قوانین الگوی هارمونیک گارتلی
برای اینکه الگوی هارمونیک گارتلی را به صورت صحیح پیدا کنیم، باید قوانین آن را رعایت کنیم. اگر روی چارت، این الگو با تمامی قوانین و زاویههای مشخصشده ایجاد شود، میتوان بگوییم که یک الگوی گارتلی داریم. این قوانین در مدل صعودی اینگونه است:
- در حرکت اول شما نیاز به پیدا کردن یک روند صعودی دارید که شروع آن نقطه ۰ و پایان آن نقطه ۱ خواهد بود.
- سپس باید یک اصلاح را مشاهده کنید، اصلاح که خط ۱ به ۲ را میسازد نهایتاً باید تا ۶۲% فیبوناچی خط اول پیش برود و ترجیحاً بیشتر از آن نباشد.
- در ادامه یک حرکت صعودی دیگر خواهیم داشت که البته نمیتواند قله حرکت اول را بشکند و پایینتر از آن خواهد بود. نسبت قله دوم به قله اول نهایتاً باید ۳۸ تا ۸۸% فیبوناچی باشد.
- در حرکت چهارم و یا حرکت آخر باید یک اصلاح قویتر از نقطه ۲ داشته باشیم که برای ما نقطه ۴ را ایجاد میکند، نسبت نقطه ۴ به اصلاح نقطه ۲ نهایتاً باید بین ۱.۲۷ یا ۱.۶۱% باشد. همچنین نسبت نقطه ۴ به ۰ نباید بیشتر از ۷۸% باشد.
بعد از اینکه الگوی ما با رعایت تمامی این قوانین به وجود آمد، باید منتظر شروع حرکت صعودی باشیم. همانطور که گفتیم این مثال برای الگوی گارتلی صعودی بود، همین الگو به صورت معکوس نزولی نیز میتواند ایجاد شود و همین قوانین در آن صدق خواهد کرد.
انواع الگوی گارتلی (الگوی گارتلی صعودی، الگوی گارتلی نزولی)
به طور کلی دو نوع الگوی گارتلی وجود دارد: الگوی گارتلی صعودی که در یک روند صعودی رخ میدهد و در پایان ادامه روند را برای ما مشخص میکند.
الگوی گارتلی نزولی که در یک روند نزولی رخ میدهد و نشان میدهد که بازار از کجا دوباره ادامه روند خود را با قدرت شروع میکند.
آموزش معامله با الگوی گارتلی
همانطور که گفتیم الگوی گارتلی یک الگوی ادامهدهنده است. یعنی مدل صعودی آن نشان میدهد که چطور بازار روندش را ادامه میدهد و مدل نزولی آن نشان میدهد که چطور روند نزولی ادامه پیدا میکند. زمانی که نقطه آخر به وجود آمد جایی است که باید ما منتظر ورود به معامله باشیم:
نقطه ورود
نقطه ورود در همان محدوده نقطه آخر است، پس از تثبیت و اینکه بازار پایینتر نرفت، باید منتظر بمانید که کمی بالا برود و بعد از ریتست به همان منطقه، میتوانید وارد معامله شوید.
در ادامه به بررسی حد ضرر و تیک پرافیت این الگو میپردازیم:
حد ضرر و تیک پرافیت در این الگو
حد ضرر را باید حدود ۵ پیپ زیر نقطه D یا همان ۴ مشخص کنید. خوشبختانه معامله کردن با الگوی گارتلی به شیوهای است که ریسک به ریوارد مناسبی را در اختیار ما قرار میدهد. پس از آن باید حد سود خود را مشخص کنید. حد سود اولیه شما باید روی نقطه C باشد، اما از طریق فیبوناچی اکستنشن نیز میتوانید حد سودهای احتمالی را مشخص نمایید. برای حد سود پس از اینکه بازار از C عبور کرد طبق تجربه باید بالاتر نیز برود.