خانه > کالج کدام بروکر > تفاوت فارکس و فیوچرز در چیست؟

تفاوت فارکس و فیوچرز در چیست؟

بازار فارکس مختص به معاملات جفت ارزهای جهان است، در حالی که در بازار فیوچرز نمادهای مختلفی از جمله جفت ارزها، کالاها، انرژی و … مورد معامله قرار می‌گیرد. فیوچرز به نوعی معاملات بازار آتی است که هر نماد دارای قراردادی با تاریخ انقضای مشخص است. تریدرهایی که به طور معمول در بروکرهای فارکس ثبت نام کرده و به صورت روزانه معامله می‌کنند شاید متوجه تفاوت بازار فارکس و فیوچرز نباشند. ما در این مقاله به صورت شفاف این دو بازار را مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهیم داد و نقاط اشتراک و اختلاف آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

تفاوت فارکس و فیوچرز در چیست؟

در ابتدا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، اگر در حال یادگیری فارکس هستید و نیاز به یک آموزش کامل دارید، توصیه می‌کنیم وارد صفحه آموزش فارکس شوید.

فارکس چیست؟

فارکس یک بازار مبادلات ارزی است که جفت ارزها در مقابل یکدیگر معامله می‌شوند. مثلاً در فارکس شما نمادی مانند جفت ارز EUR/USD دارید که به معنای معامله این دو ارز در مقابل یکدیگر است. یعنی مثلاً در روی همین نماد شما Buy بزنید، یعنی یورو را در برابر دلار معامله کرده‌اید و عقیده دارید EUR ارزشش در برابر دلار افزایش خواهد داشت. پس فارکس محلی برای معامله ارزش ارزها در برابر یکدیگر است.

فارکس یا فیوچرز
دقت داشته باشید که در فارکس فقط جفت ارزهای جهان معامله می شود و در فیوچرز نماد های مختلفی وجود دارد.

این بازار را می‌توان بزرگ‌ترین بازار غیرمتمرکز جهان دانست که روزانه بیش از ۷ تریلیون دلار گردش مالی در آن رخ می‌دهد. برای مطالعه بیشتر به مقاله فارکس چیست؟ کلیک کنید.

مزایا و معایب فارکس

اگر می‌خواهید در فارکس فعالیت کنید در جدول زیر مزایا و معایبی را به شما ارائه خواهیم داد که مربوط به بازار فارکس است:

مزایای فارکسمعایب فارکس
۲۴ ساعته بودن بازارریسک بالای بازار
نقدینگی و نقدشوندگی بالاوجود کارگزاری‌های غیر معتبر در بازار
امکان ورود آسان به بازار
هزینه‌های معاملاتی پایین

فیوچرز چیست؟

بازار فیوچرز متفاوت است. بیشتر افرادی که می‌خواهند به صورت بلندمدت کار کنند یا در بازار هج انجام دهند در بازار فیوچرز فعالیت می‌کنند. در بازار فیوچرز تفاوت کلیدی این است که هر قرارداد که تعیین می‌شود یک تاریخ انقضا و قیمت مشخص دارد. مثلاً یک دارایی توسط شما در فیوچرز خریده می‌شود، اما هنگام خرید، شما یک تاریخ انقضا دارید که در آن تاریخ با هر قیمتی که وجود داشته باشد خرید به شما تحویل داده می‌شود.

فروشنده نیز در فیوچرز باید در تاریخ مشخص ارز یا کالای مشخص‌شده را تحویل دهد. پس خریداران و فروشندگان امید دارند که در آن تاریخ معین که باید تحویل انجام شود، قیمت به نفعشان باشد. یعنی فروشنده امیدوار است قیمت پایین‌تر باشد و خریدار امیدوار است قیمت بالاتر از خریدش باشد تا سود کنند. البته در فیوچرز معاملات روزانه مانند ترید هم انجام می‌شود که سفته بازان این کار را می‌کنند، اما اصل بازار برای خرید و فروش و تحویل در تاریخ معین طراحی شده است.

فارکس و فیوچرز تفاوت‌های زیادی باهم دارند، از ساعت معاملات گرفته تا میزان نقدینگی و اهرم معاملاتی، اما به طور کلی تریدرهای ایرانی دسترسی آسان‌تری برای اتصال به بازار فارکس را دارند.

