خانه > کالج کدام بروکر > انواع معامله گر در بازارهای مالی به چند دسته تقسیم می‌شود؟

انواع معامله گر در بازارهای مالی به چند دسته تقسیم می‌شود؟

فارکس یک بازار بسیار گسترده است که میلیون‌ها نفر، شرکت، مؤسسات مالی، بیمه و بانک‌های بزرگ جهان در آن فعال هستند. هرکدام از افرادی که در فارکس معامله می‌کنند، سبک و استراتژی معاملاتی خود را دارند، اما به صورت کلی، مدل‌های معاملاتی آنها در چند دسته‌بندی اساسی جای می‌گیرد آنها را در این مقاله مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما در این مقاله همراه باشید.

انواع معامله گر در بازارهای مالی

انواع معامله گر در بازارهای مالی

در بازارهای مالی استراتژی‌های مختلفی وجود دارد. هرکسی بر اساس نیاز و توانایی خود به نوعی معامله خود را طراحی می‌کند، اما این استراتژی‌ها عموماً زیر مجموعه دسته‌بندی زیر هستند:

  • معامله‌گری اسکالپ؛
  • معامله گری سوئینگ تریدینگ؛
  • معامله‌گری پوزیشن تریدینگ؛
  • معامله‌گری سرمایه‌گذاری.
انواع معامله گر در بازارهای مالی
در بازارهای مالی استراتژی‌های مختلفی وجود دارد.

بر اساس نوع معاملاتی که انتخاب می‌کنید، مدل تحلیل شما نیز مشخص می‌شود. در ادامه ما هر کدام از انواع معامله‌گری را توضیح خواهیم داد و سپس می‌گوییم که هر نوع معامله‌گری نیازمند یادگیری چه سبک تحلیلی در بازار است.

معامله گری اسکالپ

اسکالپ که به آن نوسان‌گیری نیز گفته می‌شود، یک سبک معاملاتی است که در آن تریدرها روی انجام معاملات بسیار کوتاه ولی با تعداد بالا تمرکز می‌کنند. عموماً اسکالپرها در تایم‌فریم‌های پایین مثل ۵ و ۱ دقیقه فعالیت می‌کنند. اسکالپر بیشترین ساعات روز را پای چارت می‌نشیند و مدام در حال پیدا کردن موقعیت‌های معاملاتی است تا حرکت‌های کوتاه بین ۵ تا ۱۰ پیپ را با سرعت شکار کند. اسکالپرها به این اصول پایبند هستند که مثلاً در روز بین ۲۰ تا ۱۰۰ ترید کوتاه و کوچک با حجم و اهرم بالا اما کوتاه باز و بسته کنند تا در نهایت سودشان را دریافت نمایند.

برخی از اسکالپرها نیوز ترید نیز انجام می‌دهند، یعنی با اخبار معامله می‌کنند و نوسانی که اخبار در بازار ایجاد می‌کند را شکار می‌کنند. معمولاً تریدرهای مبتدی سعی می‌کنند اسکالپ کنند چون بسیار هیجان‌انگیزتر و پرسودتر به نظر می‌رسد، اما حقیقت این است که اسکالپ مناسب تریدرهای فوق‌حرفه‌ای است.

روش تحلیل اسکالپرها: روش تحلیل اسکالپرها بر پایه تحلیل تکنیکال است. آن‌ها از اندیکاتورها و تحلیل‌های تکنیکال برای پیدا کردن موقعیت‌های نوسانی در بازار بهره می‌برند.

معامله گری سوئینگ تریدینگ

سوئینگ تریدینگ به معنای شکار موج‌های بلندتر است، یعنی معامله‌گران سعی می‌کنند ترندهای متوسط و بلند را شکار کنند و با روند بازار همراه شوند. عموماً سوئینگ تریدرها از چند تایم فریم متوسط مانند ۱ ساعته به پایین برای تحلیل استفاده می‌کنند. یک معامله‌گر سوئینگ سعی می‌کند در طول روز ۱ تا ۵ معامله را انجام دهد. ایجاد موقعیت در این معاملات کمتر از اسکالپ است و نیاز به تحلیل زمان‌برتری دارد. عموماً معامله‌گرانی که روی تحلیل تکنیکال مسلط شده‌اند و حتی کمی هم فاندامنتال کلی را می‌دانند از این نوع معاملات استفاده می‌کنند.

روش تحلیل سوئینگ تریدینگ: روش تحلیل سوئینگ تریدینگ به سبک تکنیکال است، اما نیاز است شما اخبار و همچنین رویدادهای فاندامنتال را نیز در نظر داشته باشید.

نمی‌توان گفت که کدام روش معاملاتی بهتر است، در واقع هر روش برای یک فرد مناسب است. شما می‌توانید استراتژی اختصاصی خود را در روش‌های مختلفی مانند سوئینگ تریدینگ، اسکلپ، پوزیشن تریدینگ و … طراحی کرده و روی آن تمرکز کنید تا به یک تریدر حرفه‌ای در آن سبک تبدیل شوید.

