Oil یا نفت در فارکس از طریق قراردادهای آتی در فارکس معامله میشود، البته دقت کنید به دلیل بازار خاص نفت و تفاوتی که بین تولیدکنندگان مختلف وجود دارد، نفت دارای چند نماد متفاوت در فارکس است که البته ساختار حرکتی آنها بسیار نزدیک به هم است و فقط دارای یک اختلاف قیمت نسبتاً ثابت هستند.
نفت در بازار فارکس
اگر به نمادهای انرژی در فارکس مراجعه کنیم، Oil یکی از مهمترین آنهاست که البته از چند نماد مختلف تشکیل شده است. ویژگی نفت که به محل تولید و درصد خلوص آن بستگی دارد، سبب شده تا نیاز به ایجاد چند نماد مختلف برای نفت باشد که مهمترین آنها شامل:
نفت برنت با نماد BCO
نفت وست West Texas Intermediate با نماد WTI یا CL
نفت خام دبی با نماد DCO
نفت خام آمریکا UCO
البته ممکن است نام برخی نمادها در کارگزاریهای مختلف متفاوت باشد یا حتی همه نمادهای نفت در بروکر شما وجود نداشته باشد. معمولا مهمترین نماد نفت که همه کارگزاریها آن را پشتیبانی میکنند WTI است.
اگر بخواهیم به آمار صادرات و واردات نفت رجوع کنیم باید بگوییم که در سال ۲۰۲۲، کل صادرات نفت حدود ۹.۵۸ میلیون بشکه در روز و کل واردات نفت حدود ۸.۳۲ میلیون بشکه در روز بود که ایالاتمتحده را برای سومین سال متوالی به مجموع صادر کننده خالص سالانه نفت تبدیل کرد. مجموع صادرات خالص نفت حدود ۱.۲۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ بود و همین آمار نشان میدهد که آمریکا با توجه به حجم صادرات و واردات نفتی که انجام میدهد، و البته قدرت سیاسی و بزرگترین تصمیم گیر در بازار نفت است که البته برخی آمریکا را بازیگر در سایه خطاب میکنند. برای مشاهده نمودار بروی قیمت لحظهای و چارت تکنیکال نفت در فارکس کلیک کنید.
نفت یا Oil به طور کلی دارای چند نماد مختلف است که مهمترین آن WTI که مربوط به West Texas Intermediate است. قیمت نفت وابستگی شدیدی به میزان تولید و تقاضای این کالای با ارزش دارد. همچنین تصمیمگیریهای سیاسی میتواند تاثیر فراوانی روی نفت داشته باشد.
چارت ترید نفت
برای اینکه چارت نفت را در متاتریدر پیدا کنید، ابتدا باید از قسمت Marketwatch وارد بخش Symbol شوید.
سپس از آنجا دسته بندی Commodities بروید و طبق عکس بالا نمادهای نفتی که در بروکر شما وجود دارد را خواهید دید.
نفت را چگونه ترید کنیم؟
اگر میخواهید روی نماد نفت معامله کنید باید چند نکته مهم را بدانید، اصولاً نمادهای اینچنینی که جز محصولات استراتژیک جهان تلقی میشوند، حرکت آنها نیز بیشتر از اینکه تکنیکالی باشد، به وضعیتهای ژئوپلیتیکی مربوط است. یکی از مهمترین عوامل تنظیم کننده قیمت نفت، میزان تولید آن است.
از آنجا که تولید کنندگان بزرگ نفت کشورهای عربی، ایران، آمریکا، روسیه و … هستند. میزان تولید آنها روی قیمت نفت تاثیر فراوانی دارد. برای مثال هر خبری از OPEC که سبب کاهش یا افزایش نفت کشورهای تولید کنند بشود میتوانید قیمت را بالا یا پایین ببرد. میزان تقاضا در نفت نیز به شدت مهم است.
بخش مهمی از انرژی دنیا از جمله بنزین به طور مستقیم وابسته به نفت است. هرچقدر شرایط جهانی بیشتر به سمت مصرف نفت پیش برود، قیمت نیز افزایش خواهد داشت. پس در نظر داشته باشید که نقش تحلیل فاندامنتال و مسئله عرضه و تقاضا در بازار نفت برای کسی که میخواهد روی این نماد ترید کند بسیار ضروری است.
