در روز چهارشنبه، قیمت نفت با وجود توافق اخیر آمریکا و چین برای کاهش موقت تعرفههای متقابل، روندی نزولی را تجربه کرد. این کاهش قیمت در حالی رخ داد که معاملهگران چشم به افزایش احتمالی ذخایر نفت خام آمریکا دوختهاند.
قیمت نفت برنت با کاهش ۳۲ سنت یا ۰.۵ درصد به ۶۶.۳۱ دلار در هر بشکه رسید. همچنین قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با کاهشی مشابه به ۶۳.۳۵ دلار در هر بشکه رسید. این در حالی است که هر دو شاخص در جلسه معاملاتی قبل بیش از ۲.۵ درصد افزایش یافته بودند.
دو اقتصاد بزرگ جهان روز دوشنبه توافق کردند جنگ تجاری خود را حداقل به مدت ۹۰ روز متوقف کنند. بر اساس این توافق، آمریکا تعرفههای خود را از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد و چین نیز تعرفههای واردات از آمریکا را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش خواهد داد.
براساس آمار منتشر شده توسط موسسه نفت آمریکا، ذخایر نفت خام این کشور در هفته منتهی به ۹ می، به میزان ۴.۳ میلیون بشکه افزایش یافته است. این افزایش چشمگیر در مقایسه با کاهش هفته گذشته، نشاندهنده چالشهای موجود در بخش تقاضا است.
تحلیلگران انرژی ریستاد (Rystad energy) اعلام کردند که اگرچه توافق تجاری جدید برخی از بدبینیهای مربوط به تقاضا را کاهش داده، اما همچنان باید نسبت به تأثیرات باقیمانده تعرفهها محتاط بود.
در تحولی دیگر، رئیس جمهور آمریکا در سفر خود به خلیج فارس، در نشست سرمایهگذاری ریاض حضور یافت و از لغو تحریمهای طولانیمدت سوریه خبر داد. همچنین عربستان سعودی متعهد شد ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری کند.
بازار نفت همچنان تحت تأثیر تحریمهای جدید آمریکا علیه حدود ۲۰ شرکت که متهم به کمک به ارسال نفت ایران به چین هستند، قرار دارد. این تحریمها پس از چهارمین دور مذاکرات آمریکا و ایران در عمان درباره برنامه هستهای ایران اعمال شده است.