتلی معتبر است؟
بله الگوی گارتلی یکی از الگوهای مهم و معتبر در تحلیل تکنیکال است، اما برای استفاده از آن نیاز به تمرین بسیار زیادی دارید که مناسب تریدرهای مبتدی نیست.
تاییدیه‌های دیگر با گارتلی چیست؟
شما برای گرفتن تاییدیه‌های جدید با الگوی گارتلی می‌توانید از خطوط حمایت و مقاومت، اندیکاتورهای اشباع مانند RSI و پترن های کندل استیک نیز استفاده کنید.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران