اندیکاتور سشن معاملاتی در تریدینگ ویو
برای اینکه بتوانید راحتتر سشنها را روی خود چارت نگاه کنید و متوجه شوید که در حال حاضر روی کدام سشن قرار دارید، بهتر است از یک اندیکاتور در تریدینگ ویو استفاده کنید.
برای این کار، در قسمت چارت پلتفرم تریدینگ ویو، روی گزینه Indicator کلیک کنید، سپس یکی از این چند اندیکاتور مربوط به سشن را که در تصویر زیر میبینید، انتخاب نمایید.
با این کار، سشنها با تفکیک رنگ روی چارت نمایش داده میشوند و متوجه میشوید که حالا روی کدام سشن معاملاتی هستید.
اهمیت سشن ها در بازار
همانطور که گفتیم سشنهای معاملاتی تاثیرات عمیقی روی بازار میگذارند و فاکتورهایی دارند که شامل موارد زیر است:
- نقدینگی بازار؛
- نوسانات بازار؛
- تداخل سشن ها؛
- استراتژی های معاملاتی.
در ادامه هریک از فاکتورهای سشن ها در بازار را بررسی می کنیم:
نقدینگی بازار
حجم معاملات: هر سشن معاملاتی، نقدینگی و حجم معاملات متفاوتی دارد. بهطور کلی، بازار در طول ساعات باز بودن سشنهای مهم مانند لندن و نیویورک، بیشترین حجم و نقدینگی را دارد.
کاهش اسپردها: در ساعات اوج هر سشن، اسپردها (اختلاف بین قیمت خرید و فروش) معمولا کمتر است و معاملات با هزینههای کمتری انجام میشود.
نوسانات بازار
نوسان بالا: سشنهای معاملاتی خاص مانند سشن لندن و نیویورک، معمولا نوسانات بیشتری را تجربه میکنند. این نوسانات میتواند فرصتهای بیشتری برای معاملهگران ایجاد کند، اما میتواند خطرات بیشتری هم داشته باشد.
پوشش خبری: اخبار و رویدادهای اقتصادی مهم، معمولا در طول ساعات باز بودن سشنهای اصلی منتشر میشود و میتواند تاثیر زیادی بر نوسانات بازار داشته باشد.
تداخل سشن ها
همپوشانی سشنها: زمانهایی که دو سشن بزرگ مانند لندن و نیویورک همپوشانی دارند، معمولا بازار بسیار فعال و نوسانی است. این زمانها میتوانند بهترین فرصتها برای معاملات با نوسان بالا و حجم زیاد باشند.
سشنهای آرام: در زمانی که فقط یک سشن فعال است، بازار ممکن است آرامتر و کمنوسانتر باشد.
استراتژی های معاملاتی
استراتژیها: برخی از معاملهگران استراتژیهای خود را بر اساس زمانهای خاص سشنها تنظیم میکنند. به عنوان مثال، استراتژیهایی که به نوسانات بالای سشنهای همپوشان توجه دارند.
مدیریت ریسک: شناخت زمانهای پرنوسان و کمنوسان به معاملهگران کمک میکند تا ریسکهای خود را بهتر مدیریت کنند و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند.
ویژگی سشن های فارکس
همانطور که گفتیم، هر سشن شرایط خاص خود را دارد، مثلا در سشن آسیا، نوسانات به شدت کم میشود، اسپرد افزایش پیدا میکند و حجم معاملات به کمترین حالت خود میرسد. در این بازار بهتر است روی نمادهای معاملاتی مانند جفت ارزهای مینور، معامله شود. سشن اروپا، زمان شروع بازارها در منطقهی اروپا است که در آن نوسانات بالا میرود، حجم بیشتر میشود و تصمیمگیریهای عمدهای در مورد حرکت جفت ارزها اتفاق میافتد. در نهایت سشن نیویورک را میتوان بهترین سشن معاملاتی در طول کل بازار دانست که در آن مهمترین اخبار و رویدادهای جهانی منتشر میشود. این سشن بیشترین حجم معاملات در فارکس را دارد و بیشتر معاملهگران حرفهای مانند اسکلپرها و نوسانگیرها در سشن نیویورک معاملات خود را انجام میدهند.