جدول بزرگترین تولید کنندگان نفت جهان
کشور
میزان تولید در سال (بشکه در روز)
1
آمریکا
14,837,639,510
2
عربستان
12,402,761,040
3
روسیه
11,262,746,200
4
چین
4,905,070,874
پنج کشور پرمصرف نفت و درصد سهم آنها از کل مصرف جهانی نفت در سال 2021:
ایالاتمتحده 20.4٪
چین 15.7٪
هند 4.8%
روسیه 3.8٪
ژاپن 3.5٪
یکی از مهمترین بخشهای تحلیلی شما برای معامله روی نماد نفت، این است که وضعیت عرضه و تقاضا را در این 9 کشور مهم حوزه نفت جهان دائماً زیر نظر داشته باشید. اگر قصد معامله نفت را دارید حتما مقاله بهترین زمان معامله نفت در فارکس را مطالعه کنید.
حجم معاملات نفت در فارکس
از آنجا که نفت در بازارهای مختلف و با نمادهای مختلف معامله میشود، هیچ آمار دقیقی از حجم معاملات کلی نفت در فارکس، در دسترس نیست.
اما اگر بخواهید وضعیت حجم Volume نفت را روی چارت ببینید میتوانید از اندیکاتور ATR استفاده کنید.
ریسک های معاملات نفت در فارکس
به طور کلی معامله روی چنین داراییهایی از جمله نمادهای فلزات و انرژی بسیار متفاوت از جفت ارزهاست. این نمادها مانند نفت میتوانند طی شرایطی تا بینهایت حرکت صعودی یا نزولی را تجربه کنند، بدون اینکه از هیچ قانون تکنیکالی پیروی نمایند. نماد نفت به شدت وابسته به شرایط سیاسی است و تحلیل آن بسیار دشوار است؛ بنابراین برای افراد مبتدی و حتی سطح متوسط، معامله روی نفت بسیار پر ریسک است.
بهترین استراتژی برای ترید نفت
هر معاملهگری روش خاص خودش را دارد، اما اگر شما بخواهید در بازار نفت معامله کنید باید بگوییم که بهترین استراتژی برای ترید نفت، روشیهایی است که مبتنی بر تحلیل فاندامنتال، تسلط بر اخبار و تحلیل سیاسی وقایع مهم جهان هستند.
تاثیر اخبار مختلف روی روند نفت
به دلیل اهمیت استراتژیک نفت در دنیا، نفت خیلی ساده میتواند با انتشار اخبارهای مختلف تغییر وضعیت بدهد. برای مثال هر اخباری مربوط به کاهش تنش با ایران یا برای مثال برجام سبب میشود که قیمت نفت کاهش پیدا کند. در طرف مقابل از آنجا که بزرگترین تولید کنندگان نفت در خاورمیانه هستند (بخصوص عربستان)، روابط آمریکا و عربستان به صورت کاملاً مستقیم روی قیمت نفت اثرگذار است. عربستان سعودی روزانه بیش از 12 میلیون بشکه نفت تولید میکند پس هر اخباری پیرامون این کشور میتواند قیمت نفت را در جهان به راحتی جابجا کند:
تاثیر روابط عربستان و آمریکا
نرخ تورم
ساعت معاملات نفت در فارکس
به طور کلی مهمترین تصمیمگیریها، روی نماد نفت در سشن نیویورک اتفاق میافتد زیرا پرچمدار بازار نفت که WTI است مربوط به نفت West Texas Intermediate ایالاتمتحده است. بنابراین اگر میخواهید روی نماد نفت معامله انجام دهید، بهتر است تریدهای خود را از ساعت 16:30 تا 00:30 به وقت ایران که مربوط به سشن نیویورک است انجام دهید.
آنچه در مقاله نفت در فارکس خواندیم
همانطور که در مقاله Oil در فارکس خواندیم، نفت با چند نماد معاملاتی مختلف در فارکس وجود دارد که مهمترین آنها شامل WTI و BCO است. در هر بروکر ممکن است نام نماد معاملاتی نفت متفاوت باشد ولی آنها را میتوانید از بخش Commodities بیابید.