پوزیشن تریدینگ

پوزیشن تریدینگ یکی از روش‌های اصلی معاملاتی در جهان است که عموماً موسسات، بانک‌ها، سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و همچنین معامله‌گران بزرگ از آن استفاده می‌کنند. پایه و اساس پوزیشن تریدینگ بر پایه تحلیل فاندامنتال است. این معاملات شامل ورود به موقعیت‌هایی است که چند روز تا چند ماه ممکن است باز باشد. افرادی که پوزیشن تریدینگ می‌کنند ممکن است چند هفته منتظر رخ دادن یک موقعیت باشند. آن‌ها شاید در ماه کمتر از 5 معامله باز کنند، چون می‌خواهند حرکت‌های اصلی و بزرگ بازار را شکار نمایند. برای انجام این کار باید به اقتصاد تسلط کافی داشته باشید و این کاری نیست که معامله‌گران معمولی بازار بتوانند انجام دهند.

پوزیشن تریدینگ
. افرادی که پوزیشن تریدینگ می‌کنند ممکن است چند هفته منتظر رخ دادن یک موقعیت باشند.

همچنین پوزیشن تریدینگ نیازمند سرمایه‌های کلان است چون شما معاملات کمی دارید که هر معامله باید استاپ و حد سود بسیار بزرگی داشته باشد، پس حساب شما باید چنین وضعیتی را تحمل کند.

روش تحلیل پوزیشن تریدینگ: روش تحلیل پوزیشن تریدینگ به سبک فاندامنتال است و رویدادهای اقتصادی، آمار و ارقام در آن مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. از تحلیل تکنیکال فقط برای پیدا کردن نقاط ورود و خروج بهتر در این سبک استفاده می‌شود.

سرمایه گذاری

عده زیادی نیز هستند که خودشان تخصص و علاقه‌ای برای معامله ندارند، اما می‌خواهند در چنین بازاری سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه‌گذاران عموماً از چند روش برای این کار استفاده می‌کنند. یکی سوشیال تریدینگ است که از طریق کپی ترید و همچنین حساب‌های پم انجام می‌دهند. روش بعدی سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری با سود ثابت و متغیر است. در نهایت در این روش سرمایه‌گذار پول خود را به شخص، یا مجموعه‌ای می‌دهد یا اینکه حساب خود را به حساب فردی متصل می‌کند تا شخص ثالث برای او معاملات را انجام دهد.

تیپ شخصیتی و نوع معامله گری

حالا که با روش‌های تحلیل آشنا شدید، شاید سوالتان این باشد که من چطور روش خود را انتخاب کنم. این مسئله به موارد مختلفی از جمله تیپ شخصیتی، نوع سرمایه، میزان ریسک‌پذیری و انتظاری که از بازار دارید برمی‌گردد. اگر توان یادگیری، آموزش و زمان گذاشتن چند ساله را ندارید، فقط سرمایه‌گذاری کنید. اگر فردی هستید که اقتصاد می‌دانید و نگاهتان بلند مدت است از روش‌های سوئینگ یا پوزیشن تریدینگ استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید دائماً در بازار معامله کنید می‌توانید اسکالپر شوید. پس نیاز است همانطور که گفتیم خودتان را بشناسید که روحیه شما، تخصص شما و همچنین میزان سرمایه و انتظار شما برای چه سبکی از معامله‌گری آماده است، سپس روشتان را انتخاب کنید.

آنچه در مقاله انواع معامله گر در بازارهای مالی خواندیم:

همانطور که در این مقاله متوجه شدید روش‌های مختلف معاملاتی از جمله سوئینگ، اسکالپ، پوزیشن، سرمایه‌گذاری و … در بازار فارکس استفاده می‌شود که هرکدام هزاران زیرمجموعه استراتژی‌های مختلف دارد. برای انتخاب استراتژی و سبک معاملاتی خود ابتدا باید شخصیت‌شناسی شوید و نیاز خود را بدانید، سپس در آن روش شروع به آموزش و معامله کنید تا در نهایت بتوانید با یادگیری و تسلط روی آن، به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شوید.

سوالات متداول
اسکالپ چیست؟
به نوسانگیری و باز کردن معاملات به صورت کوتاه مدت در تعداد زیاد که از طریق تحلیل تکنیکال انجام می‌شود، اسکالپ کردن می‌گویند.
سوئینگ بهتر است یا اسکالپ؟
قطعاً اسکالپ کردن بسیار سخت‌تر است و نیاز به تمرکز و ابزار بیشتری دارد. خطر اسکالپ بیشتر از سوئینگ تریدینگ است، اما می‌توان بسیار پر سود تر باشد.
چه روش‌های معاملاتی وجود دارد؟
به طور کلی استراتژی‌های زیادی وجود دارد که هرکدام در یکی از دسته‌بندی‌های سوئینگ تریدینگ، اسکالپ، پوزیشن تریدینگ، سرمایه‌گذاری و … قرار می‌گیرند.

مرتضی گودرزی
من از سال ۱۳۹۸ به صورت تخصصی همکاری خود را با بروکرها و مؤسسات آموزشی در حوزه مدیریت مالی و فارکس آغاز کردم…

فهرست مطالب

تبلیغات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امتیازدهی به بروکر از نظر کاربران