سهام جهانی روز سهشنبه افزایش یافت و دلار اندکی بالاتر رفت، زیرا مذاکرات تجاری بین ایالات متحده و چین قرار است به روز دوم ادامه یابد. نشانههای اولیه حاکی از آن است که تنشها بین دو اقتصاد بزرگ جهان ممکن است در حال کاهش باشد.
به دنبال پیشتازی آسیا، قراردادهای آتی EUROSTOXX 50 و FTSE هر کدام حدود ۰.۱ درصد افزایش یافتند، در حالی که قراردادهای آتی نزدک و S&P 500 در آمریکا نیز برای شروعی بالاتر آماده میشدند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، دیدگاه مثبتی درباره مذاکرات ارائه کرد که شب دوشنبه به پایان رسید و قرار بود سهشنبه از سر گرفته شود.
اسکات بسنت وزیر خزانهداری، هوارد لوتنیک وزیر بازرگانی و جیمیسون گریر نماینده تجاری ایالات متحده قرار است برای دومین روز با همتایان چینی خود دیدار کنند.
هرگونه پیشرفت در مذاکرات احتمالاً باعث آرامش بازارها خواهد شد، زیرا اعلامهای مکرر و متغیر تعرفهای ترامپ و نوسانات در روابط چین و آمریکا، دو اقتصاد بزرگ جهان را تضعیف کرده، زنجیرههای تأمین را مختل کرده و رشد جهانی را تهدید میکند.
سهام در آسیا پیشرفت کرد، با شاخص گسترده MSCI از سهام آسیا-اقیانوسیه به جز ژاپن که ۰.۷ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود از ژانویه ۲۰۲۲ رسید.
یوناس گولترمن، معاون اقتصاددان ارشد بازارها در Capital Economics گفت:
در حالی که شرکتکنندگان بازار آشکارا دیدگاه خوشبینانهای نسبت به چشمانداز، هم در مورد سیاست تجاری و هم به طور گستردهتر دارند، فکر نمیکنیم که این باید به عنوان دیدگاهی تفسیر شود که تعرفهها به طور کامل لغو خواهند شد.
گولترمن پیشبینی میکند که عوارض آمریکا بر کالاهای چینی در حدود ۴۰ درصد تثبیت شود، در حالی که اکثر تحلیلگران گفتهاند که تعرفه جهانی ۱۰ درصدی بر واردات به ایالات متحده باقی خواهد ماند.
در توکیو، توجه به اقداماتی بود که دولت ژاپن برای آرام کردن نوسانات اخیر بازار اوراق قرضه (JGB) در نظر دارد.
کاتسونوبو کاتو، وزیر دارایی، گفت که سیاستگذاران در حال بررسی اقداماتی برای ترویج مالکیت داخلی اوراق قرضه دولتی ژاپن هستند، یک روز پس از آنکه رویترز گزارش داد که ژاپن در حال بررسی بازخرید برخی از اوراق قرضه دولتی فوقالعاده بلندمدت است که در گذشته با نرخهای بهره پایین منتشر شدهاند.
در بازار ارز، دلار تلاش کرد تا پس از سقوط روز دوشنبه، موقعیت خود را بازیابد. دلار در برابر ین ۰.۱۹ درصد افزایش یافت و به ۱۴۴.۸۳ رسید. یورو ۰.۱۷ درصد کاهش یافت و به ۱.۱۴ دلار رسید، در حالی که پوند ۰.۰۷ درصد کاهش یافت و به ۱.۳۵۳۷ دلار رسید.
سیاستهای تجاری نامنظم ترامپ و نگرانیها در مورد افزایش بدهی واشنگتن، اعتماد سرمایهگذاران به داراییهای آمریکایی را کاهش داده و در نتیجه دلار را تضعیف کرده است که تاکنون بیش از ۸ درصد در سال جاری کاهش یافته است.
آزمون بعدی برای دلار روز چهارشنبه خواهد بود، زمانی که دادههای تورم آمریکا منتشر میشود. انتظار میرود قیمتهای اصلی مصرفکننده در ماه مه اندکی افزایش یافته باشد، که میتواند در برابر شرطبندیهای کاهش فوری نرخ بهره فدرال رزرو مقاومت کند.