ژورنال معاملاتی چیست؟
ژورنال معاملاتی دفترچهای مجازی یا واقعی است که کل معاملات، سود و زیان آنها، هزینههای معاملاتی و سایر جزئیات را در خود ثبت میکند. این جزئیات را میتوان برای هر روزی که معامله انجام میشود در ژورنال مشاهده کرد.
یک ژورنال معاملاتی خوب به شما این امکان را میدهد که مشاهدات خود را اضافه کنید تا بتوانید آنچه را که در هر معامله درست یا غلط انجام شده است را تجزیه و تحلیل کنید. با کمک به ثبت معاملات، تصمیمات و یادداشتها، یک ژورنال میتواند به شما کمک کند تا استراتژی خود را بازبینی کنید. در واقع در ژورنال، مشاهدات شما منطقی خواهد بود زیرا بر اساس اطلاعات واقعی و اعداد و ارقام خواهد بود. در ادامه به شما اطلاعات مندرج در ژورنال و نحوه ژورنال نویسی فارکس را آموزش میدهیم.
ژورنال شامل چه مواردی است؟
با داشتن یک ژورنال معاملاتی دقیق، میتوانید خود را برای بهبود استراتژی و سودآوری بیشتر آماده کنید. اما برای این کار باید ابتدا نحوه ژورنال نویسی فارکس را یاد بگیرید. به طور کلی ژورنال فارکس شامل موارد زیر است:
- اطلاعات ورود به معامله؛
- حد ضرر یا سطوح سود؛
- تجزیه و تحلیل؛
- تصاویر و نمودارهای بصری.
در ادامه به بررسی هریک از بخش های بالا می پردازیم.
به این نکته دقت کنید که شما در ژورنال نویسی باید مشاهدات خود را با بیان اعداد واقعی و منطقی بیان کنید.
اطلاعات ورود به معامله
برای این کار ابتدا تاریخ و زمان هر معامله را یادداشت کنید تا فرکانس و زمان معاملات خود را به یاد داشته باشید و سپس بنویسید که چه داراییهایی را معامله میکنید. همچنین جهت تجارت (خرید/فروش) را مشخص کنید تا سوابقی واضحی از پوزیشنهای خود داشته باشید. دقت داشته باشید که باید همه معاملات خود را در این ژورنال ثبت نمایید.
حد ضرر یا سطوح سود
برای تجزیه و تحلیل خود در انجام معاملات نیز باید قیمت ورودی را ثبت کنید و سطوح ضرر و زیان خود را مشخص نمایید. این سطوح را مستندسازی کنید و از داشتن یک برنامه مدیریت ریسک اطمینان حاصل کنید. هرگونه سودگیری جزئی را مستند کنید و دلایل قفل شدن سود و یا زیانآور شدن معامله را هم ثبت نمایید. همچنین شما باید خروجهای استراتژیک و دلایل بسته شدن یک پوزیشن پیش از موعد را یادداشت نمایید. نسبت ریسک به پاداش را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید معاملات شما به اندازه کافی متعادل هستند.
تجزیه و تحلیل
هر نتیجه معامله شامل (سود/زیان) را ارزیابی کنید تا از موفقیتها و شکستهای خود درس بگیرید. ضمنا شرایط بازار را در طول معامله با در نظر گرفتن نوسانات و روندهای کلی تجزیه و تحلیل کنید. پس از آن باید استراتژی مورد استفاده برای درک اینکه کدام رویکردها نتایج بهتری دارند را شرح دهید و در مورد وضعیت عاطفی خود در طول معامله فکر کنید و توجه داشته باشید که چگونه احساسات ممکن است بر تصمیمگیری تاثیر بگذارد. در نهایت معیارها و آمارهای عملکرد مانند نرخ سود، نرخ ضرر و میانگین سود/زیان را ثبت کنید.
تصاویر و نمودارهای بصری
از اسکرین شاتها و نمودارها برای نمایش بصری معاملات و شناسایی الگوها استفاده کنید. این تصاویر را برای تشخیص روندها، سطوح حمایت/مقاومت و شکلهای نمودار تجزیه و تحلیل کنید.