انواع پولبک
هرچند که مشاهده و دیدن پولبکها بسیار ساده است، اما به طور کلی ۳ مدل پولبک وجود دارد که اگر بخواهید از این اتفاق به عنوان سیگنال ورود به معامله استفاده نمایید، باید روی هر سه مسلط باشید.
- پولبک معمولی
- پولبک داخلی
- پولبک خارجی
پس بگذارید این سه مدل پولبک را برای شما شرح دهیم:
پولبک معمولی
این پولبک، همان تعریفی را دارد که در بالا ارائه دادیم، یعنی به صورت بسیار واضح یک کندل به همان سطح برخورد میکند که عموماً با ایجاد سایه برای کندل تشکیل میشود و متوجه میشوید پولبک رخ داده است.
پولبک داخلی
در این مدل پولبک، قیمت دوباره کمی به داخل همان سطح نفوذ میکند و اصطلاحاً داخل میآید، البته به این معنا نیست که سطح شکست خورده، پس خیلی سریع دوباره خارج میشود و به راه جدید خود ادامه میدهد. در شکل زیر پولبک داخلی را میبینید:
پولبک خارجی
این پولبک، کاملاً به همان سطح برنمیگردد و قبل از آن با کمی فاصله رخ میدهد. عموماً نباید بیش از ۵ پیپ باشد، اگر بیشتر باشد تشخیص و معامله با آن مشکل میشود.
تا به اینجا با پولبک و انواع آن به صورت کامل آشما شدید. سوالی که شاید تا به اینجای مقاله برای شما پیش آمده باشد این است که پولبک و اصلاح قیمت چه تفاوتی باهم دارند؟ و چطور میتوان آنها را از همدیگر تشخیص داد؟ که در ادامه به آن میپردازیم.
تفاوت پولبک و اصلاح قیمت
اولاً پولبک در شروع یک روند جدید رخ میدهد، پس هنوز روند آنچنانی ندارید و فعلاً فقط یک شکست رخ داده است که خیلی زود بازار با یک یا دو کندل به آن سطح یک برگشت قیمتی میکند و سریع برمیگردد. اما اصلاح زمانی رخ میدهد که هم یک روند ایجاد شده باشد، هم اینکه در روند ایجادشده، پس از یک حرکت قیمتی، بازار به میزان ۱۰ تا ۸۰ درصد برگشت قیمتی داشته باشد و دوباره به مسیر خود ادامه دهد. پس ما برای پیدا کردن پولبکها در ناحیههایی به دنبال آن هستیم که یک شکست قیمتی واضح و یک تغییر مسیر مشخص رخ داده است، اما اصلاح قیمت را درون یک ترند مشاهده میکنیم. برای درک بهتر تفاوت اصلاح قیمت و تغییر روند مقاله تفاوت اصلاح قیمت با تغییر روند را مطالعه کنید.
انواع استراتژیهای معاملاتی بر اساس پولبک
پولبک عاملی است که به عنوان یک تاییدیه در تمامی استراتژیهای معاملاتی قابل مشاهده و دیدن است، اما برخی تریدرها با پولبک ترید میکنند. ترید کردن با پولبک بسیار ساده است. شما باید ابتدا یک سطح مهم را پیدا کرده و منتظر شکست و تثبیت شکست آن بمانید. پس از شکست سطح میتوانید اوردر خود را روی منطقهای که شکست انجام شده، قرار دهید و منتظر باشید تا بازار به آن تست انجام دهد. ریتستی که بازار به آن نقطه بزند معامله شما را فعال میکند. این سادهترین نوع استراتژی استفاده از پولبک است.
همانطور که میبینید در معامله با پولبک یک حد ضرر بسیار کوچک لازم است و حد سود شما حداقل ۳ تا ۵ برابر آن باشد. همین امر نشان میدهد که ریسک به ریوارد این نوع استراتژی بسیار مناسب است. جهت آشنایی کامل با انواع استراتژی معاملاتی مقاله انواع استراتژی معاملاتی فارکس را مطالعه کنید.