مزایا و معایب فیوچرز

حالا که با تعریف بازار فیوچرز آشنا شدید قصد داریم تا برخی از مزایا و معایب آن را در جدول زیر به شما ارائه کنیم:

مزایای فیوچرزمعایب فیوچرز
دارای اهرم معاملاتیزمان محدود معاملات
تاریخ مشخص تحویلهزینه معاملاتی
عمق مناسب بازاردسترسی سخت‌تر برای ایرانیان

تفاوت بین فارکس و فیوچرز

به طور کلی سه اختلاف مهم بین این دو بازار وجود دارد که شامل نقدینگی، ریسک و ساعت معاملاتی می‌شود که شرح آن‌ها را در ادامه آورده‌ایم:

  • عمق بازار: تفاوت اصلی این دو مارکت در عمق بازار است. در فارکس روزانه 7 تریلیون دلار جابجایی پول وجود دارد، اما حجم معاملات در فیوچرز حدود 30 میلیارد دلار است.
  • مدل معاملاتی: مدل معاملات در فارکس به صورت سفته‌بازی است، اما در فیوچرز تاریخ مشخص برای تحویل وجود دارد که سود و ضرر از روی اختلاف قیمت فعلی و پایانی سنجیده می‌شود.
  • ساعت معاملاتی: در فارکس از دوشنبه تا جمعه 24 ساعته می‌توانید معامله کنید، اما بازار فیوچرز ساعت پیوسته ندارد.

به طور کامل اگر می‌خواهید بدانید این دو بازارچه تفاوت‌هایی باهم دارند، به جدول زیر مراجعه کنید:

فارکسفیوچرز
نقدینگی قوی‌ترتعداد نمادهای معاملاتی کامل‌تر
حرکت بیشتر و سود بیشتر بازارگاهی هزینه های معاملاتی کمتر
تحلیل ساده‌تر
ساعت کاری بیشتر

فارکس بهتر است یا فیوچرز

برای کاربرانی که در ایران کار می‌کنند و نیازی به هج کردن و نگهداری بلند مدت برای تاریخ تحویل ندارند، فارکس بهتر است. زیرا به طور کلی دسترسی کاربران ایرانی به بازار فیوچرز اصلی وجود ندارد و فقط از طریق بروکرهای مشخص‌شده می‌توانند به فارکس متصل شوند. بروکر یک شرکت ارائه خدمات مالی است که کمک می‌کند دسترسی کاربران به بازار جهانی فارکس برقرار شود.

فارکس بهتر است یا فیوچرز
از لحاظ دسترسی برای کاربران ایرانی بازار فارکس نسبت به فیوچرز وضعیت بهتری دارد.

بنابراین بازار فارکس برای ایرانیان که می‌خواهند ترید کنند، بهتر است.

در فارکس معامله کنیم یا در فیوچرز؟

معامله در فارکس ویژگی‌های بیشتری دارد، هم بازار نقدشوندگی بالاتری دارد و هم میزان هزینه‌های معاملاتی آن بسیار پایین‌تر است. همچنین دسترسی به بازار فارکس ساده‌تر است. جالب است بدانید که کارگزاری‌ها خودشان معاملات اهرمی و CFD در فارکس را به شما ارائه می‌دهند و عملاً به عنوان یک تریدر شخصی بهتر است که در فارکس فعالیت خود را انجام دهید. البته از آنجا که خیلی از نمادها در این دو بازار یکی است تا 90% حرکت‌ها در هر دو بازار در یک نماد واحد یکسان است.

ریسک‌های معاملاتی در بازار فارکس و فیوچرز

هر دوی این بازارها دارای ریسک هستند. در فیوچرز به دلیل محدودتر بودن ساعت معاملات ممکن است اگر معامله بلند مدت باز بگذارید با ریسک‌های سازمانی بیشتری رو به رو شوید بخصوص وقتی که مثلاً بازار بسته است و یک خبر در مارکت منتشر می‌شود. اهرم نیز یکی دیگر از ریسک‌های معاملاتی است که ممکن است هم برای شما سود آور باشد و هم ریسک شما را بالا ببرد، به طور کلی ریسک معاملات در بازار فارکس را می‌توان کمتر ارزیابی کرد و بهتر است در این بازار فعالیت کنید.

آنچه در مقاله تفاوت فارکس و فیوچرز خواندیم:

بازار فارکس و فیوچرز جزء دو بازار اصلی مالی در جهان هستند که البته به لحاظ ساختاری تفاوت‌های زیادی باهم دارند. در فیوچرز شما با قراردادهایی که دارای تاریخ سررسید مشخص هستند روبه‌رو هستید که بیشتر معامله‌گران بلند مدت و شرکت‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند اما در فارکس سفته‌بازان و معامله‌گران جفت ارزها را معامله می‌کنند. البته امروزه بسیاری از نمادهای موجود در فیوچرز به صورت CFD در بازار فارکس نیز وجود دارد تا کاربران به آن‌ها نیز دسترسی داشته باشند.

سوالات متداول
فارکس چیست؟
فارکس بازار معاملات ارزهای معتبر جهان در برابر یکدیگر است و قیمت جفت ارزها در برابر هم مشخص می‌شود.
فیوچرز چیست؟
فیوچرز بازاری است با قراردادهای تحویل معین یک کالا در تاریخ مشخص که خریداران و فروشندگان از اختلاف قیمتی که در تاریخ تحویل مشخص می‌شود سود می‌برند.
کدام بازار برای ایرانیان بهتر است؟
از آنجا که کاربران ایرانی معامله‌گران روزانه هستند که به صورت محدود ترید می‌کنند، بهتر است در بازار فارکس فعالیت خود را انجام دهند.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران