هشت کشور عضو گروه اوپک پلاس در نشست سوم ماه می تصمیم گرفتند محدودیتهای تولید نفت خود را برای ماه ژوئن کاهش دهند و ۴۱۱ هزار بشکه در روز به تولید خود بیفزایند. این افزایش تولید در مجموع با افزایشهای ماههای آوریل و می، به ۹۶۰ هزار بشکه در روز میرسد که معادل ۴۴ درصد از کاهش ۲.۲ میلیون بشکهای قبلی است.
اوپک پلاس دلیل این تصمیم را شرایط سالم فعلی بازار و پایین بودن ذخایر نفتی اعلام کرده است. با این حال، شواهد چندانی برای تأیید این ادعا وجود ندارد. گزارش ماهانه اوپک نشان میدهد که ذخایر تجاری نفت خام در کشورهای توسعهیافته در پایان فوریه به ۲.۷۴۶ میلیارد بشکه رسیده که تنها ۲.۵ درصد پایینتر از میانگین پنج ساله است.
چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان، در ماه مارس واردات خود را به طور قابل توجهی افزایش داد. محاسبات نشان میدهد که این کشور در ماه مارس ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز بیشتر از نیاز پالایشگاههای خود نفت وارد کرده است.
واردات نفت آسیا، که حدود ۶۰ درصد تجارت دریایی نفت جهان را تشکیل میدهد، در ماههای مارس و آوریل بهبود یافت و به حدود ۲۵.۲۷ میلیون بشکه در روز رسید. با این حال، واردات چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ همچنان ۲۸۰ هزار بشکه در روز کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۴ است.
تحلیلگران معتقدند افزایش تعرفههای ۱۴۵ درصدی آمریکا بر واردات از چین، کاهش حمل و نقل کانتینری و احتمال کاهش تقاضای نفت را به دنبال خواهد داشت. این شرایط میتواند به کاهش حمل و نقل جادهای در چین و آمریکا منجر شود و اعتماد مصرفکننده را تضعیف کند.
قیمت نفت برنت در واکنش به تصمیم اوپک پلاس، در معاملات اولیه آسیا تا ۳.۷ درصد کاهش یافت و به ۵۸.۵۰ دلار در هر بشکه رسید.