خانه > مقالات > انواع معاملات در ارز دیجیتال و بازار کریپتو

انواع معاملات در ارز دیجیتال و بازار کریپتو

امتیاز:5

تفاوت انواع معاملات در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟ از معاملات اسپات تا معاملات فیوچرز و از معاملات مارجین تا پوزیشن تریدینگ، همه دارای ویژگی‌هایی هستند که تریدرها برای انجام صحیح استراتژی‌های معاملاتی، باید تمایز میان آن‌ها را بدانند. در این مقاله به بررسی انواع معاملات ارز دیجیتال خواهیم پرداخت و ویژگی‌های کلیدی هر کدام را بررسی خواهیم کرد.

انواع معاملات ارز دیجیتال چیست؟

در بازار کریپتوکارنسی یا ارزهای دیجیتال انواع مختلفی از سبک‌های معاملاتی وجود دارد. معاملاتی مانند:

  • معاملات اسپات؛
  • معاملات مارجین؛
  • معاملات آتی قراردادی (فیوچرز)؛
  • رنج تریدینگ؛
  • معاملات اسکالپینگ؛
  • پوزیشن تریدینگ؛
  • سویینگ تریدینگ؛
  • فیدینگ تریدینگ؛
  • هولد کردن؛
  • مومنتوم تریدینگ.

انواع معاملات ارز دیجیتال
انواع مختلف از سبک‌های معاملاتی در ارز دیجیتال

فهرست مطالب

معاملات اسپات

معاملات اسپات رایج‌ترین روش خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. در این سبک کاربران یا تریدرها هر ارز دیجیتال را به صورت لحظه‌ای و آنی خریداری می‌کنند یا می‌فروشند. آن‌ها بلافاصله بعد از خرید، مالکیت ارز دیجیتال را به دست می‌آورند و بلافاصله بعد از فروش مالکیت آن را به دیگران واگذار می‌کنند.

معاملات مارجین

در این روش معاملاتی، معامله‌گران می‌توانند با استفاده از وام یا اهرم معاملاتی(Leverage)، سرمایه بیشتری را برای معامله در اختیار بگیرند. لوریج معمولا از سوی صرافی‌ها در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد و اگرچه انتخاب این سبک معاملاتی ممکن است سود زیادی برای تریدر به ارمغان بیاورد، اما با ریسک‌های بالایی هم همراه است.

معاملات مارجین
در معاملات مارجین با استفاده از وام یا اهرم معاملاتی سرمایه بیشتری در اختیار شما قرار می گیرد.

معاملات آتی قراردادی (فیوچرز)

در معاملات آتی قراردادی یا فیوچرز در ارزهای دیجیتال، کاربران طبق یک قرارداد توافق می‌کنند که یک ارز دیجیتال را در یک زمان مشخصی در آینده و با قیمتی معین خریداری کنند یا بفروشند.

کاربرد اصلی این معاملات پیش‌بینی تغییرات قیمت است و در آن نیازی به مالکیت واقعی نیست. ضمنا دو نوع معامله آتی قراردادی وجود دارد؛ یکی «قراردادهای آتی استاندارد» و دیگری «قراردادهای آتی دائمی» می‌باشد.

رنج تریدینگ

رنج تریدینگ(Range Trading) یکی از استراتژی‌های معاملاتی متداول در بازارهای مالی است. در این سبک، تریدر یا معامله‌گر سعی می‌کند از نوسانات قیمت یک ارز دیجیتال در یک بازه یا محدوده مشخص(Range) سود کسب کند. البته رنج تریدینگ فقط زمانی کاربردی است که بازار فاقد روند خاصی باشد و قیمت دارایی بین دو سطح حمایت و مقاومت حرکت کند.

رنج تریدینگ
معاملات رنج تریدینگ برای معامله‌گرانی مناسب است که به سودهای کوتاه‌مدت فکر می‌کنند اما استفاده از آن مدیریت ریسک بالایی می‌طلبد.

معاملات اسکالپینگ

در معاملات اسکالپینگ معامله‌گران از نوسانات کوتاه‌مدت بازار سود کسب می‌کنند و معاملات خود را در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه نهایی می‌کنند. به عبارت دیگر هدف این سبک معاملاتی کسب سودهای کوچک اما مکرر از نوسانات کوتاه‌مدت قیمت است. معاملات اسکالپینگ بر حرکات قیمتی کوچک تمرکز دارند، مدت زمان معامله در آن کوتاه است، حجم معاملات بالاست و معمولا در بازارهایی جواب می‌دهد که نقدشوندگی زیادی دارند.

پوزیشن تریدینگ

پوزیشن تریدینگ یکی از انواع معاملات در ارزهای دیجیتال است که هدف آن تمرکز بر روندهای بلندمدت بازار است. در این سبک معاملاتی، معامله‌گران یا سرمایه‌گذاران به جای تمرکز بر نوسانات کوتاه‌مدت بازار، سعی می‌کنند از روندهای بلندمدت بهره ببرند. کسانی که با پوزیشن تریدینگ کار می‌کنند، ممکن است معاملات خود را برای مدت‌زمان طولانی‌تری، از چند هفته تا چند سال، باز نگه دارند.

سوئینگ تریدینگ

سویینگ تریدینگ(Swing Trading) یکی از انواع معاملات در ارزهای دیجیتال است که در آن معامله‌گران به دنبال کسب سود از نوسانات قیمتی هستند و برای دریافت این سود روی بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت تا میان‌مدت سرمایه‌گذاری می‌کنند.

سویینگ تریدینگ معمولا دارایی‌ها را به مدت چند روز تا چند هفته نگه می‌دارد و از نظر مدت زمان نگه داشتن معاملات، بین معاملات روزانه و معاملات بلندمدت قرار دارد.

از معاملات اسپات تا معاملات فیوچرز و از معاملات مارجین تا پوزیشن تریدینگ، همه دارای ویژگی‌هایی هستند که تریدرها برای انجام صحیح استراتژی‌های معاملاتی، باید تمایز میان آن‌ها را بدانند.

فیدینگ تریدینگ

فیدینگ تریدینگ(Fading Trading) یکی دیگر از استراتژی‌های معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال است که در آن معامله‌گران، در جهت مخالف بازار شنا می‌کنند و تصمیمات‌ خود را بر خلاف روند جاری بازار اتخاذ می‌کنند.

فیدینگ تریدینگ
در معاملات فیدینگ تریدینگ تریدرها تصمیمات‌ خود را بر خلاف روند جاری بازار اتخاذ می‌کنند.

فیدینگ تریدینگ بر اساس پیش‌بینی بازگشت قیمت‌ها در شرایط اشباع خرید(Overbought) یا اشباع فروش(Oversold) طراحی شده است. به بیان ساده‌تر در این روش معامله‌گران تنها زمانی وارد معامله می‌شوند که قیمت به اوج یا کف رسیده باشد. فیدینگ تریدینگ به مدیریت ریسک بسیار بالایی نیاز دارد و معمولا معامله‌گران با تجربه به سراغ آن می‌روند.

هولد کردن

هولد کردن(Holding) یکی از استراتژی‌های رایج در بازار ارزهای دیجیتال است. معنای استراتژی هولدینگ، نگهداری طولانی‌مدت یک دارایی دیجیتال است. در هولد کردن معامله‌گران یا سرمایه‌گذاران تصمیم می‌گیرند ارزهای دیجیتال خود را برای مدت زمان طولانی نگه دارند و در نوسانات کوتاه‌مدت بازار واکنشی نشان ندهند.

هولد کردن در انواع معاملات ارز دیجیتال
استراتژی هولدینگ، نگهداری طولانی‌مدت یک دارایی دیجیتال است.

هدف هم این است که در درازمدت قیمت دارایی‌ها افزایش پیدا کند و معامله‌گر سود کسب کند. کسانی که با روش هولد کردن کار می‌کنند، معمولا حجم زیادی از ارزهای دیجیتال در حال رشد را می‌خرند و صبر می‌کنند تا قیمت آن افزایش پیدا کند. دو نوع هولد کردن وجود دارد:

  • هولد فعال(Active Holding): در هولد کردن فعال اگرچه فرد قصد نگهداری بلندمدت دارایی را دارد اما در موقعیت‌هایی خاص ممکن است وارد معامله شود.
  • هولد منفعل(Passive Holding): اما در نقطه مقابل هنگامی که از هولد منفعل حرف می‌زنیم، یعنی فرد در هیچ شرایطی سرمایه خود را در کوتاه‌مدت به بازار وارد نمی‌کند.

مومنتوم تریدینگ

مومنتوم تریدینگ(Momentum Trading) یک استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی است که در آن معامله‌گران بر اساس شتاب یا روند حرکتی قیمت دارایی‌ها تصمیم به خرید یا فروش می‌گیرند. این استراتژی بر این اصل استوار است که یک روند قوی احتمالا ادامه خواهد داشت و معامله‌گر می‌تواند از آن سود ببرد.

مومنتوم تریدینگ بر چهار اصل تکیه دارد:

  • معامله باید در جهت روند بازار انجام شود؛
  • از اندیکاتورها برای شناسایی نقاط ورود و خروج استفاده شود؛
  • در بازارهایی با نوسانات بالا استفاده شود؛
  • و برای استفاده از استاپ لاس و مدیریت ریسک قوی، آمادگی وجود داشته باشد.

آنچه در مقاله انواع معاملات ارز دیجیتال خواندیم:

در این مقاله ۱۰ مورد از مهمترین انواع معاملات ارز دیجیتال را بررسی کردیم و با ویژگی‌های هر یک از آن‌ها آشنا شدیم. بسته به اینکه هدف شما از فعالیت در بازار کسب سودهای بلندمدت، میان‌مدت یا بلندمدت باشد، می‌توانید با توجه به هدف خود یکی از انواع معاملات را انتخاب کنید.

سوالات متداول
معاملات اسپات چیست؟
معاملات اسپات به خرید و فروش فوری ارزهای دیجیتال با قیمت فعلی بازار گفته می‌شود.
معاملات فیوچرز چیست؟
معاملات فیوچرز قراردادهایی هستند که برای خرید یا فروش یک ارز دیجیتال، در زمانی مشخص و با قیمتی مشخص میان خریدار و فروشنده تنظیم می‌شوند.
هولد کردن چیست؟
یکی از انواع معاملات در ارز دیجیتال است که در آن معامله‌گر حجم زیادی از یک دارایی رو به رشد را خریداری و نگهداری می‌کند تا در آینده قیمت آن بالا برود.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران