خانه > مقالات > نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال

نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال

امتیاز:5

جدیدترین فتوای حضرت آیت‌الله خامنه ای، درخصوص ارز دیجیتال و استفاده از آن است. ایشان در سخنرانی خود فرمودند که خرید و فروش و یا تولید ارز دیجیتال تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی است. این موضوع شامل چند برداشت است. در ادامه این مقاله به بررسی این بیانات و تشریح آن‌ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نظر رهبری درباره ارز دیجیتال
این مقاله توسط تحلیل‌گر بازار مالی امیرحسین پیروزی تأیید شده است.
لطفا قبل از انجام معامله، آموزش‌های لازم را بگذرانید.

نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال

نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال طی فتوایی در یکی از سخنرانی‌ها اعلام شد. ایشان طی این سخنرانی فرمودند که ارز دیجیتال باید بر اساس قوانین و مقررات کشور پیگیری شود. به عبارتی ایشان خاطر نشان کردند که در این موضوع مالی، باید موازین شرع اسلام و دین به درستی رعایت شود.

حکم شرعی ارز دیجیتال

نظر برخی از مراجع تقلید در ارتباط با شرعی‌بودن معاملات ارز دیجیتال به شرح زیر است:

  • آیت الله مکارم شیرازی: توصیه به انجام معامله به عنوان یک عمل غیر متداول و دوری از معاملاتی که با اصول اسلام و قوانین آن منطبق نیست.
  • آیت الله هاشمی شاهرودی: باتوجه به اینکه معاملات ارز دیجیتال دارای ابهامات و پیچیدگی‌های خاص خود است، انجام آن از نظر اسلام جایز نیست.
  • آیت الله سیستانی: ارز دیجیتال دارای اثرات مخربی بوده و توصیه می‌شود از معاملات ارز دیجیتال دوری و در صورت انجام آن، احتیاط شود.
  • آیت الله نوری همدانی: دوری و اجتناب از انجام معاملات در مواردی که شامل ربا و سفته‌بازی بوده و منجر به نقض اصول دینی می‌شود.
  • آیت الله شبیری زنجانی: انجام معاملات ارز دیجیتال با رعایت قوانین و مقررات و اصول اخلاقی دارای مشکل نبوده و امکان انجام آن وجود دارد.
  • آیت الله صافی گلپایگانی: باتوجه به اینکه مالکیت بیت کوین (ارز دیجیتال) مشخص نیست، خرید و فروش آن مطابق با قرآن جایز نیست. در صورتی که بیت کوین به فردی که مسلمان نیست داده و در ازای آن پول دریافت شود، مشکلی ندارد.
حکم شرعی ارز دیجیتال
مراجع تقلید مختلفی درخصوص ارز دیجیتال و معاملات آن اظهار نظر نمودند.

 شرایط یک معامله درست و صحیح از منظر قرآن کریم

در قرآن کریم، شرایط یک معامله صحیح و مناسب به قرار زیر است:

  • موضوع مورد معامله مشخص باشد
  • معامله دارای ضرر و زیان نباشد
  • شرایط ربا در معامله وجود نداشته باشد
  • عین معامله واضح و طرفین دارای صداقت کامل باشند

نظر رهبری در مورد بیت کوین

نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال در واقع مصداقی برای تمام ارزهای دیجیتال است. از این رو بیت کوین، اتریوم و … از این منظر تفاوتی نداشته و استفاده از تمام آن‌ها در صورتی که موازی با قوانین شرعی و اسلامی کشور باشد، بدون مشکل است.

نظر رهبری در مورد بیت کوین
رهبری معاملات ارز دیجیتال را به قوانین اسلام و شرع کشور ارجاع نمودند.
همانطور که از سخنان و نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال مشخص است، ایشان فعالیت و معاملات ارز دیجیتال را حرام و یا ناشایست خطاب ننموده و عنوان نمودند که در این خصوص، قوانین و مقررات موازی با شرع و اسلام وضع گردد. در این حالت شایسته است که دولت‌مردان کشور با تشکیل هیئتی شامل کارشناسان برجسته و خبره کشور، در ارتباط با ارز دیجیتال و معاملات آن به شکل صحیح، قانون‌گذاری کنند.

نظر رهبری در مورد خرید و فروش ارز دیجیتال

با توجه به نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال، دو برداشت از آن امکان‌پذیر است:

  • عدم تحریم ارزهای دیجیتال
  • مبادلات خرید و فروش ارز دیجیتال مبتنی بر قوانین و مقررات

در خصوص مورد اول یعنی «عدم تحریم ارزهای دیجیتال» این موضوع از گفته‌های رهبر کبیر انقلاب برداشت می‌شود که معاملات ارز دیجیتال حرام نیست. به عبارتی اگر معاملات ارز دیجیتال حرام بود، رهبری به صراحت این موضوع را اعلام می‌نمود. داشت.

در ارتباط با مورد دوم یعنی «مبادلات خرید و فروش ارز دیجیتال مبتنی بر قوانین و مقررات» نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال و معاملات آن منوط به قوانین و مقررات شرع و اسلام است. به عبارتی یک وظیفه مهم به مجلس شورای اسلامی سپرده شد و آن، تنظیم قوانین و مقررات درباره معاملات ارز دیجیتال است. این موضوع سبب شده که تکلیف این موضوع به صورت واضح، مشخص و نظام پولی کشور نیز از این سردرگمی خارج شود.

بیشتر بخوانید: حساب اسلامی یا سواپ فری چیست؟

آیا بر اساس نظر رهبری در مورد ارز دیجیتال، این دارایی‌ها حرام هستند؟

درباره حرام‌بودن کریپتو و یا معاملات ارز دیجیتال، رهبری و سایر مراجع تقلید اظهار نظر نمودند. رهبری به صراحت فعالیت در موضوع ارز دیجیتال را منوط به رعایت قوانین شرع و اسلام دانست.

همچنین سایر مراجع تقلید نیز در اظهارات مختلف و متفاوتی، عنوان نمودند که معاملات این ارزها در صورتی که دارای ربا، سفته‌بازی و یا برخلاف قوانین اسلام باشد، جایز نیست. بنابراین به طور کلی ارز دیجیتال از دیدگاه علما حرام نبوده و تنها فعالیت در این خصوص در راستای قوانین اسلام و کشور، صحیح است.

تبلیغات

فهرست مطالب

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دنبال بروکر بهتری؟

کمکت میکنیم بروکر مناسبت رو انتخاب کنی

ارتباط رایگان با مشاوران حرفه‌ای

امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران