خانه > مقالات > معاملات اسپات (Spot Trading) چیست؟ + آموزش معاملات اسپات

معاملات اسپات (Spot Trading) چیست؟ + آموزش معاملات اسپات

امتیاز:5

معاملات اسپات(Spot Trading)، نوعی از معاملات در بازار ارزهای دیجیتال است که طیف وسیعی از معامله‌گران، از آن استفاده می‌کنند. در این مقاله قصد داریم ضمن پاسخ به سوال «معاملات اسپات چیست؟» به کاربردهای این شکل از معامله در بازارهای مالی بپردازیم و مزایا و معایب اسپات تریدینگ را بررسی کنیم.

این مقاله توسط تحلیل‌گر بازار مالی امیرحسین پیروزی تأیید شده است.
لطفا قبل از انجام معامله، آموزش‌های لازم را بگذرانید.

معاملات اسپات چیست؟

معاملات اسپات(Spot Trading) نوعی از معاملات در بازار ارزهای دیجیتال است که در آن‌، خریدار پس از خرید رمزارزهای مختلف، بلافاصله صاحب آن دارایی خواهد شد. مثلا اگر یک خریدار در بازار اسپات، 1 عدد بیت کوین را خریداری کند، مالک آن خواهد بود و دارایی مورد نظر، همان لحظه، به کیف پول ارز دیجیتال آن واریز خواهد شد.

علاوه بر این ویژگی مهم، معاملات اسپات چند ویژگی مهم دیگر هم دارد؛ مثلا قیمت هر دارایی در معاملات اسپات بر اساس قیمت جاری بازار یا همان قیمت لحظه‌ای(Spot Price) تعیین می‌شود. اسپات تریدینگ ریسک کمتری نسبت به سایر انواع معاملات دارد زیرا انجام معامله در این روش شامل اهرم(Leverage) نمی‌شود. البته افراد می‌توانند با استفاده از نوع خاصی دارایی‌ها به نام توکن‌های لوریج دار، با ریسک بسیار پایین از اهرم در این نوع معاملات استفاده کنند.

معاملات اسپات چیست
قیمت دارایی ها در معاملات اسپات بر اساس قیمت لحظه ای بازار تعیین می شود.

آموزش معاملات اسپات Spot

اگر این سوال در ذهن شما شکل گرفته است که «چگونه می‌توان معاملات اسپات انجام داد؟» پاسخ ساده است؛ تنها در شش مرحله می‌توانید وارد بازار شوید و از طریق معاملات اسپات فعالیت کنید. در ادامه فرآیند انجام معاملات اسپات به‌طور کامل توضیح داده شده است:

  • ثبت نام و احراز هویت در یک صرافی معتبر؛
  • واریز وجه به صرافی؛
  • ورود به بخش Spot Trading و انتخاب نوع سفارش؛
  • وارد کردن مقدار و تایید سفارش؛
  • انتقال دارایی به یک کیف پول امن.

ثبت نام و احراز هویت در یک صرافی معتبر

در اولین قدم باید یک صرافی ارز دیجیتال معتبر انتخاب کنید. البته بسیاری از صرافی‌های معتبر جهان به مشتریان ایرانی خدمات نمی‌دهند. به همین دلیل باید صرافی‌هایی را انتخاب کنید که محدودیتی در ارائه خدمات ندارند. وقتی یک صرافی معتبر و امن پیدا کردید،  در صرافی ثبت‌نام کنید و مراحل احراز هویت را بنا به قوانین صرافی مربوطه تکمیل کنید.

واریز وجه به صرافی

بعد از آنکه ثبت نام شما تایید و احراز هویت تکمیل شد، در پنل کاربری خود به بخش واریز(Deposit) بروید و مقدار وجه مورد نظر خود را برای خرید دارایی واریز کنید.

ورود به بخش Spot trading و انتخاب نوع سفارش

بعد از این مرحله در صرافی وارد بخش Spot Trading شوید و جفت ارز مورد نظر خود را مانند BTC/USDT یا ETH/USDT انتخاب کنید. در صرافی‌ها معمولا سه نوع سفارش اصلی و پرکاربرد برای معاملات اسپات وجود دارد که باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید؛ مارکت اوردر، لیمیت اوردر و استاپ – لیمیت اوردر سه نوع از متداول‌ترین سفارش‌های معاملات اسپات هستند.

وارد کردن مقدار و تایید سفارش

در مرحله بعد مقدار ارز دیجیتال مورد نظر را برای خرید یا فروش وارد کنید. سپس سفارش را تایید کنید. پس از انجام سفارش، دارایی به کیف پول صرافی شما اضافه می‌شود.

انتقال دارایی به یک کیف پول امن

برای افزایش امنیت، بهتر است پس از خرید دارایی، آن را به یک کیف پول شخصی(مانند تراست ولت یا کیف پول سخت‌افزاری) منتقل کنید.

مزایا و معایب معاملات اسپات چیست؟

معاملات اسپات(Spot Trading) در کنار مزایای متعددی که دارد، ممکن است با برخی چالش‌ها هم همراه باشد و معامله‌گران را با مشکل مواجه کند. در ادامه این مطلب ابتدا به مزایای معاملات اسپات خواهیم پرداخت و سپس معایب آن را بررسی خواهیم کرد.

مزایای معاملات اسپات

مزایای معاملات اسپات چیست؟

برای آنکه بتوانیم با معاملات اسپات کار کنیم، ابتدا لازم است مزایا و ارزش‌های افزوده آن را بشناسیم. مزایای این نوع از معاملات عبارتند از:

  • مالکیت مستقیم دارایی؛
  • سادگی و شفافیت نسبت به سایر انواع معاملات؛
  • ریسک معاملاتی کمتر؛
  • دسترسی آسان‌تر به نقدینگی؛
  • امکان معامله در هر ساعت شبانه‌روز.

معایب و خطرات احتمالی معاملات اسپات چیست؟

معاملات اسپات(Spot Trading) با وجود مزایای متعددی که دارد، مانند هر نوع دیگری از معامله در بازارهای مالی، بدون عیب نیستند. این موارد عبارتند از:

  • احتمال ضرر در نوسانات بازار؛
  • خطر کاهش ارزش دارایی؛
  • ریسک نقدشوندگی کند در برخی بازارها؛
  • ریسک بالا در زمان سقوط بازار؛
  • کارمزدهای معاملاتی بالا؛
  • عدم کنترل روی قیمت.

انواع سفارشات در معاملات اسپات چیست؟

معاملات اسپات(Spot Trading) شامل انواع سفارش است که هر سفارش ویژگی‌های متمایزی از بقیه دارد و برای گروه خاصی از معامله‌گران جذاب است. برخی از این سفارش‌ها عبارتند از:

  • سفارش مارکت(Market Order)؛
  • سفارش محدود(Limit Order)؛
  • سفارش توقف(Stop Order)؛
  • سفارش ترکیبی(Stop-Limit Order)؛
  • سفارش(One Cancels the Other) یا OCO.

سفارش مارکت(Market Order)

در سفارش مارکت، خرید یا فروش دارایی با قیمت لحظه‌ای بازار انجام می‌شود و بنابراین سریع‌ترین نوع سفارش در معاملات اسپات است. مارکت اوردر برای معامله‌گرانی مناسب است که می‌خواهند سریعا به بازار وارد یا از آن خارج شوند.

سفارش مارکت

البته مارکت اوردرها ممکن است در بازارهای نوسانی لغزش قیمت داشته باشند و با قیمتی متفاوت از قیمت مورد نظر معامله‌گر اجرا شوند.

سفارش محدود(Limit Order)

ویژگی اصلی سفارش محدود این است که معامله‌گران با استفاده از آن می‌توانند قیمتی مشخص را برای خرید یا فروش تعیین کنند. در این معاملات، فرآیند خرید تنها زمانی انجام می‌شود که قیمت مورد نظر به سطح تعیین شده برسد یا از آن کمتر شود. در نقطه مقابل فرآیند فروش نیز تنها زمانی تکمیل می‌شود که قیمت به سطح تعیین شده برسد یا از آن بیشتر شود.

سفارش‌های محدود برای معامله‌گرانی مناسب است که می‌خواهند از تغییرات قیمت در یک سطح مشخص استفاده کنند. اما این دسته از معامله‌گران با یک چالش جدی هم مواجه هستند؛ اگر قیمت بازار به سطح تعیین‌شده نرسد، ممکن است سفارش به طور کلی اجرا نشود.

سفارش توقف(Stop Order)

سفارش توقف زمانی فعال می‌شود که قیمت بازار به سطح خاصی برسد. اساسا دو نوع سفارش توقف وجود دارد که هر یک کاربردهای خاصی دارند: سفارش Stop Loss برای محدود کردن زیان در معامله است و سفارش Stop Buy به منظور خرید در سطح قیمتی خاصی برای ورود به بازار طراحی شده است.

استاپ اوردرها می‌توانند به کاهش زیان در موقعیت‌های معاملاتی باز کمک کنند اما این ریسک وجود دارد که در بازارهای نوسانی، با قیمتی متفاوت از حد مورد نظر اجرا شوند.

سفارش ترکیبی(Stop-Limit Order)

این نوع سفارش، ترکیبی از سفارش توقف و سفارش محدود است. شیوه کار در این نوع سفارش به این شکل است که ابتدا یک قیمت توقف تعیین می‌کنید(Stop Price) و وقتی قیمت به این سطح رسید، سفارش محدود(Limit Order) فعال می‌شود.

سفارش One Cancels the Other یا OCO

در این نوع سفارش، دو سفارش هم‌زمان فعال می‌شوند اما با اجرای یکی، دیگری لغو می‌شود. سفارش OCO مناسب مدیریت سفارشاتی است که خرید و فروش به صورت همزمان انجام می‌شود. در این سفارش امکان استفاده از استراتژی‌های محافظه‌کارانه وجود دارد.

One Cancels the Othe

جمع‌بندی مقاله معاملات اسپات چیست؟

معاملات اسپات یا نقطه‌ای نوعی از معاملات پرکاربرد در بازارهای مالی است. در پاسخ به سوال «معاملات اسپات چیست؟» می‌توان گفت در این نوع معاملات، سفارش‌های خرید و فروش به صورت آنی اجرا می‌شوند و قیمت اجرای معاملات همان قیمت لحظه‌ای بازار است.

سوالات متداول
مزایای معاملات اسپات چیست؟
در معاملات اسپات مالکیت دارایی به صورت مستقیم منتقل می‌شود، سادگی و شفافیت بیشتری نسبت به سایر انواع معاملات دارد و ریسک معاملاتی آن کمتر است.
ریسک معاملات اسپات چیست؟
ریسک اصلی معاملات اسپات، نوسانات قیمت دارایی است و علاوه بر این کارمزد انجام معاملات بسیار بالاتر است.
تبلیغات
فهرست مطالب
تبلیغات
مطالب مرتبط
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران