Volatility در فارکس چیست؟
نوسان یک توضیح بسیار ساده دارد: به بالا و پایین شدن قیمت یک سهام یا جفت ارز نوسان گفته میشود. عموماً زمانی که این اتفاق به سرعت و خیلی زیاد رخ میدهد و یک روند عادی در بازار طی نمیشود، میگویند بازار نوسانی شده است. برخی از نمادهای معاملاتی ماهیت نوسانی دارند، زیرا واکنشهای آنها به طور کلی بالاست. مثلاً نماد طلا جزء آن دسته از نمادهای معاملاتی پر نوسان است. برخی اوقات نیز اخبار و شرایط اقتصادی یا وجود قیمت در یک منطقه مهم سبب میشود که نوسان قیمت در آن لحظه بالا برود. هرچقدر تایم فریم خود را کمتر کنید، میزان مشاهده نوسان بیشتر میشود. مثلاً در تایم فریم ۱ ساعته عملاً نوسان کمتر مشاهده میشود، اما در همان نماد اگر وارد تایم فریم ۱ دقیقه شوید تغییر روند و جهت بازار را به شدت مشاهده میکنید. پس تایم فریم هم یکی از عوامل تاثیرگذار در میزان نوسان یک نماد است.
نوسان عموماً چیز خیلی خوبی نیست چون امکان تصمیمگیری صحیح را سخت میکند و امکان تحلیل را از شما میگیرد، اما تریدرهای حرفهای که اسکالپ میکند سعی دارند تا از همان شرایط نوسانی برای معاملات فوری و کوتاه مدت استفاده میشود.
شاخص نوسان
شاخص یا اندیکاتورهای مختلفی برای اندازهگیری نوسان یا Volatility وجود دارد که بر اساس استراتژی معاملاتی که دارید میتوانید از آنها استفاده کنید. فهرست اندیکاتورهایی که برای سنجش نوسان قیمت در بازار وجود دارند، به شرح زیر است:
- Bollinger Bands؛
- ATR – Average True Range Indicator؛
- VIX – Volatility Index؛
- Keltner Channel Indicator؛
- Donchian Channel Indicator؛
- Chaikin Volatility Indicator؛
- Twiggs Volatility Indicator؛
- RVI – Relative Volatility Index.
بعد از بررسی شاخص های نوسان در ادامه در مورد عوامل موثر بر نوسانات صحبت خواهیم کرد.
در عکس زیر میبینید که حجم چگونه تاثیری روی بازار میگذارد و از طریق آن میتوانید روند حرکتی آن را به خوبی مشاهده کنید.